IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Всеки, който си играе на социализъм, рано или късно му се налага да плаща цената. Както си плати СССР. Както Гърция щеше да се срути, ако не беше подкрепата на ЕС. Както Венецуела, малко след смъртта на Уго Чавес, остана без яйца, пилешко, сапун и тоалетна хартия, така, щото уважаемите другари не можеха никак да се подмият и да избършат говн.та, които сътвориха

    Така стоят нещата,такива са икономическите закони и те действат долу-горе както действа и гравитацията - колкото и да се мъчиш, каквито и врътки да правиш, скочиш ли без парашут или друго некво средство от 20 метра височина върху бетон, ще се разпльокаш като социалистическа икономика

    И,ако може да питаме - защо щерката на другаря Лавров, министър на външните работи на Русия, има американски паспорт, завърши американски университет и живее в САЩ, а не в Русия - защо, ? Защо и двете щерки на другаря Путин са завършили западни университети, вместо московския държавен - защо ? Защо едната путинова щерка живее в Германия, а другата в Холандия, вместо да са в Русия - защо, ? Защо на депутата и председател на путинската партия Единна Русия в Краснодар - другаря Ремезков - синът му завърши вонен колеж в САЩ, мина програма за американски офицери и в момента живее в Ню Йорк, а дъщерята му живее във Виена и е в националния отбор на Австрия по спортна гимнастика, вместо да е в руския - защо, ? Защо и децата и внуците на шефа на руските държавни железници Якунин, близък приятел на Путин и голям патриот на Русия, живеят във Великобритания и Швейцария - защо, ? Защо депутата от Комунистическата партия на Русия Воронцов, който с пяна на уста громи Запада, има дъщеря в Италия и плаща мазни суми, за да може щерката да живее в разкошен хотел в Милано и да учи в Миланския университет
    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Grigor Lilov

      9 mins · Sofia, Bulgaria ·

      ...
      В началото на 90-те,руските проститутки се предлагаха за парче хляб, но нямаше особено търсене ...) Русия гладуваше в най-буквалния смисъл на думата, като улично псе - даже уличните псета се хранеха по-добне от мнозина руснаци. Ако Запада искаше, щеше да унищожи Русия тогава само като направи вятър с кутрето си. Истината е, че не само никой не унищожи Русия, когато тя беше най-слаба, но напротив - всички и помагаха - и американците и германците и кой ли не. Храна и оборудване за милиони долари - безплатно за Русия. Това беше 1993 година, . Сега вече руснаците забравиха гладните години. Но то може би е нормално - где се чуло и видяло руска благодарност.
      Обаче ми се струва, че горките руснаци пак ще си припомнят и изходните визи, и безкрайния дефицит в магазините, и глада, и много други работи. Ситуацията скоро ще стане - като не щеш мира, на ти секира
      Last edited by vanevski; 20.04.2018, 17:34.
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Сирийският президент Башар ал Асад е върнал на Франция Ордена на почетния легион заради участието на Париж във въздушните удари по-рано този месец, съобщи снощи неговата канцелария, предаде ДПА.


        Миналата седмица САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари по три обекта в Сирия, за които се смята, че са част от програмата за химически оръжия на Дамаск. Западът вини режима на Асад за предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума в началото на април. Според официалната сирийска власт и Русия става дума за "инсценировка" и "фалшиви новини". Междувременно международни експерти разследват случая в Дума.

        Асад е бил удостоен с най-високата степен на това френско отличие - Големият кръст - от президента Жак Ширак през 2001 г., малко след като е поел поста на покойния си баща Хафез ал Асад.

        В съобщението на президентството в Дамаск се казва, че "Башар ал Асад не смята за чест да носи орден на страна, която е роб на Съединените щати и подкрепя терористи". Отличието е върнато на Франция чрез румънското посолство, което представлява френските интереси в Сирия.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
          А защо ли матушкатата ти купува долари? САЩ купуват ли рубли,юани?

          Русия изкупува с десетки милиарди дълга на Щатите. Но защо?


          "Koгaтo в ĸpaя нa 2014 гoдинa чepнoтo злaтo пoeвтинa oceзaeмo, pycĸaтa иĸoнoмиĸa и вaлyтa cъщo тpъгнaxa нaдoлy. B нaчaлoтo нa минaлaтa гoдинa pyблaтa пaднa дo нaй-ниcĸoтo cи нивo нa фoнa нa цeнa нa пeтpoлa oт oĸoлo 26 дoлapa зa бapeл. Bcлeдcтвиe нa тoвa пpaвитeлcтвoтo бeшe пpинyдeнo дa пoдĸpeпи вaлyтaтa, ĸaтo пoxapчи знaчитeлнa чacт oт peзepвитe cи в щaтcĸи дoлapи.
          Рашата също може да греши. ЦБ не винаги постъпват разумно и това е един от случаите на руска издънка. На тяхно място, бих купувал шекели и австралийски долари но, могат - грешат си и, по някое време, ще си носят негативните последици за такива решения.

          Коментар


          • Ванка Всяка държава държи резервите си в кошница от активи и книжа деноминирани в различни валути.

            Когато общия ти размер на Резерва расте , ще растат и отделните позиции в него.

            Например , понеже Русия все ти боде очите: Само за 2017 г. Русия е закупила рекордните в историята си 223.5 тона злато.
            Това е третата поредна година, в която страната увеличава резервите си с по над 200 тона.
            За периода 2008-2017 г. Русия е придобила 1388 тона злато, с което вече притежава 1839 тона.

            Китай също увеличава златните си резерви с ударни темпове.

            Дори България е увеличила златния си резерв през 2017.
            В последните 5 г. България неизменно увеличава златните си резерви с по 0.1 тона. Днес страната ни заема 47-а позиция в света с 40.4 тона.
            Last edited by markov; 20.04.2018, 17:00.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • А защо ли матушкатата ти купува долари? САЩ купуват ли рубли,юани?

              Русия изкупува с десетки милиарди дълга на Щатите. Но защо?


              "Koгaтo в ĸpaя нa 2014 гoдинa чepнoтo злaтo пoeвтинa oceзaeмo, pycĸaтa иĸoнoмиĸa и вaлyтa cъщo тpъгнaxa нaдoлy. B нaчaлoтo нa минaлaтa гoдинa pyблaтa пaднa дo нaй-ниcĸoтo cи нивo нa фoнa нa цeнa нa пeтpoлa oт oĸoлo 26 дoлapa зa бapeл. Bcлeдcтвиe нa тoвa пpaвитeлcтвoтo бeшe пpинyдeнo дa пoдĸpeпи вaлyтaтa, ĸaтo пoxapчи знaчитeлнa чacт oт peзepвитe cи в щaтcĸи дoлapи.
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Ванката ,

                големи глупости е изписал.....

                Всяка кредитна сделка има две страни....това да си мислиш че длъжника ще определя едностранно условията в ущърб на кредитора и това ще остане ненаказано от пазара , трябва да си много заблуден.

                Всяка централна банка държи резервите си в активи основно дългови книжа и благородни метали. Към момента книжата деноминирани в долари безспорно са най-разпространени като инструмент. Но твърдението за доживотното обвързване да го забравиш.....историята го доказва точно обратното:

                17-18 век световната валута е сребърния испански долар или „пиастър“
                19-20 век е златния стандарт - международна търговия се изразява във валути, които представляват определено тегло в злато.
                До 1944 г. световната референтна валута е британската лира.
                След 1944 господства долара.

                Доларът е вече преминал пика си като световна резервна валута , полека лека делът му спада в полза на Еврото , Юана и Златото....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                  Китай държи около 7% от американския държавен дълг, но държавните ценни книжа не са дълг като този, който банките раздават. Банките, раздавайки кредити поставят сами условията по кредитите, които кредитополучателите трябва да изпълняват. При държавните дългови книжа е ТОЧНО ОБРАТНОТО - купувача на дълг, т.е. кредитора, няма никакъв шанс да поставя условията, които са обозначени на купюрите в емисията. Условията се поставят единствено от емитиращия дълга, а купувача със закупуването на тези книжа се съгласява безпрекословно на поставените условия. Казано на прост език, голямото количество американски дълг, трупан от Китай означава едно единствено нещо - китайците са се вързали ДОЖИВОТ с икономиката на САЩ и НЕМА МЪРДАНЕ. За закърмените с прогресивната пропаганда тази не толкова сложна финансова действителност е трудна за схващане, но за съжаление глобалната световна икономика, основана на долара и американските финансови инструменти работи по този начин.
                  Много сладко и написано на простоват език. Няма начин, човек който се интересува и мисли, да не разбере толкова простия процес по създаване и продаване на облигации.
                  Както казвате Вие:
                  1. Създавате си държава;
                  2. Емитирате си "ДОЖИВОТНИ" облигации и си ги ....
                  3. продавате, на който поискате и при каквито условия си поискате;

                  Не спирайте да пишете!

                  Коментар


                  • A доларите на арабските шейхове се връщат пак в САЩ под формата на акции, вложения, купуване на облигации и т.н.

                    Връщат се в САЩ!!!!

                    Забележи - не купуват активи от руски/судански/никарагуански/други "прогресивни" държави, а американски такива.

                    За което им трябват долари?.

                    Китайчугите пък продават основно.... на САЩ. В каква валута мислиш? Пак в долари. Къде си дяват доларите? Отчасти - пак в долари. Защо не купуват рубли?

                    Успееш ли да си отговориш защо, нещата ще си дойдат на мястото.

                    Жокер - ако притежаваш акции, вложения и облигации в Русия, много вероятно е да свършиш като Ходорковски ако решиш да имаш собствено мнение.



                    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                    Коментар


                    • Китай държи около 7% от американския държавен дълг, но държавните ценни книжа не са дълг като този, който банките раздават. Банките, раздавайки кредити поставят сами условията по кредитите, които кредитополучателите трябва да изпълняват. При държавните дългови книжа е ТОЧНО ОБРАТНОТО - купувача на дълг, т.е. кредитора, няма никакъв шанс да поставя условията, които са обозначени на купюрите в емисията. Условията се поставят единствено от емитиращия дълга, а купувача със закупуването на тези книжа се съгласява безпрекословно на поставените условия. Казано на прост език, голямото количество американски дълг, трупан от Китай означава едно единствено нещо - китайците са се вързали ДОЖИВОТ с икономиката на САЩ и НЕМА МЪРДАНЕ. За закърмените с прогресивната пропаганда тази не толкова сложна финансова действителност е трудна за схващане, но за съжаление глобалната световна икономика, основана на долара и американските финансови инструменти работи по този начин.
                      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                        Скрита картинка: Къде е великана на глинени крака (Русия) ?
                        Я са напиши нещо и за дълговете на тия юнаци че да видим дали не са папурковци.

                        Коментар




                        • Скрита картинка: Къде е великана на глинени крака (Русия) ?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Grigor Lilov

                            9 mins · Sofia, Bulgaria ·

                            МОЩТА НА ИКОНОМИКИТЕ ПРЕЗ 2017
                            според прегледа на МВФ и Световната банка

                            Брутен вътрешен продукт, текущи цени, в трилиони "паритетни долари" (според покупателната способност в дадена държава)
                            България например е два пъти по-зле от Гърция въпреки кризата там.

                            линк за справки за данните по държави http://www.imf.org/…/datama…/PPPGDP@WEO/OEMDC/ADVEC/WEOWORLD
                            В годините когато Тодор Живков беше на власт нашата икономика беше колкото на гърците и амуджите взети заедно.
                            И преди евроатлантиците да ме оплюят ,че лъжа да се разровят и проверят дали е вярно.
                            Last edited by Grosss; 20.04.2018, 14:40.

                            Коментар


                            • Grigor Lilov

                              9 mins · Sofia, Bulgaria ·

                              МОЩТА НА ИКОНОМИКИТЕ ПРЕЗ 2017
                              според прегледа на МВФ и Световната банка

                              Брутен вътрешен продукт, текущи цени, в трилиони "паритетни долари" (според покупателната способност в дадена държава)
                              България например е два пъти по-зле от Гърция въпреки кризата там.

                              линк за справки за данните по държави http://www.imf.org/…/datama…/PPPGDP@WEO/OEMDC/ADVEC/WEOWORLD

                              Коментар


                              • Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега Владимир Путин на посещение в САЩ. В телефонен разговор Тръмp му е казал, че ще се радва да се видят в Белия дом. Това предадоха международните медии. Според руският външен министър Сергей Лавров Тръмп повторил няколко пъти поканата в телефонния разговор с Путин. Руският дипломат №1 обясни, че Русия се надява Тръмп скоро да конкретизира предложението си за среща с Путин. "Изхождаме от факта, че президентът на САЩ в телефонен разговор - това вече стана известно и не е тайна - изпрати такава покана и каза, че ще се радва да види Путин в Белия дом, а след това ще се радва да се срещнат в рамките на ответна визита. И тъй като той се връща към тази тема на няколко пъти, ние естествено дадохме сигнал на американските ни колеги, че не искаме да бъдем натрапчиви, но не искаме да бъдем и невежливи и че, отчитайки, че президентът Тръмп е направил това предложение, той и ще го конкретизира ", обясни Лавров. "

                                Лидерите на Русия и САЩ 100% няма да допуснат военни конфликти между двете страни", категоричен бе още Лавров. "Като се върна към въпроса за рисковете от военна конфронтация, предполагам, че военните няма да позволят това да се случи. Подобно нещо няма да бъде позволено нито от президента Путин, нито, разбира се, от президента Тръмп", увери министърът. Той добави, че Путин и Тръмп са избрани от народите, на които те са отговорни да осигурят мир и спокойствие.


                                Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/vazhno-iz...ews594779.html
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                                Коментар

                                Working...
                                X