IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

    Умни ми приятелче , по-важно от процента индустриализация е процента принадена стойност към индустриалното изделие.

    Щото към консервата е едно , а друго към произведения кораб, локомотив или автомобил примерно.

    Друг е въпросът че Гърците имат десетократно по-голям туризъм от нас които им помпи БВП-то та не е удачно сравнението.

    Горе долу топло, ама е далеч..

    Повечето индустрии в момента са под едно 10% годишна печалба. Виж автомобилната каква конкуренция е. Виж и другите. Така че придадената стойност е почти еднаква в "утвърдените" индустрии.

    Придадената стойност е много голяма в няколко сектора - софтуер и интелектуални права. Правиш един софтуер и копията са му без пари. За разлика от един автомобил. Сещаш се при автомобила имаш разходи за проектиране и после разходи за производство на единица бройка. Това не е така при софтуера, при филмите, при книгите, при футбола ако искаш (всеки иска да запя Роналдо и Меси).

    И естествено опираме до "новите" индустрии. Всичко ново, ако е успешно, носи яко кинти докато не почнат да го копират и маржовете не намалеят.



    Коментар


    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

      Е го списъка - наслаждавай се.

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...or_composition


      Структурата на икономиката ни е почти като на САЩ - 6% земеделие, 30% индустриално производство и 60% услуги. Само че къде са САЩ, къде сме ние.
      Аз само да питам печатането на зелени хартийки и " справедливата " им размяната им за благата на останалия свят пред дулата на американския флот за услуга ли го броят ? Те това им носи 20 % от БВП-то и мисля по -скоро е към печатарската индустрия с многоооо добавена стойност
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

        Би ли дал пример на модерна и развита държава с висок БВП на глава на населението без пушещи комини....Предполагам ,че в пушещите комини включваш и компании ,като Епъл....Няма как да ги сложим в селското стопанство...
        Е го списъка - наслаждавай се.

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...or_composition


        Структурата на икономиката ни е почти като на САЩ - 6% земеделие, 30% индустриално производство и 60% услуги. Само че къде са САЩ, къде сме ние.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Барби бягай погледни под завивките да не би путин да се е намърдал при баба ти
          Късно е , той Путин се измъкна от кутия копърка - съвместен продукт на френската консервна промишленост и КГБ и вече я мандроса бабата , докато Барби се бори в инвестора срещу хибридната война.......
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

            Marandi кво става бе нефта гони 70 долара барела Русия не фалирга КГБ команди САЩ в Каталуния и там в Сирия ги изгониха ба си бензиноколонката с ядрени ракети.Куги фалирга последно.Даже и министърката вече е разбрала че без руски газ нема битава газ
            Той много отсъства от час и май не знае че и тука спряха кранчето...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Испанското правителство потвърди, че руски и венецуелски хакери са взели участие в каталунската криза и обявиха, че ще повдигнат въпроса в понеделник на Съвета на ЕС по външна политика.

              Междувременно в Британия изборната комисия започна разследване за намесата на Русия в Brexit референдума, като от комисията има данни, че 13 500 фалшиви профила в twitter са подкрепяли напускането на Европейския съюз и са изчезнали след изборния ден. От тях за 2700 вече е установено, че са били от руската фабрика за тролове „Савушкина“ в Санкт Петербург.

              Не са малко и косвените връзки – от сенчестите средства, с които Арън Банкс финансира кампанията на Найджъл Фараж – Leave.EU по време на референдума, до съмнителното минало на стратега на кампанията на Борис Джонсън – Доминик Къмингс, развивал бизнес с авиолинии в Русия в продължение на три години.

              И също не следва да се забравя, че една и съща организация е ключова в успеха на Доналд Тръмп в САЩ и Brexit кампанията във Великобритания – Cambridge Analytica, която обвързва щатския милиардер Робърт Мърсър със Стивън Банън, главния стратег на Тръмп и Найджъл Фараж.

              Има и по-съмнителни връзки като контактите на Найджъл Фараж със създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж и посещенията, които прави проповедника за Brexit в еквадорското посолство, където се помещава Асандж.
              Marandi кво става бе нефта гони 70 долара барела Русия не фалирга КГБ команди САЩ в Каталуния и там в Сирия ги изгониха ба си бензиноколонката с ядрени ракети.Куги фалирга последно.Даже и министърката вече е разбрала че без руски газ нема битава газ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                .
                Айде бе марандулий , вчера питах за тебе ...ми притесних се да не ти се е случило нещо ...

                Нема далавера и от биткойна , а , върнал си се към стария занаят...
                Last edited by RUBLA; 12.11.2017, 16:41.

                Коментар


                • Барби бягай погледни под завивките да не би путин да се е намърдал при баба ти

                  Коментар


                  • Джонсън не желае да коментира снимката и до момента няма никакви преки връзки или негови изказвания, които да повдигат съмнение за връзки с Русия. Но от снимката става ясно, че агентите на Кремъл са проявявали също толкова голям интерес към референдума в Британия, колкото към изборите в САЩ през 2016 г.

                    Испания и Британия не са единствените засегнати страни на континента. Френските избори от тази година бяха подложени на очерняща кампания, а в миналото редица събития в балтийските страни и Германия са говорили за намеса на Русия във вътрешните дела на страната.

                    Разбира се, има и още една страна, за която се знае, че Русия се е намесила в изборите ѝ – България.

                    През същата 2016 г. руският генерал Леонид Решетников връчи на лидера на БСП Корнелия Нинова план за идеалния профил на кандидат за изборите в България, както първи разкри „Терминал 3“ на 2 декември 2016 г. Впоследствие Нинова се среща с генерала, за да обсъдят кандидатурата на Румен Радев, след което Решетников и неговият Институт за стратегически изследвания изготвят план за победа на българските избори, както разказа Wall Street Journal на 23 март 2017 г.

                    Същият този генерал Решетников през 2016 г. е изготвил и план за намеса в американските избори.

                    От службите са се сдобили с два документа на руския институт. Първият е написан през юни 2016 г. и описва как трябва да бъде проведена пропагандната кампания в САЩ на руските медии и в социалните мрежи с цел да окуражат избора на “президент, който ще приеме по-благоприятна линия към Русия от тогавашния президент Обама”.

                    Тези документи, с които се сдобива американското разузнаване, стават и основа за доклада на ЦРУ, ФБР и Агенцията по национална сигурност, в който се заявява, че “Путин и руското правителство са искали да помогнат на шансовете за победа на избрания президент Доналд Тръмп”, който бе публично оповестен януари 2017 г.



                    В България такъв доклад от службите няма. Единствено наскоро бе приет по-общият доклад на Министерския съвет, посочващ, че „Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа“.

                    Не може да пропуснем и факта, че тази седмица над 65 европейски депутати, експерти по сигурността и борци срещу режима на Путин подписаха Пражка декларация, в която призовават националните държави да разследват намесата на Русия в собствените им избори.

                    „Разследвайте и разкрийте враждебните действия на Русия в национален контекст“

                    Краткосрочните кампании на Русия целят тя да повлияе на конкретни национални избори и референдуми. За да получим по-задълбочен поглед в подривната дейност на Русия в отделните държави, националните парламенти трябва да сформират разследващи комисии, които да съберат и обсъдят доказателствата срещу влиянието и дезинформационните операции на Москва. Тъй като прозрачността е най-доброто средство на демократичния Запад, това е единственият ефективен и напълно легитимен подход, за да се представи на обществото пълният мащаб на тази ужасна заплаха“, пише в декларацията.

                    Коментар


                    • Испанското правителство потвърди, че руски и венецуелски хакери са взели участие в каталунската криза и обявиха, че ще повдигнат въпроса в понеделник на Съвета на ЕС по външна политика.

                      Междувременно в Британия изборната комисия започна разследване за намесата на Русия в Brexit референдума, като от комисията има данни, че 13 500 фалшиви профила в twitter са подкрепяли напускането на Европейския съюз и са изчезнали след изборния ден. От тях за 2700 вече е установено, че са били от руската фабрика за тролове „Савушкина“ в Санкт Петербург.

                      Не са малко и косвените връзки – от сенчестите средства, с които Арън Банкс финансира кампанията на Найджъл Фараж – Leave.EU по време на референдума, до съмнителното минало на стратега на кампанията на Борис Джонсън – Доминик Къмингс, развивал бизнес с авиолинии в Русия в продължение на три години.

                      И също не следва да се забравя, че една и съща организация е ключова в успеха на Доналд Тръмп в САЩ и Brexit кампанията във Великобритания – Cambridge Analytica, която обвързва щатския милиардер Робърт Мърсър със Стивън Банън, главния стратег на Тръмп и Найджъл Фараж.

                      Има и по-съмнителни връзки като контактите на Найджъл Фараж със създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж и посещенията, които прави проповедника за Brexit в еквадорското посолство, където се помещава Асандж.

                      Коментар


                      • Добрите стари времена! СНИМКИ от ресторантите на соца или когато мешаната скара бе 1,70 лева, а водката по 50 стотинки

                        Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/daydzhest/dobri...ews557172.html

                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/watch?v=cbcyBtFr3Eo
                          Валентин Вацев за цената на българския Преход.
                          Или за номенклатурната революция на късносоциалистическите елити.
                          Last edited by majnata; 12.11.2017, 12:42.

                          Коментар


                          • http://epicenter.bg/article/Simeon-N...i-/140575/11/0
                            ЦРУ и Германия с уникални разработки за развитието на света Симеон Николов: Защо България няма визия за следващите 20– 30 години?

                            Да питаш шефа на ЕК да ни каже откъде идват заплахите за България, е обида за нашия суверенитет и държавност.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                              Не знам кви кренвирши си купувате но в къщи нежната половинка обича и си купува.Аз не обичам и не ям кремвишишчета.Но котката никога не е отказала да ги яде.А какво слагат освен рога и копита не знам
                              Бе не знам за твоята , но моята котка отказва да яде всичко което е под десет лева килото ....

                              п.п.
                              Баща ми навремето след пенсионирането си , се върна в бащината си къща на село и гледаше животни. Ходеше за гъби и като донесе първо дава на козите. Ядат ли ги козите значи не са отровни. Козите никога не сбъркаха......
                              Та в тоя ред на мисли не го ли яде котката не трябва да го ям и аз ...
                              Last edited by markov; 12.11.2017, 10:47.
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • [QUOTE=power grid;n3262453]Теменужка Петкова: Без руския газ няма как да бъде реализиран газов хъб в България (Обновена)

                                https://www.24chasa.bg/novini/article/6545548 www.24chasa.bg





                                Теменужка Петкова СНИМКА: Архив






                                Тая не става за нищо друго , освен да продава краставици на някой провинциален пазар.

                                Коментар

                                Working...
                                X