IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Какво стана с наглосаксите отидоха ли на световното или протестират в кръчмите
    А тихи и кротки са щото в Сибир обектите имат нужда от работна ръка...

    Коментар


    • Какво стана с наглосаксите отидоха ли на световното или протестират в кръчмите

      Коментар


      • По спомен иван 2015 и барби бяха във възторг от икономическият гений на костов. Сега им представям и инвеститорският/спекулативният гений

        Иван Костов се оказва крупен земевладелец, благодарение именно на “Албена” АД, а търгуваната на борсата публична компания с активи за над половин милиард лева се оказва в ръцете на икономически фигури, натрупали първите си милиони именно през Костовия управленски мандат.

        Така в рамките на две последователни години - 2016 и 2017, Костови придобиват общо 503,7 дка земеделски земи на обща стойност 1 114 677, 65 ст., показват данните в Службата по вписвания в Генерал Тошево.

        Инвестиция на толкова крупна сума е повече от рискова, като се има предвид, че цената на придобиване за един декар излиза около 2200 лв. Фактът, че разплащането е извършено по банков път означава, че Елена и Иван Костови са декларирали произхода на средствата и са платили дължимите данъци. Като се има предвид истерията, в която Костови изпаднаха покрай източването на Корпоративна търговска банка от мажоритарния й собственик Цветан Василев и риска да загубят преференциалния си влог, който бе близо десет пъти по-малък като размер от направената инвестиция в земята в Добруджа, то трябва да има някакъв достатъчно основателен мотив за решението на някогашния премиер.

        Закупените от Костови 503 декара попадат в землищата на съседните села Чернооково и Кардам, които от своя страна, заедно с още 16 села, влизат в рамките на газовото находище “Спасово”. През 2016 г. става ясно, че именно край селата Чернооково и Кардам, където Костови спешно са закупили земя за над 1,1 млн. лв., е било предвидено изграждането на две сондажни площадки за добив на газ.

        Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/kak-...ews609394.html

        Коментар


        • Димитрин Вичев

          "Застой, протакане, шикалкавене и всякакви други "български" номера, само и само да не влиза България първо в Банковия съюз. А това го обещаха още като срутиха КТБ. Защото това означава контрол на българските банки от Европейската централна банка. А това българските олигарси не го искат. Щото разровят ли се в тях от ЕЦБ, ще размирише на "гнили ябълки" от сорта КТБ и ще са разхвърчат едни "обръчи от фирми", офшорки на кипърски безработни, "лоши кредити" и други скрити "скелети в гардероба". И затова няма да има никакви реални стъпки за влизане в чакалнята на Еврозоната. Така българските власти и уж опозиционни парламентарни партии сами оставят България във втора, че и в трета зона на Европейския съюз. А уж не искали "ЕС на две или повече скорости". От ЕС ги прегръщат и целуват, но не им вярват. И няма да допуснат България да стане втора Гърция и да застраши стабилността на еврото. Без контрол на банките, без почтенна прокуратура и честна справедлива съдебна система, без реална битка с корупцията по високите етажи на властта, България ще остане завинаги на опашката в ЕС. Щото властниците тук искат парите на Европа, но не правилата и принципите и. Затова няма да има ни Шенген, ни Еврозона. Но ще има руски газ, хъбове, руска АЕЦ, руски Лукойлски горива, руски туристи и "инвеститори" в недвижимости, руски "православни ценности" и ...народни хорА по площадите на градовете на "Гейропа" и "лошата" Америка. Щото българите са юнаци. И щото така разбират патрЕотизма. И щото бат Бойко е пич, и Нинова е пич.. , а пък Доган е голЕм политик и българин, даже повече от Сидеров и Каракачанов взети заедно.

          Ей така в "шегички, игрички и лъжички" си живеем тука.
          И чакаме. Нещо да се случи...От телевизора. Или от фейсбука."

          Коментар


          • Как Виктор Орбан промени Унгария: 6 години майчинство, 33000 евро помощ, ниски лихви и още! А тук кога?

            Браковете и раждаемостта в Унгария нараснаха с над 45%, и то стана в резултат от целенасочена политика за укрепване на унгарското семейство.

            2018-а е обявена дори за година на унгарското семейство. Той още с идването си на власт през 2012 г. успя да свали цените на тока, на газа, на водата, на консумативите с 25% за домакинствата, с 11% за фирмите. Успя да се наложи над монополите, успя да принуди банките да отстъпят и предоговорят заробващите кредити в швейцарски франкове, според които промяната на курса ставаше само за сметка на потребителя. И спаси близо 1 милион семейства от фалит и от конфискация на имотите им, като обяви край на ерата на банките. Отчете, че приватизацията в комуналния сектор на Унгария е била прекомерна и затова изкупи дела на държавата в някои електро- и водни дружества, и насочи изцяло усилията към раждаемостта.

            В Унгария за трето дете, ако имаш и се осигуряваш, разбира се – не трябва само да си като кокошка да снасяш, трябва и да работиш, получаваш 33 000 евро подарък от държавата, безвъзмездно, веднага, плюс още 33 000 евро нисколихвен кредит от 2,5% за срок от 25 г.

            Даде 6-годишен отпуск за майчинство, като първите 6 месеца майките получават 70% от заплатата си, след това година и половина – 50% от заплатата си, а през следващите 4 г. – по 100 евро, като обаче през това време семействата – и многодетните, и въобще младите семейства, имат изключително големи данъчни облекчения. При реконструкция на жилището или основни ремонти и подобрения ползват специални преференции. А децата в яслите и градините в Унгария от миналата година се хранят по 4 пъти на ден от държавата безплатно. Предстои това да се въведе и в началните училища. Възниква естественият въпрос откъде намира Орбан пари за всичко това? От изключително правилната икономическа политика на Орбан през тези 8 г. Говори се за Орбан икономика.

            Имаше много критики в началото, през 2012-а, 2013-а, че той, разбивайки монополите, ще изгони инвеститорите.

            6000 са германските фирми в Унгария, начело с Мерцедес в град Кечкемет, където на всеки 2 минути излиза по една чисто нова кола, в град Дьор са големите заводи на Ауди, Опел е в Комарно, по границата със Словакия. В град Естергом е Сузуки. Тук са големите заводи на Мишелин и на Бриджстоун. Американските фирми са 1750, японските – 150. В град Гьонгьош Индия прави най-големия завод за гуми въобще в Европа. Орбан успя да изпълни предизборното си обещание от 2010-а да отвори икономиката на Изток, в резултат на което към днешна дата руският пазар е залят буквално с унгарски лекарства, консерви, колбаси, вина, плодове и зеленчуци. Китай годишно внася от Унгария 60 000 – 70 000 т месо и 2 милиона патици. За сведение годишно Унгария произвежда 25 милиона патици и няколко милиона прасета мангалица – те са екологични, черни и рунтави като овце и минават за най-вкусните. Подобна е ситуацията с Япония, Корея, Тайланд, Турция.

            Унгария е залята от туристи, има небивал ръст и на този сектор – 25 милиона са нощувките за м.г. Износът на Унгария за 2017 г. е 105 милиарда евро.


            Доколко това е вярно, не знам, но звучи много хубаво

            Коментар


            • АРМАН БАБИКЯН







              Борисов няма гръцки остров. Иначе нямаше да подава оставката си. Нещата стоят много по - зле.
              Борисов има български остров.На него той не живее "сам като куче"! Но е отделен на него над всички нас.От там управлява. Хубав, богат, едноличен остров на властта. С негово благоволение могат да стигнат до него "котараци" , Цветанов, Прокурор, Медиен магнат, Митничар, някой министър и някоя журналистка по лични въпроси.
              От този остров не се виждат стотиците хиляди мизерстващи, но се вижда пълното шосе към Гърция. От него не се виждат майките до Парламента, но се виждат пълните кафенета на Витошка.От него не се вижда цензура в медиите, а се виждат успехите на европредседателството. На този остров има един член - член първи на островната Конституция ! Около острова на Борисов има много давещи се мигранти, но както е известно делото на давещите се.....Те са мигранти в собствената си страна...Време е да научат, че няма да излязат сухи от водата. Честит остров другарю Борисов, да не вземете сега да си подадете оставката заради някаква си страна.Моля ви, тя ще ви се махне от главата или ще махне....


              Коментар


              • http://epicenter.bg/article/Zashto-g...-/157818/11/33
                Защо германците се разочароваха от Ангела Меркел

                Въпреки усилията на канцлера на Германия, извънредната среща на Европейския съюз по проблема с бежанците завърши с неуспех, а под Ангела Меркел столът се разклати. Нейната миграционна политика сега е отхвърлена не само от ЕС, но и от германското общество, което замени лозунга "Добре дошли!" с "Отивайте си!"


                Aз пък имам един въпрос към г-н Попов : Кога "Инвестор" ще събере достатъчно доблест за да признае за грешка политкоректния тон , дошъл в 2015г след поканата на Меркел към афроазиатската кафявочерна маса , да заповяда в Европа ?!

                Модераторите няма да питам за бановете и изтриванията на мнения ... няма смисъл .

                Коментар


                • http://epicenter.bg/article/Merkel-i...ika/157841/7/0
                  Меркел и Зеехофер не се разбраха за мигрантската политика

                  Съдбата на канцлера е под въпрос, пишат медии в Германия.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Импотент какво ми излиза по вашите вестници знаеш ли- скалата щял да се пробва за президент- http://educationteams.com/report/res...4Ij6TVhwar9ujR
                    Вероятно в некоя планинска държавица. На Балканите. С продажни политици. И наивен електорат. А като го изберат резиденцията му ще бъде срещу бившата му месторабота. Май се сетих коя държавица е готова да му пристане.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

                      Повече в блиц, нали...? Не беше въпрос, не се мъчи..
                      Не, не е Блиц Френското списание "Фигаро" е Ето ти линк към статията. Ако трябва Барбаронът да ти преведе http://www.lefigaro.fr/vox/monde/201...-continent.php
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                      Коментар


                      • Импотент какво ми излиза по вашите вестници знаеш ли- скалата щял да се пробва за президент- http://educationteams.com/report/res...4Ij6TVhwar9ujR

                        Коментар


                        • Поздравявам всички антируски тролове с песента "Калинка", изпълнена от анснбъл "Александров", който гледах тази вечер.

                          https://youtu.be/lOfvkmJ7AR0
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Преди малко се върнах от концерт на академичния ансамбъл за песни и танци на руската армия "Александров" във Варна в Двореца на спорта. Залата пълна до тавана. И млади и стари. 90-95% българи. Имаше и руснаци, ама малко. Аплодисменти... ще падне тавана, ставане на крака, няколко биса.
                            Та искам да кажа на русофобите, да го духате! Българският народ си обича Русия и руските песни и танци, а пък вие можете да се пукнете от яд.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

                              Повече в блиц, нали...? Не беше въпрос, не се мъчи..
                              Не , в" Нощен труд "... ... старшинка , яко те дуа ветъра ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                                Не бе, чудя им се
                                Руснаците защо се мъчат да тичат на Св. първенство?
                                Направо да си вземат купата!
                                Крим взеха, че за една купа ли?
                                Ихтамнет..
                                М.... . ш..... ..й.о!

                                Коментар

                                Working...
                                X