IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Ilian Vassilev:

    "Сигурен съм, че АЕЦ "Белене" няма да има.
    Аз пък не знам на теб къв ти е проблема в случая.

    Многократно си декларирал че и ти и семейството ти не живеете в България ...... така че ако обичаш гледай си френските реактори а остави този въпрос АЕЦ - Белене на живеещите тук .....

    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • "Кто-нибудь может объяснить почему россияне так радуются открытию Крымского моста? Экономика из-за этого в полной жопе, несколько регионов остались без дотаций и еще одному только богу известно сколько лярдов потребуется на завершения жд моста, а мы РАДУЕМСЯ!!

      Видимо, они не знают, что, например, Мост Короля Фахда, который в 1,5 раза больше по общей протяженности, в 2,3 раза больше по протяженности надводной части, выше на 20 метров в максимальной подмостовой части, в проект которого входит ИСКУССТВЕННЫЙ ОСТРОВ с торговыми центрами, 5 звездочными гостиницами и автоматизированным таможенно-пропускным пунктом ДЕШЕВЛЕ Крымского моста В БОЛЕЕ ЧЕМ 2 РАЗА. При том, что строился он в время НАИБОЛЬШЕГО экономического подъема страны.
      А мы строим когда нам ЖРАТЬ НЕЧЕГО."

      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...BE%D1%81%D1%82
      https://en.wikipedia.org/wiki/King_Fahd_Causeway

      Коментар


      • В социалните мрежи плъзнаха тролове и ботове от кампанията в полза на хазарта. Единственият начин за противодействие е масово и незабавно блокиране и докладване като спам. Тепърва ще гръмват мините, тъй като стартираха кампания и в централните медии и навсякъде където финансират. Ла Пиовра - на живо.

        Тази битка е изключително важна, защото през нея се финансира модела, който ни управлява. Там са не само олигарси, като Божков, политици като Пеевски и Борисов - там са медиите, които ни омайват с забавления от сутрин вечер и ни анестезират, там е футболната и прочие чалга, която съсипа спорта ни, там са игрите с черно тото, пране на пари и контрабанда.

        Коментар


        • Ilian Vassilev:

          "Сигурен съм, че АЕЦ "Белене" няма да има. Всичко беше изпробвано - "стратегически" инвеститор - помните РВЕ, този проект просто няма икономически смисъл. Това на което сте свидетели, че Борисов дава индулгенция на БСП за предишните зулуми и нанесените щети, с надеждата, че така ще стимулира процеси вътре в столетницата и ще може да опитоми апетитите на Нинова към властта. Овчаров има силни позиции все пак, той е гуруто на Нинова.

          ГЕРБ подава ръка на БСП - покриват зулумите и влизат в режим на ново раздаване. Във вътрешен ГЕРБ кръг сигурно Борисов продава обичайните си лакардии за надцакване с БСП - как умно брани себе си и партията от критика от ляво и от Русия, че спира проекта, но в същото време ги праща да гонят Михаля - да търсят "пазарна" реализация, която е невъзможна.
          Това е формулата на властта - видиш ли опасна тема я обсебваш, както Московски оглави протестите на превозвачите, за които той е отговорен. Щял дори да ходи в Брюксел. Не можете да отречете, че системата работи.

          Както казах, не ме притесява, че ще построят Белене и ще заробят поколенита . Това просто няма как да се случи, ако ще Народното събрение да приеме закон за построяване на Белене.

          Притесняваме ме, че пропиляваме ценно време, вместо да реформираме енегетиката, да вземем важни решения за трансформацията и към по-конкурентно състояние, като направим потребителите по-конкурентни, като поставим върху всички български домове соларни панели /което рязко ще намали търсенето на свръхголеми централизирани базови мощности/, като усилим конкуренцията между отделните видове генерация без патерици и памперси от държавата - и днес имаме непозволително нисък процент на генерация от природен газ, която е изключително нужна за балансиране на системата/ и вместо това ние се занимаваме с паранормални явления като Белене и дребните партийни хисапи на Борисов с Нинова.

          Междувременно вместо да си върнем значителна част от парите като продадем оборудването - китайците проявиха интерес, но властта не дава гласност на този интерес - цялата държава сега е впрегната за да оправдава със задна дата безсмислието и некомпетентността на Първанов и Овчаров с предишния рестарт на Белене и поредния опит за спасение на Росатом с парите на българския данъкоплатец.
          Ако не знаете, в годината в която платихме парите на АСЕ, тя бяха съизмерими с размера на държавната субсидия от федералния бюджет на Русия. Тоест нашите "фюрери" впрегнаха българските данъкоплатци в акцията по спасяване на Росатом и на Кремълската атомна външна политика - включително стратегическия ядрен арсенал.

          Да, дами и господа, вашите пари отиват за ядрените бойни глави в руския ядрен арсенал."

          http://idvassilev1.blogspot.fr/2018/...g-post_18.html

          Коментар


          • Е а да но да им е дошъл акъло ама силно се съмнявам.Целия свят трябва да се изправи срещу тия самозабравили се боклуци и да ги нарите.Да им наложи визи санкции и да им изгони посланиците.Трябва да бъдат изгонени от всякъде.Пълна изолация и блокададокато почнат да се ядат едни други.От там тръгва злото по света.И трябва да бъде смачкано

            Коментар


            • Тук някои подскачаше че Русия ще си приемала закон забраняващ на нейните компании да изпълняват санкциите на САЩ.

              Излезе че ЕС има Разпоредба от 1996 г. забранява на европейските компании и съдилища да изпълняват чуждестранни закони за санкции, и обезсилвайки действието на тези закони в ЕС
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Сигурно пак Путя ще да е виновен:

                „Гардиън“ бие тревога: ЕС е на път да се сблъска със САЩ


                ЕС е на път да се сблъска със САЩ заради решението на американския президент Доналд Тръмп да се изтегли от ядреното споразумение с Иран. Това пише британският вестник „Гардиън”. Тръмп отговори рязко на критиката на Туск от София: ЕС е ужасен към САЩ! Големи европейски компании започнаха да се изтеглят от Иран, за да не им бъдат наложени санкции от Вашингтон. В опит да защити бизнес интересите в Иран на компаниите от ЕС председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че ще прибегне до план, който е използван за последен път за защита на работещите в Куба европейски компании преди отмяната на търговското ембарго на САЩ. Целта му е да неутрализира екстратериториалния ефект на американските санкции, подчерта Юнкер на срещата за Западните Балкани в София, добавяйки, че се очаква процесът да бъде стартиран днес. ЕС се опитва да спаси ядреното споразумение с Техеран, като запази икономическите ползи, които Иран получава в замяна на отмяната на ядрената си програма, отбелязва в. „Гардиън”. Туск от НДК: В новата глобална игра Европа ще бъде основен играч или пионка Разпоредбата от 1996 г. забранява на европейските компании и съдилища да изпълняват чуждестранни закони за санкции, обезсилвайки действието на тези закони в ЕС. „Ефектът на санкциите на САЩ ще бъде усетен. Следователно ЕС е длъжен да защити европейския бизнес”, особено дребните и средни предприятия, подчерта Юнкер. Въпреки силните думи, шансовете споразумението с Иран да оцелее в условията на американски санкции обаче намаляха, след като и датският транспортен концерн А.П. Мьолер-Мерск (A.P. Moller-Maersk) спря дейността си в Иран, отбелязва в. „Гардиън”. Бързината, с която се изтеглят предприятията, заплашва да осуети плановете на европейските лидери да предоставят правни и финансови гаранции на европейските компании, които продължават да търгуват с Иран.



                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  Чух, че давали корпейки и веднага се явявам.
                  ... Щото иначе бях зает да чакам отпечатването на важна статия.
                  Ето я, топла-топла!
                  Истанбулската конвенция съдържа идеи, които влизат в противоречие с духа на Конституцията
                  Можете да се "гордеете"
                  В добра компания сте - на първобитни мюсюлмани, африканци и азиатци
                  "As of August 2016, 72 countries as well as five sub-national jurisdictions[a] have laws criminalizing homosexuality,[6] with most of them located in Muslim world of Asia and Africa. In 2006 that number was 92.[6] In 2011, the United Nations Human Rights Council passed an LGBT rights resolution, which was followed up by a report published by the UN Human Rights Commissioner which included scrutinisation of the mentioned codes."
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Sodomy_law#United_Kingdom.

                  И Англия се "гордееха" с конституция, която унищожи 1954 г. гений като
                  "Alan Mathison Turing (1912-1954) -
                  британски математик, логик, криптоаналитик, информатик и философ. Има голям принос в развитието на компютърните науки с формализирането на концепциите за алгоритъм и изчислимост. Машината на Тюринг е абстрактен модел на компютър с общо предназначение.[2][3][4] Алън Тюринг се смята за баща на теоретичната информатика и теорията на изкуствения интелект."

                  Коментар


                  • А, забравих да кажа, че по принцип енергетиката не ми е много ясна и гледам да не се бъркам между шамарите, но иначе чета с интерес и се опитвам да си създам някаква своя координатна система за ориентация.
                    Ситуацията на пазара е такава, че остава време и за разни теми. Дали не заслужавам наказание, че престъпвам заричането да не се изявявам повече тук?!

                    Срещам днес опит за изява на ванката по енергийни въпроси и то под формата на реплика към ... кого мислите??
                    Към - нешънъл пауър!
                    Успях само да промълвя: Боже!

                    Коментар


                    • Приказки има всякакви.
                      Много приказки и без съмнение всеки има своето право на тях.
                      Ползвайки това право, гледам на себе си като на суховат и консервативно мислещ човек.
                      Ето, обаче, чета днес това:

                      „Белене“- атомът за лични цели

                      и не мога да си намеря място в опит да открия отговор - как така с автора на тези оценки и лозунги обитаваме едно място и някакви по дефиниция уж сходни пространства?!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                        Фрау Меркел няма никакви проблеми с кирилицата, очевидно проблемът е във вещото ръководство.
                        Не. Просто не е учила във втори клас по български, че:
                        "Когато звучните съгласни се намират пред беззвучни, те се изговарят и се чуват като беззвучни.
                        За да не се сгреши при писане, прави се проверка."

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Фрау Меркел няма никакви проблеми с кирилицата, очевидно проблемът е във вещото ръководство.
                          Че тя е комсомолка бе, със сигурност знае Руски език....
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Фрау Меркел няма никакви проблеми с кирилицата, очевидно проблемът е във вещото ръководство.

                            Коментар


                            • Фрау Меркел на чист български език, под вещата диктовка и блестящ правопис на лилЕто.

                              Коментар


                              • Чух, че давали корпейки и веднага се явявам.
                                Да не изпусна, де!
                                Може и под формата на кол опции върху петроля, но това е прекалено сложно за фараона, тъй че предпочитам копейки, та да не му обърквам главата прекалено.
                                Щото иначе бях зает да чакам отпечатването на важна статия.
                                Ето я, топла-топла!
                                Истанбулската конвенция съдържа идеи, които влизат в противоречие с духа на Конституцията

                                Коментар

                                Working...
                                X