IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Най-положителният унищожителен доклад за България

    ЕК удари звучна плесница на управляващите в България. Те обаче решиха, че всичко е наред. Става дума за новия мониторингов доклад, който е унищожителен - заради "генералния проблем" на България.

    Годината е 2016, месецът е ноември: ГЕРБ тъкмо са загубили президентските избори, а политическата ситуация в България е описана на страниците на световните медии. "Ню Йорк таймс", "Вашингтон пост", "Политико", "Гардиън", "Монд" и още много други авторитетни издания свързват изборния провал на партията на Бойко Борисов с липсващата съдебна реформа и абдикацията от страна на властта в битката с корупцията.

    Точно година по-късно, преминала през предсрочни избори, същата партия управлява страната. И точно година по-късно - същата присъда е произнесена за 17-ти пореден път от Европейската комисия. Документът, констатиращ липсата на съдебна реформа в България и тоталния отказ на държавата да се бори с разяждащата я корупция, е мониторинговият доклад. Малко допълнение към ситуацията: кандидатът на Борисов, загубил президентските избори – Цецка Цачева, в момента е правосъден министър. Министър, който, разбира се, разтълкува доклада на Брюксел като положителен.

    Борбата с корупция по високите етажи на властта продължава да е най-големият проблем за българските власти. За една година не са постигнати никакви резултати. ЕК буквално казва, че прокуратурата се бори с корупцията по върховете на властта предимно с анализи и пътни карти.

    В техническата част на доклада се казва, че множеството разследвания срещу високопоставени лица много рядко водят до присъди. А това говори за наличието на "генерален проблем".

    Генералният проблем

    Именно "генералният проблем" е в основата мониторингът върху България да остане поне още една година, а срок за прекратяването му да няма, докато не се докаже "необратимост" на реформите.

    Всъщност, тази констатация, преведена от "брюкселки", е най-големият шамар за кликата, управляваща България. Тук е редно да се уточни – че кликата или шайката (по Антон Тодоров) е съставена от различни формации, без никакво значение кой в момента е управляващ и кой опозиция. Защото заслуга за нея имат и ГЕРБ, и БСП, и ДПС, които са основните играчи на политическия терен.

    Факт е обаче, че изводите за липсващото върховенство на правото в България (каквото накратко казва документът) се появиха на фона на дългото подгряване от страна на ГЕРБ, че едва ли не, ако не последният, това ще бъде предпоследният доклад за страната.

    Подобна радост за властта обаче не се случи. Нещо повече – България председателства Евросъюза, докато самият Евросъюз не просто се съмнява, а разобличава системни проблеми в начина на функциониране на държавността в България.

    Доказателството

    Колкото до политическите реакции на документа – те са най-автентичното доказателество за "генералния проблем".

    Звучният плесник, произнесен с възпитан тон в Брюксел, отекна в България като "най-позитивния" и "обективен" - според ГЕРБ, "позитивен" - според прокуратурата, "пълен провал" - според БСП и "обективен провал" - според ДПС, но с уговорката, че това не важи за прокуратурата.

    И нито една от парламентарните формации, без значение дали се мъчи да демонстрира опозиционност или не го прави така старателно, не сметна за редно да назове генералния проблем. А именно, че докато държавното обвинение възпроизвежда сталинистки тип управление и докато политическата власт управлява в тясно сътрудничество с него, няма как България да бъде нормална демокрация. Докато това продължава да се случва, ние, българите, ще бъдем разяждани от корупция, а битката с нея ще бъде противоборство само кой да я контролира.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

      и защо е този цирк точно сега?
      БХ се изцепи че има наркотрафиканти в парламента, нинова искаше да го извикат за да каже кои са- това е нормално според мен. Е да де ама главоча я изрита от залата, бсп напуснаха и вече 2 дни не влизат в залата

      Коментар


      • На 15-16 ноември Министерството на правосъдието на Руската федерация е изпратило писма до „Гласът на Америка“, „Радио Свободна Европа“, „Кавказ.Реалии“, „Крым.Реалии", „Сибирь.Реалии“ и телевизионния канал „Настоящее Время" за възможното им признаване за чуждестранни агенти“, се казва в официалното съобщение от правосъдното министерство в Москва.

        В сряда депутатите от Държавната дума на Руската федерация приеха на трето четене закона, съгласно който чуждестранните средства за масова информация в страната, финансирани зад граница, ще бъдат признати за „чуждестранни агенти“.

        Промените предвиждат промяна на статута на средствата за масова информация, в резултат на което за тях ще важат същите ограничения и задължения, които сега са в сила за чуждестранните нетърговски организации, които получават средства извън Русия.

        „Юридическите лица, регистрирани в чужда държава или в чуждестранна структура, разпространяващи предназначени за неограничен кръг лица печатни, аудио-, аудиовизуални и други съобщения и материали може да бъдат признати за чуждестранни средства за масова информация, изпълняващи функции на чуждестранен агент, независимо от организационно-правната им форма, ако те получават парични средства или друго имущество от чужди държави, техните държавни органи, международни или чуждестранни организации, чуждестранни граждани, лица бе гражданство или упълномощени лица и руски юридически субекти, получаващи парични средства или друго имущество от указаните източници“, се казва в одобрената поправка.

        Законът бе приет в отговор на искането на САЩ финансираният от руската държава тв канал RТ да бъде регистриран като чуждестранен агент.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Не знам какво е ясно, според масмедиите утре се обсъжда оставката
          и защо е този цирк точно сега?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            То всичко е ясно ,но да изчакат да мине поне председателството.
            Не знам какво е ясно, според масмедиите утре се обсъжда оставката

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Тройната коалиция е като невинно детенце пред сегашната престъпна клика на СИК, Бялата Златка и Псевдопатриотите. Крадат и с гъзовете си. Погледнете магистралите (десните ленти се нагънаха като хармоника от камионит), погледнете ремонтите в София, погледнете санирането (има ли поне един структурно укрепен панелен блок, или само мазилки и боички?!?), погледнете стадионите в селата с 40 души население. Няма проект без чакалък. И БСП са идиоти, но тези от НЕОБКП (ГЕРБ) направо се оляха!

              Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/ot-p...ews558211.html

              Това е по статията според която нинова казала че няма да влизат в парламента. Според мен главоча ще падне, боко ще клекне
              То всичко е ясно ,но да изчакат да мине поне председателството.

              Коментар


              • Тройната коалиция е като невинно детенце пред сегашната престъпна клика на СИК, Бялата Златка и Псевдопатриотите. Крадат и с гъзовете си. Погледнете магистралите (десните ленти се нагънаха като хармоника от камионит), погледнете ремонтите в София, погледнете санирането (има ли поне един структурно укрепен панелен блок, или само мазилки и боички?!?), погледнете стадионите в селата с 40 души население. Няма проект без чакалък. И БСП са идиоти, но тези от НЕОБКП (ГЕРБ) направо се оляха!

                Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/ot-p...ews558211.html

                Това е по статията според която нинова казала че няма да влизат в парламента. Според мен главоча ще падне, боко ще клекне

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                  Бе къ да няма СДС? Ам нали СДСто, начело с Божидар Лукарски все още се помещава на "Раковски" 134? Ам нали същото СДС беше коалиционен партньор на Боко Тиквата в предното правителство? Ам нали Лукарски беше някъф министер?
                  Aко изобщо има СДС, то това е някаква люспа останала.
                  Та тази люспа няма никакво влияние върху икономиката на държавата.
                  Не се правете на по-улави, много добре знаете че СДС си изпя песента '02 - '03 година.
                  Но виж - другите си останаха, и са си все същите.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Бе ти знаеш ли откога няма сдс?
                    За сметка на това червените измамници крадци паразити са си все същите и са си през цялото това време тук
                    Бе къ да няма СДС? Ам нали СДСто, начело с Божидар Лукарски все още се помещава на "Раковски" 134? Ам нали същото СДС беше коалиционен партньор на Боко Тиквата в предното правителство? Ам нали Лукарски беше някъф министер?
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=26597298Цацаров да провери фирмата купувач.
                      ПОДСТАВИНИ ЛИЦА НА ЧОМАКОВ КУПИХА ИМОТА .КАТО ИЗЛЪГАХА ЧЕ ЗАД ИМЕТО НА АВСТРИЙСКА БАНКА СТОЯТ ИНВЕСТИТОРИ,КОЕТО Е ЛЪЖАТА НА ЧОМАКОВ, ЗА ДА МИНЕ СДЕЛКАТА ПРЕД ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ И ДА ЗАГРАБЯТ ИМОТА.СЕГА ГЕРБ КАТО ОТМЕНЯТ ДАВНОСТТА ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА ЗАТОВА БЪРЗАТ.
                      Борисов спомена ГЕРГОВ .Сега Гергов и Курнелия и още много като тях сън не ги лови .Ще дават милиони да съботират новият закон.
                      Last edited by superexpert; 16.11.2017, 19:34.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Бе ти знаеш ли откога няма сдс?
                        За сметка на това червените измамници крадци паразити са си все същите и са си през цялото това време тук
                        Е то и комунисти няма, ама ти казваш че те са виновни за всичко.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                          Аз тва го знам отдавна.Никога не съм имал съмнения относно Белене.Шорошката гмеж повече Парламент и власт нема да помирише.
                          Дай боже

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                            Христо Бисеров е крадливо мекере.В СДС го обучиха и стана перфектен крадец.
                            Бе ти знаеш ли откога няма сдс?
                            За сметка на това червените измамници крадци паразити са си все същите и са си през цялото това време тук
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              А, чудиш се ти... Те париците гледат на сигурно да ги приберат, без значение откъде са, български и руски банки не са в списъците им
                              Оня престъпник Христо Бисеров от къде въртеше измамите, помниш ли?

                              А чудиш ли се как братушките ти ще превърнат америка в радиоактивна пепел, като на всички до един парите им са за рубежом? Децата и семействата им са за рубежом?

                              Христо Бисеров е крадливо мекере.В СДС го обучиха и стана перфектен крадец.
                              Last edited by X_Y; 16.11.2017, 18:35.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Бате Пешо стягай се в кръста/и под кръста също/- идва новата АЕ централа. После да не кажеш че не съм те предупредил. И за всички, стягайте се и вие за увеличение на тока
                                Аз тва го знам отдавна.Никога не съм имал съмнения относно Белене.Шорошката гмеж повече Парламент и власт нема да помирише.
                                Last edited by X_Y; 16.11.2017, 18:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X