IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Съветът за сигурност на ООН изобщо не гласува руската резолюция за Сирия, защото Русия не събра необходимите осем гласа, за да я постави на гласуване, както предвиждат процедурните права на Съвета. Изненадващо дори Казахстан се въздържа за огорчение на Путин.

    Коментар


    • Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков контрира, че екипът експерти по химически оръжия няма как да отиде на мястото на предполагаемата химическа атака без съответното позволение от ООН. Според него мисията не е получила одобрението на Департамента за сигурност и безопасност на ООН и затова екипът на ОЗХО няма разрешение да посети град Дума.

      Английският представител Питър Уилсън възрази, че ООН е дала зелена светлина на инспекторите от ОЗХО. Наред с това той твърди, че сирийското правителство и Русия отказват гаранции за сигурността им.

      Руските дипломати отхвърлиха обвиненията, отправени от американския представител в ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия), че Русия е почиствала мястото на предполагаемата химическа атака в опит да прикрие следите.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Сега всеки бяга на запад ако иска пари, преди всеки бягаше в русия
        Тоя виц не го бях чувал
        Пардон, ти сигурно за твоето село пишеш, за "бягалите" в руското Коми

        Коментар


        • Британска подводница от клас Astute е участвала в "средиземноморско преследване", което се е състояло заради действията на подводници от руския ВМФ край бреговете на Сирия. Това съобщава The Times, като се позовава на осведомен военен източник, който твърди, че британците били подмамени да се включат в игра на "котка и мишка" и се опитали да се отскубнат от "напрегнато преследване", което обаче осуетило участието им в удара срещу Сирия.

          По информация на изданието британската подводница клас Astute, въоръжена с крилати ракети, е била преследвана от една, или възможно две руски, наричани от западните експерти "черни дупки" заради тяхното безшумно придвижване. Изданието пише, че на британските подводничари им се е наложило да маневрират, за да се скрият и от две руски фрегати и един противолодъчен самолет. Заради тях британската подводница не успяла да се приближи на достатъчно разстояние от крайбрежието, за да нанесе удари по Сирия.

          Споменатите "черни дупки" се оказали излезли от сирийското пристанище Тартус две подводници клас "Варшавянка", или по класификацията на НАТО — Kilo. Дизел-електрическите подводници развиват висока скорост, безшумни са и са въоръжени с торпеда, крилати и противолодъчни ракети.

          Британските журналисти уверяват, че английската подводница е останала неоткрита. Експерти предполагат, че подводницата не е взела участие във военната операция срещу Сирия, заради старанието на британските моряци "да останат незабелязани".


          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Oнзи ден ефективността беше само 70%, доколкото разбирам днес е 100%. Чета че панцира си свършил работата много добре
            Развиват се Сирийците , след дарението от Русия на десетина дивизиона с300 , ще станат още по-добри
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Oнзи ден ефективността беше само 70%, доколкото разбирам днес е 100%. Чета че панцира си свършил работата много добре

              Коментар


              • Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe във Baшингтoн пpeпopъчa дa нe ce пpeдпpиeмa т.нap. ядpeнa oпция зa caнĸциoниpaнe нa pycĸитe дъpжaвни цeнни ĸнижa, тъй ĸaтo тoвa би билo твъpдe вpeднo зa aмepиĸaнcĸитe инвecтитopи. Чyждeнцитe пpитeжaвaxa peĸopднитe 34% oт нeизплaтeния дълг нa Pycия в pyбли, пpeди ĸoлaпcът дa изпpaти oблигaциитe в нaй-лoшaтa им ceдмицa зa пoвeчe oт гoдинa.

                Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komen...ews593827.html
                34% Eбаси мамата- те ги позлатили- ама иначе санкции- както се казва законът е врата у поле и само глупавите минават през нея

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                  Подобна ситуация се развива и в Авганистан след изтеглянето на СССР, като се установява варварския режим на талибаните. Но понеже си политически обременен, по трудно ще разбереш какво имам предвид.
                  От моя гледна точка ти си политически обременен. Точно Афганистан хич не е удачен пример, щото там основния проблем не са СССР а Западните сили. Западните страни финансират и подклаждат Мюсюлманския фанатизъм само за да не позволят разпространението на значително прогресивните за времето си социални идеи.

                  Резултата от надробеното от западните сили в Афганистан го виждаме и до днес като проявление на Ал кайда , Ислямска държава и подобните му екстремистки движения.


                  Ето ти снимчица как е изглеждал кабул по времето когато социалисти управляваха там ...можеш да намериш сега как изглежда
                  Last edited by markov; 16.04.2018, 23:10.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                    Направо капитално умозаключение си направил.

                    Добре че са били Американците да ги трепят умерено, че сами сигурно ша се избият още по -много
                    Подобна ситуация се развива и в Авганистан след изтеглянето на СССР, като се установява варварския режим на талибаните. Но понеже си политически обременен, по трудно ще разбереш какво имам предвид.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                      Ясно е какви са ги вършели американците във Виетнам. При гражданската война между северен и южен Виетнам насилието пак щеше да го има независимо дали Америка участва в конфликта или не участва . И също щеше да е съпроводено с много жертви. С изтеглянето на Америка от региона насилието не спира даже се увеличава. Всъщност се установява най бруталния режим в историята на човечеството, който не в условия на война избива 25 процента от собственото си население.Трябва да се прави разлика ,когато се воюва и жертвите са следствие на самата война и когато вече си взел властта и избиваш собственото си население. Което е абсолютно безсмислено насилие. А дали насилието е смислено е по скоро философски въпрос.

                      Геноцидът в Камбоджа https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93...B4%D0%B6%D0%B0
                      Направо капитално умозаключение си направил.

                      Добре че са били Американците да ги трепят умерено, че сами сигурно ша се избият още по -много
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        ...

                        Геноцидът в Камбоджа https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93...B4%D0%B6%D0%B0
                        А тук без война,гледай каква касапница.....там где вольно дихает чеповек.....

                        https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...B8#%D1%81_2013

                        Настоящий список включает все насильственные, преждевременные либо необъяснимые смерти журналистов в России, которые были задокументированы российскими наблюдателями начиная с 1993 года. Сюда входят также журналисты и другие работники средств массовой информации, пропавшие без вести в этот период.

                        Список обозначает инцидент, то есть основные категории смерти (перестрелка, убийство, террористический акт, также отмечены пропавшие без вести и смерти от невыясненных причин). Дается и оценка инцидента. Была ли каждая смерть: а) наверняка связана с работой журналистов, с публикациями и расследованиями, проводимыми ими; б) возможно или вероятно связана и в) не связана вовсе.

                        Если связь с профессиональной деятельностью наверняка есть, это отмечено буквой [Ж]. Если связи нет — буквами [нЖ]. В случаях, когда существует возможная (вероятная) связь, но гибель эта официально не расследовалась либо результаты следствия оставляют сомнения в мотивах случившегося, тогда смерть отмечается как [?Ж].
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          А за убийствата на стотици хиляди невинни хора във Виетнам, Камбоджа, Лаос и къде ли от американските бомби някой сеща ли се? А това че САЩ е единствената държава от Голямата петорка, коят е използвала химическо оръжия във Виетнам? Дето уж не вредяло на хората, ама там където е използвано и днес масово се раждат уроди.


                          Ясно е какви са ги вършели американците във Виетнам. При гражданската война между северен и южен Виетнам насилието пак щеше да го има независимо дали Америка участва в конфликта или не участва . И също щеше да е съпроводено с много жертви. С изтеглянето на Америка от региона насилието не спира даже се увеличава. Всъщност се установява най бруталния режим в историята на човечеството, който не в условия на война избива 25 процента от собственото си население.Трябва да се прави разлика ,когато се воюва и жертвите са следствие на самата война и когато вече си взел властта и избиваш собственото си население. Което е абсолютно безсмислено насилие. А дали насилието е смислено е по скоро философски въпрос.

                          Геноцидът в Камбоджа https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93...B4%D0%B6%D0%B0

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                            До колко човека наведнъж се води масово, щото се знае да хиляди единични....
                            Ами най-малко да изтрепеш ръководният елит на опозицията ако не и цялата.Вече не се процедира по този начин,има си избори и
                            народът демократично решава кой ще кара влакът.Ако този когото изберат не става има си процедура да бъде сменен
                            а не да бъде утрепан като куче по улиците на София.
                            Last edited by Grosss; 16.04.2018, 19:04.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                              Тук зевзеците добавяха "...Но силна войска!"
                              Обаче това беше едно време.
                              Защо да е едно време? Като се наредят питимата наборници, доброволци от новите Строителни войски и начело им министра им, некой не мож ги спре. Юруш на кльопачката!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнение

                                Нов бардак със старите ку..и нЕма как да стане! ТрЕбват нови.
                                В прогресиращите държави това е започнало твърде отдавна и затова там демокрацията е в прогрес! Сравнете Словения и Сърбия! Където има дух на отговорност, там е и просперитетът. Имали колонии англосаксите....а какви колонии са имали швейцарците и финландците...откъде този просперитет там?
                                Last edited by X_Y; 16.04.2018, 17:32.
                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X