IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

    Разредих влизанията тук и констатирам, че това действа оздравително. Нямам представа дали четеш редовно и доколко познаваш персонажите, но с настоящата си забележка към това лице определено няма да постигнеш нищо.

    Колкото пъти вляза и засека негов постинг, намирам измислици, манипулации и лъжливи твърдения с неясен произход. Първо обърнах внимание, после казах нещо по-рязко. Не само, че не чете и не реагира, но и задълбава в тази посока без никаква сянка от смущение. Сигурен съм, че такова поведение има някакво специфично наименование, но за съжаление тези отклонения са далеч от познанията ми и не се ангажирам с мнение.
    Днешният ден не е изключение.

    Първо засичам, че Ориана Фалачи била: "тя, която е била много активен антифашист преди Втората световна война". Какво да каже човек на подобно твърдение?! Самата Ориана с лека самоирония е споделяла пред свои близки, че обстоятелството, че е пренесла няколко бележки, които са били предназначени за съпротивата (лява, апропо), не я прави борец против фашизма. Семейството и е с открито леви убеждения и това слага отпечатък за цял живот. А обстоятелството, че излагат едно 14 годишно дете, тяхното дете, на такъв риск, па било то и към края на войната, говори много за тях.

    Продължава за нея: "комунизма ще загине, но ще намери своето спасение в ислямския екстремизъм".
    Като визирам и правописните грешки, аз обосновано мога да предположа, че колегата просто си измисля, като прави свободни и произволни компилации между разни известни имена и несъществуващи факти, събития , изказвания. Не е изключено да се основава на "информация от интернет", която приема безкритично.

    И въобще, когато се говори за такива невероятни личности в тази много специфична и уязвима професия - хора като Джон Пилджър и Ориана Фалачи, хубаво е да се мери всяка дума.
    Ето нещо, което дава доста добра представа за нея, а и е от зрелите години, малко преди да си отиде:
    Ориана Фалачи: Интервю със себе си

    На същата страница се намира с едър шрифт друго изказване: "Лозунгът на покойния ирански аятолах Хомейни бе: “Смърт на Америка, смърт на Израел, смърт на Съветския съюз!”!
    Никак не е трудно да се забележи, че последната страна е просто дописана от нашия изявен колега.
    Аз не мога да намеря убедително доказателство, че аятолахът не е включвал СССР в този списък. Вероятно за останалите две страни могат да се намерят обилни доказателства. Какво все пак от беглото ми познание за световна история ме кара да мисля, че това е просто измислица?

    Както едната световна сила помогна за премахването на Мосадък, който имаше симпатии към СССР, и инсталирането на шаха Пехлеви, така и другата подпомогна свалянето на шаха и провеждането на ислямската революция. Не е смислено да се предполага, че Хомейни е говорил открито такова нещо за СССР. Последните не бяха държава за пример, но интересът си е интерес. Да не говорим, че година по-късно Саддам започна войната срещу Иран и Съветският съюз беше поставен в ужасното и направо идиотско положение да бъде принуден да търси пътища да подпомага и двете страни. И тогава и по-късно Русия запази добрите си отношения с Иран.

    С други думи - давай го по-кротко, при съобразяване на обстоятелствата.
    Начев,благодаря,наясно съм!С първата част от поста си ме разсмя,за което....- пак ти благодаря! И аз рядко влизам,и ей така,за спорта,пиша две три думи....
    Ще си позволя да направя една малка забележка към написанато от теб по-горе...Въпросното лице,не е никакво лице....
    Last edited by RUBLA; 15.05.2018, 18:43. Причина: Моля, спазвайте добрия тон!

    Коментар


    • [QUOTE=v_tin;n3334423]
      Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      ... руснаците Ще раздадат паспорти на донбас и ще си оправят демографията, а укропите ще гледат делфините
      Това пък е шанс за украинците
      Така без операция Украина ще се излекува от руския рак
      Ще се интегрират с Европа, ще цъфнат и вържат
      Де да можеше така и България да се отърве от руския рак, който я тормози вече 74 години

      А и Украинската диаспора е огромна
      Украина 34962000 77,31%
      страны бывшего СССР (без Украины) 2983540 1,20%
      ...
      Европа 791400 0,15%
      бывший СССР 37945540 12,91%
      Африка 3500 0,00%
      Америка 2038000 0,21%
      Азия 67000 0,00%
      Last edited by barbaron; 15.05.2018, 18:57.

      Коментар


      • [QUOTE=barbaron;n3334402]

        Руснаците поголовно измират.
        Това е шанс за русофилите Гответе куфара и заминавайте за Русия /QUOTE]

        A, защо не погледнеш бг, че сигурно 50% от селата ги няма, 2- 2,5 милиона ги няма в бг ти си се загрижил за руснаците. Ще раздадат паспорти на донбас и ще си оправят демографията, а укропите ще гледат делфините
        Last edited by mibova; 15.05.2018, 17:24.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение


          ...Както едната световна сила помогна за премахването на Мосадък, който имаше сиппатии към СССР, и инсталирането на шаха Пехлави, така и другата подпомогна свалянето на шаха и провеждането на ислямската революция. ...
          С други думи - давай го по-кротко, при съобразяване на обстоятелствата.
          Доста ти е неясен казусът с Иран и шахът му! Пахлави пада от власт под давление на САЩ,защото --

          през 1975 г.. Пахлави отменя многопартийната система и обявява, че Иран е “възкръсваща” държава с една партия, подобно на СССР и Ирак. Той създава и тайната полиция САВАК за борба с дисидентството в държавата. ...

          Политиката на икономически растеж през 60-те и 70-те години е съпроводена с авторитарен тип управление, с прозападни свободи на личността, с което Пахлави влиза в остри противоречия с ислямските фундаменталисти в страната и в края на краищата довежда до Ислямската революция в Иран!!

          А за Хомейни

          "Левите и монархистичните групи са преследвани и принуждавани да емигрират, a либералните религиозни групи са силно ограничавани. При налагане на своята власт Хомейни разчита на паравоенни милиции"

          https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...B9%D0%BD%D0%B8

          Чети,чети повече

          Това ви е манталитета,че не може да разберете,за вас това е терра инкогнита! Дотук са ви възможностите за жалост! Но все пак помислете,помислете, ако можете! За да разберете! Един жокер-в основата е ..freedom...
          Last edited by vanevski; 15.05.2018, 17:23.
          Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Понеже тук едни хора се скъсаха да ни обясняват как Руснаците мост не можели да построят, как нямали технологии , как самовар не можели да сделат , как е го на вече са фалирали и т.н. все глупости от тоя род:
            Руснаците поголовно измират.
            Това е шанс за русофилите Гответе куфара и заминавайте за Русия

            Между тем, в 2017 году смертность в России превысила рождаемость на 7,8%. На уровне же отдельных регионов статистика близка к демографической катастрофе: в 17 субъектах РФ за январь-ноябрь умирало людей в 1,5 раза больше, чем рождалось. Люди уходят из России, как вода уходит из песка. Замещение населения мигрантами меняет лицо россиян, искажая ментальность и отправляя в небытие целую нацию. Страна стоит на пороге сокращения численности женщин детородного возраста - от 25 до 30 лет. А это значит, что уже в ближайшие годы демографическая яма только углубится. Поэтому насаждаемые пропагандой страх вкупе с доктриной «выживай любой ценой» не только не спасают, но – напротив: подталкивают население к ускорению процесса вымирания. Россию уже и без того с насмешкой называют «Рабскими Вымиратами», что, к сожалению, объективно отражает как образ пост-советской жизни, так и образ пост-советской смерти.

            Внутренняя и внешняя изоляция практически не оставляет никаких шансов населению России остаться на демографической карте уже в ближайшие 30-50 лет. Если оно продолжит вымирать с той же степенью ускорения, как и сейчас, то опустевшие территории с легкостью займут с Востока – жители Китая, а с Юга – выходцы из Средней Азии. Тем не менее, нынешнее население России так далеко не заглядывает. Процесс сегодняшнего выживания, как газ, заполнил собой все мысли и отнял все время, не оставив ни секунды на рассуждения о будущем. Парадокс в том, что клиническая трусость россиян только приближает их кончину, делая её уже неизбежной. Но даже тогда государство не отстанет. Оно примчится с ритуальными услугами и счетами на оплату последних пошлин; и не факт, что вычеркнет усопшего из списка «живых». Государству очень нужны «мертвые души» для докладов Росстата и процесса «выборов», где покойники с воодушевлением голосуют за вечно молодого и неувядающего вождя. Жить в России тяжело, но и умирать не легче. Одно утешение: живешь ежедневно, а умираешь единожды и навсегда. И плевать тебе на реестры, в которых продолжаешь лукаво значиться, и на родственников, бьющихся за твои «метры» и сбережения, и на Америку с её санкциями…

            Коментар


            • Мибова, много сте серт,

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Тъпо беше да местят посолството. От Тръмп какво очакваш...

                Но Хамас са много хитри. Хич не ги в еня за обикновения палестинец дето мре залудо...

                Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                Мир няма да има след като евреите обявиха Йерусалим за столица,ще се бият до дупка.

                Коментар


                • СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ БОРИСОВ ЩЕ ЩЕ ЦЕЛУНЕ РЪКАТА НА БОСА БОЖКОВ .КОИТО ИЗТОЧИ ХОЛДИНГ ПЪТИЩА И МОСТСТРОИ И С ПАРИТЕ ВЛЕЗЕ МОЩНО В ХАЗАРТНИЯТ БИЗНЕС,ОББ И АКЦИОНЕРИТЕ ОЩЕ ПЛАЧАТ С ККЪРВАВИ СЪЛЗИ ОТ НЕГО.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                    Ваневски,имам една препоръка към теб...Да си вдигнеш задника и да се преместиш в Германия ,Франция,Сащ, или в която и да е западна държава....След това направи всичко възможно да публикуваш горния материал в някой официоз и да се подпишеш под него..Не че ще успеш да ,но ако се случи чудо и успееш,гарантирам ти ,че ще бъдеш съден за насаждане на религиозна нетърпимост...
                    И да запитам нещо:
                    Защо САЩ застанаха на страната на мюсюлманите в Косово и бомбиха християните в Сърбия?
                    Защо САЩ не бомбят Саудитска Арабия ...Там ".....жените с три пласта обвивки и замрежва очите им, като позволява на мъжете да се женят за деветгодишни деца /пожелателно без да се сношават с тях, ама пожелателно/ и като пребива с камъни неверните съпруги...."
                    https://profit.bg/klasatsii/mezhduna...itska-arabiya/

                    Ваневски ,вдигни си задника и се разходи из Париж,Брюксел,Лондон,Берлин и т.н..,и ще видиш толкова мюсюлмани,колкото сигурно и в Близкия изток няма да видиш...
                    И други въпроси и препоръки мога да ти дам,ама си мисля,че е безмислено....То и тово,което ти написах,съм почти убеден ,че няма да го осъзнаеш...
                    Разредих влизанията тук и констатирам, че това действа оздравително. Нямам представа дали четеш редовно и доколко познаваш персонажите, но с настоящата си забележка към това лице определено няма да постигнеш нищо.

                    Колкото пъти вляза и засека негов постинг, намирам измислици, манипулации и лъжливи твърдения с неясен произход. Първо обърнах внимание, после казах нещо по-рязко. Не само, че не чете и не реагира, но и задълбава в тази посока без никаква сянка от смущение. Сигурен съм, че такова поведение има някакво специфично наименование, но за съжаление тези отклонения са далеч от познанията ми и не се ангажирам с мнение.
                    Днешният ден не е изключение.

                    Първо засичам, че Ориана Фалачи била: "тя, която е била много активен антифашист преди Втората световна война". Какво да каже човек на подобно твърдение?! Самата Ориана с лека самоирония е споделяла пред свои близки, че обстоятелството, че е пренесла няколко бележки, които са били предназначени за съпротивата (лява, апропо), не я прави борец против фашизма. Семейството и е с открито леви убеждения и това слага отпечатък за цял живот. А обстоятелството, че излагат едно 14 годишно дете, тяхното дете, на такъв риск, па било то и към края на войната, говори много за тях.

                    Продължава за нея: "комунизма ще загине, но ще намери своето спасение в ислямския екстремизъм".
                    Като визирам и правописните грешки, аз обосновано мога да предположа, че колегата просто си измисля, като прави свободни и произволни компилации между разни известни имена и несъществуващи факти, събития , изказвания. Не е изключено да се основава на "информация от интернет", която приема безкритично.

                    И въобще, когато се говори за такива невероятни личности в тази много специфична и уязвима професия - хора като Джон Пилджър и Ориана Фалачи, хубаво е да се мери всяка дума.
                    Ето нещо, което дава доста добра представа за нея, а и е от зрелите години, малко преди да си отиде:
                    Ориана Фалачи: Интервю със себе си

                    На същата страница се намира с едър шрифт друго изказване: "Лозунгът на покойния ирански аятолах Хомейни бе: “Смърт на Америка, смърт на Израел, смърт на Съветския съюз!”!
                    Никак не е трудно да се забележи, че последната страна е просто дописана от нашия изявен колега.
                    Аз не мога да намеря убедително доказателство, че аятолахът не е включвал СССР в този списък. Вероятно за останалите две страни могат да се намерят обилни доказателства. Какво все пак от беглото ми познание за световна история ме кара да мисля, че това е просто измислица?

                    Както едната световна сила помогна за премахването на Мосадък, който имаше симпатии към СССР, и инсталирането на шаха Пехлеви, така и другата подпомогна свалянето на шаха и провеждането на ислямската революция. Не е смислено да се предполага, че Хомейни е говорил открито такова нещо за СССР. Последните не бяха държава за пример, но интересът си е интерес. Да не говорим, че година по-късно Саддам започна войната срещу Иран и Съветският съюз беше поставен в ужасното и направо идиотско положение да бъде принуден да търси пътища да подпомага и двете страни. И тогава и по-късно Русия запази добрите си отношения с Иран.

                    С други думи - давай го по-кротко, при съобразяване на обстоятелствата.
                    Last edited by nachev; 15.05.2018, 16:58.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                      Червената сган пак лъже баламите
                      Ето я истината на сайта на Министерството на културата на Франция:
                      The Mikhail Kroshitsky Sevastopol Art Museum
                      prospekt Nahimova, 9, Sevastopol, Ukraine
                      par Ministère de la Culture

                      https://nuitdesmusees.culturecommuni...oints/19890995
                      Е какво друго освен лъжи?
                      Това е живота на ватника.
                      Бе каквато държавата, такъв и ватника.

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Глупости. В основата е психиката на васалите.
                        А така,давайте с диктатурата на пролетариата,несъгласните да се избиват.

                        "Не бил виновен Маркс за геноцидите, изопачени му били думите. Така алкохолизираният президент на европейската КОМИсия защитава едно от най-вредните същества, раждали се на нашата планета. Маркс призовава за насилствена революция – насилствена революция произвеждат социалистите. Доста е просто, затова и стремежът да се пренапише историята и да се запази лъжеореолът около личността и творчеството на Маркс. Друго не може и да се очаква от лимузинените социалисти в западния свят.
                        Често същите хора ни обясняват и че ислямът няма нищо общо с терористичните атаки днес. Аз добронамерено ще приема логиката им и ще хвърля коз – Хитлер е гениален и добронамерен лидер, но неговите заповеди са изопачени и затова не можем да го виним за Холокоста. В крайна сметка, той лично никога не е убивал човек, нито има доказателства да е давал заповеди да се убиват евреи в лагерите. Нека и не забравяме, че той също е бил убеден социалист, а те винаги са „добрите“.
                        Last edited by vanevski; 15.05.2018, 15:42.
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                          Това ви е манталитета,че не може да разберете,за вас това е терра инкогнита! Дотук са ви възможностите за жалост! Но все пак помислете,помислете, ако можете! За да разберете!Един жокер-в основата е ..freedom...
                          Глупости. В основата е психиката на васалите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Барби, предателство , Макрон сигурно е замесен:

                            Франция официално призна Севастопол като част от Русия

                            Министерството на културата на Франция официално призна Севастопол като част от Русия, съобщават световните издания. На уебсайта си те представиха карта с участниците в събитието "Нощта на европейските музеи - 2018 г.", в която е включен град Севастопол и е написано "Руската федерация". Събитието ще се състои в събота, 19 май. Става въпрос за Музея на изкуствата в Севастопол М. П. Крошицки.
                            Червената сган пак лъже баламите
                            Ето я истината на сайта на Министерството на културата на Франция:
                            The Mikhail Kroshitsky Sevastopol Art Museum
                            prospekt Nahimova, 9, Sevastopol, Ukraine
                            par Ministère de la Culture

                            https://nuitdesmusees.culturecommuni...oints/19890995

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                              ...И да запитам нещо:
                              Защо САЩ застанаха на страната на мюсюлманите в Косово и бомбиха християните в Сърбия?
                              Защо САЩ не бомбят Саудитска Арабия ......
                              Това ви е манталитета,че не може да разберете,за вас това е терра инкогнита! Дотук са ви възможностите за жалост! Но все пак помислете,помислете, ако можете! За да разберете!Един жокер-в основата е ..freedom...
                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Понеже тук едни хора се скъсаха да ни обясняват как Руснаците мост не можели да построят, как нямали технологии , как самовар не можели да сделат , как е го на вече са фалирали и т.н. все глупости от тоя род:

                                През м.Май 2018 предстой да открият най-дългия мост в Русия и Европа , който води към Крим, с половин година по-рано

                                Руснаците вече ще могат да се възползват от най-новата придобивка на транспортната инфраструктура в страната. Мостът над Керченския пролив ще бъде открит половин година по-рано от предвиденото. Това е най-дългото съоръжение от този тип в страната – 19-километрово трасе, по което на ден ще могат да преминават 40 000 превозни средства и 47 двойки влакове, а годишно 14 милиона пътници и 13 милиона тона товари. Максималната разрешена скорост по Кримския мост ще бъде 90 километра в час. Очаква се съоръжението, което ще съедини Крим с Краснодарския край, да бъде открито от руския президент Владимир Путин. Предвидено е до края на годината да бъде изцяло завършен и железопътното трасе по моста.


                                https://www.vbox7.com/play:31d47b000a&start=5
                                Last edited by markov; 15.05.2018, 13:33.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X