IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Завръщат ли се българите от чужбина?

    За да гласувате в анкетата, натиснете върху предпочитания от вас отговор.

    3191 гласували, гласуване
    11%

    1. Да, защото икономиката се развива добре и заплатите растат351 гласа

    9%

    2. Да, защото тук има повече възможности287 гласа

    26%

    3. Връщат се само тези, които не успяват да си намерят работа там830 гласа

    13%

    4. Не познавам човек, който да се е върнал415 гласа

    37%

    5. Не само че не се връщат, напротив - заминаващите стават все повече1181 гласа


    4%

    6. Друго - посочете в коментар


    Даааааааааааа, българите гласуват с краката си

    Коментар


    • Тъй като се замисля байхуй не се свързва с никоя жена в момента - имам предвид след Цветелина, най вероятно има някоя, но всички мълчат по тази тема. Трябва да се четат чужди издания на тази тема, нашите нищо няма да напишат

      Коментар


      • Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
        Борисов е купил къща в Испания на своя любовница

        https://www.capital.bg/politika_i_ik...elona_i_nazad/

        Докато мъдрите световните проблеми някой местни босове действат.
        Мацката си я бива отвсякъде, сега дали е замесена или не е друга работа, всъщност имаше едно време-преди 2-3 години пак някаква афера с къща в барселона за 1,5милиона само че зависи кога е купувана- ако е сега е едно ако е 2008-9-10 година е друго. Сега за 1,5 милиона най много да си купиш някой панеляк като моите

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
          Ам мислите ли че срещата на НАТО ще даде началото на разпада на русия?

          Срещата на МАТО е за как да се спаси алианса от закриване ... щото никва файда от него , един куп некадърници , дето щели да сдържат Русия ...

          Коментар


          • Борисов е купил къща в Испания на своя любовница

            https://www.capital.bg/politika_i_ik...elona_i_nazad/

            Докато мъдрите световните проблеми някой местни босове действат.
            Last edited by superexpert; 11.07.2018, 20:19.

            Коментар


            • Каубоите се чудят кого да оберат за да не им падне стандарта.Днес Ирак утре Иран,после Русия, Венецуела и който им падне.Накрая в Китай и Русия ще си намерят майстора.
              Last edited by Grosss; 11.07.2018, 18:44.

              Коментар




              • Администрацията на Тръмп е подложена отново на критика, че притиска други страни, за да гласуват против международна резолюция в подкрепа на кърменето заради лобистки интереси на производителите на заместители на млякото за бебета.

                Американската делегация на Световната здравна асамблея през май в Женева използва непочтени методи, включително заплахи, за да се опита да промени решението на форума, съобщава New York Times. Това включва заплаха за държавата Еквадор, че ще се прекрати американската военна помощ срещу престъпните банди и промяна в търговските споразумения.

                Въпросът е свързан с формулировката на нова резолюция, която се стреми да насърчи кърменето. Четири десетилетия изследвания показват, че майчиното мляко е по-полезно за кърмачетата от изкуственото. Кърмата, според изследване от 2016, е може би най-сложната по състав в сравнение с други млека. Тя се състои от повече от 200 различни захарни молекули, докато млякото на кравите има средно по 30-50 захари. Освен това майчиното мляко помага за полагането на основите на имунната система на новороденото. Млякото е богато на антитела и молекули, които потискат растежа на патогените и активират белите кръвни клетки в кръвта на бебето.

                Но американските делегати са категорични, че резолюцията трябва да бъде смекчена. Те искат да отпадне един раздел, който призовава правителствата да "защитават, насърчават и подкрепят кърменето". Те също така настояват да се намалят рестрикциите за промотирането на потенциално вредни хранителни продукти.

                Този ход е описан като "смайващ и срамен" от онлайн групата Moms Rising, отбеляза The Guardian, а Люси Съливан (Lucy Sullivan) от групата 1000 Days, която насърчава кърменето на бебетата заяви в Twitter, че дебатът може да бъде описан като "здраве срещу финанови облаги". И продължава: "Какъв е залогът: кърменето спасява жените и живота на децата. Но е лошо за бизнеса за милиарди долари в световен мащаб за адаптирани млека за кърмачета (и млечни продукти)".

                В изявление, изпратено до New York Times, Министерството на здравеопазването и човешките ресурси обяви, че резолюцията "поставя ненужни препятствия за майките, които се стремят да осигурят храна за децата си". От администрацията добавят, че "не всички жени са в състояние да кърмят" и че „трябва да имат избор и достъп до алтернативи”.

                Това, разбира се, не е въпрос на дебата - тъй като адаптираните млека са напълно приемливи и майките наистина трябва да могат да направят своя избор - а по-скоро да се подкрепи научно обоснованото заключение, че кърмата е по-полезна от изкуственото мляко. Позицията на САЩ е съобразена с производителите на храни за кърмачета (САЩ са лидер в тази индустрия на стойност 70 милиарда долара, която през последните няколко години отбеляза спад в по-богатите страни, тъй като все повече жени кърмят) и неочаквано бе променена от администрацията на Обама.

                Усилията на САЩ в крайна сметка са неуспешни, тъй като Русия предложи резолюцията. Някои фрази обаче все пак бяха коригирани, включително премахването на "неподходящо насърчаване на храни за кърмачета и малки деца" и добавяне на "доказателства" на някои твърдения.

                Някои специалисти са шокирани от поведението на администрацията на Тръмп.

                След изтеглянето от споразумението за климата в Париж и ядреното споразумение с Иран, това е още един пример за начина, по който правителството на Тръмп подкрепя псевдонауката, независимо от цената.

                Дори е способно да пренебрегне здравето на бебетата, коментира Джонатан О`Калахан в IFLScience.
                Last edited by mibova; 11.07.2018, 21:09.

                Коментар


                • Къде е барби искам да го поздравя с преминаването на франция напред , макар и с подбутване от съдията

                  Коментар


                  • Нещо илонка не го ебават с неговата супер-дупер-хипер-мега иновативна подводница, спасиха момчетата от пещерата и без подводницата и илонка сега газ пикае

                    Основателят на компаниите „СпейсЕкс“ и „Тесла“ Илон Мъск разкритикува остро властите в Тайланд, които ръководеха спасителната операция на 12-те момчета и техния треньор в наводнена пещера. Въпреки че всички бедстващи деца бяха спасени, Мъск остана недоволен от факта, че предложената от него иновативна технология в помощ на спасителите е била отхвърлена, съобщава „Гаридън“. Както БЛИЦ съобщи, бизнесменът изпрати миниподводница в Тайланд и демонстрира в социалните мрежи нейните способности. Шефът на обединения кризисен щаб, който проведе операцията – Наргонсак Осатанакорн, отклони предложението като обясни, че машината не е особено практична за наводнената пещера.

                    Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/skandal-i...ews612888.html

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                      Ам мислите ли че срещата на НАТО ще даде началото на разпада на русия?

                      А защо да се разпада русия с помощта на нато- нато винаги е декларирало че се бори за мир и справедливост, какво общо има разпада на русия с нато и защо нато иска да се разпадне русия

                      Коментар


                      • Ам мислите ли че срещата на НАТО ще даде началото на разпада на русия?

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Тръмп изригна: Германия е заложник на руския газ и това е много лошо за НАТО!

                          Берлин отговори на Тръмп: Имаме проблеми с Русия, но не сме нейни заложници

                          Шоуто започна .

                          Коментар


                          • България е на четвърто място в ЕС по спад на населението след Литва, Хърватия и Латвия, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат, публикувани в навечерието на Световния ден на населението на 11 юли. Към 1 януари 2018 г. населението на България е 7 050 000 души, което е спад от 7,3 промила спрямо същия период на предходната година.

                            Миналата година България е била на първо място по смъртност в ЕС и на шесто място по най-ниска раждаемост, сочат още данните на Евростат.

                            Населението е нараснало в 19 страни членки на ЕС през 2017 г., а е намаляло в девет. Най-голям относителен ръст постига Малта с 32,9 промила, следвана от Люксембург с 19 промила, Швеция с 12,4 промила, Ирландия с 11,2 промила и Кипър с 11 промила.




                            Най-голям спад на населението е регистриран в Литва (-13,8 промила), следвана от Хърватия (-11,8 промила), Латвия (-8,1 промила), България (-7,3 промила) и Румъния (-6,2 промила). Като цяло населението на ЕС е нараснало с 1,1 млн. души (2,1 промила) през 2017 г. и към първи януари 2018 г. е 512,6 млн. души спрямо 511,5 млн. души година по-рано.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Таблица 1
                              ПРОИЗВОДСТВО НА ТЮТЮН ПО ГОДИНИ
                              год. Производство
                              общо-тона
                              В ТОВА ЧИСЛО:
                              в тона
                              ориенталски виржиния бърлей
                              1961 52 696 3 170
                              1970 122 005 111 368 8 125 2 512
                              1980 121 871 101 890 17 527 2 454
                              1981 111 856
                              1982 126 251
                              1983 92 341
                              1984 112 931
                              1985 101 458
                              1986 106 728
                              1987 108 456
                              1988 90 012
                              1989 65 237
                              1990 79 871 58 980 15 774 4 541
                              1991 85 623 69 656 12 704 3 263
                              1992 76 343 63 007 10 787 2 551
                              1993 54 555 43 625 9 335 1 595
                              1994 45 514 35 854 8 159 1 465
                              1995 11 686 5 259 1 857
                              1996
                              1997 49 161 10 146 1996
                              1998 29 641 8 448 603

                              Иване защо не пускаш тази таблица, а се налага аз да я търся

                              Коментар


                              • Toку що мин на икономиката заяви че на времето сме имали 160000 тона тютюн, а сега едва 16000 разлика 10 пъти- още някой ще каже ли нещо за тютюна и какво производство сме имали навремето, а сега седерастите и педе.............. съсипаха. Добре каза перчемлията да не се вярва на глупаци

                                Коментар

                                Working...
                                X