IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение



    Няма и не може да има зависимост, защото търгът е обявен много преди, проведен е преди, и спечелен преди назначението на професора.


    Стига тая полу-грамотност!
    Не познавам хронологията на събитията и приемам, че нещата са се случили във времето, както го описваш.
    Обаче, въпреки всичко има проблем.

    В чисто човешки план проф. Петров имаше моята симпатия и се радваше на доверието ми в някакви допустими граници.
    Дори мога да допусна, че при подписването на договора, който по-късно стана причина за неговата оставка, вероятно е изпитвал някакви съмнения, дали не е подходящо да извести под някаква форма обществеността, че макар и да полага подписа си служебно и при свършени факти, има някакъв елемент на свързаност и потенциално възможен конфликт на интереси, но с целия си авторитет и човешко достойнство застава и заявява, че не е участвал под никаква форма в процедурата на търга.
    Извън всякакво подозрение е, че е знаел с кого подписва и по тази причина е изпитвал и съмненията, описани по-горе.
    Ако беше един дебелокож тарикат и "перде" според спортния жаргон, той можеше да задържи поста, позовавайки се и акцентирайки на формални белези и хронология. Обаче, човекът е бил пред дилема, избрал е един спорен вариант и с оставката си той предпочете да излезе от поста чрез един морален акт с елемент на самонаказание за извършената грешка.
    Което е жалко!

    Жалко е, поради простата причина че лекарското съсловие няма начин да приеме един финансист за началник. Това не е мое лично съждение. Цитирам проф. Мазнейков, който е един от не многото гурута от различните специалности на докторската общност у нас. Финансист начело на здравето е другият начин да се каже, че управляващите се отказват от същинска здравна реформа и акцентират всичките си усилия в дейности, които са в противоречие на финансовите интереси на ръководителите на съсловието. Бръкнеш ли там, гарантирано няма да има кой да води паството и да варди стадото и резултатът ще бъде гарантирано - формализъм, незаинтересованост и все по-засилен интерес към терминал 2. Кражбите няма да спрат.
    Лекарите са особена пасмина. Не без известно и много сериозно основание /всички и без изключение рано или късно опираме до тях при драматични обстоятелства/ те убедено си мислят, че са нещо съществено повече от кой да е друг член на обществото и им се дължи извънредно внимание, почит и обществено положение „с всичките му там реквизити".

    Имаше някакви приказки още за ЕИК и данъчни номера, но това са просто глупости.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

      Въобще не е тъй , всеки който не вярва / или все още вярва / може да иде и да опита сладостта ...аз вече пробвах.
      И квоо, повърте се на автогарата и никой не дойде та те моли да станеш началник?

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Ми така кажи бе човек!

        Сега си ясен за всички...даже за батепешУ.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
          ...или казано по-простичко, като за дебили - Не ябълката е червива, а Гроздето е кисело!
          Въобще не е тъй , всеки който не вярва / или все още вярва / може да иде и да опита сладостта ...аз вече пробвах.

          Коментар


          • ...или казано по-простичко, като за дебили - Не ябълката е червива, а Гроздето е кисело!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              И аз го обичам тоя Джурналис симов бе.
              Даже си пазя запазени негови бисери. Ето:
              20 причини да обичаш Америка




              Аз казах "Хау"!

              Илюзиите на младостта ...оказва се обаче че ябълката е червива.

              Коментар


              • А от Брюксел, шамар за бай Х.
                Мониторингът си остава, въпреки гушкането с Меркел и мяскането с люксембургчето.

                Коментар


                • И аз го обичам тоя Джурналис симов бе.
                  Даже си пазя запазени негови бисери. Ето:
                  20 причини да обичаш Америка


                  1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
                  2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
                  3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
                  4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура. Вие сте в заблуда. Американската литература е с няколко класи над българската. Те са родили автори като Джек Лондон, Стайнбек, Драйзър, Мелвил, Вонегът, Стивън Кинг, Пол Остър, Чък Паланюк, Джек Керуак, Буковски, Мейлър...
                  5. Усещането за успех. Това усещане може и да е измамно. Важното е, че държавата САЩ дава на всеки свой гражданин усещането, че ако бачка и е късметлия няма начин да не успее. Аз по-добро средство за сплотяване на нация не познавам.
                  6. Радикализмът. Тук ще ви цитирам мисъл на един френски философ Режис Дебре. Той казва: "Америка е единственото място, където можеш да говориш срещу имперската политика на САЩ, без да те вземат за изкукал комунист". Нима не е прав?
                  7. Небостъргачите. Култура, която е родила феноменът небостъргачи е култура загледана в небето. Култура, която не признава граници, защото разбира колко дребно понятие са те в небесния смисъл на търсенето. Небостъргачите са символ на необуздан стремеж да задминеш себе си, а това е прекрасно.
                  8. Свободата на религиите. Ако искаш си атеист, ако искаш са в църквата на джедаите, ако искаш вярваш във Вишну и никой не те закача. Още една степен на велика свобода.
                  9. Американската журналистика. Тя е велика.
                  10. Просто това, че САЩ са САЩ и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
                  11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.
                  12. Американската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика- тя е основана на борбата на икономически идеи. Всеки проклет процент в програмата на кандидат-президент на САЩ се изразява в някаква полза за определени групи от населението. Това е една утопична политика в която гласоподаветелите гласуват за себе си, за собствения си просперитет и наказват жестоко всеки, който не изпълни техните желания. Ох , защо нямаме щастието и в България да е така...
                  13. Американските библиотеки - магични места, които работят нон-стоп. Ако видите такава библиотека ще се убедите, че американците четат много. те се вълнуват за своя свят. Може за не са информирани за външните политики и държави перфектно, но познават своята държава. А това е най-важното. И са уверени в държавата си, а това е още по-важно, защото тази държава никога не ги предава. Вместо да плюем по това, нека да си пожелаем и един ден България да е същата.
                  14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
                  15. Отново и отново - СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата - тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода - всиччки техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност. Тук ние си говорим за институции, държавност, българщина, а никой не мисли за обикновените хора - те изчезват зад подобни бетонни клишета.
                  16. Блясъка и лукса. САЩ били консуматорска нация. Че какво лошо има? Защо да не живеят добре. Техният живот кара мнозина други по света да се надяват, че и те ще живеят така. Това е надежда. Можем да им завиждаме, че живеят добре, но това не е причина да злобеем срещу тях. Най-малко американците са виновни за това, че ние живеем зле.
                  17. Американската култура! И до днес щом чуя, че видите ли проклетите янки нямали никаква култура ми идва да се смея дълго на глас. Всъщност американската култура е мощна и интересна. Вероятно не допада на всеки, но говорим за нещо субективно. Аз не виждам нищо лошо в техните филми, ако не са те светът щеше да е ебати скучното място. Не върви да гледаме само Бергман, нали? А и те си имат силно кино, такова каквото ние отдавна вече не правим. А нима е само киното - от САЩ тръгнаха блуса и рока, джаза и техното...
                  18. Вежливостта. Представяните ни за тъпанари американци всъщност са едни от най-вежливите хора на света. Цитирам думи на обикновен българин срещнати във форум за чужду страни - "Така и не видях случай някой от тях да се блъсне в друг човек и гороломно да изреве "Абе, кретен, що са буташ бе!". О, не, точно обратното - тези тъпи янки всъщност постоянно се извиняват един на друг, не си позволяват грубости и всички са усмихнати. Когато се запознаваш с някой той проявава толкова искрен интерес към житието ти, че веднага ти става симпатичен" Очевидно сред американците има добри хора.
                  19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
                  20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна - всеки щат е своеобразен по своему - от белият пясък на Флорида през слънцето на Калифорния до снежните простори на Аляска.

                  Аз казах "Хау"!

                  Коментар


                  • https://www.youtube.com/watch?v=lhhcUDaKuSw

                    Коментар на Александър Симов за това как Путин и Кремъл се превръщат във все по-универсално обяснение за глупостите, които европейските лидери сами правят. Новото мото в Европа - „Ако сгафиш, не се отчайвай! Просто обвини Путин!“

                    Last edited by majnata; 15.11.2017, 11:17.

                    Коментар


                    • http://www.segabg.com/article.php?id=832344

                      "Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Доналд Тръмп и Владимир Путин са заплаха за западните ценности на откритост и толерантност, предава БНР. Изолацията на двамата лидери от Европа обаче би била контрапродуктивна, подчертал Макрон в интервю за Би Би Си."

                      Е да де , ама тъй като без Америка и Русия любов нема , Макарон може да си дрънка всичко за радост на гейелита , а иначе ше внимава да не стане контрапродуктивен.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                        да съобрази какво? че бащата на гаджто му може да стане шеф там където си вадя хляба, като участва редовно в съревновение с други фирми в официален търг ... уау
                        Томов , хубав аватар ...пасва идеално за Германия ...и не само .

                        Коментар


                        • Ilian Vassilev
                          10 часа ·

                          Има две теми, които могат да оправдаят спешно връщане на Борисов от чужбина.
                          Едната е по достоверна, поне според мен. Това би могло да бъде вътрешна криза в ГЕРБ. Писал съм. Борисов отдавна не е всемогъщ и болярите вече заявиха претенциите.
                          Историята с приватизацията е инициатива на парламентарната група и Цветанов. Тя е лансирана с цел БСП да отговори, по начина по който отговори, за мутрите и силовите групировки и така да се удари по Борисов. Няма друго обяснение, защото е очевидна яловостта на предложението и като замисъл и като потенциален път за изпълнение.
                          Така Цветанов и сие палят огън, а накрая пекат Борисов за неговото мутренско минало.
                          Само вижте яловото обяснение на факторът "Десислава Атанасова", за която въпросът не "реферирал" към Борисов - убедително, нали!?
                          Преди европредседателството се очакват доста вести от Брюксел - включително по решението на Дирекция Конкуренция по делото срещу БЕХ и Булгартрансгаз. Чака се отдавна, но тъй като е малко вероятно да го направят по време на председателството, сега, в оставащото време до Нова година ще свършат доста от неприятните работи.
                          Нищо чудно да изкарат министърката виновна за нещо, тя е последната по веригата на отговорност. Основните назначения в енергийните дружества са съгласувани с Цветанов и Пеевски, което обяснява упоритата съпротива срещу предписанията на Комисията по казусите за злоупотреба с монополно положение.
                          Втората, е свързана с атаката срещу Икономедиа /тази версия е по-малко вероятна/ и факторът Пеевски. Много му се иска да говори по европейски теми, но където и да иде сянката на Пеевски му пречи.
                          Казвам го в прав текст, ако посегнат на Икономедия през КОНПИ това ще бъде края на правителството на ГЕРБ.
                          Да гледат какво става с Путин. Ако Западът може да го дестабилизира, какво остава за нашия режим тук.
                          И ЕК и САЩ са взели курс към безкомпромисност. Не случайно в последните дни и от Испания и от Великобритания се изказват рязко, а ЕС тръгна по пътя на европейската отбрана.
                          От прекомерно балансиране от страна на Борисов може да остане от два стола - Русия и Запада - на земята.
                          Съпоставете "съвместните круизи" между Русия и България на фактор Ангелкова?! /подобно споразумение няма с нито една друга страна!?/ и решението на НАТО и ЕС за отбрана в Черно море и южния фланг на НАТО!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                            Чиче чиче чИтиете само агенция Е.Ж.К.
                            Това подчертаното горе в твоя текст показва, че чИтеш само жлЪтата преса.
                            Шефа на комисията не подписва договора. Той поднася на Собственика/Управителя/Директора/Президента от страната на Възложителя че този и този консорциум или фирма е спечелил, като единствено е предложил най-подходящата оферта. Собственика/Управителя/Директора/Президента който подписва договора не чете по същество, защото вече е свършено от упълномощените лица от комисията.

                            Няма и не може да има зависимост, защото търгът е обявен много преди, проведен е преди, и спечелен преди назначението на професора.
                            Той само окончателно пътвърждава заявеното от Възложителя желание за доставка!

                            Стига тая полу-грамотност!
                            Който подписва, със самия си подпис, поема отговорност. Така че, е много полезно първо да чете. Стига и ти разправя смешки, те са за малките деца. За да подаде оставка, министърът сам е наясно с тази "подробност".

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                              ЧИтем, пък и познайваме...
                              За всеки конкурс има изисквания и когато се подават документите, всички те фигурират в началната страница .....
                              Задължението на Шефа на комисията е да проследи точка по точка дали отговарят на тези изисквания, за да си сложи подписа под договора.
                              Ако открие, че примерно юриста го подвежда с точката за актуалното състояние или техн, директор с параметрите , негово право ( и задължение ) е да ги уволни, защото той носи цялата ОТГОВОРНОСТ !

                              Аз мисля, че генерал, професор, д-р, директор и ....( последния да затвори вратата ) е знаел какво прави !
                              Чиче чиче чИтиете само агенция Е.Ж.К.
                              Това подчертаното горе в твоя текст показва, че чИтеш само жлЪтата преса.
                              Шефа на комисията не подписва договора. Той поднася на Собственика/Управителя/Директора/Президента от страната на Възложителя че този и този консорциум или фирма е спечелил, като единствено е предложил най-подходящата оферта. Собственика/Управителя/Директора/Президента който подписва договора не чете по същество, защото вече е свършено от упълномощените лица от комисията.

                              Няма и не може да има зависимост, защото търгът е обявен много преди, проведен е преди, и спечелен преди назначението на професора.
                              Той само окончателно пътвърждава заявеното от Възложителя желание за доставка!

                              Стига тая полу-грамотност!
                              Socialism -- You Make It, They Take It.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                                ЧИтем, пък и познайваме...
                                За всеки конкурс има изисквания и когато се подават документите, всички те фигурират в началната страница .....
                                Задължението на Шефа на комисията е да проследи точка по точка дали отговарят на тези изисквания, за да си сложи подписа под договора.
                                Ако открие, че примерно юриста го подвежда с точката за актуалното състояние или техн, директор с параметрите , негово право ( и задължение ) е да ги уволни, защото той носи цялата ОТГОВОРНОСТ !

                                Аз мисля, че генерал, професор, д-р, директор и ....( последния да затвори вратата ) е знаел какво прави !

                                пп Абе, какво прави Кадурина ? Сигурно е на шопинг в Париж или Рим.....( да ева свински черва !!!)
                                А така ,Чиче!Кажи им някои нещица!Белкем разберат,че основната причина България - не че е чак толкоз зле, - ама да НЕ бъде доста по-добре ,са СВИНСКИТЕ ЧЕРВА....И това важи за последните поне 150 години....Моят бивш колега настояваше,че тово важяло още от времето на Хан Аспарух...Ама той си беше малко краен в оценките...

                                Коментар

                                Working...
                                X