Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Сигурен съм,че е готов!Както в началото на септември 1944 монархо-фашистката 300 000 армия беше подготвена и "героично" воюва срещу 150 000 хил.Трети украйнски фронт....И после след 45 години, писъци до небесата,че България на 9,09, била окупирана!
Защото тук:
Сигурен съм,че е готов!
Виж там въздържай се от мое име, да даваш отговори в угодни за тебя версии.
Сега ще ви отговоря от мое име, за да не се разгащвате, да правите некадърни интерпретации на угодни вам варианти.
Ние българите сме древни войни, когато ни нападат, се защитаваме!!!
Не отговаряме на врага с реторични въпроси, мъмрене и заяждане!
Хан Аспарух да не е задавал реторични въпроси!
Ако брат ми ме краде, ще го бия - това е! Сещайте се, кой е крадливия "брат"...The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеГотов ли си да се биеш срещо руснаците ,ако нахлуят в България..
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Да си чул понятието "реторичен въпрос"?
Ето го под някаква форма на определение:
Често се използва в поезията, ораторските слова и ежедневната реч. Особеностите на риторичния въпрос са въпросителната интонация и постройка на фразата, скритият вътрешен диалог, провокиращ силно емоционално въздействие, това, че често е свързан с обръщение, а поредиците от риторични въпроси се използват за възходящи и низходящи градации.
Твоят въпрос обаче няма никаква допирателна с термина, а си е едно махленско заяждане, преливащо към понятието: изповед на неуспялата врачка... Не не го виждам по този начин зададен отговора, щом Раковски, Стоянов и Левски не са доволни от подобен тип освобождение, едва ли аз ще изразя несъгласие с тях. На номер две от задаването ти на отговори, попитай историята, особено тази с генерал Колев.The strongest stand last.
Коментар
-
Нищо не е за вечни времена освен човешката глупост.Границите на държавите се променят непрекъснато.Ще се променят и границите на европейските държави.Едни ще се увеличават други ще намаляват ще се раждат нови.Това обаче трябва да бъде цивилизовано без войни и насилие.Чувам разни въпроси ами ако в Кърджали решат?Като решат разделяме се цивилизовано и кой откъде е?Щото ако не стане какво е решението?Война терор насилие невинни жертви?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Ти май сам си отговаряш, защо тогава ме питаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Ей ти го посланието,да си го припомниш:
"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия, задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи на обединението на България!"
Два бързи въпроса към посланието:
Ти признателен ли си,както генерал Колев, на Русия и най-вече на руските войници(щото няма какво да си кривим душата - Русия е следвала най-вече имперските си интереси) ,че са ни освободили?
Готов ли си да се биеш срещо руснаците ,ако нахлуят в България,или по-скоро ще се скриеш в миша дупка,а най-вероятнокато видиш дебелия, даже ще преминеш на руска служба?
Можеш и да не ми отговаряш!The strongest stand last.
Коментар
-
Признавам, че не съм най-големия спец по международни отношения. Но съм учуден с каква небрежна лекота хората като чуят референдум за независимост веднага се абстрахират от всякакви там детайли около него и скачат на повърхностни сравнения. Цел - да покажат лицемерния Запад (не , че за друго няма основание).
But common!
Най-често любим за сравнение е референдумът в Косово. Подтекст - как там е можело да се обяви независимост, а в Крим и Каталуня не можело. Вече се включва и Кюрдистан.
Уважаеми, референдумът за независимост в Косово беше през 1991 г и никоя (!) държава, освен Албания не го призна. Чак 8 години по-късно, не заради референдум, а заради етническото прочистване с масови убийства на Милошевич и последвала поредна война - Косово стана независима държава. Преди нея станаха Словения, Македония, Хърватска, а Босна и Херцеговина беше разделена на етнически части, но пак отделна държава. На фона на трупа на екс Югославия (също изкуствено създадена от големите сили през 1918 г.) Т.е. няма пряка връзка с референдуми.
Случаят в Крим е уникален - инвазия на чужда държава и под нейно оръжие местното население взема решение не да стане независима държава, а да се присъедини към чужда държава. Много подобно, ако не дай Боже, Турция окупира Кърджалийско и местното население под дуло вземе решение за присъединяване към Турция.
Случаят Каталуня е трети случай - просто по-богатата област (не стара държава, член на съюз) не иска да бъде нетен донор за другите области в Испания. Както не иска областта Венето в Италия. При съществуващата конституция това не е възможно и може да стане само с насилие. Както и става.
Пак различен случай е Шотландия. Те са в доброволен съюз с Англия, Уелс и Северна Ирландия и съвсем законово могат да станат независима държава с референдум.
Случаят Кюрдистан е най-заплетен, заради историческите причини и начин, по-който беше създаден Ирак от британците след Първата световна война - общо взето с линийката на картата. Така в изкуствена държава влязоха огромни малцинства. В мирно време едва ли световната общност би симпатизирали на такъв референдум, дори и сега големи сили като САЩ са срещу него. Но пак след въоръжен конфликт - много важно - в който кюрдите имат основен принос за разбиването на ИДИЛ, може и да имат шанс за своя държава. Но никой досега официално не е признал това тяхно право.
Извод: единствено в Шотландия е имало законен референдум. На мен не ми е известно Западът или международните организации да са признавали референдуми за независимост, извън законите на съответната държава, от която става отделянето.
Е. Кънев
Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Нищо не съм обърквал, политическия аспект е заложен в посланието, но ти едва ли ще го декодираш.
"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия, задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи на обединението на България!"
Два бързи въпроса към посланието:
Ти признателен ли си,както генерал Колев, на Русия и най-вече на руските войници(щото няма какво да си кривим душата - Русия е следвала най-вече имперските си интереси) ,че са ни освободили?
Готов ли си да се биеш срещо руснаците ,ако нахлуят в България,или по-скоро ще се скриеш в миша дупка,а най-вероятнокато видиш дебелия, даже ще преминеш на руска служба?
Можеш и да не ми отговаряш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнениеНие добруджанци отдаваме заслуженото на делото на Генерал Колев. Имаме хубав нов паметник в града.
Хубаво е че пишете за него, историята не трябва да се забравя.
Вечна слава на героите! Слава на името и делото на генерал Колев!
!!!Last edited by X_Y; 02.10.2017, 11:44.
Коментар
-
Ние добруджанци отдаваме заслуженото на делото на Генерал Колев. Имаме хубав нов паметник в града.
Хубаво е че пишете за него, историята не трябва да се забравя.
Вечна слава на героите! Слава на името и делото на генерал Колев!
Last edited by X_Y; 02.10.2017, 11:43.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata
Така е Пешо , на терена противниковият отбор е от 14 играчи...и съдиите са вътре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
ОбъркАл си темата , историята е в дъното на коридора вляво .The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеГенералът, за когото няма да прочетете в учебницитe
Неделя, 17 Септември 2017
Коментар
Коментар