IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts



  • Политическият елит на Новороссия

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Един тъпанар няма да разбере и осмисли този текст. Той е за другите.

      Белчо Дончев: "Трагедията на българина е, че е убеден, че националните ценности са му между краката, а не в главата!"

      "Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.“ – Из Всеобща декларация за правата на човека

      Ще започнем с гей парадите и техния смисъл. Много хора възприемат тези обществени прояви като провокация, като подигравка и обида спрямо морала на обществото. Смисълът на парада всъщност не е никак сложен за разгадаване. Повечето паради се организират през лятото, около юни, с цел да отбележат събитията около бунта в Стоунуол.

      Малко след един часа през нощта на 27 срещу 28 юни 1969 г. полицията в Ню Йорк организира поредна изненадваща проверка в едно от най-известните гей заведения в града — бара „Стоунуол Ин”. По това време хомосексуалността все още е незаконна и множество от посетителите, главно транссексуални, са арестувани. Версиите за началото на бунта се разминават, но според най-разпространената една транссексуална жена, провокирана от грубото и вулгарно отношение на отвеждащият я към патрулната кола полицай, оказала съпротива. Останалите полицаи направили опит да я озаптят, но реакцията от страна на клиентите била незабавна — те се нахвърлили върху униформените и ги принудили да се барикадират в заведението. Пристигналото по-късно подкрепление не успява да разпръсне тълпата. На следващата нощ улиците отново се напълват — 2 хиляди хомосексуални излизат на открит бунт срещу безпрецедентното репресивно отношение. С това се ражда движението за „гей гордост”(gay pride) — изповядва гордост (отсъствие на срам) от собствената самоличност и сексуална ориентация или полова идентичност такава, каквато е и отказ от примиренчески конформизъм с тесногръдите нормативи на консервативно настроените членове на обществото.

      Юнските гей паради не просто отбелязват годишнина от този пръв документиран бунт на хомосексуални в историята, но заявяват, посредством развлекателния език на карнавала, концепцията за гей-гордост.

      Въпреки, че привидно много от участниците са трансвестити, голяма част от тях са всъщност преоблечени гей мъже, които влизат в ролята заради случая — едно карнавално преобличане, форма на гротесков израз на това, от което пуританското общество най-много се страхува.

      Има хомосексуални, които не са съгласни с концепцията на тези паради, която нерядко включва подчертано сексуални детайли, и ги считат за една негативна PR кампания по отношение на движението за равни социални права на нехетеросексуалните или по отношение на гей-лесбийската общност като цяло. Застъпниците на идеята за парадите обаче напомнят, че това е карнавал и като всеки карнавал сексуалното присъства и тук, подобно на хетеросексуалната вулгарност на карнавали, като този в Рио де Жанейро, където неминуемо може да се види изобилие от неприкрита женска плът.

      Идеята за недопустимост на парадите на гей-гордостта в този контекст се възприема от много ЛГБТ активисти като опит за сегрегация и воля за изостряне на конфликта. Те подчертават, че приемането на хетеросексуалната показна сексуалност означава приемане и на хомосексуалната. Обратното е дискриминация."
      "You have been permanently banned by Amsterdamm for the following reason:
      Трол!!! Пуска теми за педерастия в инвеститорски форум. Предупреждения от години за какво ли не. Стига вече!."

      Защо Барбарон все още не е баннат "перманентли" ... ами той прави съвсем откровена реклама на педерастията ! Или Инвесторът вече не е инвеститорски форум , ами ЛГБТ издание ?! А , г-н Попов ?
      Моля модераторчетата да не барат коментара , очаквам отговор от началника им !

      Коментар


      • С какво можеш да докажеш своята компетентност по този въпрос след като в други теми си твърдял, че си специалист по- други неща..То БАН има няколко мнение, всички специалисти са разделени, но ти си категоричен, че и даже ограничаваш.. Пешо ти е дал само някои въпросителни, а те са още много.. Може ли да пишеш освен по ядрените въпроси по кои си голям специалист и по кои не си за да се ограничаваш да пишеш.. Докажи, че ти разбираш от материята..И като как ще докажеш , че няма сеизмичен риск, да не си Господ..Наблизо има такъв риск нали..
        Last edited by Kiro; 11.06.2018, 13:28.

        Коментар


        • Никаква цензура не налагам. Просто приканвам да се въздържате да пишете за неща, за които не сте компетентни. Написал си (или цитирал) нещо, което демонстрира абсолютно неразбиране на материята.

          И недей да ми крещиш!!!
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Слушах с удоволствие Янко Янков. Такива хора трябва да пишат и говорят по медиите и както той предложи да води курсове на тикви и депутати заа да са горе долу наясно за какво иде реч.
            Предложих преди доста време за финансирането на централата и за осребряване на инвестициите от страна на държавата - с печалба !
            АЕЦ става ПАД. Държавата си продава дела на борсата и хич няма нужда да се грижи за друго...Има си регулатори в този бизнес и свободен пазар на ел. енергия - в БГ и Европа...
            Примерно - сега строителството и доставката на реакторите струва - 3 млрд лв. Продават се на 3 транша по 1 млрд с мин цена 1.2.......Държавата взема минимум 3.6 млрд и си гледа пицата с месо.....
            Ако има инвеститор, който се интересува ще даде горница и придобива акциите на това ПАД. След това прави каквото си иска..
            - Ако е зелен да зарива блатото, връща реакторите за скрап и сади тикви на мястото..
            - Ако е Строител си инвестира нужните средства и си печели (или губи) 60г...
            - Ако е спекулант пуска акциите на световна борса и клати пазара...
            Чиче как си представяш че ще дойде някой да строи без ангажимент на държавата.Ми че ако утре десните тъпаци на Костов се докопат до властта какво става с парите и инвестицията....Без държавни гаранции няма да стане работата поне така си мисля.А това как държавата си продава реакторите на борсата не знам като какво да го квалифицирам...но в никакъв случай със здрав разум.Инвеститора който и да е той не може да прави каквото си иска.АЕЦ трябва да се строи само ако ние българите имаме нужда от ток.Проява на идиотия е да ми идва някой да строи АЕЦ за да изнася ток а за нас евентуален риск от ядрена авария?!!!!Към настоящия момент ще се удвоява мрежата между Пловдив и Бургас утре ако затворят Мариците тая мрежа става паметник.Генерациите в ЕЕС на България трябва да се разположат на повечко места.Поне според мен.Освен това за нашата ЕЕС блокове по 1000-1200 са нежелателни.По добре преговори с румънците за два веца по Дунава и да си делнем по 2000 мегавата.Нещата са изключително сложни.И е много трудно да се предвидат нещата които са много и някои са политически
            1.Ще има ли entso-e след 10 години и ще работят ли в паралел ЕЕС на Европейските страни?
            2.Каква ще бъде политиката и регулацията след 15г в сферата на електроенергетиката?
            3.Колко ще бъде населението на наша територия?Ще има ли кризи и войни в Европа климатични промени в Европа Африка Азия?
            4.Какви и колко ще са генериращите мощности в нашата ЕЕС щото това ще доведе до големи проблеми с управлението на системата.Електропроводите високо напрежение са източници на реактивна мощност тази мощност некъде трябва да се дене.
            5.Каква ще е икономиката на България и стандарта на живот.
            Това са част от въпросите на които трябва да се отговори.И те не са по силите на нашите политици и бизнесмени към настоящия етап

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Един тъпанар няма да разбере и осмисли този текст. Той е за другите.

              "Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Т
              е са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.“ – Из Всеобща декларация за правата на човека
              Ще започнем с гей парадите и техния смисъл. Много хора възприемат тези обществени прояви като провокация, като подигравка и обида спрямо морала на обществото. Смисълът на парада всъщност не е никак сложен за разгадаване. Повечето паради се организират през лятото, около юни, с цел да отбележат събитията около бунта в Стоунуол.

              Малко след един часа през нощта на 27 срещу 28 юни 1969 г. полицията в Ню Йорк организира поредна изненадваща проверка в едно от най-известните гей заведения в града — бара „Стоунуол Ин”. По това време хомосексуалността все още е незаконна и множество от посетителите, главно транссексуални, са арестувани. Версиите за началото на бунта се разминават, но според най-разпространената една транссексуална жена, провокирана от грубото и вулгарно отношение на отвеждащият я към патрулната кола полицай, оказала съпротива. Останалите полицаи направили опит да я озаптят, но реакцията от страна на клиентите била незабавна — те се нахвърлили върху униформените и ги принудили да се барикадират в заведението. Пристигналото по-късно подкрепление не успява да разпръсне тълпата. На следващата нощ улиците отново се напълват — 2 хиляди хомосексуални излизат на открит бунт срещу безпрецедентното репресивно отношение. С това се ражда движението за „гей гордост”(gay pride) — изповядва гордост (отсъствие на срам) от собствената самоличност и сексуална ориентация или полова идентичност такава, каквато е и отказ от примиренчески конформизъм с тесногръдите нормативи на консервативно настроените членове на обществото.

              Юнските гей паради не просто отбелязват годишнина от този пръв документиран бунт на хомосексуални в историята, но заявяват, посредством развлекателния език на карнавала, концепцията за гей-гордост.

              Въпреки, че привидно много от участниците са трансвестити, голяма част от тях са всъщност преоблечени гей мъже, които влизат в ролята заради случая — едно карнавално преобличане, форма на гротесков израз на това, от което пуританското общество най-много се страхува.

              Има хомосексуални, които не са съгласни с концепцията на тези паради, която нерядко включва подчертано сексуални детайли, и ги считат за една негативна PR кампания по отношение на движението за равни социални права на нехетеросексуалните или по отношение на гей-лесбийската общност като цяло. Застъпниците на идеята за парадите обаче напомнят, че това е карнавал и като всеки карнавал сексуалното присъства и тук, подобно на хетеросексуалната вулгарност на карнавали, като този в Рио де Жанейро, където неминуемо може да се види изобилие от неприкрита женска плът.

              Идеята за недопустимост на парадите на гей-гордостта в този контекст се възприема от много ЛГБТ активисти като опит за сегрегация и воля за изостряне на конфликта. Те подчертават, че приемането на хетеросексуалната показна сексуалност означава приемане и на хомосексуалната. Обратното е дискриминация."
              Гледам че ги разбираш нещата явно на много паради си ходил...Само ми е трудно да схвана ей тая простотия
              "Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.“ – Из [I]Всеобща декларация за правата на човека[

              А са да разясниш що бомбите Сирия Ирак Афганистан Либия??Що налагате санкции на Русия?Или вие сте Запада сте равни сички останали са длъжни да ви се подчиняват

              Коментар


              • Слушах с удоволствие Янко Янков. Такива хора трябва да пишат и говорят по медиите и както той предложи да води курсове на тикви и депутати заа да са горе долу наясно за какво иде реч.
                Предложих преди доста време за финансирането на централата и за осребряване на инвестициите от страна на държавата - с печалба !
                АЕЦ става ПАД. Държавата си продава дела на борсата и хич няма нужда да се грижи за друго...Има си регулатори в този бизнес и свободен пазар на ел. енергия - в БГ и Европа...
                Примерно - сега строителството и доставката на реакторите струва - 3 млрд лв. Продават се на 3 транша по 1 млрд с мин цена 1.2.......Държавата взема минимум 3.6 млрд и си гледа пицата с месо.....
                Ако има инвеститор, който се интересува ще даде горница и придобива акциите на това ПАД. След това прави каквото си иска..
                - Ако е зелен да зарива блатото, връща реакторите за скрап и сади тикви на мястото..
                - Ако е Строител си инвестира нужните средства и си печели (или губи) 60г...
                - Ако е спекулант пуска акциите на световна борса и клати пазара...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                  И аз много се чудя как е възможно да има такива тъпанари дето не могат да разберат че не ни интересува кой какво си завира в задника.Големият въпрос тука е да не парадират с това.
                  Един тъпанар няма да разбере и осмисли този текст. Той е за другите.

                  Белчо Дончев: "Трагедията на българина е, че е убеден, че националните ценности са му между краката, а не в главата!"

                  "Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.“ – Из Всеобща декларация за правата на човека

                  Ще започнем с гей парадите и техния смисъл. Много хора възприемат тези обществени прояви като провокация, като подигравка и обида спрямо морала на обществото. Смисълът на парада всъщност не е никак сложен за разгадаване. Повечето паради се организират през лятото, около юни, с цел да отбележат събитията около бунта в Стоунуол.

                  Малко след един часа през нощта на 27 срещу 28 юни 1969 г. полицията в Ню Йорк организира поредна изненадваща проверка в едно от най-известните гей заведения в града — бара „Стоунуол Ин”. По това време хомосексуалността все още е незаконна и множество от посетителите, главно транссексуални, са арестувани. Версиите за началото на бунта се разминават, но според най-разпространената една транссексуална жена, провокирана от грубото и вулгарно отношение на отвеждащият я към патрулната кола полицай, оказала съпротива. Останалите полицаи направили опит да я озаптят, но реакцията от страна на клиентите била незабавна — те се нахвърлили върху униформените и ги принудили да се барикадират в заведението. Пристигналото по-късно подкрепление не успява да разпръсне тълпата. На следващата нощ улиците отново се напълват — 2 хиляди хомосексуални излизат на открит бунт срещу безпрецедентното репресивно отношение. С това се ражда движението за „гей гордост”(gay pride) — изповядва гордост (отсъствие на срам) от собствената самоличност и сексуална ориентация или полова идентичност такава, каквато е и отказ от примиренчески конформизъм с тесногръдите нормативи на консервативно настроените членове на обществото.

                  Юнските гей паради не просто отбелязват годишнина от този пръв документиран бунт на хомосексуални в историята, но заявяват, посредством развлекателния език на карнавала, концепцията за гей-гордост.

                  Въпреки, че привидно много от участниците са трансвестити, голяма част от тях са всъщност преоблечени гей мъже, които влизат в ролята заради случая — едно карнавално преобличане, форма на гротесков израз на това, от което пуританското общество най-много се страхува.

                  Има хомосексуални, които не са съгласни с концепцията на тези паради, която нерядко включва подчертано сексуални детайли, и ги считат за една негативна PR кампания по отношение на движението за равни социални права на нехетеросексуалните или по отношение на гей-лесбийската общност като цяло. Застъпниците на идеята за парадите обаче напомнят, че това е карнавал и като всеки карнавал сексуалното присъства и тук, подобно на хетеросексуалната вулгарност на карнавали, като този в Рио де Жанейро, където неминуемо може да се види изобилие от неприкрита женска плът.

                  Идеята за недопустимост на парадите на гей-гордостта в този контекст се възприема от много ЛГБТ активисти като опит за сегрегация и воля за изостряне на конфликта. Те подчертават, че приемането на хетеросексуалната показна сексуалност означава приемане и на хомосексуалната. Обратното е дискриминация."
                  Last edited by barbaron; 11.06.2018, 12:46.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

                    Не съм фен на баничаря, но в случая изказването му е напълно коректно. Да, имаме безопасен проект в сеизмична зона. Толкова по въпроса. И въобще по-добре престанете да се изказвате по въпроси свързани с безопасността на централата. Съсредоточете се върху финансирането - предполага се, че в този форум всички разбират от пари
                    Нито от реактори разбират нито от енергетика нито от финанси.Повтарят думите на неколко бездарни седерасти кат един има дет не се е къпал от 1989г Красен Станчев и оня шушумигата адвокат Трайко дет само баба му гласува за него на изборите.Одеве ги гледах по българия он еър пълни некадърници финансирани от чужда държава.Единия строи ЕЕС само с фотоволтаици а другия без връзка с мозъка измисля реактори дет можело да работят кат вецове..Простотията и неграмотността в тази държава станаха потрсающи.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Мисъл на седмицата!! Валентин Николов, дето викаше на ИСУЛ ИНСУЛТ, но това не му попречи да стане шеф на АЕЦ „Козлодуй“, вика: „Ние, всъщност, имаме един безопасен проект в сеизмична зона.“
                      Безопасен проект в сеизмична зона!!!
                      С две думи,...... немам думи! Ст.Тонев
                      Не съм фен на баничаря, но в случая изказването му е напълно коректно. Да, имаме безопасен проект в сеизмична зона. Толкова по въпроса. И въобще по-добре престанете да се изказвате по въпроси свързани с безопасността на централата. Съсредоточете се върху финансирането - предполага се, че в този форум всички разбират от пари
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        • Оскар Уайлд - осъден на каторга и прекарал две години в затвора.
                        • Алън Туринг - осъден на две години или на химическа кастрация ( самоубил се)
                        • Пьотър Илич Чайковски - самоубил се с пистолетите, изпратени му от императора заради връзка с неговия племенник .
                        • Марсел Пруст - потискан и страдащ от остракизма на обшеството .
                        • Томас Ман - също. Описва терзанията си в “Смърт във Венеция “, без да има куража да направи жеста на своя герой, писателят Ашенбах.
                        • И още стотици и хиляди.
                        Една чудовищна несправедливост за незначителна по същество лична особеност , която не засяга никого.
                        Направо се чудя, че има още тъпанари, които смятат това за проблем .
                        И аз много се чудя как е възможно да има такива тъпанари дето не могат да разберат че не ни интересува кой какво си завира в задника.Големият въпрос тука е да не парадират с това.

                        Коментар


                        • Мисъл на седмицата!! Валентин Николов, дето викаше на ИСУЛ ИНСУЛТ, но това не му попречи да стане шеф на АЕЦ „Козлодуй“, вика: „Ние, всъщност, имаме един безопасен проект в сеизмична зона.“
                          Безопасен проект в сеизмична зона!!!
                          С две думи,...... немам думи! Ст.Тонев

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Sahib31 Разгледай мнение
                            Ти много защитаваш нетрадиционните, но те често натрапват, както казва църквата безплодния си морал Соросоидите стремейки се да избеггнат третата световна с военни действия, се опитват до такава степен да развратят обществата, че преобладавайки безплодната любов, да намалеят плодовете.
                            • Оскар Уайлд - осъден на каторга и прекарал две години в затвора.
                            • Алън Туринг - осъден на две години или на химическа кастрация ( самоубил се)
                            • Пьотър Илич Чайковски - самоубил се с пистолетите, изпратени му от императора заради връзка с неговия племенник .
                            • Марсел Пруст - потискан и страдащ от остракизма на обшеството .
                            • Томас Ман - също. Описва терзанията си в “Смърт във Венеция “, без да има куража да направи жеста на своя герой, писателят Ашенбах.
                            • И още стотици и хиляди.
                            Една чудовищна несправедливост за незначителна по същество лична особеност , която не засяга никого.
                            Направо се чудя, че има още тъпанари, които смятат това за проблем .

                            Коментар


                            • Напрежението между про-европейски и про-руски настоените политици и търговци на природен газ в България се разраства експоненциално, което намира израз в
                              подмолните удари срещу междусистемната връзка между Гърция и България.

                              Наблюдава се вълна от фокусирани действия на близки или свързани с Газпром и с разширяването на Турски поток лобисти, които достигнаха своята кулминация около посещението на българския президент и министър-председател в Русия.

                              Фонът на тези „бойни“ действия е относително ясен – пак става реч за пари, с които да се стабилизира или крепи режима в Кремъл. Руското правителство, а и самият президент се намират под постоянна преса да осигурят пазари и приходи за Газпром от Турция и региона, като блокират конкуренцията и алтернативния достъп на неруски газ до преносна инфраструктура. Това предполага използване и злоупотреба с текущите позиции на „Газпром“, включително чрез изкуствено задържане на проекти за алтернативни доставки, блокиране на либерализация и диверсификация на газовия пазар в България. Монетарните „стимули“ за ключови членове на политическия елит са от първостепенно значение, тъй като
                              лоялността, базирана на „братски“ връзки, обща славянска история и православната религия не е надеждна и трайна.

                              Откакто в края на ноември 2017 г. стартираха поредицата от търгове на проектната компания, която реализира интерконектора Гърция-България, стартираха и опитите за тяхното блокиране – както търга за инженер на собственика, за доставка на тръби и за изпълнител. В резултат се получи забавяне от близо 5 месeца и по-същество процесът е с отворен край. Различните жалби и процедурни административни хватки, не са плод на случайно хрумване на самотни и случайни играчи. Повечето от жалващите се компании са с нищожен капитал (25 евро), нямат бизнес история или са в тежко финансово положение. Но няма никакво съмнение, че техните действия се направляват и координират от един център. Нито един от жалбоподателите няма материален интерес, защото дейността му няма отношение към търговете за реализация на проекта – една от компаниите е производител на вино?!. Останалите са били в спящ режим през последните няколко години, „събудени“ за да реализират определена поръчка. Отнасянето на тези жалби към съда за предумишлено причиняване на загуби и щети във връзка със забавянето на проекта нямат особено смисъл, след като отговорността на жалбоподателите е ограничена до размера на собствения им капитал.

                              Това не е нищо ново, още по-малко изключително за българската бизнес действителност. Много фирми се специализират в подобен рекет, като оттеглят или подават жалби срещу „компенсация“. Правителството или не иска или не може да им противодейства.
                              http://bulgariaanalytica.org/2018/06...line-part-two/

                              Коментар

                              Working...
                              X