IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://anonybulgaria.wordpress.com/...-църква/
    Войната срещу Източната църква

    Западът първо подмени християнството, след което се опита да го затрие. Днес сме свидетели на последния етап от вековната битка.
    В началото на 80-те години на вече отминалия ХХ век, един от най-видните стратези на американската политика – Збигнев Бжежински, поставя началото на откритата война срещу Православния свят: „След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието“. Така, с едно изречение, полякът – католик обяви всички православни християни за врагове на демокрацията.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

      А истината е проста-капитлизмът залага на естествените чувства и нравственост на хомо сапиенс...!
      Ванчо , ти някога работил ли си някъде ... хеле па у капитализъм ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

        Тая откачалка няма ли кой да го освидетелствува и да го закарат в Карлуково
        Бе то да е само той ... я глей тука какво бесовско хоро се вихри !

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Всичко това свидетелства ..
          http://pogled.info/svetoven/russia/p...ametnost.96285

          Много такива "пророци"Касандри са се пръквали и брадатият ви мордехай леви, мумията сифилистик и не спират "мечтите" ви за сваляне на капитализмът,сега пък новите марксисти ! А истината е проста-капитлизмът залага на естествените чувства и нравственост на хомо сапиенс,не става с хомо съвиетикус,хората не са роботи! Това не може да се приеме от дребните тарикати-комунисти и се опитват да го налагат с тирания...

          Има една геополитическа теория на Макиндер. Именно следвайки тази логика, англосаксонските сили слагат край на евразийския проект на Германия/ВСВ/, след това и на този на Русия/рухването на СССР/, а сега са изправени пред задачата да елиминират евразийския проект на Китай и Русия.

          САЩ и Западът систематично изместват Русия. Целта на американската външна политика е трансформацията на света по модела на американското общество и най-важната им задача е организацията и прокарването на либерално-демократичната глобализация на планетата.

          Древногръцкият историк Тукидид прави разлика между Атина – една морска сила, чиито жители са живели в богатство и са имали време за изкуство и философия, и Спарта – държава, отдалечена от морето, чието население водело труден живот с ограничени възможности за прекомерни наслади и разпуснатост, но Спарта била в състояние да се справи с тежките условия, при които атиняните щели да бъдат сломени. Жителите на двата региона били гърци, но били различни.Да ви е познато? Кои са Атина и кои Спарта-теорията за хартланда?
          Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            22/7/2018 05:43 - ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ
            автор: Николай Колев - Босия


            ЗА ТЪЛПАТА, КУКЛОВОДИТЕ И САМОЖЕРТВАТА

            Няколко пъти сядах да пиша това есе и все нещо се се случва, та започвам отново. Надявам се, че този път ще го довърша.
            В това есе ще ще засегна както тълпата, която в една голяма степен решава настоящето, така и т. нар. "здрав селски разум", действията на кукловодите и страха от саможертвата на тези, които сега владеят ситуацията и искат да я владеят още дълго време.
            Открай време, още в Римската империя овладяването на тълпата е било от изключително значение за властта. Това е гарантирало улицата и поддръжката дори на най-неприемливите решения и откровено противонародните закони, практики и пълната липса на свободи, права и справедливост.

            Тълпата е агресивна, разюздана, без правила, без посока, без критерии, без стратегия. Тя е изпълнител на временното си настроение и ако се намери някой, който да насочва тази безумна енергията в желаната от него посока се превръща в голяма сила, която е способна да разрушава всичко по пътя си. Тълпата разчита на силата на множеството и на анонимността си. Въпреки това и там има неписани закони. В момента, в който кукловодът покаже кюфтето, започва невиждана вътрешна битка в тълпата кой ще стъпи на повече тела и ще се покачи на по-видимо място, за да бъде "забелязян и оценен" от кукловода. Затова и в интернет и блога ми е пълно с "изяви" на анонимници, които ме изкарват човек на Сорос, на Путин,, на БСП, на Радев, На ДПС и на кого ли не. Само че аз имам имунитет срещу такива измекяри, защото съм преживял това преди повече от 30 години.

            Мислех да пиша повече за тълпата, но това изведнъж се обезсмисли.
            Нека кажа две думи и за т. нар. "Здрав селски разум".
            Такъв просто не съществува. Българският селянин залага на силата /когато я има/ и на хитростта и коварството, когато я няма. По този въпрос-толкова!

            Нека споменем и кукловодите.
            Преди всичко трябва да знаем, че те са отлично информирани, стратегически и тактически подготвени и разполагат с всички власти и институции в страната. Тези, които не се подчиняват, бързо биват елиминирани от властта. По принцип те използват зависимостите, включително и криминалните, за да държат в подчинение властите и институциите. Да не би да не знаят за двете присъди на Борисов, за престъпленията на Цацаров, за Пеевски, за Порожанов, за Московски, за далаверите на Каракачанов и Корнелия Нинова?
            Знаят прекрасно това и поради тези причини са назначени на тези постове. А това, че не ги махат веднага е лесно обяснимо. В тях са вложени пари и те трябва да се върнат. Не е толкова лесно да "похарчиш" назначени управници, които още носят дивиденти и държат тълпата.Другата част от назначените са лесно управляеми глупаци, които безропотно изпълняват всички заповеди и разпореждания на кукловодите, предадени чрез съответните криминални структури на властта. Справка-Цецка Цачева, Цвета Караянчева, Захариева и др. и др.
            За слугинажа на медиите няма да се разпространявам. Естествено е заедно с тълпата да се държат и медиите. Иначе всичко отива по дяволите.

            Накрая, понеже не ми останаха сили, ще кажа нещо и за моята гладна стачка.
            Ако има някой, който напълно разбира целите на безсрочната ми гладна стачка и изпада в паника от нея-това са именно кукловодите. Единствено те разбират, засега, далечната ми цел и тя никак не им харесва. Моите приятели все още са далеч от разбирането на мотивите и целите ми. Те емоционално и малко детински възприемат моя протест и са далеч от осмислянето му.

            Моята саможертва би откъснала една значителна част от тези, които се колебаят и би накарала тези, които живеят в чужбина да пренебрегнат и прецакат кукловодите, което никак не им е приятно. Така тяхната тълпа ще става все по-малък и по-пренебрежим фактор. Те затова толкова упорито се борят за живота ми.
            От друга страна аз съм съм поставил такива условия /особено второто/ че няма как да мърдат.
            Но това си е техен проблем.
            Аз съм си казал думата.

            http://bosia.blog.bg/lichni-dnevnici...osting.1618566
            Тая откачалка няма ли кой да го освидетелствува и да го закарат в Карлуково

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              [h=1][..Либерастията: ненавист към собствения народ ...
              И така нататък
              .. либераст, либерастия

              1. Либераст - обидно название (от „либерал” и „педераст”), използвано най-често по адрес на хора, които отстояват либералните демократични принципи по западен образец.

              2. Либерастия (производно на „либераст”) - обидно название за възгледите на такъв тип хора.
              Тези названия се използват предимно от техни идеологически противници, като неокомунисти, яростни националисти, русофили и т.н.
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Всичко това свидетелства нещо просто: капитализмът е изчерпал своята икономическа динамика на границата между XIX и XX век. Според мен за това в една или друга степен са писали толкова различни хора като Ленин и Кауцки. По-нататъшното развитие на капитализма има в своята основа извъникономическа динамика – военно-политическата борба. При това, понеже светът е вече поделен, колониалната и полуколониалната система се оформят, то вече не може да има борба между Запада и афроазиатските слабаци. Това може да бъде борбата (война) между европейските (северноатлантически) военнопромишлени гиганти. Ако от средата на XVIII в. до края на XIX век войната е функция на промишлено-икономическото развитие, то през ХХ век самото това развитие в значителна степен става функция не просто на тоталните (такава вече е дори наполеоновата) войни – войните на унищожение, което водят помежду си страните вътре в европейската цивилизация, представящи нейните различни варианти: англосаксонски, германски и руски. Това е и началото на залеза на Европа и превръщането на Запада в Постзапад. Решаваща роля в това изиграва промяната в динамиката на капитализма, който на свой ред е зароден, е дете, макар и не напълно законно, на самата европейска цивилизация.

                Началото на залеза на Европа съвпада с края на хегемонията на Великобритания и подема на Германия и САЩ (американците за известно време решават с кой да влязат в съюз – с Германия или Великобритания : изборът в полза на последната се определя от два фактора: „оплелият“ англосаксонските „братовчеди“ еврейски капитал от двете страни на океана и англосаксонския страх пред германския гений – научен, културно-интелектуален и икономическата мощ на Втория райх), а следователно вътрешнозападна схватка за световната хегемония и руската революция.

                При това през 30-те години, първата половина от 40-те години американците използват Третия райх за борба срещу Британската империя. През 1943 г. човекът на Рокфелер Алън Дълес пряко заявява, че основната цел на войната е разрушението на Британската империя (а ССР за борба с първия и втората). В хода на самата война англосаксонците решава и общата за „англо-американския естаблишмънт“ (Каръл Куигли) задача: да задушат германците и завинаги да ги отстранят като вътрешнозападен, вътрешнокапиталистически конкурент. Русия (под формата на СССР) е извън запада и извън капитализма и задачата на нейното разрушение е поставена едва през 1944-1945 г., когато войната вече е спечелена. С други суми важен елемент от залеза на Европа е задушаването на Германия и немците от англосаксонците. Но по ирония на съдбата и логиката на развитието на капитализма – следващата фаза на залеза става задушаването на европейците, включително на британците, от мигрантите от Азия и Африка. При това обаче най-страдащи отново са немците. Това е най-вече целенасочен процес, чиито корени стигат до Втората световна война и това, което я предшества през 30-те години на ХХ век. В този план пряка линия се начертава от първата половина на 40-години до началото на XXI век – до резултатите от наводняването на Европа (на първо място Германия) от мигрантите и миграционната криза от 2015 г.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                  Глупости на търкалета.
                  Нито Русал ще фалира , нито САЩ ги е еня за това.
                  Проблема им е че пазара реагира много нервно и това дигна цената на алуминия на световния пазар а това директно бие по структуроопределящи бизнеси на САЩ и ЕС ….. производство и износ на МПС.
                  https://www.mediapool.bg/sasht-vaved...ews277719.html

                  https://www.lme.com/Metals/Non-ferro...ium#tabIndex=0

                  хахаха

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                    Съединените щати ще свалят санкциите срещу компанията на руския милиардер Олег Дерипаска. Това каза американският министър на финансите Стив Мнучин.
                    Алуминиевият гигант „Русал”, както и Дерипаска, който е сред близките на Путин крупни бизнесмени, бяха включени в черния списък преди 3 месеца заради "злонамерена дейност"
                    Това засегна сериозно компанията, чиито акции се сринаха, а Дерипаска формално се оттегли от борда на директорите.
                    Според Мнучин, санкциите ще бъдат свалени, за да не бъде фалирана компанията. Това може да доведе до критики, че администрацията на президента Доналд Тръмп не показва твърдост срещу режима в Русия. Но експерти обясняват, че проблемите на „Русал” доведоха до хаос на пазара на алуминий и поне няколко държави лобираха пред американците да смекчат санкциите.
                    Глупости на търкалета.
                    Нито Русал ще фалира , нито САЩ ги е еня за това.
                    Проблема им е че пазара реагира много нервно и това дигна цената на алуминия на световния пазар а това директно бие по структуроопределящи бизнеси на САЩ и ЕС ….. производство и износ на МПС.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      22/7/2018 05:43 - ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ автор: Николай Колев - Босия]
                      Be това добре, ама май не е избрал системата и държавата

                      Коментар


                      • 22/7/2018 05:43 - ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ
                        автор: Николай Колев - Босия


                        ЗА ТЪЛПАТА, КУКЛОВОДИТЕ И САМОЖЕРТВАТА

                        Няколко пъти сядах да пиша това есе и все нещо се се случва, та започвам отново. Надявам се, че този път ще го довърша.
                        В това есе ще ще засегна както тълпата, която в една голяма степен решава настоящето, така и т. нар. "здрав селски разум", действията на кукловодите и страха от саможертвата на тези, които сега владеят ситуацията и искат да я владеят още дълго време.
                        Открай време, още в Римската империя овладяването на тълпата е било от изключително значение за властта. Това е гарантирало улицата и поддръжката дори на най-неприемливите решения и откровено противонародните закони, практики и пълната липса на свободи, права и справедливост.

                        Тълпата е агресивна, разюздана, без правила, без посока, без критерии, без стратегия. Тя е изпълнител на временното си настроение и ако се намери някой, който да насочва тази безумна енергията в желаната от него посока се превръща в голяма сила, която е способна да разрушава всичко по пътя си. Тълпата разчита на силата на множеството и на анонимността си. Въпреки това и там има неписани закони. В момента, в който кукловодът покаже кюфтето, започва невиждана вътрешна битка в тълпата кой ще стъпи на повече тела и ще се покачи на по-видимо място, за да бъде "забелязян и оценен" от кукловода. Затова и в интернет и блога ми е пълно с "изяви" на анонимници, които ме изкарват човек на Сорос, на Путин,, на БСП, на Радев, На ДПС и на кого ли не. Само че аз имам имунитет срещу такива измекяри, защото съм преживял това преди повече от 30 години.

                        Мислех да пиша повече за тълпата, но това изведнъж се обезсмисли.
                        Нека кажа две думи и за т. нар. "Здрав селски разум".
                        Такъв просто не съществува. Българският селянин залага на силата /когато я има/ и на хитростта и коварството, когато я няма. По този въпрос-толкова!

                        Нека споменем и кукловодите.
                        Преди всичко трябва да знаем, че те са отлично информирани, стратегически и тактически подготвени и разполагат с всички власти и институции в страната. Тези, които не се подчиняват, бързо биват елиминирани от властта. По принцип те използват зависимостите, включително и криминалните, за да държат в подчинение властите и институциите. Да не би да не знаят за двете присъди на Борисов, за престъпленията на Цацаров, за Пеевски, за Порожанов, за Московски, за далаверите на Каракачанов и Корнелия Нинова?
                        Знаят прекрасно това и поради тези причини са назначени на тези постове. А това, че не ги махат веднага е лесно обяснимо. В тях са вложени пари и те трябва да се върнат. Не е толкова лесно да "похарчиш" назначени управници, които още носят дивиденти и държат тълпата.Другата част от назначените са лесно управляеми глупаци, които безропотно изпълняват всички заповеди и разпореждания на кукловодите, предадени чрез съответните криминални структури на властта. Справка-Цецка Цачева, Цвета Караянчева, Захариева и др. и др.
                        За слугинажа на медиите няма да се разпространявам. Естествено е заедно с тълпата да се държат и медиите. Иначе всичко отива по дяволите.

                        Накрая, понеже не ми останаха сили, ще кажа нещо и за моята гладна стачка.
                        Ако има някой, който напълно разбира целите на безсрочната ми гладна стачка и изпада в паника от нея-това са именно кукловодите. Единствено те разбират, засега, далечната ми цел и тя никак не им харесва. Моите приятели все още са далеч от разбирането на мотивите и целите ми. Те емоционално и малко детински възприемат моя протест и са далеч от осмислянето му.

                        Моята саможертва би откъснала една значителна част от тези, които се колебаят и би накарала тези, които живеят в чужбина да пренебрегнат и прецакат кукловодите, което никак не им е приятно. Така тяхната тълпа ще става все по-малък и по-пренебрежим фактор. Те затова толкова упорито се борят за живота ми.
                        От друга страна аз съм съм поставил такива условия /особено второто/ че няма как да мърдат.
                        Но това си е техен проблем.
                        Аз съм си казал думата.

                        http://bosia.blog.bg/lichni-dnevnici...osting.1618566
                        Last edited by barbaron; 22.07.2018, 17:47.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          Ooo, мажната,

                          Ама виждаш ли колко струват приказките на москалите - едно махване с ръка, като отпъждане на досадна муха, и са порвани в клоча?

                          Да бе. Щяха да фалиргат, налэ. Ако не днес, утре, ако не утре, вдруги ден... И, за да НЕ фалиргат, току някви санкции, на неква компания, ши ги свалят. Що тей?
                          Last edited by Pyramid; 22.07.2018, 22:54.

                          Коментар


                          • Bravo vaте,

                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Либерастията: ненавист към собствения народ като втори еволюционен защитен механизъм на човека

                              Както разгледах по-рано наличието на неосъзнат комплекс за малоценност води до алкохолизъм/наркомания (като вариант за химическо бягство), депресия, психосоматични болести и в най-лошия случай, до самоубийство. Разбира се, човек при това изпитва негативни чувства към самия себе си в диапазона от неприязън и недоволство до откровена ненавист. При това изпадането в либерастия поне позволява защитата на психиката, примирявайки съзнанието и подсъзнанието в убедеността в наличието на външна причина за собствената малоценност, но не може напълно да защити човека. В известна степен човек продължава да разбира, че това е самоизмама и продължава да се мрази. При това колкото по-силни са реалните причини, лежащи в основата на комплекса/осъзнаването на непълноценността, толкова повече е по-силно чувството на ненавист у човека, постоянно виждан в огледалото.

                              Проектирайки реалните си качества на другите, той заключава, че е заобиколен от говеда, глупави животни, пияници и дебили. За увеличението на самооценката много помага осъзнаването, че ти си само един от многото подобни, че да си такъв е нещо нормално и правилно, че си принуден да бъдеш такъв, за да не се отличаваш от „народа“ и така нататък. Разбира се, образът на народа, създаден за себе си от такъв човек е крайно мерзък. Следва фактическото пренасяне на ненавистта от себе си като единичен субект, върху себе си като част от голям обект – народът.

                              Следва мъничко самовнушение и селективен подход към фактите, и вече може да се повярва, че той самият е интелектуалец, титан на мисълта и следователно е с глава над тълпата наоколо.

                              Нарочно търсене на всички лоши факти за собствената страна и още по нарочно търсене на всички добри факти за чуждата страна.

                              - Противопоставяне на проклетия „Автоваз“ и светата компания „Тесла“.

                              - Противопоставяне на „Газпром“ и чистата зелена енергетика.

                              - Противопоставянето на лошата „наша“ корупция и добрия „техен“ лобизъм.

                              И така нататък

                              Коментар


                              • Ево Моралес: НАТО е синоним на война и разграбване на ресурсите

                                В частност, относно НАТО се изказа боливийският лидер Ево Моралес, който нарече Алианса синоним на война и разграбване на ресурсите. Такова заявление президентът направи в хода на речта си на 24-тото заседание на Форума Сан Пауло в Хавана. Моралес е уверен, че нито една страна от Южна Америка няма да поиска да влезе в НАТО, което се занимава с разграбване на природните ресурси на техния регион. Та нали за капиталистическите страни, според президента на Боливия, войната стана най-добрия начин да се спечелят пари.


                                Коментар

                                Working...
                                X