IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Възможно ли е Турция и ЕС да скъсат дипломатичическите отношения ?

    Такова нещо като ЕС и дипломатически отношения не съществуват.

    Държавите, където искаше да си прави митингите много ясно му заявиха да си гледа работата на Ердоган.

    Той ги нарече фашисти, нацисти, сигурно ще се пени още малко. Ама едва ли ще направи нещо друго.

    Коментар


    • Трудно е да си първенец в Брюксел и евроскептик у дома - това установи Българската социалистическа партия в последната половин година.

      Всички партии се сблъскват с подобна политическа шизофрения - предизборно е. За БСП обаче този проблем може да се илюстрира много прецизно с три разминавания за два сезона.

      В края на октомври 2016 г Европарламентът гласува резолюция "Да направим човешките права да работят за мигрантите". В нея освен призива за специална защита на жените и децата в бежанските лагери имаше и изрази като "мигрантите могат да помогнат за повишаване на разнообразието и културното богатство на приемащата страна".

      339 депутати гласуваха "за", сред тях и всички представители на левицата. Няколко дни по-късно ГЕРБ зададе логичния въпрос към Корнелия Нинова - ако искате да се ограничи бежанската вълна, защо гласувате такива резолюции?

      "Нашите евродепутати са изразили позицията си, без да е съгласувана с ръководството на партията, поради което другата седмица ги викаме на Изпълнително бюро да дадат обяснение", обясни тогава лидерката на БСП.

      И партията моментално се разграничи от вече гласуваната резолюция.

      В средата на февруари друг вот в Европарламента стресира представителите на БСП там - гласуването на търговското споразумение между Европейския съюз и Канада, известно като CETA. За тях то означава "безконтролен внос на ГМО". След като 408 евродепутати гласуваха "за", Нинова обяви:

      "Искаме поименно списъка на българските предатели, подкрепили това споразумение."

      Малко по-късно се оказа, че сред тях е бившият лидер на партията и председател на ПЕС Сергей Станишев. По погрешка, обясни той - техническа. Но показателна - трудно е да се правиш на евроскептик в сърцето на Европа, натоварващо е, стават грешки.

      На 9 март пък президентът Румен Радев, издигнат от БСП, участваше в среща на върха на Европейския съвет, която одобри документ, започващ така:

      "Европейският съвет приветства гласуването в Европейския парламент по Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА) и очаква неговото временно приложение".

      Подобно на партията, която го издигна, и Радев се обявяваше остро против СЕТА по време на кампанията си за държавен глава. Обаче не е известно българският президент да се е изправил в Съвета и да е заявил, че България НЕ приветства СЕТА. Полша не подкрепи този документ в знак на протест срещу преизбирането на Туск. Не е известно България да НЕ е подкрепила този документ в знак на протест срещу приемането на СЕТА.

      Вместо това българският президент се разгневи на кореспондента на Клуб Z Веселин Желев, който от десет години отразява дейността на ЕС, и го обвини в некомпетентност и непознаване на механизмите за вземане на решения в Брюксел. Което само по себе си е некомпетентност и непознаване на реалната ситуация. А тя е, че България в лицето на българския президент е изразила политическо съгласие със съдържанието на документа. На заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

      Президентът Радев се закани да даде СЕТА на Конституционния съд. В България.

      Трудно да си евроскептик в сърцето на Европа. Трудно е да играеш една роля пред българския избирател, а друга - пред партньорите в Брюксел. Стискайте зъби, БСП - остават малко повече от две седмици до вота.


      Само за едно нещо бърка автора - НЕ Е шизофрения, а чиста проба лицемерие, наглост и непукизъм, така характерни за тази гнусна НЕбългарска пария!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

        Аз не съм толкова сигурен,последните месеци в Турция са изпълнени 2000 смъртни присъди.
        Е , и ...ЕС си има достатъчно главоболия , че да си докарва нови. "Правата на човека" са хляб за медиите и трева за тревопасните.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

          Няма ...защото при усукването на топките , Ердоган държи по силните козове - Путин и бежанците.
          Аз не съм толкова сигурен,последните месеци в Турция са изпълнени 2000 смъртни присъди.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Възможно ли е Турция и ЕС да скъсат дипломатичическите отношения ?
            Няма ...защото при усукването на топките , Ердоган държи по силните козове - Путин и бежанците.

            Коментар


            • Възможно ли е Турция и ЕС да скъсат дипломатичическите отношения ?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                Според медии сградата в която се е помещавал Музеят на виното е продадена не от Министерството на икономиката, а от Държавната консолидационна компания.
                Според медии сградата, в която се е помещавал Музеят на виното е купена от фирма, която е собственик на земята под въпросната сграда.
                Според юристи, някои имоти, които са обособени части от дружества в забранителния списък за приватизация могат да се приватизират и за тях забраната за приватизация не важи. Вероятно Държавната консолидационна компания се е позовала на практика, според която за някои обособени части от дружества в забранителния списък за приватизация не важи забраната за приватизация. Действително има такава практика и според медии по време на управлението на различни правителства са продавани някои обособени части от дружества в забранителния списък за приватизация, тъй като според юристи за някои обособени части от дружества в забранителния списък тази забрана за приватизация не важи и някои обособени части от такива дружества могат да се приватизират без да се нарушава закона.

                Някои май не са разбрали, че Лукарски и Кунева не са откраднали името на Реформаторския блок.
                Някои май не са разбрали, че Лукарски и Кунева не са прибрали при себе си хора на Пеевски и Бриго Аспарухов.
                Някои май не са разбрали, че в Реформаторския блок няма хора на Пеевски и Бриго Аспарухов.

                Цялото ми семейство ще гласува за "Реформаторски блок - Глас народен". На предстоящите парламентарни избори в България около половината от моите познати ще гласуват за "Реформаторски блок - Глас народен", а другите мои познати ще гласуват за ГЕРБ.
                Лукарски, ако бяхме с нормално, а не с политико обслужващо правораздаване, вече щеше да е в затвора ...заедно с един куп други политици

                Иванчо, а какво е Държавната консолидационна компания??
                Една от многото квази държавни структури, които си създадохте, за да заобикаляте и без друго, щадящите ви закони!

                Дянков създаде ДКК с цел да заобиколи закона за Сребърния фонд и с парите от приватизация да се разпорежда, както намери за добре.
                Отделно вътрешното разпределение на активите в ДКК, заобикаляне на закона за приватизация и лесното прехвърлянена печалбите по неведоми пътища, стана удобна касичка за министри като Лукарски.

                По тази причина, миналата пролет, Лукарски прехвърли една дузина предприятия във въпросната ДКК ...за да се почне с изключенията от закона...

                Лукарски е най-срамното петно за РБ, някои политици за публично изречени думи, че на предизборорна кампания умишлено лъже, за да го изберат....биха си отишли от политиката - този стана министър.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron
                  Николай Ненчев: Скоро ще имаме отстранен президент и главен прокурор в затвора

                  http://www.faktor.bg/bg/articles/nik...uror-v-zatvora
                  Това на подстрекателство ми прилича:
                  " В съвсем близко време ще имаме и първия отстранен от длъжност президент - под натиска на обществото и демократично мислещите хора. Силно вярвам в това и мисля, че походът на хората за пореден път ще тръгне от Пловдив", заяви Николай Ненчев.

                  И да не се оплаква, че имало голяма корупция в Бг, защото е един от големите й ползватели

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron
                    Чета, чета, ето какво са написали за теб
                    • Младен Бадански (11 March 2017 - 14:03):
                      А ти, "majnata" , си червен боклук! Сволочь, меньше пить надо!
                    • Пепрелиев(11 March 2017 - 14:03):
                      Действително "majnata" си е комуне от всякъде! Щом още преди да има някаква присъда, бърза да му затвори устата.
                    Ето сега ше те натропам на сестра Рачет да те бамне за обиди...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron
                      Николай Ненчев: Скоро ще имаме отстранен президент и главен прокурор в затвора

                      http://www.faktor.bg/bg/articles/nik...uror-v-zatvora

                      "дядя Вася(11 March 2017 - 11:03

                      Този не беше ли подсъдим ? Ако беше с подходяща мярка за неотклонение нямаше да говори глупости,но явно в този сайт е весело ."

                      Ало , Брежнев , ти поне попрочитвай отдолу коментарите на 'орицата преди копи пастата бе ...то големо бързане за стинките...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                        https://deutsche-wirtschafts-nachric...lkommen-legal/

                        Бруталната реалност ! Оказва се че ЦРУ съвсем законно е извършвало шпионската си дейност в Германия и може да шпионира от Франкфурт цялата германска икономика, всеки гражданин, всеки адвокат, всеки политик и всеки европейски партньор. Федералното правителство не може да направи нищо в настоящата правна ситуация, за да защити гражданите и бизнеса.
                        Е затуй и Меркел нищо не чула , нищо не разбрала...е , на 14 март ше и се наложи да обяснява във Вашингтон повечко...
                        Има разузнаване, има и противоразузнаване (пиша го така се не бърка с контраразузнаването). Та Уикилийкса си е едно международно противоразузнаване и не знаем кой стои зад него. Може и германците да кесят там наоколо си. Никой от изостаналите не желае да има един хегемон. Получава се сговор срещу най-издигналия се. Да му мислят китайците. Те са следващите. Балансирането на силите е много стара игра. Неумеещите я отпадат.

                        Коментар


                        • https://deutsche-wirtschafts-nachric...lkommen-legal/

                          Бруталната реалност ! Оказва се че ЦРУ съвсем законно е извършвало шпионската си дейност в Германия и може да шпионира от Франкфурт цялата германска икономика, всеки гражданин, всеки адвокат, всеки политик и всеки европейски партньор. Федералното правителство не може да направи нищо в настоящата правна ситуация, за да защити гражданите и бизнеса.
                          Е затуй и Меркел нищо не чула , нищо не разбрала...е , на 14 март ше и се наложи да обяснява във Вашингтон повечко...

                          Коментар


                          • Според медии Тодор Иванов Славков, който е внук на Тодор Живков, се е кандидатирал за депутат на предстоящите парламентарни избори в България, но кандидатурата на Тодор Иванов Славков не е била издигната от коалицията на БСП с други малки партии, а е била издигната от друга партия различна от БСП.
                            Тоест Тодор Иванов Славков не е кандидат за депутат на коалицията на БСП с други малки партии, а е кандидат за депутат на друга партия различна от БСП и затова вероятно Тодор Иванов Славков няма да гласува за коалицията на БСП с други малки партии, а вероятно ще гласува за друга партия различна от партиите в коалицията на БСП с други малки партии.

                            Според медия преди време Тодор Иванов Славков е казал за БСП, че БСП са опорочили социалистическата идея.

                            Аз никога няма да гласувам за БСП и никога няма да гласувам за формацията на Тодор Иванов Славков, но смятам, че е интересно какво е казал за БСП един ляв политик.

                            Една моя позната наскоро каза, че на предстоящитте парламентарни избори в България хората няма да гласуват за БСП, защото по време на управлението на комунистите в България, българските комунисти насилствено са отнели имотите на хората и са опустошили душите на хората.

                            Нека никой никога да не гласува за БСП.

                            http://www.extremecentrepoint.com/archives/14230
                            http://www.facebook.com/izmamimpex/
                            http://pametbg.com/index.php/bg/svidetelstva/tekstove
                            Last edited by Ivan2015; 11.03.2017, 02:50.

                            Коментар


                            • Според медии сградата в която се е помещавал Музеят на виното е продадена не от Министерството на икономиката, а от Държавната консолидационна компания.
                              Според медии сградата, в която се е помещавал Музеят на виното е купена от фирма, която е собственик на земята под въпросната сграда.
                              Според юристи, някои имоти, които са обособени части от дружества в забранителния списък за приватизация могат да се приватизират и за тях забраната за приватизация не важи. Вероятно Държавната консолидационна компания се е позовала на практика, според която за някои обособени части от дружества в забранителния списък за приватизация не важи забраната за приватизация. Действително има такава практика и според медии по време на управлението на различни правителства са продавани някои обособени части от дружества в забранителния списък за приватизация, тъй като според юристи за някои обособени части от дружества в забранителния списък тази забрана за приватизация не важи и някои обособени части от такива дружества могат да се приватизират без да се нарушава закона.

                              Някои май не са разбрали, че Лукарски и Кунева не са откраднали името на Реформаторския блок.
                              Някои май не са разбрали, че Лукарски и Кунева не са прибрали при себе си хора на Пеевски и Бриго Аспарухов.
                              Някои май не са разбрали, че в Реформаторския блок няма хора на Пеевски и Бриго Аспарухов.

                              Цялото ми семейство ще гласува за "Реформаторски блок - Глас народен". На предстоящите парламентарни избори в България около половината от моите познати ще гласуват за "Реформаторски блок - Глас народен", а другите мои познати ще гласуват за ГЕРБ.
                              Last edited by Ivan2015; 11.03.2017, 02:52.

                              Коментар


                              • НСИ публикува данни, според които през четвъртото тримесечие на 2016г. календарно изгладеният индекс на оборота от " Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" се е увеличил с 24,6 % спрямо последното тримесечие на 2015г.

                                Това е поредната много добра новина за България.

                                Да ви напомня, че според данни от НСИ през 2016г. брутният вътрешен продукт на България се е увеличил с 3,4 % спрямо 2015г.

                                Коментар

                                Working...
                                X