IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Полският парламент прие законови промени за демонтиране на паметниците на Червената армия, комунизма или друг тоталитарен строй.
    Полският парламент прие поправки в закона за забрана на пропагандата на комунизма или на друг тоталитарен строй, с които се променят названия на на сгради и обекти, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
    Те предвиждат събаряне на паметници от съветската епоха, включително и на мемориали в чест на Червената армия.

    Повечето партии, влизащи в Сейма, подкрепиха промените на първо и второ четене. За тях днес гласуваха 408 членове на долната камара на полския парламент, 7 бяха против, а 15 се въздържаха.

    В обновения закон се казва, че паметници и други подобни обекти "не могат да почитат паметта на лица, организации, събития или дати, символизиращи комунизма или друг тоталитарен строй".

    Според експерти на територията на Полша има поне 469 такива обекта, като около 250 от тях са посветени на Червената армия.

    Ако отнесем този текст към българската комунистическа „паметникова” традиция, това означава, че паметници като този на „Съветската армия” или т.нар. „чиния” на Бузлуджа трябва да бъдат премахнати.

    Обяснима е логиката на този закон. Всеки паметник носи определено послание, внушение. Логично е една демократична държава да полага грижи и да предпази своя народ от вредни послания, от опасни внушения, от свикването с историята на една престъпна организация, каквато според българското законодателство е бившата българска комунистическа партия и установения от нея тоталитарен режим.

    Представете си следната картина. Дете пита родителите си, какъв е този страшен паметник в центъра на София – т.нар от столичани Моча. И родителите му отговарят с лъжата, че това е паметник на съветската армия освободила България от фашизма. Но как е „освободила” България от фашизма, когато чрез оръжията на същата армия е наложен комунизма? Ако детето е умно, ще попита: фашизмът по лош ли е от комунизма? И логично трябва да получи отговор, че фашизмът е другото лице на комунизма. Детето ще се обърка още повече, когато като порасне разбере, че в България е нямало фашизъм, но е имало комунизъм, т.е. нямало е власт на фашистка партия, но е имало власт на комунистическа партия. А тя е несъмнено тоталитарна и престъпна – според българския закон. Какво прави тогава с това знание ?
    Не е ли по-добре още в ранна детска възраст да кажем истината на българското дете.
    А тя е очевидна: съветската армия е окупирала независима България и в резултат на тази окупация е наложена на страната комунистическата престъпна тоталитарна власт.
    Но ние продължаваме да лъжем децата на България, разказвайки им комунистическата измислица за „съветската армия освободителка”, за „братския съветски народ”.

    Коментар


    • Рашата закъса и в космоса. Каква радост.
      Аз пък предпочитам да се кефя на успехите на когото и да е, вместо на проблемите. Не щото е/не е рашка, американец, китаец и т.н., а защото нещо е постигнал, влагайки много труд, желание, съзидателност. Разлика в морала.
      ​​​​
      Last edited by Pyramid; 15.07.2017, 14:17.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
        Марков, разкажете моля за последните успехи на руснаците в космоса.
        те са от 1985та...
        The strongest stand last.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

          Картофобелачките ги правят Краварите - много са им добри , Руснаците се специализираха по космоса , спътниците , ядрената енергия , военната техника и назначаване на президенти на САЩ
          смях... недей...
          The strongest stand last.

          Коментар


          • Марков, разкажете моля за последните успехи на руснаците в космоса.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Manyface God"

              Ако ще пробваш с картофобелачка, не търси руска, не могат да ги правят още...
              Картофобелачките ги правят Краварите - много са им добри , Руснаците се специализираха по космоса , спътниците , ядрената енергия , военната техника и назначаване на президенти на САЩ
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                А пък да знаете в САЩ какви хубави айфони правят.!? И телевизори и вибратори. P.S . Нямали руснаците технологии а!?

                Загадъчни руски спътници изумиха специалистите, след като бездействаха дълго време и започнаха да демонстрират неприсъщи за толкова малки космически апарати способности за маневриране, съобщават американски медии. През периода 2013 - 2015 г. Русия изстреля 3 малки спътника – «Космос-2491», «Космос-2499» и «Космос-2504». Около година и нещо апаратите бездействаха, в последно време два от тях се раздвижиха. На 20 април единият от спътниците си понижи траекторията си със стотици метри, за да се изплъзне от голям фрагмент на китайска метеорологична сонда, унищожена от китайски военни при изпитание на противоспътникова ракета през 2007 г., предава The Daily Beast. „Наблюдавайки впечатляващите маневри на руските спътници, анализаторите се почесват по главите. Като че ли никой, извън пределите на руското правителство и, вероятно, военните на САЩ, не знае какво е предназначението на тези спътници”, отбелязва изданието. По-рано Пентагонът обяви, че следи за старта и действията на «Космос-2504», който е извършил 11 маневри за сближаване с ускорителния блок, който го е извел на орбита. Руски медии припомнят от свой страна, че за старта на този спътник през април 2015 г. е била използвана ракета-носител «Рокот». Подобни ракети и друг път са извеждали спътници „Родник” на разузнавателното управление на руския Генерален щаб. „При всяко положение тези пъргави космически апарати са много интригуващи”, коментира д-р Лаура Грего, космически експерт от Съюза на обезпокоените учени в Масачузетс. Тези, на които е известно предназначението на апаратите, мълчат. Роскосмос не съобщава нищо за тях още от 2014 г. Първоначално целите на спътниците можеха да се проследят ясно. На няколко пъти 90-килограмовите апарати се приближаваха на разстояние няколко метра до отработените степени на ракетите, които ги бяха извели в орбити. Това може да означава, че „Космосите са инспекционни спътници, способни да се приближават близо до друг космически кораб и да го сканират или дори физически да си взаимодействат с него с цел ремонт, модификация или демонтаж. Анатолий Зак, независим експерт по руските космически кораби твърди, че тайнствените спътници съответстват по размер и характеристики на известния руски спътник «Юбилейный». Потенциалът на военното използване на тези спътници Зак нарича очевиден. Той смята, че тези спътници може да бъдат снабдени с лазер или взривно вещество. „Ако един спътник приближава друг на близко разстояние, очевидно е, че той може да му нанесе загуби”, обяснява експертът, цитиран от The Daily Beast. Лаура Грего от своя страна посочва способността на тези спътници дълго време да бъдат неактивни. Тя смята, че по този начин те може да се маскират и спотайват под формата на „космически боклук”.
                ако беше видял една лада колко яко мина по улицата...
                The strongest stand last.

                Коментар


                • А пък да знаете в САЩ какви хубави айфони правят.!? И телевизори и вибратори. P.S . Нямали руснаците технологии а!?

                  Загадъчни руски спътници изумиха специалистите, след като бездействаха дълго време и започнаха да демонстрират неприсъщи за толкова малки космически апарати способности за маневриране, съобщават американски медии. През периода 2013 - 2015 г. Русия изстреля 3 малки спътника – «Космос-2491», «Космос-2499» и «Космос-2504». Около година и нещо апаратите бездействаха, в последно време два от тях се раздвижиха. На 20 април единият от спътниците си понижи траекторията си със стотици метри, за да се изплъзне от голям фрагмент на китайска метеорологична сонда, унищожена от китайски военни при изпитание на противоспътникова ракета през 2007 г., предава The Daily Beast. „Наблюдавайки впечатляващите маневри на руските спътници, анализаторите се почесват по главите. Като че ли никой, извън пределите на руското правителство и, вероятно, военните на САЩ, не знае какво е предназначението на тези спътници”, отбелязва изданието. По-рано Пентагонът обяви, че следи за старта и действията на «Космос-2504», който е извършил 11 маневри за сближаване с ускорителния блок, който го е извел на орбита. Руски медии припомнят от свой страна, че за старта на този спътник през април 2015 г. е била използвана ракета-носител «Рокот». Подобни ракети и друг път са извеждали спътници „Родник” на разузнавателното управление на руския Генерален щаб. „При всяко положение тези пъргави космически апарати са много интригуващи”, коментира д-р Лаура Грего, космически експерт от Съюза на обезпокоените учени в Масачузетс. Тези, на които е известно предназначението на апаратите, мълчат. Роскосмос не съобщава нищо за тях още от 2014 г. Първоначално целите на спътниците можеха да се проследят ясно. На няколко пъти 90-килограмовите апарати се приближаваха на разстояние няколко метра до отработените степени на ракетите, които ги бяха извели в орбити. Това може да означава, че „Космосите са инспекционни спътници, способни да се приближават близо до друг космически кораб и да го сканират или дори физически да си взаимодействат с него с цел ремонт, модификация или демонтаж. Анатолий Зак, независим експерт по руските космически кораби твърди, че тайнствените спътници съответстват по размер и характеристики на известния руски спътник «Юбилейный». Потенциалът на военното използване на тези спътници Зак нарича очевиден. Той смята, че тези спътници може да бъдат снабдени с лазер или взривно вещество. „Ако един спътник приближава друг на близко разстояние, очевидно е, че той може да му нанесе загуби”, обяснява експертът, цитиран от The Daily Beast. Лаура Грего от своя страна посочва способността на тези спътници дълго време да бъдат неактивни. Тя смята, че по този начин те може да се маскират и спотайват под формата на „космически боклук”.

                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Докога ще продължи играта Борисов-Цветанов = доброто-лошото ченге

                    Какво стана с приоритетната политика на новото правителство за Образованието?
                    Все разни фейк "новини" на услужливи тиви-та ли ще я изместват?

                    Сори, ако не ви интересуват съдбините български

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      ...затова пък, какво перо, какво слово! Эххх, Ваня, Ванечка, носи шапка у жегите, брат. А зиме - чорапи. Сещаш се. ;-)
                      Шапката от алуминиево фолио трябва да бъде, за да отблъсква лъченията на путин

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                        Гатанка: На кого е тази ръка
                        https://www.svoboda.org/a/28612739.html
                        ...да не е твойта? Въхъ!

                        Коментар




                        • Гатанка: На кого е тази ръка
                          https://www.svoboda.org/a/28612739.html
                          Last edited by barbaron; 14.07.2017, 22:40.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                            Ванича е трагично комичен.

                            Ако не му прочета всеки дебилните информации извадени от контекста деня някак си е празен за мен ....
                            ...затова пък, какво перо, какво слово! Эххх, Ваня, Ванечка, носи шапка у жегите, брат. А зиме - чорапи. Сещаш се. ;-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                              Баааа .......... тебе не са ли те изнасилили още '' Нощните вълци'' на Путин , бре ????
                              Или , викаш , да списвааш педерасии , не се изисква много ........
                              Целия от пъпа надолу си у памперси и тензухи , ама десната ръка - свободна ...и пишеш,пишеш
                              'Леб требва 'а са яде...........
                              ...и риба.

                              Прочее, напослезък го подзирам в тежък диабет. Пише, сякаш захарта му е паднала под 2...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Имаш стил, ама е трагично нелеп.
                                Ванича е трагично комичен.

                                Ако не му прочета всеки дебилните информации извадени от контекста деня някак си е празен за мен ....
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X