IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Неолибералният глобализъм ще бъде изхвърлен на бунището на историята, категоричен е докторът по право Борислав Цеков: С отхвърлянето на Истанбулската конвенция бе защитен суверенитетът на държавата!
    1053 | 27 юли 2018 | 12:54

    Чест прави на българския Конституционен съд, че не се поддаде на грубия натиск от Брюксел и чужди посолства, заяви той

    Коментар


    • Изкарахме „на светло“ скандални моменти като въвеждането на джендър като понятие Спирането на Истанбулската конвенция – победа за ВМРО, победа за Патриотите!
      177 | 27 юли 2018 | 13:38

      Съдиите от Конституционния съд на РБългария показаха висок морал и чувство за дълг към Родината

      Коментар


      • Потвърдено! КС реши: Истанбулската конвенция не отговаря на Конституцията! Ето и мотивите!

        В Конвенцията чрез дефинирането на „пол“ като социален конструкт всъщност се релативизират границите на двата пола – мъж и жена като биологично детерминирани. Ако обаче обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж, борбата срещу насилието над жените остава само формален, но неизпълним ангажимент

        Така парламентът вече не може да ратифицира конвенцията, освен ако не реши да промени Конституцията.

        Last edited by majnata; 27.07.2018, 14:05.

        Коментар


        • Бъдещето на Европа
          https://www.facebook.com/EmmanuelMac...6257777606796/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            ................
            Oсем ("конституционни" маймуни) са против конвенцията (че уж е противоконституционна?), но не са имали изказвания!!! ... Само четиримата, които считат, че няма несъвместимост на конвенцията и Конституцията, са направили изказвания!... Долнопробната "конституционна" сган трае, не поемат, уродите, отговорността и задължението си да се произнесат лично!... Явно ще разчитат на ... "безличностни" формални писмени мотиви за произнасянето си..............
            Барбароне пак се изхвърляш .... Мнението и мотивите на 8-те, които са гласували "против" са написани в решението. Чети бе човек!

            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              КПД - то на соларите който се използват масово е все още е 17 , 18 процента. Така че не бъди много сигурен, какво ще ни предложи бъдещото. Туй маи беше за v_tin. Понеже се обърках.
              Уж Ванга предсказала, че след десетина години всички мобили ще се задвижват директно от Слънцето. Живот и здраве да го дочакаме.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                Като съм чел разни работи за него е имал идея да построи предаватели по краибрежието които да изпращат енергия на корабите и е нямало да имат нужда от двигатели- явно технология има някаква, но каква е ние не знаем. Както не знаем какво са взели след смъртта на тесла агентите на фбр и какво има също в метерниха
                Само че има съмнение, че съветските служби чрез племенника му са измъкнали най-ценните разработки с евентуално военно приложение. Доколкото знам, верно е разрабитвал предаватели безжични на енергия, но откъде и как ги е захранвал? И защо преустановява този проект. Според някои предизвиква Тунгуската катастрофа и се отказва. Също несполука го спохожда при проекта Филаделфия. Явно сам е много трудно да разработиш фундаментални технологии. Мрежа от екипи трябва и алтернативни подходи, докато се изясни най-удачния.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                  Kaкво по точно твърдиш че е открил Тесла?Щото предположения много доказателства малко.Но няма съмнение че Тесла е гений на когото днешният свят дължи прогреса си.Аз също си мисля че бъдещето на енергетиката не е в голямото а в малкото.Ако погледнем глобално Земята си е един ел двигател.Дори не мога да си представя как ще се промени живота на Земята ако всеки човек във всяка точка на Планетата и по всяко време може да черпи енергия колкото му е необходима...Просто не мога да си представя...но усещам че това бъдеще не е толкова далече.Рано или късно Бог ще се смили над нас ще прати някоя напреднала душа която ще ни посочи пътя.
                  Трудно е да се изрази с думи прости от невежа като мен, но изглежда е открил някаква първична повсеместна енергия, която се простира навсякъде. Или пък се намира в някакви си енергийни, центрове, ядра, откъдето може да се усвои от околността. Май и той е нямал теоретично довършена концепция на какво се е натъкнал, но верно си е бил гений. Недостатъчно използван от неблагодарното човечество.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Ти или нямаш понятие как Конституционния съд изразява решенията си или съзнателно манипулираш.
                    Становището на ОСЕМТЕ е изразено като Решение на Конституционния съд, под което са се подписали осемте, които са съгласни с него. Да не искаш всеки от тях да повтори едно и също? А вече мненията на тези, които не са съгласни с общото решение, се изразява с ОСОБЕНО мнение на всеки от тях. Така работят ВСИЧКИ съдилища в България.
                    Не съм коментирал решението, а мненията на ОСЕМТЕ.
                    https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018...nciia_djendur/
                    В цивилизована Франция всеки може да прочете всяко мнение на съдиите в Конституционния съд.
                    Last edited by barbaron; 27.07.2018, 13:24.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Близо до мен има един соляр с концентратор-м там не знам какво е КПД то- всъщност не става въпрос за кпд , а за съхранението на енергията- няма как да съхраниш енергия за един град да кажем 10000 поне за 3-4 дни- то всъщност за един не може, а какво остана 3-4 дни
                      "Сряда, 17 Януари 2018

                      Американската корпорация "Тесла" завърши строителството и монтажа в Австралия на гигантския литиево-йонен акумулатор "Пауърпак", който е най-мощният в света, съобщи австралийската телевизионна компания Ей Би Си.
                      Съоръжението е с мощност 100 мегавата и беше изградено в близост до град Джеймстаун в щата Южна Австралия. Акумулаторът ще се зарежда с помощта на вятърни електростанции на транснационалната компания "Ниоин".

                      Шефът на компанията Илън Мъск заяви, че неговата корпорация възнамерява да изгради в Австралия система за натрупване на енергия, която да стане най-мощната в света. Цялата работа по нейното създаване трябва да приключи до месец декември тази година. Системната "Пауърпак" е разчетена, в случай на необходимост, да снабдява с електроенергия над 30 хиляди домакинства. "
                      Досега Илън МЪСК, винаги е изпълнявал обещанията си (понякога с малки закъснения)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        Имаме си Конституционен съд за чудо и приказ с тези "особени" мнения за Истанбулската конвенция, че "противоречала на конституцията."
                        Страхът от джендърите явно е замъглил ума и на натиканите вътре мишоци. Къде е независимият КС, който някога да даде мнение, което е по-различно от това на политическото статуково? Къде е, бе?

                        Oсем ("конституционни" маймуни) са против конвенцията (че уж е противоконституционна?), но не са имали изказвания!!! ... Само четиримата, които считат, че няма несъвместимост на конвенцията и Конституцията, са направили изказвания!... Долнопробната "конституционна" сган трае, не поемат, уродите, отговорността и задължението си да се произнесат лично!... Явно ще разчитат на ... "безличностни" формални писмени мотиви за произнасянето си.

                        В България институциите са независими - нищо не зависи от тях, всичко зависи от Кремъл.
                        Ти или нямаш понятие как Конституционния съд изразява решенията си или съзнателно манипулираш.
                        Становището на ОСЕМТЕ е изразено като Решение на Конституционния съд, под което са се подписали осемте, които са съгласни с него. Да не искаш всеки от тях да повтори едно и също? А вече мненията на тези, които не са съгласни с общото решение, се изразява с ОСОБЕНО мнение на всеки от тях. Така работят ВСИЧКИ съдилища в България.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                          Валентине бре у Немция закон за запазване на енергията учихте ли?Или ти на те тая лекция не си бил?Каква енергия ще произвеждаш и складираш?
                          Накарай твоите кокошки да ти обяснят този закон, а също и какво е "химическа енергия", "трансдюсери" и т.н.
                          Законът за запазване на енергията е основен природен закон, изведен емпирически и е един от няколкото закони за запазване във физиката. Той гласи, че пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т. е. се запазва с времето. Казано по друг начин,енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена.

                          Коментар


                          • Имаме си Конституционен съд за чудо и приказ с тези "особени" мнения за Истанбулската конвенция, че "противоречала на конституцията."
                            Страхът от джендърите явно е замъглил ума и на натиканите вътре мишоци. Къде е независимият КС, който някога да даде мнение, което е по-различно от това на политическото статуково? Къде е, бе?

                            Oсем ("конституционни" маймуни) са против конвенцията (че уж е противоконституционна?), но не са имали изказвания!!! ... Само четиримата, които считат, че няма несъвместимост на конвенцията и Конституцията, са направили изказвания!... Долнопробната "конституционна" сган трае, не поемат, уродите, отговорността и задължението си да се произнесат лично!... Явно ще разчитат на ... "безличностни" формални писмени мотиви за произнасянето си.

                            В България институциите са независими - нищо не зависи от тях, всичко зависи от Кремъл.

                            Коментар


                            • Таз снимка направо ма кефи!


                              Валерката Симеонов гледа кат насрано дете, на което мама му забърсала дупенцето, а баща му го нашамарил.
                              За другите четри корумпета няма какво да се говори. Сговорили са се да краднат до последно, кой колкото може.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                                Близо до мен има един соляр с концентратор-м там не знам какво е КПД то- всъщност не става въпрос за кпд , а за съхранението на енергията- няма как да съхраниш енергия за един град да кажем 10000 поне за 3-4 дни- то всъщност за един не може, а какво остана 3-4 дни
                                Валентине бре у Немция закон за запазване на енергията учихте ли?Или ти на те тая лекция не си бил?Каква енергия ще произвеждаш и складираш?
                                Last edited by power grid; 27.07.2018, 11:05.

                                Коментар

                                Working...
                                X