IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Поредните фейк нюз от еуразия дейли (eadaily.com/ru), препечатан вероятно в някой пеефско-руски парцал.

    Коментар


    • Инструкторите на терористите от НАТО спешно бягат от Сирия.
      Британските спецслужби се „окопават” в Йордания


      Заедно с терористите от югоизточните райони на сирийската пустиня спешно се евакуират и чуждестранните инструктори, замитайки следите от своето минало сътрудничество с тях по разпалването на гражданската война в страната, съобщава eadaily.com Командването в пункта за операции „Ал Мук” в йорданската столица Аман поставило въстаниците пред избор: да се върнат от позициите си в сирийската пустиня в базата в Йордания или да отидат да се бият с армията на Асад. Разбира се „умерените” метежници избрали спасението. Така излезе на светло още един факт от дълбоко ешелонираната инфраструктура на НАТО на сирийско-йорданската граница против армията на Асад. Оперативният щаб „Ал Мук” е създаден още през 2013 г. начело с офицери от САЩ, Великобритания, Франция и Йордания. Според съобщения на иранското разузнаване, той поддържа връзка с всички въоръжени групи, свързани със ССА, действащи в южните провинции Дераа, Кунейтра, предградията на Дамаск и Алепо. Сирия напуснал и британският спецназ, дислоциран преди в базите „Ат Танф” и „Ал Закаф” на стратегическото съединение на границите на Сирия, Ирак и Йордания. За ново място на дислоциране е избрана базата „Ал Азрак” в Йордания. Историческият символизъм на това преместване се заключава във факта, че именно в крепостта Ал Азрак се намирала щаб-квартирата на авантюриста Лоурънс Арабски по време на вдигнатото от него арабско въстание през 1916-1918 г. А както призна през този май британското външно разузнаване, проектът за „арабската пролет” е разработен от него още през 2004 г. въз основа на легендарния опит от преди 100 г. Каква роля ще изиграе новият британски форпост в новите исторически реалности в значителна степен ще зависи от Русия, възстановила своето присъствие в Близкия Изток. Повече от очевидно е, че британците ще кроят плановете си по прекрояване на региона, залагайки преди всичко на противоречията между Иран и Саудитска Арабия.


      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Догодина ще отпразнуваме 100 години от Брест-Литовския мирен договор и безусловната капитулация на мордор пред България!
        Да винаги съм знаел че сините талибани всъщност са болшевики по душа.

        А сега малко история. Брест-Литовския мирен договор е подписан на 3 март 1918 година от Болшевиките , за да могат да се концентрират във гражданската война в Русия избухнала след революцията. Всички знаем как са се развили събитията след това и 25 години по късно цяла източна Европа е подвластна на Руснаците....ти за повторението им ли мечтаеш ? Сигурно и ти си пазиш някъде завит партийния билет в нафталина , и тайничко вечер си го вадиш потънал в носталгия ...

        На 13 ноември 1918 г. – два дни след Компиенското примирие – Съветска Русия анулира формално Брест-Литовския договор
        Last edited by markov; 18.09.2017, 16:46.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Веднъж предателите оставиха руските псета да струпат войски на границата ни без и пушка да пукне срещу тях и след това половин век ни държаха окупирани.
          30-тина години по-рано, когато имаше истински патриоти, разпорихме задниците на неканените варвари в Добруджа и Македония.
          Догодина ще отпразнуваме 100 години от Брест-Литовския мирен договор и безусловната капитулация на мордор пред България!

          Коментар


          • Не знам как ги мислят тези работи тия дето вземат решенията за България и кои да са нейните приятели и врагове но мисля че тая няма да я бъде.Ако се стигне до там че Русия да струпа войски на границата ни /както е ставало в близкото минало/ изобщо да не разчитат че дори и една пушка ще гръмне срещу тях.И не само това.Това което ще последва/ в сравнение със това което е било в първата половина на м. септември 1944г/ ще надмине и най лошите им кошмари...

            И върви керванът през чушките, а Камиларят тъжно похапва суджук и се псува на ум "Ехъ, да се... тра-ла-ла! Защо изгоних изпод юрганя файтонджиите! А сега няма кой дори да ми подържи камилата!"

            ''Борисов: Щом НАТО приема за противник Русия, нашата доктрина е насочена срещу тях''
            Значи след като НАТО ни посочи някой с пръст ние веднага сме длъжни да започнем да лаем срещу него, така ли? Демократично, нали? Обикновено в животинският свят помиярите лаят срещу някого само защото и други лаят по него.Тоз имал и доктрина?!
            Някой може ли да ми даде линк, факсимиле, ксерокопие, нотариално заверен препис, фотоснимка, селфи на Доктрината Му?

            Международникът го закъса яката! Колкото и да върти подгърбието, то е лъснало като банкянско слънчице! Хъбове във фронтови държави никой не е луд да прави. "Брат" - оня дет се изживява на султан , му рече - "вас ли да ви чакаме да се погрижите за нашата сигурност!" - и си купува руско оръжие...

            С треперещ ибрик в ръчичките, Светиня Му тъжно гледа към Жан Клод, онзи Го омайва с шенгениране и ойрожълтицен... Но Му праснаха як чембер от Берлин за коръпшъна... И те така, те...

            Само мъка и тормоз от тез Началници!


            Само нашите наколенкаджии се държат като улични помяри пред месарски магазин ... пфу, срам ме е заради тези тиквени ГРОБари да се наричам българин и да се чувствам свободен ...!!!
            Last edited by markov; 18.09.2017, 16:08.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Не си разбрал фараоне.
              Права е крушовишката кадъна.
              Руската кочина просто НЕ МОЖЕ да бъде заплаха за страни от ЕС и Северна Америка, където са синчетата и дочките на всички главни рушки крадци, където са техните вили, къщи . В чиито баМки са техните накрадени от пиещия боярищник ватник пари!
              Обратното би било странно.
              Last edited by X_Y; 18.09.2017, 16:00.

              Коментар


              • Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България, смята госпожа Лъжа



                Точно за това синчето и учи в САЩ, по същата причина апартаментчетата на Бокова са в манхатън.

                Ха-ха-хааа!

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                  Цяла България беше база, не го ли пише в Блица ти?
                  Когато дейност ти е резултат от грантове, следваш модела, иначе спира спонсорството

                  Коментар


                  • Жалка работа!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                      Цяла България беше база, не го ли пише в Блица ти?
                      Хаха...не , у фактор.бг пише тъй ...иначе глад !

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Бази имаше ли и къде бяха те??
                        Цяла България беше база, не го ли пише в Блица ти?
                        The strongest stand last.

                        Коментар


                        • Не, няма да прочета нито ред от близ, пик или друга пееефска помия. Те са за теб и подобните ти. Не разбирам само защо не списваш там, а го правиш тук.



                          Христо Марков

                          По покана на Сотир Цацаров в България пристига главният прокурор на Русия Юрий Чайка, както се казва на „обмяна на опит”. И оттук започват множеството от въпроси, които меко казано смущават, защото сме страна, която членува в ЕС, има ангажименти там, ще бъде председателстваща на организацията само след няколко месеца и т.н. На всичко отгоре сме и членове на НАТО, а там не се гледа с добро око на руските правораздавателни органи. Меко казано, ама съвсем меко и възпитано…
                          А на нас българите това посещение навява

                          мрачни и зловещи спомени

                          за едни от най-кървавите дни в историята ни. На 21 януари 1945 год. в България пристига главният прокурор на СССР Андрей Януариевич Вишински. Поканен е от Георги Димитров, БКП и Отечествения фронт, но е нарочно проводен от Сталин да респектира опозицията в лицето на Никола Петков и следващите го зелени земеделци Славата на Вишински е страховита. В СССР минава за сляп изпълнител на волята на вожда, той е автора на политическите процеси от 30-те години, екзекутора на ръководните дейци на комунистическата партия и армията при големите чистки. Още с идване на власт на Сталин прокуратурата е силно централизирана и олицетворението и е именно Вишински. Да, но този сатрап, останал в историята със зловеща слава, в България за първи път е унизен и му е даден урок по дипломация. Още с пристигането си, след здрав запой в късни доби е изпратена група от милиционери да поканят на разговор водача на опозицията Никола Петков. Когато тропат на вратата на Петков той ги отпраща по следния начин „Никола Петков не прави политика по нощите. Предайте това на главния прокурор на СССР. Денят е за тази работа.”. Андрей Януариевич е бесен на този безпрецедентен отговор и още на другия ден в ранни зори настоява да се види с дръзкия земеделец. След крясъците и заплахите Никола Петков отвръща на Вишински: „Аз съм водач на най-силната партия в България – земеделската. Ние не сме свикнали да ни поставят ултиматуми и не се влияем от заплахи. Ще преговаряме само при равноправни условия и кажете това на вашите ръководители.” Още тогава Никола Петков реално си

                          подписва смъртната присъда,

                          защото като френски възпитаник не е запознат с азиатската отмъстителност на съветските комунисти. Всъщност, краят на историята е известен…
                          По това време в сляпо подчинение на волята на Сталин се променя под диктата на същия Вишински българския наказателен закон. Съвсем по съветски образец прокуратурата приема силно централизирана структура, в която на върха на пирамидата е главния прокурор и всички му се подчиняват на него. Тази система на устройство на съдебната система е съществуваща и досега, съвсем безболезнено е закрепена и в Конституцията и това бе една от причините 39 депутати от ВНС да не я подпишем, но старите навици на мнозинството ни оставиха в тоталитарния, съветски модел. Стотици пъти след това съм питал, включително и видни юристи да ми посочат името на един главен прокурор преди 9.09. 1944 год. Никой не ми е отговорил и някой ден ще ви разкажа и на вас защо е така, но сега темата ни е друга.
                          Та такъв представител на „независимата” съдебна система ще ни гостува, такъв представител е поканил Сотир Цацаров, може би да ни запознае в подробности със руския челен опит на функциониране на прокуратурата.
                          Изключително важно е да погледнем и научим с каква слава се ползва „високият” ни гост. Драги читателю, можеш лесно да научиш за подвизите на Юрий Чайка като потърсиш в мрежата строго документалния филм ва Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални. Ще ви се изправят косите, защото става дума за гигантска корупция, за страхотни мсови убийства, за мафия в най-чист вид, за самодържие и обществена търпимост на властта в Русия към всякакви нагли прояви на корупция. Гледах го два пъти и още не мога да повярвам на това, което видях, но в него говорят документи, говорят жертвите на рекета, на изнудването, на принудата /някои от тях не са вече между живите/. Вижте го в края на текста и ще ви се промени из основи мнението, поне на отявлените русофили.
                          Самият главен прокурор Юрий Чайка е роден през 1951 год. в Далечен Сибир и до 1990 год. е бил активен партиен работник в Иркутск. Бил е ценен кадър на КПСС, който е отговарял за партийното възпитание на младите юристи. В началото на 90-те тръгва по стълбицата на юридическата кариера. В сляпо подчинение на партийните началници се издига до главен прокурор на Русия. Вече е трети мандат такъв. Сега се сочен за

                          безпрекословен довереник на Путин,

                          който не предприема никакви стъпки без съгласуване с президента. Преди две години беше разобличен от Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални в притежания на имущество от семейството му надхвърлящо многократно доходите. Чайка обвини западните служби за разкритията на Фонда, но на практика не опроверга нито едно от обвиненията, Путин замълча, а депутати от партията му се хвърлиха да защитават прокурора. А фактите разтресоха обществото и в Русия, и в останалите страни дори с минимална чувствителност към корупцията.
                          Филмът ни разказва за несметните богатства на семейството на главния прокурор на Русия, особено на неговите синове. За тяхната свързаност със зловещата Солнцевская групировка, за цяла организирана престъпна групировка, оглавявана от двата сина на Юрий Чайка, в която са включени прокурори, областни управители, местни величия, стопански ръководители… Можем да видим 30 годишния син на главния прокурор Артьом да открива невероятен хотел в Гърция в компанията на олигарси и политически величия, а около тях едни от най-известните мафиоти на Русия. Луксът на хотела надхвърля и най-смелите ни представи. Мафиотската структура на Артьом включва завземане на най-големите находища на каменна сол в Русия/кариери/, бетоновъзли в цялата страна, кариери за пясък, транспортни фирми, игрални зали… Самият Артьом живее на брега на Женевското езеро в Швейцария в лукс като на влиятелен олигарх. Още по-любопитен е другият син на Чайка Игор, който удивително, ама наистина удивително прилича на нашия „герой” КОЙ. Игор и Артьом Чайка съвместно със Солнцевската групировка превземат цялата корабна индустрия на Иркутск и областта. Постепенно с помощта на прокурори и местни величия цветущата държавна фирма е докарана до фалит и купена на безценица от фамилията на главния прокурор. Директорът на параходството се опъва на фамилията и е намерен обесен в гаража си. Следствието категорично доказва убийство, но то минава в графата неразкрити.
                          Навсякъде Игор Чайка се движи със собствен хеликоптер, държи монопола на производсво на пътни знаци в цяла Русия, владее няколко телевизии, смело настъпва в бизнеса със захар и още куп „деятелности”. Наскоро същият двойник на българското „дете – чудо” КОЙ си позволи да докара цялата Виенска филхармония да го забавлява в къщата му в Русия.
                          Свободните медии в Русия /доколкото ги има/ отдавна определят семейството на главния прокурор Юрий Чайка за

                          мулти-милиардерско

                          с огромно влияние в цялата страна, за връзки с престъпния свят и за какво ли още не. Наскоро смела журналистка директно попита президента Путин за семейството на главния прокурор и необяснимото им богатство, а той предпочете да замълчи.
                          Та това е в груби очертания гостът на нашия първи прокурор, такъв човек ще го съветва, вероятно за корупцията или борбата с мафията. Мащабите са различни, но навиците не са, както и системата на правораздаване в двете страни. Понякога не ми се иска да вярвам какво става в България…

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Че то и в България е било същото !
                            Естествено, ти не си и чувал за това до коя година продължава борбата на българските "партизани", наричани горяни с окупаторската сесесесерска армия и родните и български слуги, мноооого след изтеглянето на германските сили от страната.
                            Съветските войски официално ще се изтеглят от страната чак на 21 декември 1947 г.

                            Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/article/27111

                            За горяните не помня- мисля около 50г всичко е свършило

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                              Едва ли ми се налага да търся, при положение , че съм му съвременник до 89та.
                              Бази имаше ли и къде бяха те??

                              Коментар


                              • Свалиха надпис "Чайка, вън от Европа"

                                Страхът очевидно надделя пред съветския началник

                                Коментар

                                Working...
                                X