IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Това ще създаде правен хаос, пишат 730 организации от 9 страни Европейският съд реши: Всички страни членки на ЕС да признаят еднополовите бракове!
    http://epicenter.bg/article/Evropeyskiyat-sad-reshi--Vsichki-strani-chlenki-na-ES-da-priznayat-braka-na-litsa-ot-edin-i-sashti-pol-/156074/3/0

    Съдът на ЕС постанови в понятието "съпрузи" в законодателството за свободното движение да включва съпруга/та на лица от същия пол. Съдът премахва националната компетентност по ключово понятие от семейното право.

    Хахаха ! Барбаранде , за това ли напираше толкова години ?!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Изявление в подкрепа към София Прайд 2018
      А кога ше подкрепим нормалните люде , а барбаранде ... тия дето все още носят патриотичния български дух и имат куража да създават поколение ?!

      Коментар


      • Ба си професора Вучков такова мамата на съдебната система и на политическата система по Евроком.Право куме в очи кой зема подкупи кой е тъп а за Белене изби рибите.Ба си един стар човек има повече акъл от сичкото управник в милата ни Татковина...

        Коментар


        • Ilian Vassilev: Пропуснал съм го днес, но видях репортажа и изтръпнах - това го има само в Русия, но никога в европейска страна. Имаме извънредни съдилища - специализирани съдилища, специална прокуратура, извънредно съдебно производство и съдията разреши да "оковават" с белезници при това забележете зад гърба обвиняеми, при това не за убийства и не големи мъже, а две крехки жени. Питам - КОГА обвиняеми са заставали с белезници зад гърба пред съда, както днес направиха срещу Иванчева и заместничката и за да не им дадат възможност да показват преписи на СРС??!

          Проявявам неуважение към съда в лицето на съдия Мариета Райкова, като назовавам този акт чудовищен, аморален и символ на тотален произвол.
          Такова падение на съда не съм виждал през живота си. Две крехки жени, които ги малтретират пред всички и всички си мълчат. Не зная много за тази съдийка, но очевидно е избрана в специализирания съд за да затвори контрола на Цацаров върху правораздавателния процес.
          Тук не става въпрос за това дали е виновна или не, а за грубо погазване на човешки права и свободи, за насилие над личността. Корпулентен контрол.

          Коментар




          • Димитрин Вичев: А МОЖЕШЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ДРУГА ДНЕС


            Преди 28 години на днешния ден 10 юни 1990 г. се проведоха изборите за Велико народно събрание.

            На 11 юни 1990 г. дойде огромното разочарование. Откраднаха ни победата. След време разбрах как комунистите са следели всяка наша крачка, знаели са всеки наш ход. Имали са внедрени агенти на Държавна сигурност в екипите ни и в СДС като цяло и по места. А на 10 юни фалшификациите бяха колосални. Ужасяващи. В протоколи, при броене, в смяна на чували с бюлетини и т.н. и т. н.

            България щеше да бъде друга днес, богата, свободна, демократична. Отдавна щеше да бъде проведена декомунизация и лустрация, а престъпниците щяха да бъдат наказани. Нямаше да се случат банковите фалити, защото банките нямаше да бъдат в ръцете на комунистите. Нямаше да я има тази разбойническа приватизация, защото комунистите нямаше да държат парите и властта. Нямаше да има виденовци, станишевци, радевци, бойковци, царе и ченгета - владици. Нямаше да има мултаци, орионци, олимпийци, борци и гребци, мутри и охранители и т.н. и т.н. Всичко щеше да бъде разчистено още в началото на 90-те години

            За съжаление целият преход се оказа планиран да се извърши точно по този начин. Комунистите, милиционерите и московците освен политическата власт, трябваше да получат и почти целия финансов ресурс на страната. И пак да управляват и да безчинстват с помощта на правителството и парламента, банките, полицията и прокуратурата. Това което всъщност виждаме днес.

            Каква държава щяхме да имаме днес, ако не ни бяха откраднали победата. И не трябваше да признаваме резултатите от тези избори. Трябваше да въстанем. И да ги пометем. Бяхме милиони. А сега вече е почти невъзможно.
            Защото тогава хората от онова СДС, които се явявахме на изборите, бяхме идеалисти и работехме безплатно и честно за общото дело. Имахме имена и лица, а не бяхме поставени от някого на тъмно, за да изпълняваме заповедите му и не за да пълним джобовете си покрай неговите, както на практика е сега.

            Най-лошото което се случи след 28 г. е, че вече почти никой не вярва, че човек може да участва в избори с единствена цел да работи в обществена полза. Днес и почти никой не вярва, че партиите се създават за да може да се приложи програма за управление на страната към по-добро и за да живеят хората по-богато и щастливо.
            Каква страшна промяна на мисленето на хората.
            Промяната трябва да започне вече от тук. Ще минат много и много години за да се възстанови доверието и да се явяват на избори само почтени хора, които да бъдат избирани от отговорни и мислещи граждани.
            Last edited by barbaron; 10.06.2018, 22:11.

            Коментар


            • Изявление в подкрепа към София Прайд 2018

              Бихме искали да изразим своята подкрепа към всички участници на тазгодишния София Прайд, който ще се проведе на 9 юни 2018.

              Както и в предишни години, София Прайд се включва към други прайд събития по целия свят, където лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсексуални (ЛГБТИ) хора, с подкрепа от приятелите си, семействата си и други съюзници, се събират, за да отстоят принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: да живеят, да работят и да обичат без страх от дискриминация.

              Тази година е единадесетото честване на София Прайд в България, което ще се случи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това дава важна възможност за изразяване на подкрепа за човешките права итолерантността, отпразнуване на разнообразието и осъждане на хомо- и трансфобията.

              Зачитането и насърчаването на принципа на недискриминация, приет в Хартата на основните права на Европейския съюз, както и във Всеобщата декларация за правата на човека, са основополагащи за развитието на толерантни и демократични общества, където уважението е на почит. Зачитането на човешките права, включително справедливост, равенство, недискриминация, както и свобода на изразяване и върховенство на закона, са основите, на които стъпват демократичните държави. Тези права и закрила трябва да са еднакво приложими и за ЛГБТИ хората.

              Подписали

              Н. Пр. г-н Роланд Хаузер Посланик на Австрия
              Н. Пр. г-н Катлийн Лоуган Посланик на Австралия
              Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан Посланик на Белгия
              Н. Пр. г-жа Ана Мария Сампайо Фернандес Посланик на Бразилия
              Н. Пр. г-н Кевин Хамилтън Посланик на Канада
              Н. Пр. г-жа Лйерка Алайбег Посланик на Република Хърватия
              Н. Пр. г-н Ставрос Августидис Посланик на Република Кипър
              Н. Пр. г-н Сьорен Якобсен Посланик на Кралство Дания
              Н. Пр. г-жа Пайви Блинникка Посланик на Република Финландия
              Н. Пр. г-н Ерик Льобедел Посланик на Френската република
              Н. Пр. г-н Херберт Салбер Посланик на Федерална република Германия
              Н. Пр. г-н Майкъл Форбс Посланик на Ирландия
              Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан Посланик на Държавата Израел
              Н. Пр. г-н Стефано Балди Посланик на Италианската република
              Н. Пр. г-н Роналд Дофинг Посланик на Ливанската република
              Н. Пр. г-жа Берендина Мария тен Тъшър Посланик на Кралство Нидерландия
              Н. Пр. г-жа Лиз Николин Клевен Гревстад Посланик на Кралство Норвегия
              Н. Пр. г-н Грегъри Майкъл Андрюс Посланик на Нова Зеландия
              Н. Пр. г-жа Луиз Бергхолм Посланик на Кралство Швеция
              Н. Пр. г-н Хавиер Перес-Грифо Посланик на Кралство Испания
              Н. Пр. г-жа Ема Кейт Хопкинс Посланик на Нейно Британско Величество
              Н. Пр. г-н Ерик Сет Рубин Посланик на Съединените американски щати

              г-жа Мария Хесус Конде Представителство на Детски фонд на ООН (UNICEF)
              г-н Матайс Льо Рут Представителство на Върховния комисариат на ООН за бежанците (UNHCR)
              г-н Даниел Кадик Фондация Фридрих Науман

              Коментар


              • Рекомунизацията в българските общини върви с пълна сила. След вълната от издигнати нови паметници и мемориали на Червената армия и съветски генерали окупатори през последните години, сега се пробутва митологизирането на партизани-терористи и комунистически активисти, със спорни биографии. Такъв е случаят с покойния ген. Атанас Семерджиев.
                Само преди дни, на 31 май тази година, Общинският съвет във Велинград е приел единодушно скандално решение, под №199 – поставяне на паметна плоча на родната къща на комунистическия деец.

                Без съмнение Атанас Семерджиев е една от изключително спорните фигури в кървавата история на БКП. Той е участник в партианското движение, което днес историята нееднозначно квалифицира като терористично, подчинено да служи на болшевишка Русия, насочено срещу независимостта на България.

                Според проф.Тодор Балкански, Семерджиев като шумкарин е свързан и с червени групи за изпълнение на мокри поръчки и прочистване редовете на самата БКП от вредни и съмнителни елементи. Велинградският „герой” се свързва и с разстрела на легендарния комунистически деец Методи Шаторов – Шарло, който защитава българщината в Македония и се противопоставя на коминтерновската стратегия за отделянето и от България. Още в първите години след 9-ти септември 1944 г. Семерджиев е вербуван като агент на ВКР с псевдоним „Славейчето”, но по-късно документите му са унищожени. До края на тоталитарния режим той е сред най-приближените български генерали на СССР.

                Семерджиев заема поста началник на Генералния щаб на българската армия през периода 1962 и 1989 г. по времето на комунистическата диктатура, член е на ЦК на БКП за същия период и заместник-министър на народната отбрана (1966 – 1989). Само две престъпни събития от този период са достатъчни името му да попадне в черния списък на новата история – вкарването на български войски за потушаване на Пражката пролет през 1968 г. и хвърлянето на армията за смазване на мирните протести на турци и мюсюлмани след Възродителния процес през 1984 г.

                Спорният образ на Велинградския генерал оставя тежък отпечатък и върху първите години на демокрацията. Той е министър в сваления от народния гняв кабинет на Андрей Луканов. Именно в качеството си на шеф на МВР извършва едно от най-тежките престъпления към демокрацията, като нарежда и контролира

                унищожаването на досиетата на лица, свързани с ДС и ВКР
                Last edited by barbaron; 10.06.2018, 17:35.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Европа и Канада за призива на Тръмп Русия да бъде върната в "Г-7": "Когато върнат Крим на Украина"
                  Ще го върнат ама друг път..Са Тъъмпето като им набие митата ше я видиш европата у киреча...Ба си некакъв лольо бабоебец и некаква ялова бабишкера ше се обаждат.За Русия тия двамцата са като две чавета у Факултето.Путин не ги брои за живи
                  Last edited by national power; 10.06.2018, 17:32.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Май никой не ги е питàл ватниците кво мислят?

                    Ма тебе кой та пита?Ба си некакъв помочко зел да коментира Русия.Кой си ти бе голтак кой в Русия е чул за тебе.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                      Откога стана сиренето с пари, на мандрата няма ли? Викай ракетите на вова, да оправят тая работа.
                      Жеков на тебе требе ти викне поп

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                        Не, не е възможно...
                        Ако не им харесва територията, могат да се преместят където им се ще...

                        Политиците Круме, трябва да гледат в бъдещето и да работят това бъдеще да е благодатно за народите им...
                        Историята е за историците, за да подсказват на политиците, какви грешки могат да направят в бъдеще...

                        пп Лайномятането е за барби, за да докаже как деградира един "старши", когато попадне на чуждо място ( трудно е битието на реконтраразузнавачите....служат на тези, дето плащат най-много...)


                        +111
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                          "Надявам се през следващата година да проведем в Биариц "осморка“ с участието на Русия, ако тя наистина постигне напредък при реализирането на Минските споразумения“, подчерта още френският държавен глава, който е домакин на Г-7 през 2019 г.
                          Нещо май ...
                          Нещо май Русия наистина трябва да постигне напредък при реализирането на Минските споразумения, а да не се прави на улава

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            https://www.facebook.com/roissya24/
                            "Народ, что плохого в этой национальной русской забаве? Представляете, если бы они все вплотную занялись этим важным и интересным делом и перестали совать свои рыла ко всем соседям по периметру.
                            Так что больше говнометаний на территории России!
                            Россия вперёд!"


                            Не обиждай господарите си, ще ти спрат копейките
                            След Тръмп и Макрон поиска Русия отново да влезе в Г-7

                            "Надявам се през следващата година да проведем в Биариц "осморка“ с участието на Русия, ако тя наистина постигне напредък при реализирането на Минските споразумения“, подчерта още френският държавен глава, който е домакин на Г-7 през 2019 г.

                            Нещо май ...

                            Коментар



                            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              пп Лайномятането е за барби, за да докаже как деградира един "старши", когато попадне на чуждо място ( трудно е битието на реконтраразузнавачите....сл ужат на тези, дето плащат най-много...)
                              Директно от Кремъл

                              Коментар


                              • http://epicenter.bg/article/Kevorkya...ie/156419/11/0
                                Кеворк Кеворкян: Шампиони по неприличие

                                Ако не беше така, нямаше да се занимават като видиотени със сапунката „Пепеляшка и нейната Пастирка“. Вместо това, щяха да разчоплят приноса на Пастирката в унижението, на което подложиха Бойко в Москва.

                                Коментар

                                Working...
                                X