IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Сноудън се гъбарка с "Майката на всички бомби": Тези тунели, които ЦРУ изгради на муджахидините ли, бомбардираме сега?!



    Укриващият се в Русия бивш сътрудник на американските спецслужби Едуард Сноудън смята, че тунелният комплакс в Афганистан, по който в четвъртък Пентагонът нанесе удар със свръхмощната фугасна бомба, е бил построен с пари на САЩ. Това написа Сноудън на страницата си в Twitter. "Тези тунели на муджахидините ли бомбардираме в Афганистан? Ние сами платихме за тях". Той се позовава на статия в "Ню Йорк таймс", написана през 2005 година, в която се твърди, че пещерите и тунелите в Тора-Бора в провинция Нангахар в Афганистан са били изградени през 80-е години на миналия век с пари, предоставени от ЦРУ. Тогава муджахидините воюваха със съветските войски, а американците ги снабдяваха с оръжие. По-късно в същите пещери се криеше и главатарят на Ал Кайда Осама бин Ладен.
    Тая мега бомба е поредният американски кьорфишек...както и много други такива каубойски изпълнения.

    Коментар


    • Сноудън се гъбарка с "Майката на всички бомби": Тези тунели, които ЦРУ изгради на муджахидините ли, бомбардираме сега?!



      Укриващият се в Русия бивш сътрудник на американските спецслужби Едуард Сноудън смята, че тунелният комплакс в Афганистан, по който в четвъртък Пентагонът нанесе удар със свръхмощната фугасна бомба, е бил построен с пари на САЩ. Това написа Сноудън на страницата си в Twitter. "Тези тунели на муджахидините ли бомбардираме в Афганистан? Ние сами платихме за тях". Той се позовава на статия в "Ню Йорк таймс", написана през 2005 година, в която се твърди, че пещерите и тунелите в Тора-Бора в провинция Нангахар в Афганистан са били изградени през 80-е години на миналия век с пари, предоставени от ЦРУ. Тогава муджахидините воюваха със съветските войски, а американците ги снабдяваха с оръжие. По-късно в същите пещери се криеше и главатарят на Ал Кайда Осама бин Ладен.

      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Защо ли се занимавам с аутисти
        Last edited by v_tin; 14.04.2017, 02:21.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Ivan2015
          Медия публикува статия, в която пише, че лидер на българска политическа партия, която на парламентарните избори през 2014г. в България е участвала в изборите в коалиция с БСП, наскоро е казал за лидерката на БСП Корнелия Петрова Нинова, че "Корнелия Нинова излъга много и разби лявото."

          Да ви напомня, че според медии български политици са наричали лидерката на БСП Корнелия Петрова Нинова Госпожа Лъжа.

          Нека никой никога да не гласува за БСП.

          http://www.facebook.com/izmamimpex/
          Няма по лъжлива и гадна пасмина от седерастите. За 1987 година ООН в което се кълнеш е поставило Бг на 27 място в света по индекс на човешко развитие https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...82%D0%B8%D0%B5.

          По спомен от преди около 1-2 години

          http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...0988_at.1.html
          Да не се мъчиш да го търсиш-

          ПОСЛЕДНО МЯСТО АУТИСТ ТАКЪВ, ПОСЛЕДНО МЯСТО

          Коментар


          • Понеже тук много се пише за смяна на правосъдната система/ да се наложи румънски модел/ от няколко глупака, ето ви една статия в превод разбира се от една английска фондация

            "Правосъдната система се използва за осъществяване на политически вендети, а антикорупционният път на Румъния се е превърнал сам по себе си в инструмент на корупцията". Това се казва в обширен доклад на Дейвид Кларк от Нenry Jackson Society - Великобритания, който публикуваме с незначителни съкращения.

            Резюме

            Румъния е страна от особено значение. Въпреки че тя е спечелила международно признание за своите последни усилия да изкорени корупцията, подробният преглед на антикорупционните дейности в страната показва, че те често осигуряват удобно прикритие за актове на политическа разправа и сериозни нарушения на човешките права. Използваните методи показват значителна степен на приемственост с практики и нагласи от комунистическата ера.



            Силната връзка между избирателните действия на прокуратурата, и интересите на тези, които са на власт, е показателна за политизирана справедливост. Случаите често са придружени от кампании за обществено очерняне, предназначени за повишаване на тяхното политическо въздействие. За разлика от посочените политики, румънската Национална дирекция „Антикорупция” (НДА) е активен участник в тези партизански борби.



            Въпреки че върховенство на закона изисква от съдебната система да работи независимо от правителството,



            има ясни доказателства за тайно споразумение между прокуратурата и изпълнителната власт в Румъния.



            Очевидно е, че политиците продължават да оказват значително оперативно влияние върху НДА, използвайки контрола върху ключови назначения, и че нашумелите разследвания с висок обществен интерес са политически насочени.



            Налице е нарастваща загриженост по отношение на прикритата роля на разузнавателните служби в насочването на антикорупционните преследвания.



            Румънската разузнавателна служба (SRI) извършва 20 000 телефонни прихващания от името на НДА всяка година, инициира НДА разследвания и по собствените си думи разглежда съдебната система като „тактическо поле” за операции. Правителството отказа да разследва твърденията на SRI за проникване в съдебните и прокурорските служби.



            SRI и НДА са критикувани за подкопаване независимостта на съдебната власт.



            Съдиите, които не успеят да надделеят над върховенството на НДА в своя полза, сами стават мишени на разследване,



            докато тези, които се считат за приятелски настроени към техните интереси могат да разчитат на лоялност. А склонните да направят компромиси в полза на НДА постигат изключително ниво на осъждания от 92%.



            Методите, рутинно използвани от НДА, водят до сериозни нарушения в процеса, което предизвиква възмущение в повечето демократични страни. Те включват публично демонстриране пред медиите с арестуваните, оковани с белезници, заплашване на роднините на заподозрените с обвинителни актове като форма на лостов механизъм, който предлага на заподозрени имунитет в замяна на уличаваща някого информация, мерки за неотклонение задържане под стража (арест) на обвиняеми за дълъг период от време с цел да се накажат и заклеймяват за системно изтичане на доказателства към медиите, за да се предотврати справедлив процес.



            Важните принципи на справедливост, залегнали в Европейската конвенция за правата на човека и Хартата на ЕС за основните права, биват обикновено нарушавани като част от румънския антикорупционен път. Те включват правото на справедлив съдебен процес, правото на презумпцията за невинност и защита от нечовешко и унизително отношение.



            Тези нарушения на стандартите за правата на човека трябва да бъдат повод за сериозна загриженост от страна на международните партньори на Румъния. Действията трябва да включват следното:
            • ЕС трябва да поддържа мониторинг, като част от сътрудничеството и механизма за проверка и допълване на съществуващите показатели за изпълнение с допълнителни инструменти, предназначени за оценка въздействието на политиките за борба с корупцията върху човешките права и стандарти за справедливост.
            • Европейската комисия би трябвало да ускори прилагането правилата на закона с цел да се справи с възникващите системни заплахи за върховенството на закона в рамките на ЕС.
            • Държавният департамент на САЩ, който следи за спазването правата на човека следва да отчита растящата загриженост за последиците от подхода на Румъния в борбата с корупцията.
            • Великобритания трябва да реформира или замени Европейска заповед за арест (ЕЗА), като се включат по-силни гаранции за правата на човека. Два скорошни случая подчертават способност на румънските власти да използват ЕЗА за преследване чрез политически мотивирани правни действия чрез съдилищата във Великобритания.


            • В очакване на промяна в сегашната система сътрудничеството на Обединеното кралство с Румъния по ЕЗА следва да бъде спряно.

            Както се казва на глупаците честито

            Коментар


            • Темата за двата американски ТЕЦ-а в Гълъбово отново стана актуална след срещата на протестиращи с Иван Иванов – председател на КЕВР. В един откровен разговор той ни информира, че в последните дни на 2016 г. делегация на българското правителство се среща в Брюксел с представители на двете американски компании – собственици на ТЕЦ 1 ТЕЦ 3. Срещата е била под егидата на Европейската комисия, която преди година устно е обявила договора на Иван Костов с двете щатски компании за „неправомерна държавна помощ”.

              Както се установи, за срещата в Брюксел не се знае нищо у нас. По простата причина, че нашата делегация не е постигнала нищо по време на преговорите. А е можела да направи много, след като ЕК е декларирала /но не писмено/, че договорът подлежи на ревизия, защото е „неправомерна държавна помощ” за двете чужди компании.

              В коментар за медиите г-н Иванов уточни, че ЕК е признала договора за „държавна помощ“, но не е казала, че е неправомерна.

              Да видим фактите за тези договори. Фактите идват от два източника – 43-тото Народно събрание и засекретения договор между България и двете американски компании, който тези дни получихме от анонимен подател.

              На 10 юни 2016 г. депутатите от временната анкетна комисия към Народното събрание, натоварена да анализира състоянието на енергетиката у нас, заявиха категорично, че договорите с т.нар. американски централи в Маришкия басейн – „AES Гълъбово Марица Изток 1” и „Контур Глобал Марица Изток 3”, „представляват държавна помощ в разрез с европейските правила“.

              Дългосрочните преференциални договори за изкупуване на електроенергия поставят двете централи в по-изгодно икономическо положение спрямо останалите участници на пазара – съществуващи и бъдещи. Те гарантират висока възвръщаемост на инвестициите и прехвърляне на всички рискове към Националната електрическа компания (НЕК).

              Тъй като в договора за присъединяване на България към ЕС липсват изключения за отпускане на държавна помощ за сектора, тези договори трябва да бъдат разгледани като неправомерна държавна помощ и да се предприемат съответните действия, препоръчаха депутатите.

              Временната анкетна комисия беше създадена с решение на парламента в началото на 2015 година, но заседанията й бяха закрити за обществото.

              Договорите с двата „американски” ТЕЦ-а не са нотифицирани от Европейската комисия и в момента тече процедура по оценка дали те представляват недопустима от европейското законодателство държавна помощ. Но според неофициална информация от Брюксел експертите в ЕК вече са заявили, обаче само в устна форма, че договорите са скандални и представляват неправомерна държавна помощ, поради което трябва да се ревизират.

              Пожелал анонимност член на КЕВР ни призна, че в ЕК има силно американско лоби, което, разчитайки на бездействието на българското правителство, смята с режисирана мудност и процедурни хватки да спечели още 8 години и срокът на договора да изтече, без ЕК да се е произнесла с писмено становище за неправомерна държавна помощ.

              Споразумението за закупуване на електроенергия от 13 юни 2001 г. между „Националната електрическа компания” ЕАД – България, и „Консолидейтид Континентъл Комърс Лимитед”, представлявани съответно от Данаил Тафров и Ричард Мардън, изобилства от неблагоприятни и противоречиви обстоятелства, засягащи интересите на българската страна.

              Още от самото начало на този документ е видно, че фирмата „Консолидейтид Континентъл Комърс Лимитед” – Ирландия, е спечелила международен търг за експлоатация и модернизация на съответните мощности на ТЕЦ „Марица“, но впоследствие, с договор за цесия, е прехвърлила всичките си права и задължения по договора на частно дружество с ограничена отговорност със сходно име, разположено в офшорната зона на остров Мавриций. Тоест офшорни компании прибират стотици милиони от българските ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3.

              Интересен факт е, че Тафров, като представител на НЕК ЕАД, дава съгласието си за това прехвърляне и подписва Меморандум за разбирателство за осъществяване на сделката. В това споразумение има текст, съгласно който при либерализация на пазара на електроенергия в България 40% от вътрешното търсене на електроенергия в MWh ще бъде доставяно на база сключени двустранни договори. За всеки случай е определен и резерв за капиталовите разходи в размер на 70 милиона евро.

              Скандалното е, че в договора има текст, определящ като дискриминационен акт от страна на българските власти намаляване на печалбите на фирмата, ако България я принуди да понесе допълнителни разходи.

              Учудване, граничещо с гняв, предизвиква и определената лихва върху собствения капитал в размер на 17,5% годишно, с ежегодно капитализиране, която е необяснимо висока и противоречи на международната практика.

              В договора прецизно се описват всички събития, които ще се считат за неизпълнение на договорните отношения от страна на купувача на електроенергия (НЕК), както и съответните санкции и обезщетения. Прави впечатление, че при принудителен престой по вина на купувача той е длъжен да заплати енергията в съответствие с т. 2 на Анекс А.

              И което е най-възмутително, НЕК се задължава да не прекратява договора предсрочно, да не извършва каквито и да е изменения в него и да не спира упражняването на договорните взаимоотношения.

              НЕК също се задължава да изплаща на експлоатиращата фирма разходите за пускове на реакторите, както следва:
              • При пуск от студено състояние – 31 500 лв. плюс цената на пусковата електроенергия.
              • При пуск от топло състояние – 15 500 лв. плюс цената на пусковата електроенергия.
              • При пуск от горещо състояние – 8500 лв. плюс цената на пусковата електроенергия.
              Като цяло споразумението е неизгодно за българската страна и защитава само интересите на „Консолидейтид Континентъл Комърс Лимитед” – остров Мавриций.



              Въпросът е един: Защо нито едно българско правителство досега не се осмели нито да съди американската фирма, нито да се позове на подкрепата на Европейската комисия и обяви договора за неправомерна държавна помощ?


              Taфров- това не беше ли стефан тафров- бивш посланник в уса, когото бяха арестували за педерастия

              Коментар


              • Total се готви за втори сондаж в блок "Хан Аспарух"

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  Само в ЕЗ и ЕБС да ни вкарат - берекет версин....без да опоскат още некоя баМка де!

                  Колкото повече суверенитет прехвърлят, към Европа, толкова по-добре за бъдещето на България....щото се вижда, вече и от най-дебилния матрял, че с наШте политици и управници не стааа.

                  А щом са рекли да увеличим до 2% и разходите за отбрана и интегритет в НАТО, то направо се записвам от утре член на герботака...или както там ще се кръстят
                  Що ти кат гледаш Меркел и Оланд от тех кво стаа освен тор

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Ся в сферата на енергетиката съм мааалко притеснен.
                    За мариците хубаво ще им свият сърмите, ама за белеНЕ, не виждам и една думичкааа, което ме кара да мислА, че от гьол, може да стане набързо "печеливш и крайно необходим национален приоритет" (особено, като си знаем прЕоритетите на пишман рушките ни националисти).
                    Което ще си е ново катебе......ма честно казано и мен вече не ме....
                    Сганов ти и от енергетика ли зе да разбираш???Такива кат тебе требе да ползват ток само от фотоволтаици та барем нощем форума да си почива от мъдростите ти

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                      Въх, въх, въх... Както казват в БургаШко. Болшевик до болшевика във темата. Тук ядат, тук спят. Трябва да им вземат наем.
                      Те тия дето тука ядат и тука спАт са накичени до кръста с инвесторови отличия...няма място за нови медали...чревната сган и мануфейса едва ли са болшевики ама знам ли , времената се менят , мое да са се записали на друго место .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                        Въх, въх, въх... Както казват в БургаШко. Болшевик до болшевика във темата. Тук ядат, тук спят. Трябва да им вземат наем.
                        Ти на консулт в Кравария ли беше тигре?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                          Въх, въх, въх... Както казват в БургаШко. Болшевик до болшевика във темата. Тук ядат, тук спят. Трябва да им вземат наем.
                          Колко вземаш?

                          Коментар


                          • Въх, въх, въх... Както казват в БургаШко. Болшевик до болшевика във темата. Тук ядат, тук спят. Трябва да им вземат наем.
                            Партия была, есть и будет есть!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Аз не мога да ги разбера краварите, за кого реват: За демокрацията или за избитите, не без тяхно помощ, мирни сирийски граждани?
                              Абе пушилка да се вдига , да се харчат пушкалата...алъш веришът не гледа колко мирни граждани са загинали и газът дали е зарин от Асад или задушлив на ИДИЛ.

                              Коментар


                              • Аз не мога да ги разбера краварите, за кого реват: За демокрацията или за избитите, не без тяхно помощ, мирни сирийски граждани?

                                Коментар

                                Working...
                                X