IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
    Матео Салвини в Европейския парламент с тениска "Не на санкциите за Русия " ...
    Радвайте му се Като на Доналд ТРЪМП му се радвайте
    A propos, какво стана с дружеството на приятелите на Тръмп от "библиотекарския" институт?

    Коментар


    • ...Само дето Сталин не е руснак, ами грузунски ефрей. И Ленин, знаменит с толкова дивотии / както и с някои без/спорни попадения/, и той не е точно чиста рашка, налэ.

      Коментар


      • Матео Салвини в Европейския парламент с тениска "Не на санкциите за Русия " ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение

          Барби хубаво е да се чете и разбира историята в цялост, не да се изваждат само моменти които ти изнасят , игнорирайки други:

          Съвременната Полска държава се появява като резултат на ПСВ , след разпада на Германската , Авсро-унгарската и Руската империи.

          И първата работа на Поляците е да нападнат Русия в която бушува гражданска война. Идеята е да се възползват от хаоса и да присвоят Прибалтика, Белорус и Украйна към новата Полска държава.

          При подписването на Брест-Литовския договор Берлин създава на югоизток Западноукраинската република, която обаче след края на Първата световна война поляците разрушават. Но тъй като Украинският въпрос се радва на известна симпатия от страна на Антантата, въпросът за определянето на принадлежността на украинската провинция остава неизяснен. Пилсудски смята, че новосъздадената държава ще постигне по-голяма регионална сигурност и ще може да се защити срещу Русия, ако Полша бъде изградена под формата на една обширна източноевропейска федерация, обхващаща етническите полски земи, балтийските държави, Беларус и Украйна. Визията на Пилсудски за обхвата на полската държава намира привърженици. Така през април 1919 г. полските войски, изгонвайки болшевиките, превземат Вилно (Вилнюс) и Минск. Става ясно, че визията на Пилсудски няма как да бъде постигната без война срещу болшевишка Русия. За тази цел Полша се съгласява да признае независимостта на Украйна. Впоследствие Пилсудски сключва военен съюз с украинското правителство на Симон Петлюра с антируска насоченост. По такъв начин Полша се съгласява на компромис по отношение на украинските територии, в замяна на което си осигурява съюзник срещу Червената армия. В такава обстановка избухва Полско-съветската война. На 7 май 1920 г. полско-украинските съюзници нахлуват в Киев, но скоро са принудени да се оттеглят. Оказва се, че Полша е подценила както силата на Червената армия, така и надеждността на украинския си съюзник. Пилсудски се е надявал, че украинците ще създадат силна армия, която ще позволи на полските отряди да се насочат на север, където е най-голямото струпване на руски войски. Но формирането на украинската армия става твърде бавно, като в това време русите се възползват и нападат от север. Така на 4 юли 1920 г. руската армия под командването на Тухачевски и Егоров навлизат във вътрешността на Полша. На 12 август Червената армия достига до Варшава.


          Пък за ВСВ поляците са още по виновни.
          На практика те участват в окупирането и разделянето на Чехословакия заедно с Германците.
          Впоследствие Поляци и Германци заедно кроят планове да нападнат СССР. Лакомията за чужда земя на Поляците обаче е толкова голяма че Германците решават че е по лесно да ги превземат отколкото да делят с тях руските земи....
          Миналата година се изписаха страници в темата за отношенията между поляци и украинци през ВСВ,, за разменените кланета на по 100 - 120 К мирни хора от двете страни, за това, че всъщност разстрелите са на украинска територия и е напълно възможно да има момент на вековна етническа омраза и т.н.
          Торните червеи и брънбари ровят и се хранят с лайна...За тях това е раят на земята,....Това харесват, с това преживяват, надяват се да ги има и за поколенията им....Ринат, ринат, ринат....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от KrumE Разгледай мнение
            Photo: #Stalin's grave, Moscow - 05.03.2018 - flowers from people. In #Memorium (he died on March 5, 1953). #USSR #Russia #Сталин
            Как да не му се "възхищаваш" на масовия убиец Сталин Жертвите на Сталиновия режим

            Броят на жертвите на Сталиновия режим е оценяван различно. Липсват достоверни сведения за точния брой на загиналите, но по мнението на историка В. Н. Земсковте са 642 980 разстреляни и около 600 000 умрели в лагерите от глад и болести.[19] По една от версиите в резултат на глад, колективизация и репресии в периода 1926 и 1939 г. загубите са между 7 и 13 милиона души.[20] Вадим Ерликман дава число около 9 милиона, от които 1,5 млн. екзекутирани, 5 млн. загинали в ГУЛАГ, 1,7 млн. загинали при депортации и 1 млн. избити немски военнопленници.[21]

            В годините преди Втората световна война Сталин провежда Голямата чистка (1934 – 1938 г.), жертва на която става висшето ръководство на ВКП(б), НКВД и Червената армия.

            За мащаба на политиката на терор и репресии срещу хората в СССР са показателни данните за заточените след световната война, независимо от стопанското разорение, разруха и десетките милиони човешки жертви. След смъртта на Сталин министърът на вътрешните работи С. Круглов докладва, че „изселниците“ и „спецпреселниците“ „за вечни времена“ в Сибир и Казахстан в съответствие с Указа на Президиума на Върховния съвет на СССР от 26 ноември 1948 г. са 2 572 829 души. В лагерите и затворите по същото време се намират около 4 000 000 души.[22]

            Повечето историци приемат броя на жертвите на Сталиновото управление между 4 и 10 милиона души, без да се смята гладът в Украйна,[23] за който се спори дали е умишлено предизвикан[24][25] или е бил непредвидено последствие от колективизацията.[26][27]

            Външната политика и Втората световна война

            През август 1939 г. Сталин сключва споразумение с Адолф Хитлер за подялбата на Полша и разграничаването на сферите на влияние в Източна Европа (т.нар. пакт Рибентроп-Молотов). След като на 1 септември 1939 година Германия напада Полша от запад, на 17 септември съветските войски нахлуват в Полша от изток. На 27 септември двете дружески армии, немската и съветската, се срещат на река Висла.

            С това се слага края на независимата полска държава.

            През зимата на 1939 – 1940 г. Сталин осъществява агресия срещу Финландия, наричана още Зимната война.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              На днешната дата ние изказваме нашата съпричастност към полския народ – един горд народ, изстрадал своята свобода, независимост и просперитет.
              На днешната дата – 5 март 1940 г. е извършено едно от най-чудовищните военни престъпления. Престъпление, което Русия ще признае официално едва през 1990 г.
              На 5 март 1940 г. части на НКВД, западно от Смоленск, близо до село Катин (Katyn) по заповед на Кремъл застрелват един по един, с изстрел в главата над 22 000 полски офицери, генерали, професори, политици. Сред елитния офицерски състав има и бежанци, 20 университетски професори, 300 физици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти.
              https://www.vesti.ru/doc.html?id=2992658
              Това ясно. Бог да прости избитите и да го начука - ако вече не го е - на убийците. Днешните хора, обаче, не могат , а не бива групово да носят вината на прадедите на част от своите. Че и през поколения. Петното върху името нито им , е малко, нито скоро ще избледнее. Обаче, като сме почнали... Кога, все пак, "демократичните" ще започнат да почитат жертвите на индианския геноцид в УСА, някаква идея? Различни източници споменават за между 25 и 100 МИЛИОНА жертви, с които нито поляци, нито арменци, нито дори евреи могат да се "състезават" а, досега, съвсрм нищо? Йебем си "почтената и справедлива" цивилизация, си йебем.
              Last edited by Pyramid; 05.03.2018, 19:30.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                На днешната дата ние изказваме нашата съпричастност към полския народ ..................
                https://www.vesti.ru/doc.html?id=2992658
                Барби хубаво е да се чете и разбира историята в цялост, не да се изваждат само моменти които ти изнасят , игнорирайки други:

                Съвременната Полска държава се появява като резултат на ПСВ , след разпада на Германската , Авсро-унгарската и Руската империи.

                И първата работа на Поляците е да нападнат Русия в която бушува гражданска война. Идеята е да се възползват от хаоса и да присвоят Прибалтика, Белорус и Украйна към новата Полска държава.

                При подписването на Брест-Литовския договор Берлин създава на югоизток Западноукраинската република, която обаче след края на Първата световна война поляците разрушават. Но тъй като Украинският въпрос се радва на известна симпатия от страна на Антантата, въпросът за определянето на принадлежността на украинската провинция остава неизяснен. Пилсудски смята, че новосъздадената държава ще постигне по-голяма регионална сигурност и ще може да се защити срещу Русия, ако Полша бъде изградена под формата на една обширна източноевропейска федерация, обхващаща етническите полски земи, балтийските държави, Беларус и Украйна. Визията на Пилсудски за обхвата на полската държава намира привърженици. Така през април 1919 г. полските войски, изгонвайки болшевиките, превземат Вилно (Вилнюс) и Минск. Става ясно, че визията на Пилсудски няма как да бъде постигната без война срещу болшевишка Русия. За тази цел Полша се съгласява да признае независимостта на Украйна. Впоследствие Пилсудски сключва военен съюз с украинското правителство на Симон Петлюра с антируска насоченост. По такъв начин Полша се съгласява на компромис по отношение на украинските територии, в замяна на което си осигурява съюзник срещу Червената армия. В такава обстановка избухва Полско-съветската война. На 7 май 1920 г. полско-украинските съюзници нахлуват в Киев, но скоро са принудени да се оттеглят. Оказва се, че Полша е подценила както силата на Червената армия, така и надеждността на украинския си съюзник. Пилсудски се е надявал, че украинците ще създадат силна армия, която ще позволи на полските отряди да се насочат на север, където е най-голямото струпване на руски войски. Но формирането на украинската армия става твърде бавно, като в това време русите се възползват и нападат от север. Така на 4 юли 1920 г. руската армия под командването на Тухачевски и Егоров навлизат във вътрешността на Полша. На 12 август Червената армия достига до Варшава.


                Пък за ВСВ поляците са още по виновни.
                На практика те участват в окупирането и разделянето на Чехословакия заедно с Германците.
                Впоследствие Поляци и Германци заедно кроят планове да нападнат СССР. Лакомията за чужда земя на Поляците обаче е толкова голяма че Германците решават че е по лесно да ги превземат отколкото да делят с тях руските земи....
                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Photo: #Stalin's grave, Moscow - 05.03.2018 - flowers from people. In #Memorium (he died on March 5, 1953). #USSR #Russia #Сталин

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                    Toва е бил националния празник и 65 години докато слязат от балкана крадците на мандри.
                    Сори, ама повече доверие имам на дедите си отколкото на Сашко Йорданов и подобни нему съвременни убавци.

                    Аз лично бих предпочел 24 Май.
                    А аз предпочитам датата на обявяване / ТУК!/ на Първата Българска Държава от Кан Аспарух ама колкото и да питам, никой не може да ми каже. Не е ли тъжно? Един през друг, родните политиквеници историци - мисторици, а един ден да не знаят...

                    Коментар


                    • На днешната дата ние изказваме нашата съпричастност към полския народ – един горд народ, изстрадал своята свобода, независимост и просперитет.
                      На днешната дата – 5 март 1940 г. е извършено едно от най-чудовищните военни престъпления. Престъпление, което Русия ще признае официално едва през 1990 г.
                      На 5 март 1940 г. части на НКВД, западно от Смоленск, близо до село Катин (Katyn) по заповед на Кремъл застрелват един по един, с изстрел в главата над 22 000 полски офицери, генерали, професори, политици. Сред елитния офицерски състав има и бежанци, 20 университетски професори, 300 физици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти.
                      https://www.vesti.ru/doc.html?id=2992658

                      Коментар


                      • И по същество каква трябва да е връзката на ДС със задържания доктор ?
                        Какъв е мотива да го кажа по друг начин, на бившата ДС този доктор да е в ареста .... според мен като минат следствените експерименти и срока за задържане 3 денонощия ще го освободят и няма да го съдят щото наистина си е самоотбрана...

                        п.п.
                        Доколкото си спомням по времето когато ДС беше на власт преди 1990 циганската престъпност беше почти изкоренена, а рецидивистите с по 9 присъди бяха по затворите ......
                        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Заместник-окръжният прокурор на Пловдив - Галин Гавраилов, обвинил лекарят защитил децата си и наредил неговия арест.
                          Галин Илиев Гавраилов. Дата на раждане 23.11.1967 г. Място на раждане Гр. Добрич. Вербувал го служител О. р. Коста Младенов Македонски на 13.12.1986 г., регистриран на 27.01.1987 г. Ръководил го служител О. р. Коста Младенов Македонски. Структури в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление 03-02-02. Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството - секретен сътрудник, агент Псевдоними - Мариус. Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1. Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество - обещание; документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; лично дело IА-1198 (Тх); протокол рег. № КА-9/ 1990 г. с предложение за унищожаване на работно дело IР-550 (Тх). Снемане от действащия оперативен отчет 1988 г. Публична длъжност или публична дейност. Зам. районен прокурор в РП-Каварна от 25.10.1999 г.
                          Click image for larger version

Name:	Image_6358514_128.jpg
Views:	1
Size:	52.4 КБ
ID:	3307688

                          Last edited by Jay Gould; 05.03.2018, 18:52.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • София - Свобода за д-р Димитров !

                            Коментар


                            • Заместник-окръжният прокурор на Пловдив - Галин Гавраилов, обвинил лекарят защитил децата си и наредил неговия арест.

                              Click image for larger version

Name:	Media-16039-pic.jpg
Views:	1
Size:	16.4 КБ
ID:	3307678
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                              Коментар


                              • това с националният празник е поредното активно мероприятие за отвличане на вниманието!

                                според мен има много по-важни неща от ежедневието като :

                                - гинки и калинки
                                - ББР и дебелото момче с неутолимия апетит
                                - СИК кадрите назначени по всички важни места в държавата
                                - Толерирането на Ромеите ( свобода за Доктор Димитров!)
                                - Корупцията
                                - Сливането на мафия и държава

                                викам след това да си сменим празника...нищо против няма да имам.. даже ще бъде прекрасно ако национален празник стане датата, когат Българският Народ ще измете всички ДС производни и ще ги навре в кучи г.з.

                                поздрави
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X