IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ей от седераста по голямо зло няма


    Двойно по-скъпо и при по-малко конкуренти се очаква да протече процедурата по купуване на нов тип бойни самолети за Военновъздушните сили. Това става ясно от параметрите на актуализирания проект за инвестиционен разход за купуването на изтребители, който беше публикуван в системата за правна информация на правителството.

    Въпреки изказванията на военния министър Красимир Каракачанов, че с новия проект ще се търсят оферти от по-широк кръг държави и фирми, предлагащи изтребители, от документацията става ясно, че броят на участниците е свит. Преди нарочна парламентарна комисия да прекрати вървящата към миналата година процедура, при която на първо място бяха посочени шведските "Грипен", състезателите в процедурата са били 9, а предложенията - 15. Сега МО ограничава възможността до седем участника с 13 предложения. От надпреварата са изключени Русия, която предлагаше новопроизведени МиГ-29М/М2 и Холандия - с употребявани F-16 MLU.

    В същото време отделените през 2011 г. от правителството 840 млн. лв. с ДДС сега се оказват недостатъчни и кабинетът е готов да плати 1.8 млрд. лв., което прави малко повече от два пъти оскъпяване на проекта.

    От параметрите в него става ясно още, че се очаква бъдещият договор да влезе в сила в началото на следващата година или - 224 дни след ратифицирането му от парламента. Сред изискванията е заложено доставката на първите поръчани самолети да бъде направена не по-късно от 24 месеца от влизането на договора в сила или през 2021 година. До 2022 година самолетите вече трябва да могат да извършват задачи по охрана на въздушното пространство.

    Министерството на отбраната ще трябва да изпрати нови искания за предоставяне на информация (RFI) до останалите в списъка държави. Това са САЩ с новопроизведени F-16 блок 60 (или 70) и нови F/A–18E/F Super Hornet или втора ръка - модернизирани F-16 и F/A–18E/F Super Hornet или F/A–18C/D Hornet. В списъка остават употребяваните от португалските ВВС F-16 MLU OFP М6, като при този вариант трябва да има допълнителен договор и със САЩ за логистична поддръжка. Израел, които вече бяха посочени за фаворити още преди проектът да е стартирал, предлагат втора ръка модернизирани F-16 C/D. Тук също трябва да има договор със САЩ. Италия остават в надпреварата с втора ръка Eurofighter Tranche 1, Германия - с нови Eurofighter Tranche 3, Франция с нови и употребявани Dassault Rafale и Швеция, които за първи път предлагат освен новопроизведени Gripen C/D и употребявани от Унгария или Чехия.

    Намеренията на правителството са да купи общо 16 изтребителя на два етапа. Първият е придобиване на осем или повече от осем изтребителя, а вторият - купуване на останалите до 16 бройки.

    Разчетите показват, че продължаващата модернизация на съветските МиГ-29 до 2030 година би струвало повече отколкото купуването на нови. В момента състава на ВВС на служба са 19 МиГ-29, от които на 15 броя (3 учебно-бойни МиГ-29УБ и 12 бойни МиГ-29А) е удължен летателният ресурс. Останалите 4 броя МиГ-29А, на които не е удължен ресурсът, се намират на съхранение и не са в летателна годност.

    Самолетите могат да летят на практика до 2028-2030 година.

    От приложените графики към проекта става ясно, че 16 новозакупени, но употребявани самолети, биха били на въоръжение до 2038 година или едва десет години повече след свалянето на МиГ-овете от въоръжение. Чисто нови самолети пък биха били на служба до 2062 година.

    Като ново изискване в проекта е залегнала възможността за изграждане на производствени мощности у нас, които да позволяват поддръжката и дори произвеждането на резервни части и боеприпаси за новите самолети. Очаква се всеки един от участниците да предложат проекти за индустриално сътрудничество.

    _____

    В началото на годината военният министър Красимир Каракачанов критикува отказаната възможност за нови руски изтребители. На посещение в Карлово на 18 февруари той обясни, че Германия е предлагала да ни подари цяла ескадрила МиГ-29 от бившата ГДР на символична цена от 1 евро за самолет.

    „Ние сме ги отказали, защото сме първи натовци и купихме нещо, което стои в хангарите. А поляците с най-голямо удоволствие си позволиха същия този подарък от Федералната република и сега още ги ползват. Това е сметката в армията“, коментира тогава военният министър.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

      Па ти си голям смешник, защо руснаците трябва да литкат тук- там, тооооооооо стига че литнаха в сирия и еб... мамата на всичките ви терористи. Изчакай още малко и на вас също ще еб... мамата
      Мани го бе тоя се напикава нощем

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Да бе, "цяла Франция" Да четат баламите и да вярват глупостите на българските псевдожурналисти

        A Paris, 16.400 personnes ont pris part au défilé, d'après le comptage du cabinet Occurrence.
        La préfecture de police en a recensé 15.000.

        С две думи: около 16 000 души в Париж (при 11 000 000 жители)
        и при 2 600 000 държавни служители които хрантутиме.

        И дано ги съкратят поне тези 120 000 държавни служители

        http://www.lefigaro.fr/social/2018/0...n-hopitaux.php
        http://www.lemonde.fr/entreprises/ar...9_1656994.html
        Некролог я кажи давате ли добавки за достатъчно въглища към заплатите на жепейците а.А иначе ми се правиш на антикомунист.Айде бе нали сте велики умни имате университети айде излезте на свободния пазар да ви видим кво можете.Деба и френските педали кой не ви е фанал той не ви наебал

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          "Президентът Владимир Путин се похвали през март т.г. с няколко нови ядрени ракети, които могат да носят бойни глави на хиляди километри и да поразят всяка точка на земното кълбо. Обаче не е лошо поне едно от новите оръжия да е минало успешно изпитание на полигон, съобщава американският тв канал CNBC. На Русия все още й предстои да извърши най-малко един положителен тест на прехвалените и рекламирани оръжия, предава Нюз.ру.

          През периода от януари 2017 г. до февруари 2018 г. Русия е извършила четири изпитателни полета с новата крилата ракета. И всеки опит е завършил с крушение. Най-успешният тест е бил полет с продължителност не повече от 2 минути. Тогава ракетата преодоляла разстояние от 22 мили - около 35-40 км, след което станала неуправляема и паднала на земята. А най-краткият опит е бил само 4 секунди."
          https://clubz.bg/node/68137
          Твоите приятели тъпанари зад океана до вчера твърдяха че е невъзможно да има ракети с ядрен двигател били против законите на физиката....Сега вече признават че има такива ракети и те летят мое да са две или четири минути ама летят...След някой и друг месец когато някоя такава ракета шибне некой краварски самолетоносач ще приемата жестоката истина....Нема толко тъпи същества на Земята нема
          Last edited by national power; 22.05.2018, 21:05.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Цяла Франция се обедини срещу правителствените реформи

            Правителството планира до 2022 г. да съкрати 120 000 държавни служители


            Това е от любимия сайт, барби не се притеснява, хем е пенсионер, хем не е във франция
            Да бе, "цяла Франция" Да четат баламите и да вярват глупостите на българските псевдожурналисти

            A Paris, 16.400 personnes ont pris part au défilé, d'après le comptage du cabinet Occurrence.
            La préfecture de police en a recensé 15.000.

            С две думи: около 16 000 души в Париж (при 11 000 000 жители)
            и при 2 600 000 държавни служители които хрантутиме.

            И дано ги съкратят поне тези 120 000 държавни служители
            Франция има 90 д.сл. на 1000 жители, Германия: 50 д.сл. на 1000.
            А България как е?

            Всъщност няма да ги съкратят, а няма да назначават нови на мястото на някои пенсиониращи се.

            http://www.lefigaro.fr/social/2018/0...n-hopitaux.php
            http://www.lemonde.fr/entreprises/ar...9_1656994.html
            Last edited by barbaron; 22.05.2018, 21:17.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

              Лъжеш. Нямаше такова нещо написано в оценката. Всъщност при доста по-ниски цени на изкупуване на енергията от цените, на които се изкупува енергията от американските централи, централата ще се изплати напълно за 25 години и то при условие, че цената на централата стане 10 млрд евро, а не както беше офертата на руснаците от 6,7 млрд евро. Останалите 35 години от проектния срок централата щеше да бъде златна кокошка за българската енергетика и държава.
              Ама какво може да се очаква от един писач от Редута БГ, сайт платен от фондация "Америка за България". То е на официалната им страница. Писачи платени от американклите кравари, чиято цел е да инищожат Русия, православието и славянството.
              Гледай само кво пише на първата им страница:

              Всички мнения и твърдения, изразени в Редута.бг, са на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

              Доколкото разбирам по изключение , някога може и да има нещо изразяващо различна гледна точка от възгледите на Фондация „Америка за България“….разбира се този случай не е такъв.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Цяла Франция се обедини срещу правителствените реформи

                Правителството планира до 2022 г. да съкрати 120 000 държавни служители

                Това е от любимия сайт, барби не се притеснява, хем е пенсионер, хем не е във франция

                Коментар


                • Хайде барби, докога ще чакам писмото на илиян василев до бай ху, хайде, времето върви, трябват стинки

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Много странно, но и привърженици, и противници на „Белене“ се направиха, че не съществува оценка за стойността на проекта, възложена и платена на HSBC. Тази оценка някъде потъна. Централата щяла да се изплати за 117 г. Демек през 2129 г. Инвестиция, та дрънка… На кухо.

                    http://www.reduta.bg/%D0%B0%D0%B5%D1...ra-must-go-on/
                    Лъжеш. Нямаше такова нещо написано в оценката. Всъщност при доста по-ниски цени на изкупуване на енергията от цените, на които се изкупува енергията от американските централи, централата ще се изплати напълно за 25 години и то при условие, че цената на централата стане 10 млрд евро, а не както беше офертата на руснаците от 6,7 млрд евро. Останалите 35 години от проектния срок централата щеше да бъде златна кокошка за българската енергетика и държава.
                    Ама какво може да се очаква от един писач от Редута БГ, сайт платен от фондация "Америка за България". То е на официалната им страница. Писачи платени от американклите кравари, чиято цел е да инищожат Русия, православието и славянството.
                    Last edited by mibova; 22.05.2018, 20:07.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Никой не говори за това
                      https://www.mediapool.bg/borisov-na-...ews279389.html. Бай Ху.. при боса, спешно, ще целува каквото му дадат

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Па ти си голям смешник, защо руснаците трябва да литкат тук- там, тооооооооо стига че литнаха в сирия и еб... мамата на всичките ви терористи. Изчакай още малко и на вас също ще еб... мамата
                        Паднала ти е овчата кожа Сложи си я пак, че се вижда отдолу измършавял вълк

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          "Президентът Владимир Путин се похвали през март т.г. с няколко нови ядрени ракети, които могат да носят бойни глави на хиляди километри и да поразят всяка точка на земното кълбо.
                          Споко барби, ще направят всичко. Като се замисля май някой ще направи нещо на световното/ 1000% съм сигурен/ и по разчет за 11 часа руската войска трябвало да превземе киев. Интересно ми е дали ще го направят за толкова часа или ще могат и по бързо

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                            [COLOR=#000000]С начала этого года космические достижения "сверхдержавы", пытающейся быть первой во всех областях, а на деле пасущей задние позиции, с высунутым от перенапряжения языком, не особо радовали.
                            Па ти си голям смешник, защо руснаците трябва да литкат тук- там, тооооооооо стига че литнаха в сирия и еб... мамата на всичките ви терористи. Изчакай още малко и на вас също ще еб... мамата

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Tatiana Christy

                              Настоящият председател на парламентарната комисия по култура и МЕДИИ -- безсмисленото, нечистоплътно и просташко човешко недоразумение -- Вежди Рашидов-- който има толкова общо с културата, колкото аз с Мултигруп, е казал, че вината на Борисов, е че "толерира свободата на словото!"

                              Ами аз пък казвам, че Рашидов ЕДИН БОКЛУК, от армията на боклуците във властта, на които така им липсва соца, че ще се пръснат от яд, защото тук-таме на територията още са остали граждани, които им пречат да установят пълна диктатура и произвол на боклуците!
                              При цялото си фейсбук-творчество твоята татяна не може да стъпи на нокъта на малкият пръст на Вежди-то. Колкото и да се напъва/ ти също/

                              Коментар


                              • Tatiana Christy

                                Настоящият председател на парламентарната комисия по култура и МЕДИИ -- безсмисленото, нечистоплътно и просташко човешко недоразумение -- Вежди Рашидов-- който има толкова общо с културата, колкото аз с Мултигруп, е казал, че вината на Борисов, е че "толерира свободата на словото!"

                                Ами аз пък казвам, че Рашидов ЕДИН БОКЛУК, от армията на боклуците във властта, на които така им липсва соца, че ще се пръснат от яд, защото тук-таме на територията още са остали граждани, които им пречат да установят пълна диктатура и произвол на боклуците!

                                Коментар

                                Working...
                                X