– Ти, фашист ли си бай Димитре?
Изправяйки се прав и гледайки Кръстю Андонов право в очите, той каза високо и ясно:
– Да! Щом всички тук, които съдите вие са фашисти и аз съм такъв! Аз се гордея, че в този момент се намирам между тях, а не между вас! Всички, които сега съдите вие са добри и честни хора! Аз съм честен човек, целият ми живот премина в труд, помагайки на всеки нуждаещ се, никого не съм убил или ограбил, по Божите заповеди съм живял не само аз, но и семейството ми.
В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди, след този провокаторски отговор, и започнаха да шушукат помежду си. За да разсеят впечатлението, което направи казаното от бай Димитър в залата, неговият съселянин Иван Гулев в качеството си на съдия го запита:
-Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата фашист?
– До момента на моето арестуване аз не я знаех тази дума каква е и откъде е дошла, и никога не бях я чувал. Преди да дойдете вие на власт никой на никого не викаше фашист. Но когато дойде на власт вашата партия разбрах, че аз и много други хора сме фашисти, така ни именуваха онези, които казваха за себе си, че са комунисти. Те ни се заканваха, че ще ни изтребят, биеха и псуваха на фашистка майка. Вие, откакто взехте властта, започнахте да делите хората на фашисти и комунисти, а аз след като не съм комунист – значи съм фашист. Толкова разбирате вие, толкова разбирам и аз. Според вашите разбирания фашисти са тези, които са добри стопани, не пиянстват, не крадат, не пребиват хората за нищо, не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно. А комунистите са тия, дето не им се работи, които крадат, които пребиват имотните, за да им вземат имота, а нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат, заканвайки се: „Смърт на фашистите!“. Ето това разбирам аз под думата „фашист“.
С тези думи бай Димитър си подписа присъдата, но неговото прочувствено слово предизвика такава ярост сред състава на съда, че всички започнаха да жестикулират срещу него, а пияния прокурор Стайков, след кратко колебание, изрева стандартната фраза:
– Смърт за това Михайловистко куче!
При такава „делова“ обстановка се провеждаха заседанията на „народните“ съдилища и се установяваше виновността на подсъдимите. А че виновни са всички преминали през съда, това красноречиво се доказва от издадените присъди.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПовторението е майка на знанието
А на невежи моркови трябва да се потретваНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ъхъ, обаче руснаците лъжат както обикновенно, че птица било, а не че повстанците са го сбили...
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБарби , налегнала те старческа деменция ....това вече ни го качва - на предната страница , вчера в 15,29 часа
А на невежи моркови трябва да се потретва
Коментар
-
"Он нам не царь". Акция протеста в Москве | Live
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеЕ....немам думи.....
с розово сини коси ,обици по носовете и ушите ,кубинки и блуждаещи погледи....Така ли? И къде ги видя тези? Покажи ни ги
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеAбе носи се слух че още един самальот упал в Сирия, а?
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеА пък аз се надявам че разбираш каква е разликата между
Френската демокрация и руската диктатура
Във Франция полезните идиоти (троцкисти, маоисти, комунисти, анархисти) чупеха и палеха безнаказано,
в Русия веднага арестуваха Навални (разкриващ смело далаверите на Путиновата банда)
и усмихнати разхождащи се младежи
с розово сини коси ,обици по носовете и ушите ,кубинки и блуждаещи погледи....
При организираните от вън протести, винаги първо се изкарват идиотите и полуидиотите ,които евентуално, Ако нещата се разраснат ,няма да трябват на никого при последващи събития.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеА пък аз се надявам че разбираш каква е разликата между
Във Франция полезните идиоти (троцкисти, маоисти, комунисти, анархисти) чупеха и палеха безнаказано,
в Русия веднага арестуваха Навални (разкриващ смело далаверите на Путиновата банда)
Коментар
-
и да не забравя, оказа се че най големият производител на лазери в света е на няколко километра от мен. До тук добре- по интересно е другото- 90-95% от фирмата са руснаци- основана е от руски професор. Заместник директора е българин. Заплати като за започващ без квалификация- около 13 евро, след 5 години 18евро. Това са бачкерите- 1200 човека при мен. Филиали по целият свят- предимно руснаци се наемат. Развойния персонал- в някакво академично градче - 800 човека в подножието на москва. Там се правят тестовите установки и цялата разработка. Завод в калифорния- не питах къде- 2200 човека- производство в калифорния 220-250 лазера на месец, производство в германия - минимум 300 на месец. Най големият лазер направен до момента 120КВ- никой все още не го е купил- най големият продаден- 105 КВ на моряците на краварите. Ако разгледаш някой клипчета как лазер унищожава дрон или лодка в даден момент дават съвсем ясно името на фирмата. За домашно- как се казва фирмата и къде се намира в германия- много хубав и лесен въпрос, както казва професор тазобедрев.
Ах да и кой е създал първият лазер
Докато ти пиша всичко това ми гръмна пистолета за горещо лепило, тъй че отговаряй не се ослушвайLast edited by X_Y; 06.05.2018, 19:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеп.п Надеюсь, ты понимаешь русский !?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеВате никой не лъже така както лъжат руснаците.
Сега пък си признаха, че сами не могат да строят спътници, че изостават в ракето строенето... ама тия неща не ги разправят много, за да не се спихне самочувствието на ватаните.
Или разкажи какво стана с войната в афганистан-отидоха да се борят с наркотърговците, а на практика снабдяват собственото си население Спустя 16 лет войны Афганистан остается крупнейшим в мире поставщиком героина
понедельник, 21 августа, президент США Дональд Трамп объявил о множестве существенных изменений в американской стратегии в Афганистане, однако самую долгую войну в истории США невозможно выиграть без борьбы против наркотерроризма. После 16 лет войны, на которую были потрачены миллиарды долларов, на долю Афганистана до сих пор приходится 75% мировых поставок героина, и в этом регионе до сих пор фиксируется самая высокая концентрация террористических группировок. Более того, Афганистан является одной из основных магистралей, по которым крупнейшие в мире группировки наркоторговцев оказывают непосредственную поддержку исламистскому терроризму. Пока США не справятся с этой проблемой, Трамп не сможет выполнить свое обещание одержать победу.
Ако нещо не ти е понятно кажи ще ти намеря още по непонятно за теб- на английски
Коментар
-
Вате никой не лъже така както лъжат руснаците.
Сега пък си признаха, че сами не могат да строят спътници, че изостават в ракето строенето... ама тия неща не ги разправят много, за да не се спихне самочувствието на ватаните.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар