IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://m.24chasa.bg/mnenia/article/6852134 Барби, тук нещо оплюват стила на работа на макарона и говорят че е почти сигурно че втори мандат няма да има

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

      Абе барбароне, що зад това фалшиво писмо против комунистите уж, всъщност прозират жалки либерални изцепки за джендъроманинията ви.
      Дали под това жалко писмо ще се подпише г-н Ангел Джамбазки, който хитро сте включили в него?
      Що не си гледате страната където сте сега, а сте заронили крокодилски сълзи за нас тук?
      Смешното е че вие сте по-леви, по-комунисти и от лявата бесепарка нинова и сте на едни позиции с лидела на социнтерна в Европа Станишев!
      О, Боже - да плачеш ли, да се смееш ли?

      Скрийте се някъде и не ни давайте акъл как да си подреждаме къщата ТУК!
      +10 ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron
        Иво Мирчев

        Ситуацията с Търговския регистър (ТР) е породена ...............
        Е днес жалките изпълнения на новокомунистите от Дай България и НоваРеспублика са дали всичко от себе си и дори са се надминали
        Не го вадете това недоразумение профанизирания експерт Иво Мирчев -- уж маркетингаджия (ми да ходи да продава чорапи) пък дава мнение за ИТ и Уеб тенологиите По добре да се изправи пред бабите пред някой блок, пред Пинокио и Гнома и да събеседва с тях.
        Last edited by Tomy; 14.08.2018, 15:09.
        Socialism -- You Make It, They Take It.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Biliana Ambareva

          До председателя на Европейския парламент Антонио Таяни
          тговор на писмото на депутата Корнелия Нинова:
          ............ Същата партия стана причина да не се приеме Истанбулската конвенция, като проведе кампания срещу "скрития смисъл" на думата „джендър“. Това е единствената „европейска партия“, чиито симпатизанти открито призовават за излизане от ЕС и НАТО...............

          г-н Председател, смятаме, че е Ваше задължение да предприемете необходимите мерки, защото демокрацията, която е символ на обединена Европа, бе обвинена от Корнелия Нинова, като причина за проблемите в българското общество.
          Абе барбароне, що зад това фалшиво писмо против комунистите уж, всъщност прозират жалки либерални изцепки за джендъроманинията ви.
          Дали под това жалко писмо ще се подпише г-н Ангел Джамбазки, който хитро сте включили в него?
          Що не си гледате страната където сте сега, а сте заронили крокодилски сълзи за нас тук?
          Смешното е че вие сте по-леви, по-комунисти и от лявата бесепарка нинова и сте на едни позиции с лидела на социнтерна в Европа Станишев!
          О, Боже - да плачеш ли, да се смееш ли?

          Скрийте се някъде и не ни давайте акъл как да си подреждаме къщата ТУК!
          Last edited by Tomy; 14.08.2018, 14:47.
          Socialism -- You Make It, They Take It.

          Коментар


          • Фигаро: Диагноза !
            Първосигналната русофобия !


            В "Манджурският кандидат", шедьовър на американския режисьор Джон Франкенхаймер от 1962 г., съветски експерти разработват хитра машинация, за да дестабилизират Съединените щати и да доведат до триумфа на комунистическата идеология. Те вземат за заложник Реймънд Шоу, американски войник, който се бие в Корея, и използват хипноза и наркотици, за да го накарат да убие американския президент. Този филм е много показателен за антируската параноя, която върлува по онова време в Америка, след края на лова на вещици от сенатор МакКарти. Това пише Жоаким Имад, президент на асоциацията "Критика на европейския разум", в свой коментар във "Фигаро".

            Въпреки историческия обрат след края на Студената война, тревогите, свързани с Русия продължават и днес, пише авторът. В господстващия дискурс Русия често е представяна като подобна на октопод сила, която винаги е готова да прави конспирации срещу крехките и уязвими западни демокрации.

            Обвиненията срещу Москва са безчет: подкрепа за Доналд Тръмп, принос за победата на Брекзит и възхода на сепаратистите в Каталуния, намеса във френската президентска кампания, в полза на Еманюел Макрон и т.н. Дори вълнението около аферата "Бенала" бе приписано на Русия и на "русофилската сфера на влияние", която иска изкуствено за раздуе скандала. Така всички глупости, които поразяват западния елит и неолибералния ред, се оказват резултат на подмолните руски маневри, изтъква Жоаким Имад.

            Очевидно не сме наивни, за да отречем съществуването на мрежи за руско влияние в Европа или САЩ. Проблемът не е в това, изтъква авторът и посочва, че всички велики сили разчитат на своята soft power ("мека сила" - б.ред.), за да защитят жизнените си интереси в чужбина и прибягват до различни методи. Проблемът е на първо място във факта, че първосигналните обвинения срещу Русия често са нечестни.

            Способността за влияние на Русия и, в по-широк смисъл нейната власт, постоянно са надценявани от западните елити. Те пренебрегват всички ограничения на Русия: военен бюджет, близо десет пъти по-малък от този на НАТО, демографски спад, недостатъчно диверсифицирана икономика, която е прекалено зависима от горивата и т.н. Русия няма нито империалистическите амбиции, които твърде често й приписват, нито средствата за тези амбиции, изтъква авторът. Според него Русия по-скоро практикува политика на защита на своите интереси в съседство и иска да бъде балансираща сила в днешния международен ред.

            Други държави отиват много по-далеч от Русия в намесата си в чужбина, в момента, в който решат, че едно или друго правителство поема в посока, която противоречи на техните интереси, и не се спират пред нищо, дори пред международното право. Примерите с нахлуването в Ирак или свалянето на Кадафи в Либия ясно показаха това. Но двойният стандарт е такъв, че западните елити са по-склонни да си затварят очите за други страни, отколкото за Русия.

            Ако се спрем например на последната американска президентска кампания, има основание да се мисли, че Русия е имала интерес от победата на Доналд Тръмп. Неговият проект да задълбочи и умиротвори руско-американските отношения драстично контрастираше с враждебността към Москва, демонстрирана от Хилари Клинтън. Някои руски мрежи със сигурност са работели за победата на републиканския кандидат, но това е оказало слабо влияние върху крайния резултат. Във всеки случай, нищо, което да оправдае политическо-медийното значение около този случай, подчертава авторът. Той цитира изследователя Франсоа-Бернар Юиг, според когото единственият резултат от предполагаемото разпространение на фалшиви новини срещу Клинтън, е консолидирането на вота на избирателите, които така или иначе вече са скъсали с американския естаблишмънт и кандидатката на демократите.

            В такива объркани ситуации стратегията да се обвинява Кремъл за всички злини, които подриват "либералните демокрации", е изключително опасна. Тази склонност често цели да оправдае елитите за техните грешки и да предотврати повдигането на въпроси за последствията от политическите им решения през последните години.

            Брекзит например произтича от много дълбоки и присъщи на британското общество проблеми, както и на структурата на Европейския съюз: обедняване на средната класа и недоволство от неравенството, културна несигурност и объркване на фона на имиграцията, желание за възстановяване на политическата независимост и т.н. Да се обяснява всичко това през призмата на руските маневри е много нечестно. Тази първична русофобия поставя един голям проблем, от мига, в който започне да атакува свободата на словото. Проектозаконът за фалшивите новини във Франция например предвижда санкции за чуждите медии, които "дезинформират". Очевидно тази мярка не е насочена срещу "Ал Джазира", а именно към РТ и Радио "Спутник", т.е. субсидираните от Кремъл медии, с които Еманюел Макрон има личен спор. Френският президент ги обвинява, че са заговорничели, за да попречат на идването му на власт. Така, заради антируската параноя и в името на понятието fake news, което е твърде неясно, се атакува упражняването на основните свободи. Политиката е сведена до борба между лагера на истината и тълпите, манипулирани от Москва и, в по-широк смисъл, популистите, които са виновни, защото са гласували неправилно.

            Тази последна точка е фундаментална, защото почти систематичната русофобия, която се проявява днес на Запад, ни разказва в какво се е превърнала политиката: манихейска конфронтация между човечеството и неговите врагове, подчертава Жоаким Имад. Според него приписването на Русия на атрибутите на злото, означава да се отрече самата същност на политиката и на факта, че напрежението между доброто и злото се проявява по универсален начин. Може би руският мислител Александър Солженицин, улавя най-добре това: "Постепенно открих, че разделителната линия между доброто и злото не разделя нито държави, нито класи, нито партии, а пресича сърцето на всеки човек и на цялото човечество" ("Архипелагът Гулаг").

            Така че тези, които отричат сложността на света, от искрена загриженост за бъдещето на либерализма в своите общества или поради неспособността си да понесат факта, че Русия се възстанови след разпадането на СССР, не помагат на демократичния дебат, който твърдят, че обичат. Те му пречат и правят реалността още по-неясна.

            През 1991 г. дипломатическият съветник на Горбачов Георгий Арбатов отправи следното предупреждение към Запада: "Ще ви направим най-лошата услуга, ще ви лишим от враг!". Арбатов сгреши. Руският враг все още е тук. Както и конспирацията, но невинаги там, където я очакваме.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Biliana Ambareva

              До председателя на Европейския парламент Антонио Таяни
              тговор на писмото на депутата Корнелия Нинова:

              Уважаеми г-н Таяни,
              Обръщаме се към Вас във връзка с изпратено Ви от депутата Корнелия Нинова писмо.

              В Република България е приет закон за обявяване на комунистическия режим в страната за престъпен. Това е действащ закон на Република България, приет от 38-то народно събрание на 26 април 2000 г. Член трети обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори, а член четвърти обявява всички действия, извършени с цел съпротива и отхвърляне на режима, за „справедливи, морално оправдани и достойни за почит“. Корнелия Нинова е лидер на БСП, а тази партия заявава открито, че е наследник на БКП. Същата БКП, поддържала и установила комунистическия режим в България! Корнелия Нинова претендира с писмо до премиера Бойко Борисов да им бъде даден паметникът на Бузлуджа, който е символ на тоталиторния режим на БКП! След проведения общопартиен референдум в края на март 1990 г., на 3 април 1990 г. Българската комунистическа партия (БКП) се преименува на БСП. Чрез смяната на името си, БСП се опита да и се разграничи от БКП и престъпленията на комунизма. Но нейните членове си останаха същите. И въпреки, че формално се отказаха от стриктното прилагане на марксизма, членовете на БСП продължават да празнуват 9ти Септември, денят в който Българската комунистическа партия е дошла на власт. Въпреки, че според цитирания закон, на тази дата БКП е дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на Българи и довела страната до национална катастрофа.

              Членовете и поддръжниците на БСП отричат или оправдават лагерите на смъртта в България и зверствата извършвани в тях! Валери Жаблянов народен представител на БСП, се изказа в защита на Народния съд, оскърбявайки паметта на жертвите и техните наследници, за което бе отстранен от поста заместник-председетале на Народното събрание. В писмото си Корнелия Нинова заявява, "че се вменява колективна вина и посоченият за унищожение враг са всички български социалисти - това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа." Силни думи, но докато БСП удобно правят сравнения с Хитлер и са възмутени от вменяването на "колективна вина" искаме да подчертаем, че колективната вина на тази партия е призната със закон! От БСП пропускат да споменат какво мислят за Сталин техните поддръжници, защо го величаят и защо ликът му е на чаши, тениски и плакати, които се продават на техните митинги и чествания. И докато като европейци БСП заклеймяват Хитлер и нацизма, не се притесняват да отдават почит на друг диктатор виновен за смъртта на милиони хора, съюзник и съучастник на Хитлер до 1941 година. Изказването на Ангел Джамбазки е отговор на критиките на Нинова за липсата на реакция у нас на изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско. Нека да напомним на г-жа Нинова, че създаването на "македонската" нация е наложеното от Коминтерна, подготвящ отделянето на части от България! Решението за Балканската комунистическа федерация и създаването на „македонска“, „тракийска“ и „добруджанска“ нации са част от социалното инженерство на Кремъл. Под влияние и по настояване на националният предател и съветски гражданин Г. Димитров, на който тяхната партия все още кланя и нарича "вожд", се провежда кампания на вписване на народност „македонец“ в личните документи на български граждани!

              Господин Таяни, интересен е начинът, по който "европейската партия" БСП представя Европа и ЕС, като проводник на "еврогейски ценности" и колониално робство. Същата партия стана причина да не се приеме Истанбулската конвенция, като проведе кампания срещу "скрития смисъл" на думата „джендър“. Това е единствената „европейска партия“, чиито симпатизанти открито призовават за излизане от ЕС и НАТО. Същите симпатизанти открито подкрепят политиката на Путин и Русия и нейните действия в Крим, Донецк, Луганск и Алепо. БСП е „европейска партия“, чиито лидер Корнелия Нинова заяви ”Демокрацията ни отне всичко"!

              г-н Председател, смятаме, че е Ваше задължение да предприемете необходимите мерки, защото демокрацията, която е символ на обединена Европа, бе обвинена от Корнелия Нинова, като причина за проблемите в българското общество.

              С уважение,
              Който е съгласен да се подпише на петицията! Ще бъде изпратено с всички подписи!

              Коментар


              • Иво Мирчев

                Ситуацията с Търговския регистър (ТР) е породена или от престъпна некадърност или съвсем умишлено заличаване на данни. Почти невероятно е да става дума за хакерска атака, външна намеса и хибридни изпълнения. Едно е сигурно - фирмата, която обслужва дейността му носи голяма част от отговорността. Недопустимо е архивът на ТР да се е намирал на същия масив, на който е функционирал самия ТР. Това е все едно да отидете на екскурзия в чужбина с лична карта и международен паспорт, за да се подсигурите при изгубване на едното, но да ги държите на едно и също място в чантата си.

                ТР е ключов за националната сигурност. Спирането му създава хаос в бизнеса, банките, нотариуси, адвокати, блокира се икономическата активност. Не могат да се продават имоти, коли, да се сключват сделки, да се извършват парични трансфери.
                Абсурдно е ТР да е извън строя 6 дни, без логично обяснение какво се случва. При какъвто и да е проблем е недопустимо да липсва достъп до регистъра повече от няколко часа с технологиите, с които разполагаме. Договорът за поддръжка е класифициран и очевидно по-добре пазена тайна от опазването на самия ТР.

                Едва ли някога ще узнаем каква е истинската причина седмица да не функционира ТР, почти сигурно ще бъде направен опит за замитане на всички следи, въпреки че вероятността да бъде възстановена напълно информацията в него е минимална.
                Какво трябва да бъде направено:
                • Незабавен независим одит на всички държавни електронни системи (вкл. на ТР).
                • Преразглеждане на практиките за сигурност и съхраняване на информацията (неофициално почти навсякъде има огромни пропуски).
                • Създаване на звено, което да контролира и одитира непрекъснато тези процеси, вместо това да бъде оставяно на волята на фирмите, които ги обслужват.
                • Преразглеждане на всички договори с обичайните фирми, които печелят държавни поръчки за изграждане на информационни системи и повишаване на изискванията за сигурност и носене на отговорност.
                • И последно - задължително поемане на политическа отговорност за този провал.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                  https://www.youtube.com/watch?v=wwzZMqKnU9k
                  "Пора ОТКАЗАТЬСЯ от доллара!" Жириновский выступил с МОЩНОЙ речью против англосаксов!
                  "Россия как всегда в своих бедах винит всех но только не саму себя..что за народ..все вокруг них виноваты кроме их самих.. поэтому и дошла Россия туда где она сейчас есть..а дальше ещё хуже будет"

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                    Times: Новите санкции на САЩ само ще повишат популярността на Путин.
                    Подобно на Тръмп, руският президент печели от конфронтацията и санкциите само укрепват статута му.

                    Защо Владимир Путин е все още толкова популярен в Русия” е озаглавил статията си в Times Майкъл Биниън (Why Vladimir Putin is still so popular in Russia).
                    Браво Западът все по-добре разбира ватната психология
                    Сега остава да разбере, че тази психология води винаги към самоунищожение
                    и да ги остави на спокойствие - да се крадат, да се въоръжават, и да се самоизтребват

                    Коментар


                    • Times: Новите санкции на САЩ само ще повишат популярността на Путин.
                      Подобно на Тръмп, руският президент печели от конфронтацията и санкциите само укрепват статута му.



                      „Защо Владимир Путин е все още толкова популярен в Русия” е озаглавил статията си в Times Майкъл Биниън (Why Vladimir Putin is still so popular in Russia). Ако някой се е надявал, че новите санкции на САЩ ще настроят руснаците против президента Путин, навярно ще го постигне разочарование, предупреждава The Times. Високата популярност и до сега „остава загадка”, защото какъвто и да е натиск страните от Запада да оказват на Русия „заради анексията на Крим, интервенцията в Сирия, отравянето на Скрипал или намесата в американските и европейските избори”, то поддръжката на неговата политика от страна на населението само расте, се отбелязва в публикацията. Затова и новите ограничителни мерки ще бъдат възприети по-скоро като опит „да се унизи” Русия от страна на Вашингтон и те само ще сплотят руснаците, прогнозира авторът. Руският лидер с изгода за себе си използва многобройните търговски ембарго и забрани за експорт, формирайки и усилвайки в ума на руснаците представата, че Западът е „непримиримо враждебен” по отношение към Русия и че само той лично притежава достатъчно смелост и решителност на кормилото на властта да противостои на всички опити извън Русия да диктуват нейната вътрешна и външна политика, се казва в статията. На изборите през март Путин отново победи и получи нов президентски мандат със 77% от гласовете, а равнището на поддръжката сред населението не пада под 50%. След въвеждането на първите санкции Путин „спечели точки за сметка на конфронтацията, вадейки от равновесие озадачените чужденци”, се подчертава в публикацията. Ефектът се оказа точно противоположен, руснаците се сплотиха около президента си. Историята, че той защитава страната от неизменно враждебната Америка и нейните съюзници, беше тиражирана от всички медии. Обикновените руснаци вярват в нея и досега. Според Майкъл Биниън, основа за неувяхващата популярност на руския лидер се крие в относителната финансова стабилност, която той осигури на руснаците по време на своето управление. „Русия не помни такова процъфтяване в продължение на 80 г. след революцията” – пише изданието. Когато вместо вечно пияния и ексцентричен президент Елцин беше избран млад, здрав и трезвен бивш агент на КГБ, той веднага направи голямо впечатление на страната със своето внимание към дисциплината в органите на властта, на улицата и на работните места. На мястото на посткомунистическата неразбория дойде ред, при който започна възстановяването на властта” – пише The Times. Сега Русия се опитва някак да смекчи удара и последствията от санкциите, изразходвайки огромните парични резерви, натрупани в периода на относителния разцвет на икономиката, пояснява авторът. „Противопоставянето със Запада породи в Русия нещо като обсаден манталитет, а историята показва, че руснаците винаги са готови да затегнат колана заради защитата на Родината” – пише изданието. „Руските хора с огромно подозрение гледат на западния либерализъм. Близостта на Путин към Руската православна църква и неговото положително отношение към традиционните ценности намират отклик в умовете на младите руснаци, а това на свой ред усилва предаваните от Кремъл сигнали” – пише The Times.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

                        E те тогава само стой и гледай, как за нула време няма да остане и едно кюлче в трезорите на росгосколхоз бамка.
                        Няма проблем ако не го направят като краварите навремето да обявят че е долара е в златен стандарт а всъщност да печатат в неограничено долари.....
                        Last edited by markov; 14.08.2018, 09:53.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                          Споко , не се пиняви.

                          Като ги гледам Руснаците понатрупаха бая злато в резерва си...… и продължават да трупат
                          Не бих се учудил да вземат да се върнат към златния стандарт след някоя година…...да фиксират рубличката спрямо златото ..ма тогава всичкото соросойд ша получи удар
                          E те тогава само стой и гледай, как за нула време няма да остане и едно кюлче в трезорите на росгосколхоз бамка.

                          Коментар


                          • Anadolu: Кюрдите ще участват в сирийския удар по Идлиб
                            Руската дипломация отново показа високата си класа


                            Снощи, 11 август, се появи информация, че проамериканските кюрдско-арабски формирования „Сирийски демократични сили” решили да облекат униформи на сирийската армия и заедно с нея да атакуват джихадистите. Турската информационна агенция Anadolu съобщи, че в градовете Нубол и Захра в провинция Алепо опълченците напълно обединили силите си със сирийските военни. Местните отряди на SDF вече ще носят военната униформа на сирийската войска, за да не може турската армия да различава кюрдите от сирийските военни в очертаващите се сражения за Идлиб и западната част на провинция Алепо. „... организацията YPG (Отряди за народна самоотбрана) в рамките на споразумение с режима на Башар Асад през последните две седмици прехвърлила на контролираната от режима провинция Алепо 1300 боевики. Сутринта на 11 август през Манбидж към Алепо преминала колона със 100 боевики на YPG” – пише кореспондентът на Anadolu от Алепо. По информация на агенцията, кюрдско-арабските формирования заедно с проирански военизирани групировки, „поддържащи режима на Асад, ще преминат в настъпление срещу контролирани от опозицията селища Хайян, Анадан, Хурейтан, Уреме, Маарат ал-Атик и Дарет Иззе в западните околности на Алепо”. По такъв начин проамериканските СДС възнамеряват да засилят сътрудничеството си с Русия и режима на Башар Асад, твърди изданието. „По-рано YPG и режимът на Асад провели преговори, обсъждайки въпроси като военното сътрудничество, икономическата автономия на владените от организацията райони, а също военното сътрудничество против Турция” – обобщава публикацията. БЛИЦ припомня, че руските военни много месеци водеха преговори с кюрдските старейшини и полеви командири, за да ги склонят към сътрудничество с официален Дамаск.


                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=wwzZMqKnU9k
                              "Пора ОТКАЗАТЬСЯ от доллара!" Жириновский выступил с МОЩНОЙ речью против англосаксов!

                              Коментар


                              • В гостях у испанца первые лица государства







                                https://vimeo.com/284780392




                                Last edited by vanevski; 13.08.2018, 21:59.
                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X