IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• чЕТА по другите форуми какво щяло да стане с навални ако организира неразрешен протест

"Ети ти тълкуване на американското законодателство:
    https://criminal.findlaw.com/crimina...the-peace.html

Навални щяха да го вкарат в затвора.

Ако се провежда мирен протест, който не се е съобразил с място, посочено от кмета и с това затруднява прим. пътното движение, то този протест може да бъде забранен, а полицията е длъжна да го прекрати.
    На Навални не му се ще мирен протест на указаното място. Той ИСКА да има задържани, иска да има извити ръце, иска да има кръв. Той целенасочено не се съобразява със закона или ако се съобразява, то е за да я кара по ръба, по ръба.
    Скандална личност. "

ИИИИИИИИИ кой разправяше нещо за френската дермокрастия
    "Полиция применила газ": почему Москве такое и не снилось

Ирина Алкснис

Пятого мая в России и во Франции прошли акции протеста, причем фактически по общему поводу. Они были посвящены недовольству пришедших на них граждан законно избранными руководителями государств. В случае Эммануэля Макрона манифестации были приурочены к первой годовщине его победы на выборах в прошлом году, в России же протестные мероприятия состоялись накануне инаугурации Владимира Путина.

Французов вышло на улицы десятки тысяч, наибольшую активность проявили парижане. Организаторы акции заявили аж о 160 тысячах участников, правда, по подсчетам полиции, их было порядка 40 тысяч, что, между прочим, тоже весьма внушительная цифра.

На французском фоне российская оппозиция выглядела, конечно, куда бледнее. По самым комплиментарным оценкам по всей России количество участников не превысило 10 тысяч человек, причем максимум по три тысячи собралось в Москве и Петербурге. Столичная полиция со своей стороны насчитала не более полутора тысяч участников.

И во Франции, и в России не обошлось без эксцессов. Имели место нападения демонстрантов на представителей СМИ (Франция) и перекрытие участниками транспортной магистрали (Россия, Невский проспект в Петербурге). Французская полиция сообщила о задержании четырех человек, у которых было найдено оружие в виде ножей и молотков. По сравнению с бурно отмеченным за несколько дней до этого Первомаем (тогда для наведения порядка потребовались водометы), в этот раз все прошло куда спокойнее. Однако для разгона агрессивно настроенной группы, напавшей на журналистов, французская полиция была все-таки вынуждена применить слезоточивый газ. В России столь жестких мер не потребовалось, полиции хватило дубинок. Было задержано несколько сотен человек, в основном в Москве (около 300) и Петербурге (около 200).

Что будет дальше, вполне понятно — задержанные нарушители понесут наказание, причем весьма умеренное. На большинство будут оформлены административные протоколы и выписаны штрафы, а наиболее переусердствовавшим в выражении своей гражданской позиции грозит уголовное преследование. Однако практика показывает, что российский "кровавый режим" проявляет подчеркнутую мягкость по сравнению со своими западными демократическими собратьями — даже в самом худшем случае правонарушителям грозит максимум два-три года в колонии общего режима.
    Какие выводы можно сделать из вышеперечисленных новостей?

Западная цивилизация внесла колоссальный вклад в теорию и практику политического процесса. Одним из самых без преувеличения выдающихся достижений стал принципиально новый подход, предложенный западными мыслителями и политиками для разрешения извечного конфликта между властью и недовольством населения, между системой и оппозицией.

© AP Photo / Francois Mori
    Шествие противников президента Франции Эммануэля Макрона, Париж. 5 мая 2018

Запад отказался от исторически принятого тотально-репрессивного подхода и обратился к прямо противоположной идее. Люди всегда и везде недовольны властью — и для того, чтобы это недовольство не обращалось в опасные для государства формы и движения, им надо предоставлять возможности и каналы для его выражения.

Что и было сделано.

В результате для абсолютного большинства людей существующие легальные возможности публичной демонстрации своей политической позиции, включая критику властей, более чем удовлетворяют их запросы. Что касается радикальной оппозиции, то она находит собственные инструменты и каналы, однако параллельно происходит ее маргинализация в глазах большей части населения и политическое самоубийство как влиятельной политической силы.

Примеры этого бесчисленны.

На улицы европейских и американских городов могут выходить десятки и сотни тысяч (а иногда даже миллионы) добропорядочных и законопослушных граждан, протестующих против политики властей: от урезания социальных программ до спасения за счет налогоплательщиков частных банков, от миграционной политики до легализации гомосексуальных браков. Отдельной статьей идут овеянные романтическим ореолом, но обладающие нулевым политическим влиянием и крайне малочисленные антисистемные силы — анархисты, левые радикалы, антиглобалисты и так далее. Те самые, что устраивают несогласованные политические акции, уличные беспорядки и побоища с полицией.

Однако, что характерно, ни первые, ни вторые не несут угрозы политическим системам своих стран, поскольку выступают их частью. А сами государства двигаются вперед на основе решений, которые по-прежнему принимаются в высоких кабинетах и залах суда, а в их основе лежат законы и согласовательные процедуры.

Уличную демократию как удобный инструмент манипуляции неугодными правительствами Запад оставил для остального мира. Армения прямо сейчас являет собой очередной пример этого.

Правда, с Россией Запад постигает разочарование за разочарованием. Поскольку, как выясняется, наша страна в данный момент реализует очередное, адаптированное под себя, заимствование чужого — в данном случае западного — опыта. И вот у нас уже обширный набор абсолютно легальных массовых мероприятий любой оппозиционной направленности, начиная с уже традиционного ежегодного марша Немцова. И даже главный претендент на статус радикальной и с околонулевым политическим влиянием антисистемной оппозиции рождается буквально на глазах.

Правда, без российской специфики не обошлось: вместо суровых уличных бойцов антиглобализма (как на Западе) в России эту нишу занимают столичные представители креативного класса. В результате отношение власти к ним соответствующее.
    ОМОН хипстера не обидит. И неразумного школьника тоже.

РИА Новости https://ria.ru/analytics/20180507/1520000047.html

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Tatiana Christy

Радев НЕ Е НЕЗАВИСИМ ПРЕЗИДЕНТ! РАДЕВ Е МИЖАВА СМЕШНА НАВЕДЕНА ПИОНКА!
      Kakво каза дамата с поничките помниш ли- фак татяна кристи

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Барби какво показваш с това видео, наистина не разбирам. Ако трябва плати на някой да ти го набие в главата че сега е демокрация, хората казват каквото искат, включително и че сестра ти е курва, независимо дали имаш сестра. Недоволни има навсякъде, включително в русия. Имаше избори и хората казаха кой искат за президент. Срещу бабоебеца и тръмпеску няма ли опозиция-има, но си има избори и на тези избори хората решават кой да е президент
        Tatiana Christy

Ако България наистина беше независима демократична държава, първото нещо, което би направило едно отговорно правителството, защитаващо принципите на правова държава е заедно с президента да изпрати нота на възмущение до правителството на Путин от насилието, което прилага към невинни и неагреасиви млади хорa, за това, че са излезли на улицата да изразят възмущението си от феодалната власт на един сатрап, който иска да управлява вечно. Така би наравило едно независимо българско демократично правителство. Един демократичен и независим президент би отменил визитата си при джуджето моментално в знак на солидарност с хората, които протестират срещу отнемането им на най-изконните човешки права – като право на самоопределение, право на събрания и асоциация, право на себеизразяване и сбобода на словото!

Радев НЕ Е НЕЗАВИСИМ ПРЕЗИДЕНТ! РАДЕВ Е МИЖАВА СМЕШНА НАВЕДЕНА ПИОНКА!

Коментар

Барби какво показваш с това видео, наистина не разбирам. Ако трябва плати на някой да ти го набие в главата че сега е демокрация, хората казват каквото искат, включително и че сестра ти е курва, независимо дали имаш сестра. Недоволни има навсякъде, включително в русия. Имаше избори и хората казаха кой искат за президент. Срещу бабоебеца и тръмпеску няма ли опозиция-има, но си има избори и на тези избори хората решават кой да е президент
          това барбито не мое го схване ...много е сложно за него
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Пояснявам още малко: аз, например, имам законно оръжие. Така... Някой ми одрусва сметките, торпилира ми бизнеса но..."пряко не ме заплашва". Значи, избутва ме на улицата, заплашва децата ми с глад, ама "законно, без да ме напада" . Мога ли да използвам ОО? Законно, не. Ама неуловимо, зад радиокоманди и GPS...Мотив да, ама АЛИБИ такова можем си избаца, бедна ви фантазията. И въпросът решен, безкасово. Освен, ако не ме вкарат за мним "комунизъм", който а приори, да забранят отново. Естествено, напълно "демократично".

Коментар

• ...защо +110: Ами, защото, няколко крупни "почтени" крадци ебаха мамата на цяла държава, създавайки почва за възраждане на комунизма, и сега, техни мекерета "профилактично" пищят, да не им подирят сметка. Кой с "народен съд", кой с "пряката демокрация" на тротила и дроните...примерно

Коментар

А е измекяр- комунистите ли доведоха бг до просешка тояга, заради комунистите ли сме навън 2 милиона, комунистите и сринаха икономиката , комунистите ли доведоха икономиката от 5800 предприятия и работа за всеки до реализация на кочина - и това се има за велико постижение. Още не сме достигнали комунистическото ниво от 89г- хайде парцалев дай физически данни- колко ел мотора са произведени в бг 89г и колко сега, колко тона свинско месо са произведени 89г и колко сега

Измекяр
                +110

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  Кратко ,точно,ясно

А комунистите са тия, дето не им се работи, които крадат, които пребиват имотните, за да им вземат имота, а нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат, заканвайки се: „Смърт на фашистите!“. Ето това разбирам аз под думата „фашист“.
                  А е измекяр- комунистите ли доведоха бг до просешка тояга, заради комунистите ли сме навън 2 милиона, комунистите и сринаха икономиката , комунистите ли доведоха икономиката от 5800 предприятия и работа за всеки до реализация на кочина - и това се има за велико постижение. Още не сме достигнали комунистическото ниво от 89г- хайде парцалев дай физически данни- колко ел мотора са произведени в бг 89г и колко сега, колко тона свинско месо са произведени 89г и колко сега

Измекяр

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                    Ти, фашист ли си бай Димитре?

Изправяйки се прав и гледайки Кръстю Андонов право в очите, той каза високо и ясно:

– Да! Щом всички тук, които съдите вие са фашисти и аз съм такъв! Аз се гордея, че в този момент се намирам между тях, а не между вас! Всички, които сега съдите вие са добри и честни хора! Аз съм честен човек, целият ми живот премина в труд, помагайки на всеки нуждаещ се, никого не съм убил или ограбил, по Божите заповеди съм живял не само аз, но и семейството ми.

В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди, след този провокаторски отговор, и започнаха да шушукат помежду си. За да разсеят впечатлението, което направи казаното от бай Димитър в залата, неговият съселянин Иван Гулев в качеството си на съдия го запита:

-Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата фашист?

– До момента на моето арестуване аз не я знаех тази дума каква е и откъде е дошла, и никога не бях я чувал. Преди да дойдете вие на власт никой на никого не викаше фашист. Но когато дойде на власт вашата партия разбрах, че аз и много други хора сме фашисти, така ни именуваха онези, които казваха за себе си, че са комунисти. Те ни се заканваха, че ще ни изтребят, биеха и псуваха на фашистка майка. Вие, откакто взехте властта, започнахте да делите хората на фашисти и комунисти, а аз след като не съм комунист – значи съм фашист. Толкова разбирате вие, толкова разбирам и аз. Според вашите разбирания фашисти са тези, които са добри стопани, не пиянстват, не крадат, не пребиват хората за нищо, не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно. А комунистите са тия, дето не им се работи, които крадат, които пребиват имотните, за да им вземат имота, а нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат, заканвайки се: „Смърт на фашистите!“. Ето това разбирам аз под думата „фашист“.

С тези думи бай Димитър си подписа присъдата, но неговото прочувствено слово предизвика такава ярост сред състава на съда, че всички започнаха да жестикулират срещу него, а пияния прокурор Стайков, след кратко колебание, изрева стандартната фраза:

– Смърт за това Михайловистко куче!

При такава „делова“ обстановка се провеждаха заседанията на „народните“ съдилища и се установяваше виновността на подсъдимите. А че виновни са всички преминали през съда, това красноречиво се доказва от издадените присъд
                    и.
                    Кратко ,точно,ясно

А комунистите са тия, дето не им се работи, които крадат, които пребиват имотните, за да им вземат имота, а нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат, заканвайки се: „Смърт на фашистите!“. Ето това разбирам аз под думата „фашист“.
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

Знам, че това видео също ще ти хареса

Коментар

• По бтв-то дават разказ на някаква бабка за списаревски, опитал се да провали демократичната бомбардировка на краварите, някой гледа ли го?

Коментар

От копейките на Путин зависиш ти
                          На мен Макрон ми изплаща пенсията
                          Бе съмнявам се като гледам с кво усърдие копи-пастиш на Руския език......
                          пък и Макрон пенсии в Лясковеч не плаща ....
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                            объркаха ли се в централата.................хахаха
                            Знам, че това видео също ще ти хареса

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              и да подесетиш , надник за извънреден труд от козяк няма да ти платят ...
                              От копейките на Путин зависиш ти
                              На мен Макрон ми изплаща пенсията

Коментар

Така ли? И къде ги видя тези? Покажи ни ги
                                объркаха ли се в централата.................хахахаха..............
                                ЕГН-тата нещеш ли..................и номера на презерватива им.............
                                Ей..........това русофобчетата - измекяри .............сте особен род голи охлюви...............

Коментар

Working...
                                X