IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Именно и аз това казвам. Не ги разбирам пустите му германци, австрийци и всякакви други, "дето непременно държат да бъде разрушен" всеки един паметник на Хитлер, NSDAP и т.н.
    Вместо да си ги къткат на центъра на Нюрнберг или Мюнхен.....птк и все пак са си техни, родни знаменитости, а не на чужди окупационни сили.
    Да им се неначуди човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

С тротил да го накичат вече...
      Мм-даамм....Тоя паметник верно,че не е много удачен,щото в България,бойни действия от РККА срещу "немските окупатори" не са водени и жертви не е имало ... Но,още по-нелепо ми изглеждат хората,дето непременно държат да бъде разрушен...Присещам се за един разказ на Чудомир-"Българи".

".......Völker-schlachtdenkmal — знаменития гигант-паметник, въздигнат в чест на победата над Наполеона от съюзените армии на 18 октомври 1813 година.

Качихме се на трамвай № 15 и по Augustusplatz пристигнахме там.

Който пръв път има щастието да види това чудо на архитектурата, високо повече от 90 м., от черен гранит, с гигантски фигури и релефи, което е строено цели 10 години и е струвало навремето десет милиона марки, не може да сдържи възторга си и да не извика от учудване.

Из пътя бях разправил историята на боя, та като стигнахме, само им посочих паметника с ръка и понеже исках да ги наблюдавам какво ще правят, оттеглих се две-три крачки настрана.

Хаджи Петър дигна глава, тикна си калпака на тила, кръстоса ръце отзад, поразкрачи се, погледа, погледа, има-няма, половин минута, па без да каже нищо, обърна се гърбом и почна да пали цигара. Бай Танко, и той отиде при него и посегна към кутията му. Не можах да се стърпя и отидох при тях:

— Е, дядо хаджи, как ти се вижда, а? Чудесия, нали? Грандиозно нещо?

— Хм… — промърмори хаджи Петър, метна поглед към него и рече: — Три кила пироксилин му е майката! Сложи го в темеля, запали фитиля и камък върху камък няма да остане!

— Тъй, амчи каак! Татък!… Около три кила… Па може и по-малко — добави бай Танко и си избърса носа с ръкава."

https://chitanka.info/text/14495-bylgari

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Хахахахахах, гледайте тук - "империята отвръща на удара"
        Паметникът на Рейгън осъмна изрисуван като вампир

https://offnews.bg/news/Obshtestvo_4...ir_654157.html
        на тоя паметник незнам що има у София, ама нема значение как и да е, а тва добре ли е да е надраскано ?!

Коментар

• Хахахахахах, гледайте тук - "империята отвръща на удара"
          Паметникът на Рейгън осъмна изрисуван като вампир

https://offnews.bg/news/Obshtestvo_4...ir_654157.html

Коментар

• Абе мнооооого добре разбираш ти, за какво става въпрос, ама се правиш на улав.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Как да не са бе!!!!!

Аз не съм виждал паметник, плоча, мемориал или нещо подобно на Хитлер или националсоциализЪма в тия две държави. А доста съм пожиявял там.
              Даже в Австрия сега искат да бутат родната къща на Хитлер ти да видиш отрепките му с отрепки!
              Вместо да я подредят едно хубаво, като къщата на байтошо в правец и отпред едно бюстче на мустакатия да лепнат.
              Лумпени-австрийци, нищо не разбират.

Коментар

Щото не са Полша.
                Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Как да не са бе!!!!!

Аз не съм виждал паметник, плоча, мемориал или нещо подобно на Хитлер или националсоциализЪма в тия две държави. А доста съм пожиявял там.
                Даже в Австрия сега искат да бутат родната къща на Хитлер ти да видиш отрепките му с отрепки!
                Вместо да я подредят едно хубаво, като къщата на байтошо в правец и отпред едно бюстче на мустакатия да лепнат.
                ок и кои държави са по-добре тия с нашарените паметници на съветската армия или тея дет ги поддържат ?! Колко немски емигранти има в България и Полша и колко български и полски емигранти има в Австрия и Германия ?!

Не става въпрос за паметник на Хитлер, а за съветските паметници мисля СССРа е воювал срещу Хитлер, а той е изтрепал бая поляци или нешо се бъркам ?!?!

И кат имаш съветски паметници дрън в руското посолство " ... Ало добър ден, тука имате едни останали съветски паметници, поддръжката им е примерно 20/50 хилки на месец с градинките и парковете към тях, кво прайм ?! Ше си платите ли за поддръжката за "вечна дружба със СССРа" да наемем 50 човека да взимат заплати с осигуровки или ше ги бутаме ?!?"
                Или до там не мое прогледнете .... и кво мислите, че Путя не плаща в Австрия и Германия да ги има тия паметници ?!?, плаща си и още как ... Аз лично неам никви ядове Расия да си плаща за поддръжка на паметници у нас, за вас незнам ....
                Last edited by michaelis12; 28.04.2017, 10:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

що ? Е ок в Австрия и Германия що не са го сринали / нашарили / разрушили ?!
                  Как да не са бе!!!!!

Коментар

При нас работи само и единствено с 1 партия как беше преди. Това разделение на 60 партии и всеки си прай квот си иска ммм тц не става, то затова и нарочно така е направено от вънка.
                    Аз наще тъпунгери не мога да ги разбера честно, откраднал откраднал ок няма проблем, ама да праят нещо да стои раята там да работи и да им носи още пари никой нема им вземе завода и фабриката и с печалбата да прай друга фабрика ..... Те затварят работеща държава, щото комунистическа била, драскат там, чупат, продават всичко на скрап, праят цените в небесата да изнемогват хората, за да си купят хотели и коли произведени другаде и да трупат хартии които те не контролират (евро/долари) ?!?!
                    Мислех, че децата на комунягите като учили уж навънка имат некой в главата си, но явно имат само бръмбари в тиквите. Аз по-прости от партийците и ДСейците не съм виждал. Пример Плевнята, Митов, Костов, Куневица, Марков, Царя etc. etc. такива малоумници няма никъде дори и в Сомалия са по-в час от тези .....
                    Кво прайш в тоя момент ми нищо чакаш ги да пукнат и евентуално след това ако е останало нещо от начало в 1 клас сиреч в 1930г. до 1985г. като от селска държава сме ставали индустриална ....
                    До болка си прав. Еднопартийната система с диктатор по съответна на манталитета ни. Не случайно в Южна Европа дълго вирееха подобни режими - Мусолини, Ататюрк, Франко, Метаксас, Тито, Салазар, Антонеску, Чаушеску, Тато....

Коментар

Щото не са Полша.
                      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

С какво, със снегорин ли ще ги ринеш?
                        Като цяло не е невъзможно.

Коментар

Да ги ринем вече тия крадльовци!
                          С какво, със снегорин ли ще ги ринеш?

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Македония не би могла да просъществува дълго в настоящата си рамка. Само че в процеса на нейното дезинтегриране може да се възбуди верижна реакция, която да ни вкара отново в плътна враждебна среда. Така и не се научихме да формираме стабилни и трайни съюзи. Вътрешно смеразделени като македонците. От крадльовците сме разделени.
                              При нас работи само и единствено с 1 партия как беше преди. Това разделение на 60 партии и всеки си прай квот си иска ммм тц не става, то затова и нарочно така е направено от вънка.
                              Аз наще тъпунгери не мога да ги разбера честно, откраднал откраднал ок няма проблем, ама да праят нещо да стои раята там да работи и да им носи още пари никой нема им вземе завода и фабриката и с печалбата да прай друга фабрика ..... Те затварят работеща държава, щото комунистическа била, драскат там, чупат, продават всичко на скрап, праят цените в небесата да изнемогват хората, за да си купят хотели и коли произведени другаде и да трупат хартии които те не контролират (евро/долари) ?!?!
                              Мислех, че децата на комунягите като учили уж навънка имат некой в главата си, но явно имат само бръмбари в тиквите. Аз по-прости от партийците и ДСейците не съм виждал. Пример Плевнята, Митов, Костов, Куневица, Марков, Царя etc. etc. такива малоумници няма никъде дори и в Сомалия са по-в час от тези .....
                              Кво прайш в тоя момент ми нищо чакаш ги да пукнат и евентуално след това ако е останало нещо от начало в 1 клас сиреч в 1930г. до 1985г. като от селска държава сме ставали индустриална ....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12

кой го е нашарил и платено за да е така циганско то от ясно по-ясно. Същите които са участвали в студентските протести т.е. платени педали от някоя Сороспетинска НПО организация и поне немат кинти, за да изкарат некои бързи стотинки праят идиотщини ..... Ние на това му викаме "Демокрация" а в Германия и Австрия кат ги поддържат не ги шарят независимо какви паметници са незнам как му викат там, но явно нямат Демокрации в DACH
                                После що енергията е по-скъпа при нас, а в Германия и Австрия по-тънко, че и псуват комунистите на сичкото и отгоре - еми ок комунистите виновни ....

Отново нашариха паметника на Съветската армия (снимки)

https://www.novini.bg/news/277585-%E...%EA%E8%29.html

Коментар

Working...
                                X