IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Източниците ви са без съмнение достоверни.
    Напълно може да ви се вярва.

    Съединението, което се твърди, че е било използвано в опита за убийство на бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е патентовано в САЩ като химическо оръжие, заяви представителят на Русия в ОЗХО Александър Шулгин. В изказване на заседанието на Изпълнителния съвет на организацията, постоянният представител на Русия показа документ на Службата за патенти и търговски марки на САЩ (United States Patent and Trademark Office) от 1 декември 2015 г. В него се посочва, че агенцията е подала заявление до руската страна с искане да се провери "патентоспособността на изобретението, направено от американския научен сътрудник Т. Рубин". Патентът се отнася до разработването на куршум, който съдържа отровни вещества. Куршумът е направен така, че да съдържа боеприпаси с два компонента, които започват да си взаимодействат само след удар. "Най-малко едно от активните вещества, които могат да бъдат поставени може по избор да бъде сред нервните агенти, включително табун, зарин, зоман, циклозарин, VG, VM, VR, VX и агенти, отнасящи се към типа „Новичок“, пише в патента. Шулгин подчерта, че още през 2015 в САЩ са разработвани и панетовани агенти като „Новичок“. В google.patents.com има около 140 различни патента свързани с Новичок, с използването и защитата от излагане на химически бойни отровни вещества от този тип, отбелязва Шулгин.

    Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/predstavi...ews594459.html

    ето ти на да четеш и да вярващ

    Коментар


    • Източниците ви са без съмнение достоверни.
      Напълно може да ви се вярва.

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Ти се интересуваш аналитично и имаш много информация. По тази причина не си струва дори споменаването на някакви потенциални газови атаки. Всеки, който е с всичкия си, прекрасно разбира, че става дума за някаква евтина драматургия. Здравият разум осветява подобни постановки без никакво специално усилие.

        Има и друга страна, обаче. Аз не твърдя, че я знам, но си задавам въпроси и търся някакво смислено обяснение. Важно е да се гледа отвъд фактите и постоянно да питаш: ЗАЩО?
        Втората постановка беше със самите ракетни удари, която кара мнозина да се усмихват пренебрежително. Аз Не бих го направил.

        Очевидно е, че Тръмп поради някакви си там техни вътрешни причини, има необходимост от образа на силен и непоколебим президент. Ему это на зарез надо, както се вика на чист френски. Такава им е културата, пада си малко силовашка. Апропо - и руската е същата, дори в малко по-груб вариант. Манталитет, култура и рефлекси, какво да правиш. Може да си глупав, може да правиш грешки, но това може да ти бъде простено. Слабостта - никога!

        И все пак, дори и ние, които сме последната дупка на кавала и в ъгъла на географията, прочетохме и разбрахме, че през цялото време е имало взаимни посещения, правили са съвместен преглед на потенциалните цели и вероятно са одобрявали списъци. Уж нямало предупреждение, после се оказа, че онзи нов Наполеон същи, дето е с осанка на древен войн от Спарта, вдигнал телефона на президент Путин и го "предупредил". Щом ние знаем всичко това, знае го целият свят. Резонно е да се запитаме - за каква сила и решимост става дума тук, след като очевидно имаме някакво долнопробно представление. Представяте ли си какво му готвят на президент Тръмп демократите ако вземат следващите избори.

        Значи в последна сметка не става дума и за демонстриране на истинска сила и решимост.
        За какво тогава беше всичко това, по дяволите?
        Ето този въпрос не ми дава мира. Мислех няколко дни. Рових.
        Днес попаднах на една информация. Става дума за това, че вероятно при атаката в петък срещу събота е ползвано и нещо друго. Нарочно няма да го пиша, вече има доста информация. Интересуващите се ще го намерят. А за теб съм убеден, че го знаеш. По-скоро не става дума за някаква супер новост, но все пак си е друго да се тества в реални условия. Пък и е доста въздействащо да пратиш едно реално намигване на президент Путин след неговите вербални изяви от началото на март. Ти имаш, но и ние имаме.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Ти да видиш:
          https://www.vesti.ru/doc.html?id=3008622

          И още - https://rg.ru/2018/04/18/v-sirii-vpe...j-strelec.html





          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            аспекто и епицентер са конкурентни медии. (Бих казал даже че са тролски медии но не го казвам за да не ме изтрият. )
            Тук има достатъчно свестни журналисти които пишат за всичко което е необходимо на един нормален човек да се информира.

            Да не си почнал да заработваш от Енвестора ?

            Коментар


            • http://epicenter.bg/article/Humannos...na/152041/11/0
              Неоконсерваторите, контролиращи US външната политика няма да спрат да инсценират събития, за които после да хвърлят вината върху Русия Бивш автор на „Вашингтон Поуст“: Путин си затвори очите за атаката, за да запази авторитета на Тръмп
              11838 | 17 апр. 2018 | 12:37

              Москва разбира, че си има работа с правителство на психопати, които имат волята не само да разрушат седем мюсюлмански страни през последните 17 години, но и цялото човечество, пише анализаторът.

              Коментар


              • Дори мейнстрийм медиите се съмняват в химическата атака в Сирия

                От a-specto , публикувано на 18.04.2018
                „В Сирия е била извършена химическа атака от режима на Башар Асад.” Преди десетина дни това изречение, модифицирано по различен начин за всяка отделна западна страна, се разпространи в света със скоростта на горски пожар. Разследване не беше извършено, а вместо това правителствата на САЩ, Великобритания и Франция веднага хвърлиха цялата вина върху властта в Дамаск, без да се интересуват от никакви доказателства. В стилистиката на новата мантра на постистината, наречена „highly likely”, трите държави зачеркнаха с лека ръка аргументите на суверенното сирийско правителство и нанесоха ракетни удари срещу цели в Дамаск. Няколко дни по-късно, дори водещите мейнстрийм медии на Запада започнаха да се съмняват в официалната версия за случилото се и се питат в почуда дали наистина е имало химическа атака.

                Коментар


                • аспекто и епицентер са конкурентни медии. (Бих казал даже че са тролски медии но не го казвам за да не ме изтрият. )
                  Тук има достатъчно свестни журналисти които пишат за всичко което е необходимо на един нормален човек да се информира.

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение


                    ХАХАХАХАХХАХАХАХА...ТОВА НАПРАВО ИЗБИ РИБАТА
                    Защо бе, може да е имало преди милион години гъсти гори на Нашта македонската месечина. И тучни поля. А американците да са търсели овчици, горе ли, доле ли. Те овцете са като микробите и хлебарките, почти неизтребими като род.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Националната космическа агенция на САЩ и преди е извършвалала такива абсурдни неща. Например, когато тържествено предаде на музея в Амстердам "лунен камък", който се оказа частично вкаменено дърво

                      hahahaha

                      ХАХАХАХАХХАХАХАХА...ТОВА НАПРАВО ИЗБИ РИБАТА
                      Last edited by RUBLA; 18.04.2018, 11:54.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Националната космическа агенция на САЩ и преди е извършвалала такива абсурдни неща. Например, когато тържествено предаде на музея в Амстердам "лунен камък", който се оказа частично вкаменено дърво

                        hahahaha
                        Камъкът е специален, к'во знайш. От вкаменено лунно дърво...
                        ​​​​​
                        Last edited by RUBLA; 18.04.2018, 11:54.

                        Коментар


                        • Като чета сега тук за разследването на "химическата атака", се сещам за култовата сцена от "златният телец" на Илф и Петров, дето едни хора с противогази замъкват Великия Комбинатор в укритието /естествено, насила/ обяснявайки му, че "имаше химическа стака и Вие сте поразен от БОВ". Дива, изоглавена соц.простотия...
                          ...и един дребен но, съществен "детайл": Противогази. Явно, снимачния екип на "бунтовниците" газ го не лови, тях Всевишния ги пази.
                          ...и, отново, препратката е към 30-те годни на...МИНАЛИЯ век. Арабелски соц.у Сирия. И само Асад "виновен", налэ.Тра-ла-ла-ла-тра-ла-лааа...

                          Коментар


                          • Националната космическа агенция на САЩ и преди е извършвалала такива абсурдни неща. Например, когато тържествено предаде на музея в Амстердам "лунен камък", който се оказа частично вкаменено дърво


                            hahahaha
                            Last edited by RUBLA; 18.04.2018, 11:47. Причина: Забранен линк!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              Дайте да си погледнем нашата си кочинка
                              Вече оправихте геополитиката.
                              Какво ще кажете за ареста на кметицата на Младост,
                              сега гледам репортаж от арестуването и вчера-
                              над 30 полицаи ,прокурори,следователи.
                              Коя е тая жена -капо ти тути капи ли?
                              Милчо, жената решила да влиза в голямата политика и събира пари, но Голямата политика не дава да й се намърдват разни случайни лелки. Никаква демокрация, за каквато блеете четвърт век, ами бързо разслоение и формиране на касти - господстваща и благоденстваща отгоре, а отдолу закабаляване (закрепостяване към патроните) и оцеляване. Бюргерска прослойка у нас няма, интелектуалците страхливи и зависими, младежта е бургеризирана и наркотизирана, та антиутопията вече успешно сме я построили.

                              Коментар


                              • Ти да видиш:

                                Журналисти от телевизионния канал One America News Network не откриха следи от химическа атака в сирийския град Дума. Това става ясно от материал на медията, който се появи в YouTube. Кореспондентът на канала Пирсън Шарп разказва, че е разговарял с жителите на града, посетил е местна болница, както и „епицентъра” на химическата атака, за която по-рано разказваха местни активисти. „Говорих с около 10-ина жители на района, в който се предполага, че е извършена атаката. Нито един от тях не каза, че е видял или чул нещо за химическа атака. Те казаха, че в този ден в района всичко е било обичайно и не са забелязали нищо извънредно”. Американският журналист разпитал още 40-50 души из целия град и нито един от тях не е чувал за химическа атака. „Когато ги попитах каква е била тази атака, те казаха, че според тях това е постановка на терористите в града. А на въпроса ми "защо", те отговориха, че бандитите били в отчаяние и им трябвал трик, с който да се скрият от сирийската армия”, казва Шарп. Пирсън Шарп е посетил и самият площад, на който се твърди, че е била извършена химическата атака, но не открил никакви доказателства. След това отишъл до болницата, намираща се под контрола на терористите. Влязъл в стаята, която била запечатана на стотици клипчета. Там, според твърденията, са били докарани всички пострадали от химическата атака. Той преразказва и думите на дежурния в този ден лекар, според който на 7 април група непознати са нахлули в приемното отделение с викове, че има химическа атака. „Те носеха хора и започнаха да ги поливат с вода, заснемайки всичко на камера. Когато всичко приключи, те събраха нещата си и изчезнаха”, разказва той. „Лекарят каза, че когато хората били в болницата, той не забелязал никакви признаци на химическа атака... Пристигналите в лечебното заведение, били напълно здрави”, разказва още кореспондентът.



                                Журналистът на One America News Network е потърсил мнението на местните жители за „умерената опозиция”, под чийто контрол се намирал градът. „Те казаха, че няма такава умерена опозиция, а хората, при които са живели, ги уморявали от глад... Бандитите не им давали храна, лекарства,прибирали всичко за себе си и ако някой се оплачел, убивали както него, така и семейството му”, разказва още Шарп. Репортерът добавя още, че местните са благодарни на президента Башар Асад, че е освободил града. Той е посетил и щаба на терористите от групировката „Джейш ал Ислям", която по-рано контролирала Дума. Там видял тунели и цехове за производство на оръжие, както и цели стаи, пълни с минохвъргачки.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X