IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron
    [SIZE=18px][B]През следващите години Япония последователно разширява териториалните си придобивки в Китай и Югоизточна Азия - едно настъпление, което е свързано с много жестокости и постепенно охлажда отношенията между Токио и повечето западни сили. Така закономерно се стига и до японското нападение срещу американската флота в Пърл Харбър през 1941 година. До края на войната Япония изпада в почти пълна изолация и изпива до дъно горчивата чаша, включително и като цел на първите атомни бомби.
    Inтересно е да се прочете писмото до японците, последствието от което е пърл харбър. Съветвам те да си го намериш- има го в нета и да си го прочетеш. Филмите са хубаво направени, но не показват истината- по точно показват едната/на победителя/ истина

    Днес светът отбелязва поредната 73-та годишнина от атомната бомбардировка над Хирошима, извършена през 1945 г. Атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки е военна операция, проведена от ВВС на САЩ, срещу японските градове Хирошима и Нагасаки на 6 и 9 август 1945 г., по време на Втората световна война. В утрото на 6 август 1945 г., американският бомбардировач B-29 „Енола Гей“, с командир на екипажа – полковник Пол Тибетс, хвърля над японския град Хирошима атомна бомба „Little Boy“. Три дни по-късно е хвърлена и втора атомна бомба – „Fat Man“, с която е разрушен град Нагасаки.

    Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/6-avgust-...ews618463.html



    Бомбардировките над Хирошима и Нагасаки са критикувани като ненужни, безпринципни, расистки и милитаристични действия от страна на САЩ.[4] Тя става основа на разгорялата се по-късно надпревара във въоръжаването между бившите съюзници СССР и САЩ, тъй като Сталин е бил сериозно разтревожен от наличието на подобно оръжие у „идеологическия враг“.[9]


    И снимки си има и доста факти, не особено приятни като например че целта е била цивилната структура, но какво да се прави- какво може да очакваш от децата на крадци и убиици- те няма да стана джентълмени- и те ще станат като бащите си
    Last edited by v_tin; 06.08.2018, 13:15.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Ден за почит на загиналите от ядрената бомбичка на янките
      Краварската варварска държава е единствената държава в света която е ползвала ядрени оръжия срещу военни и цивилни цели.
      Най-жалкото е че това използване на ядрено оръжие е безсмислено , защото Япония вече е загубила войната. Американците и Британците са отвоювали тихоокеанските острови и териториите на Британската империя заети от Японците , Руснаците са превзели Манджурия с мълниеносна победа … капитулацията на Япония е въпрос на дни.

      Ядрената бомбардировка от Краварите е просто един варварски акт над главно цивилно население.....и най трагикомичното е че сега тези същите варвари зад океана си позволяват да ни четат морал !
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Ден за почит на загиналите от ядрената бомбичка на янките

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
          Как стои въпроса с производството на ……………………...?
          Русия изнася пшеница за половината свят Износът на хранителни стоки на страната е нараснал с 25% през 2017 година

          Износът на хранителни стоки от Русия нараства главоломно благодарение на пшеницата, съобщава Bloomberg.

          Доставките на хранителни стоки от страната са се увеличили с 25% миналата година до 19 млрд. долара, най-големия растеж от 2012 г. насам. Рекордното количество се дължи главно на износа на пшеница и замразена риба, а износът на захар също е нараснал. Расте и износа на пилешко и свинско месо.

          Водещият износител на пшеница в света е увеличил пазарния си дял в последните години благодарение на изобилната реколта, продавана на привлекателни цени. Очаква се износът да постигне нов рекорд този сезон.

          Около половината от страните в света купуват пшеница от Русия.

          По-високите цени на пшеницата са помогнали на Русия да постигне по-висока печалба от продажбата на хранителни стоки миналата година, съобщи Андрей Сизов-младши, управляващ директор на базираната в Москва консултантска компания SovEcon. Страната е увеличила и износа си на продукти като сладки изделия и захар.


          Русия е изнасяла пшеница най-вече за Египет, за да помогне за изхранването на 95-милионното население на страната. Миналата година северноафриканската страна е изместила Китай и е станала най-големият купувач на руски хранителни стоки за първи път от 2012 г.

          Стойността на закупените от Египет руски храни като пшеница и слънчогледово олио е нараснала с 44% до 1,74 млрд. долара миналата година, сочат данните на износния център. Вносът от Китай на руски храни като риба и маслодайни култури е възлизал на 1,72 млрд. долара.



          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron
            Экономическая ситуация в России в 2019 году

            ...
            Подведем итог
            По мнению экспертов, ........................................ Нужно ориентироваться на малый и средний бизнес.

            Подробнее: https://2019-god.com/ekonomicheskaya...i-v-2019-godu/
            A be защо не пратиш тези експерти в германия да дадат и тук своето мнение, белким ги послушат. Никъде не се ориентират законите към този бизнес, винаги са насочени към едрия бизнес. Бас слагам че и във франция е така

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              В тази връзка:

              Производството на домати в Русия през 2017 г. е превишило над два пъти потребностите на пазара, съобщава „Известия“, като се позовава на аграрното министерство. Според експерти нарасналите добиви се дължат на забраната от 2016 г. за внос на турски зеленчуци в страната.
              Как стои въпроса с производството на автомобили ЗАЗ, ВАЗ, Москвич, Волга, с колко е нараснало производството на руски компютри, лаптопи, телевизори ТЕМП, и износа на тези продукти?
              Ще оставят ли великите Руснаци, САЩ да завладеят МАРС, а те после да посмърчат и да не могат да кацат на тази планета?
              Не мога да се сетя, защо в България едно време през соца, ни караха задължително да учим руски език, а не някакъв друг. Защо руските деца ги надъхват да обичат и бранят Русия, а българските деца също ги надъхваха да обичат Русия а не България? Учехме повече руски песни и стихотворения а не български патриотични песни.
              Защо България се управлява от руски граждани(Г. Димитров, В. Коларов, В. Червенков. Гриша Филипов, Андрей и Карлос Луканови, Сергей и Дмитрий Станишеви? Няма ли Българи достойни да управляват държавата ни?
              Last edited by Krum Sokolov; 06.08.2018, 07:19.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                И Унгария не сме. Както виждаш унгарците защитават сънародниците си в откъснатите от Унгария околнини, докато ние пожертвахме 9/10 от тях, за да не си разваля ме рахатлъка. Лошото е, че на нас отдавна ни оспорват държавността като легитимност и витална перспективност като се облизват да си поотхапят оттук, оттам. Ти специално трябва ги предусещаш тези работи, предвид къде живееш. България си остава в обкръжение, а някои вътрешни фактори се стремят още повече да ни изолират. Затова е нужно да вървим по в средата на течението, не само щото по-бързо ще се придвижване, но и за да не ни изхвърлят на сухо на единия бряг. Разбира се, зададе ли се буря, по-добре да сме близо до брега и дано да правилния бряг.
                По презумция през последните 100 години винаги се оказваме на грешния бряг.

                Коментар


                • Авторите на проекта за джендър модел в училище: Наложиха ни цензура, академичната свобода е погазена

                  Коментар


                  • В тази връзка:

                    Производството на домати в Русия през 2017 г. е превишило над два пъти потребностите на пазара, съобщава „Известия“, като се позовава на аграрното министерство. Според експерти нарасналите добиви се дължат на забраната от 2016 г. за внос на турски зеленчуци в страната.

                    Министерството на земеделието изчислява, че производителите на домати са обезпечили пазара на 220% - този показател е нараснал със 17 пр.п. спрямо 2016 г. Реколтата от всички стопанства е била 3,23 млн. т при потребност от 1,47 млн. т за населението.

                    Резултатите се дължат държавната подкрепа за строителство и модернизация на оранжерийните комплекси. Фермерите могат да получат обратно 20% от разходите, както и да се възползват от преференциални кредити с лихва до 5% годишно.

                    Модерните оранжерии осигуряват среден добив от 34 кг домати на квадратен метър през 2017 г., което е ръст от 25,5% за последните шест години.

                    От 2014 г., след въвеждането на облекченото кредитиране за стопаните и субсидирането на част от разходите, са създадени 600 ха оранжерии. Тази година се строят още 350 ха. Там добивите на зеленчуци превишават средните за страната и може да достигнат 60–80 кг на квадратен метър, казва Наталия Рогова, директор на асоциацията на руските оранжерийни производители.

                    До санкциите към Турция през 2016 г. страната беше най-големият доставчик на домати в Русия с 350 хил. т годишно, казват от съюза на производителите на плодове и зеленчуци.

                    Русия въведе ограниченията за доставките на редица турски продукти от 1 януари 2016 година в отговор на турската атака срещу руски боен самолет Су-24 на границата със Сирия.

                    ……………………………


                    Отглеждането на птици и добитък за производство на месо в Русия през първите десет месеца на 2017 г. е нараснало с 4,8% в сравнение със същия период на миналата година и е достигнало 11,3 млн. т., съобщава „Известия“.

                    Най-голям е ръстът при пуешкото месо, като се очаква до края на годината да бъде отчетено увеличение от 23%, казват експерти. Руското земеделско министерство обяснява тенденцията с ръст на търсенето – потребителите все повече се стремят да се хранят здравословно.

                    В края на годината се очаква да бъде отчетено производство от 270 хил. т пуешко и продукти от него при 220 хил. т за миналата година, твърдят експерти.

                    За сравнение, очаква се производството на пилешко да нарасне със 7% до 4,9 млн. т, а на свинско и продукти от него - с 3% до 3,5 млн. т. Производството на телешко ще остане на нивото от миналата година, или 1,6 млн. т.

                    Докато килограм пуешко се продава в руските магазини средно за 190 рубли (5,30 лв.), пилешкото е по-евтино и струва средно по 120 рубли (3,30 лв.).
                    Last edited by markov; 05.08.2018, 23:54.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Бившият депутат от украинската Върховна Рада Евгений Филиндаш по телевизия NewsOne заявил, че украинските санкции против Русия по „парадоксален начин” спомогнали за нейното укрепване. Според него, „по-рано Русия почти всичко внасяше иззад граница”, но санкциите доведоха до необходимостта да развиват собствено производство „в частта на най-стратегическите важни отрасли”. Той пояснил, че санкциите довели „притежаващата колосални ресурси” Русия да насочва част от ресурсите за възстановяване на собственото производство. „Това не е малката Сърбия, която санкциите реално биха я задушили, а гигантската Русия. По такъв начин тези санкции по парадоксален начин за техните инициатори сработиха за укрепването на Русия” – заявил Филиндаш.

                      ----------------------------------------

                      ОЛИГОФРЕНИТЕ НАЙ-СЕТНЕ СЕ СЕТИХА, ЧЕ КАТО СПРЯХА сеното на вълка, той продължил да яде месо!

                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron
                        Добре де, а сега няма ли да отговориш на въпроса му?
                        Колкото ти отговаряш на моите, толкова и спарт трябва да отговаря на нечии въпрос

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Приятел маааааааааааллллллллллллллллллккккккккккккккоооооо оооооооо си в грешка за веригите на марешки. Онази къдравата джурналистка на която викат кучето разгледа малка схема на бензиностанциите на марешки- и какво се оказа- необмитен внос, неплатен акциз и ддс- и добро утро- горивото 10ст по надолу. Всъщност си струва да разгледаш семейството на марешки- къде е учил, за кого е женен, кои са първите му партньори. И едва тогава да обясняваш че бла-бла-бла марешки ще оправи Българията.
                          Някъде да си видял да съм писал че Марешки ще оправи България? Просто давам пример с него, как монополите вредят на икономиката. Иначе съм 99% сигурен че е новото разклонение на БСП с което смятаха да дръпнат негативен вот и да управляват. Няма как точно той да подбива пазара на монополите. Нали ще го изпратят при Вальо Танов, Илия Павлов, Кюлев, Доктора, Самоковеца и други непослушни бушони. Ясно е че монополите ни слагат кукичка със стръв за да вкарат партията на руските монополи БСП във властта.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                            Ясно - въпросът ти доказва,че уж си в сащ,ама май си немил-недраг някъде в Русия след като се притесняваш какво ще ядат руснаците!

                            Истината е,че нямаш нито едно читаво мнение в нито една тема по подобие на ловешкия кретен,но онзи поне си дава паузи докато спи под мостовете на мюнхен и е извън градския wi-fi.

                            Ти обаче сменяш никове,ръфаш банове,задаваш "въпроси" в учтива форма в името на дискусията и накрая нищо!

                            А прага-минимум на човешкото достойнство е Един - след като човек е нежелан изял дори и един банан, е редно да се оттегли и повече да не се връща под никаква форма!

                            Но изглежда си гьон-сурат в името на 5-те стинки и за тебе няма морални задръжки при положение че материалните проблеми са в изобилие!

                            Тука сте цифром и словом 4 -ма "емигранти" дето висите денонощно - ти ,барабата,ловешкия несретник и русенско-канадската мама дето трябваше от преди 10 години да е в швеция.....поне сина й беше там!
                            Гьонсурат ли? Само гьон. Освен че клевети, гнидата, и не може да смята / калкулатори има, ама и тях не умее да ползва. Нито той, нито „Балбалонът”. Обикновено деление ги хвърля в музиката: Преди 102 години, за 1 долар, били давани 6,7 рубли, а сега - 63.' Та, по техните „сметки”, 63:6,7 било правело трилиони.
                            Балбалонът ни пуска басни, че бил „ учен”. Поне Импотецият не казва, че е бай касиер, щото такива, всеки ще ги изгони на мига по некадърност.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron
                              Добре де, а сега няма ли да отговориш на въпроса му?
                              Ха-ха-ха!

                              Не!

                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                                Ясно - въпросът ти доказва,че уж си в сащ,ама май си немил-недраг някъде в Русия след като се притесняваш какво ще ядат руснаците!

                                Истината е,че нямаш нито едно читаво мнение в нито една тема по подобие на ловешкия кретен,но онзи поне си дава паузи докато спи под мостовете на мюнхен и е извън градския wi-fi.

                                Ти обаче сменяш никове,ръфаш банове,задаваш "въпроси" в учтива форма в името на дискусията и накрая нищо!

                                А прага-минимум на човешкото достойнство е Един - след като човек е нежелан изял дори и един банан, е редно да се оттегли и повече да не се връща под никаква форма!

                                Но изглежда си гьон-сурат в името на 5-те стинки и за тебе няма морални задръжки при положение че материалните проблеми са в изобилие!

                                Тука сте цифром и словом 4 -ма "емигранти" дето висите денонощно - ти ,барабата,ловешкия несретник и русенско-канадската мама дето трябваше от преди 10 години да е в швеция.....поне сина й беше там!
                                Нещата са ти ясни колкото и на повечето руснаци. Те обаче и държавата им винаги са по очи.

                                И не че нещо, но е любопитно какво според мурзилките е читаво мнение?
                                Например поредната лъжа произнесена от руски трол че САЩ са се опитали да убият мадуро читаво мнение ли е? Предполагам че да.
                                Това обаче показва защо ушанките винаги са по очи. Когато лъжата е държавна политика, се получава така.


                                На другото няма да отговарям. Ще спомена само че когато няма аргументи, има лъжи и обиди.


                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X