IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Ха да му е честито на Доган - тази година ТЕЦ, догодина АЕЦ!
    Е тъй де, да знаеш, кой ще еновият ти Шеф.

    Коментар


    • Днес, 18:32
      Този коментар от v_tin е изтрит от aleks262
      Причина: Моля спазвайте добрия тон

      Ще бъда благодарен алекс ако ми посочиш една неприемлива дума в поста ми към имхотеп. Ако не можеш да ми посочиш ще смятам че несправедливо и тенденциозно са изтрити мои мнения

      Предупредих го да укрепи къщата където живее- дадох линк към бг медия, в този линк имаше видео на бурята флорънс- какво от всичко това е неприемливо? Ах да използувах думата барака- ами че 99% от къщите в говедария са такива- такива са за българите, за говедарите са си нормални, как може да бъде нормално да живееш между два талашита не знам.

      Коментар


      • Що се отнася до геоикономическите аспекти на глобализацията, нещата стават все по-спорни и конфликтни. В американският модел е заложена една стратегическа цел - поставяне под контрол и тотален диктат на всички икономически субекти, било то държави или компании, които разполагат със сериозни стопански ресурси. Само че тези субекти се оказаха не на американския континент, а в цитаделата на „Hеartland”-a, в Русия и Африка. Което пък доведе до началото на световна геоикономическа война. САЩ никога - нито военно, нито икономически - са воювали на собствена територия. Двете кръвополитни стълкновения на тяхна земя са вътрешнопространствени: изтреблението на индианците (с цел присвояване на земите им) и Гражданската война през 1861-1865. Американците не знаят, какво означава да се жертват невъзвратими вътрешни ресурси в битки срещу външен враг на собствена територия: хора, селища, материални и културни ценности. При тях георефлексът за самосъхранение и оцеляване никога не е стоял по такъв драматичен начин. Те винаги реализират (гео)икономическите и военните си интереси в други/чужди пространства. Затова загиналият някъде в чужбина американски войник е семейна трагедия, докато гибелта на хиляди, стотици хиляди и дори милиони чужди граждани е просто статистика. Такава е американската „демократична” логика. Неслучайно външнополитическата доктрина на САЩ се основава на схващането, че всяка точка на земното кълбо, която те смятат за зона на своите стратегически интереси, може и следва да бъде защитавана от тях с всички възможни средства, включително и военни. Пак затова, в геоикономически план, използвайки моделирани от тях инструменти на глобализация, САЩ преследват ясни и прости цели: без оглед на това, кой ги произвежда и продава, природните и другите икономически ресурси в различните пространства на планетата трябва да обслужват американския модел на глобализация. И тъй като тези цели невинаги могат да бъдат постигнати с чисто геоикономически средства, все по-често се прибягва до арсенала на геополитиката и кратополитиката: вътрешни преврати, „цветни” революции, „арабски” и други пролети, икономически санкции, митнически бариери, политическа и военна принуда за заобикаляне на енергийни трасета, милитаризиране на държави и групи от държави и т.н. Важно е да се отбележи, че всичко това се случва далеч от границите на САЩ. Именно за тази цел те поддържат и най-големия военен бюджет в света.



        Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
        Защо воюваме с бившите си Братя???? ВСИЧКИ тези народи фашисти ли са??? Защо никой не ни напада, а ние все воюваме и воюваме???? Защо почти всички мои Братлета са ранени и контузени само на чужда земя???? Събудете се, Русия вече няма съюзници, освен мизерната Беларус и виртуалния “Хондурас”

        Коментар


        • Oooo, vate,
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Татяна Кристи
            Тази случка трябва да отнесе главата на цялото правителството обаждане и да се изясни ситуацията. Защо ни излъгаха, че не били задържани?"
            Брех мама му стара- чак в сан франциско бг е станала известна, дамата няма ли да ходи да плава със сърф, ами се занимава с бг делата

            Коментар


            • Ха да му е честито на Доган - тази година ТЕЦ, догодина АЕЦ!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                Некакси ми се струва че последния абзац не е на място.
                Как точно са я възстановили остава пълна мистерия.
                Не че е изненада де,

                Едва ли нещо са възстановявали. След като някой плаща, без ТЕЦ -ът да работи...
                Last edited by Pyramid; 15.09.2018, 18:33.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                  Въглищната централа край Варна е строена в социалистическите времена. Има шест генерационни блока с обща инсталирана мощ от 1260 MW. Проектирана е да работи на вносни антрацитни въглища, което я прави неизползваема при влизането в сила на европейските екологични стандарти заради емисиите вредни газове, отделяни при горенето. Чешката енергийна компания придоби ТЕЦ-а през 2006 г. след приватизацията на електроразпределителните дружества в България, като тогава плати 206 млн. евро за централата. Оттогава досега мениджърите на компанията периодично са изтъквали, че обектът във Варна е икономически неизгоден, тъй като не е способен да възвърне необходимите инвестиции в очистващи инсталации. Вариант за експлоатация е ТЕЦ-ът да превключи от въглища на газ, което изисква инвестиция в подмяна на горивните инсталации, но той бе отхвърлен заради невъзможността да се гарантират доставките на природен газ.

                  Поради тази причина от 2015 г. "ТЕЦ Варна" не работи.

                  През 2017 Чешката държавна компания CEZ Group съобщи, че е договорила продажбата на притежавания от нея "ТЕЦ Варна", който не работи от две години като замърсяващ и икономически неизгоден. Купувач е варненската "Сигда", собственост на двете деца на бившия транспортен министър в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов, като самият той заедно със сина му са управители. По информация от чешката медия Hospodarske Noviny и от източник на "Капитал" цената на сделката е 50 млн. евро, постигната след състезание между два кандидата.

                  Папазов заяви пред "Капитал", че цената е конфиденциална и ще финансира покупката със заем от българска банка. Той добави, че възнамерява да запази ТЕЦ-а като генерационна мощност, възползвайки се от потенциала на прилежащото му морско пристанище, което е най-ценният, но труден за използване заради нормативни спънки актив.

                  Та тези каквито и да са , поне я възстановиха , инвестираха в нея и я направиха от въглища на газ , отвориха закрити преди това работни места ..... та ако всичките дела на Доган са такива лошо няма …..полезно е за държавата.
                  Некакси ми се струва че последния абзац не е на място.
                  Как точно са я възстановили остава пълна мистерия.
                  Не че е изненада де,

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    МВР забърка през нощта срещу петък международен гаф, арестувайки за няколко часа двама журналисти и адвокат, опитващи да спасят от унищожаване счетоводни документи, които според сайта "Биволъ" са свързани с корупционна афера на големи строителни компании. Димитър Стоянов от българското електронно издание, колегата му Атила Биро от румънския им партньор RISE project и адвокат са били задържани от патрул на пернишката полиция в поле в района на Радомир.

                    Абсурдното в ситуацията е, че униформените са изпратени на мястото след подаден сигнал от редакцията на "Биволъ", че журналистите проследяват изнасянето на уличаващи документи от офиса на строителната фирма "Джи Пи Груп", свързана лично от премиера Бойко Борисов с шефа на "Лукойл България" Валентин Златев. ...
                    https://bivol.bg/gp1.html
                    ...и, след унищожаването на документите, „безстрашно”, всеки може всичко да рече но, „„по липса на доказателства”...
                    И тук комунисти, Путин и Ко виновни, нале.Евала Барба, „,размаза ги”.
                    Last edited by Pyramid; 15.09.2018, 15:21.

                    Коментар




                    • Въглищната централа край Варна е строена в социалистическите времена. Има шест генерационни блока с обща инсталирана мощ от 1260 MW. Проектирана е да работи на вносни антрацитни въглища, което я прави неизползваема при влизането в сила на европейските екологични стандарти заради емисиите вредни газове, отделяни при горенето. Чешката енергийна компания придоби ТЕЦ-а през 2006 г. след приватизацията на електроразпределителните дружества в България, като тогава плати 206 млн. евро за централата. Оттогава досега мениджърите на компанията периодично са изтъквали, че обектът във Варна е икономически неизгоден, тъй като не е способен да възвърне необходимите инвестиции в очистващи инсталации. Вариант за експлоатация е ТЕЦ-ът да превключи от въглища на газ, което изисква инвестиция в подмяна на горивните инсталации, но той бе отхвърлен заради невъзможността да се гарантират доставките на природен газ.

                      Поради тази причина от 2015 г. "ТЕЦ Варна" не работи.

                      През 2017 Чешката държавна компания CEZ Group съобщи, че е договорила продажбата на притежавания от нея "ТЕЦ Варна", който не работи от две години като замърсяващ и икономически неизгоден. Купувач е варненската "Сигда", собственост на двете деца на бившия транспортен министър в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов, като самият той заедно със сина му са управители. По информация от чешката медия Hospodarske Noviny и от източник на "Капитал" цената на сделката е 50 млн. евро, постигната след състезание между два кандидата.

                      Папазов заяви пред "Капитал", че цената е конфиденциална и ще финансира покупката със заем от българска банка. Той добави, че възнамерява да запази ТЕЦ-а като генерационна мощност, възползвайки се от потенциала на прилежащото му морско пристанище, което е най-ценният, но труден за използване заради нормативни спънки актив.

                      Та тези каквито и да са , поне я възстановиха , инвестираха в нея и я направиха от въглища на газ , отвориха закрити преди това работни места ..... та ако всичките дела на Доган са такива лошо няма …..полезно е за държавата.
                      Last edited by markov; 15.09.2018, 15:40.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Щом Доган има вече и ТЕЦ какъв е смисълът от тази държава?
                        • За най-умния политик на съвремието,спред мъдрия ни народ,създал най-либералната партия в държавата да си купи ТЕЦ не трябва да е проблем!?Впрочем не беше ли казал,че той раздава порциите и ако иска и летяща чиния може да си купи!?Така де,честито на г-н Доган ,честито и на неговите многобройни симпатизанти!

                        Коментар


                        • А бе никой ли не гледа григор здравков https://www.facebook.com/eurodikoff/...ref=nf&__xts__[0]=68.ARAmGZZmW2GDfBXT8_gD3-iidBfyoXT2pp4pLfCg3vJv6FmLgJOhI4fwL7pvbnkqMv8KORNi RfuiEEf6snSktCHV9wTHIkMKUkUZCzV9NOPV9Dj8xtFwdNgs_k pSZrgQU946_MC7cSc6q3-Uv7rFSA8bw4LAYwpP4MYrEEN9tGwJLmfhaiFMwQ&__tn__=C-R

                          W саото начало е и е интересно

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                            [ATTACH=CONFIG]n3380779[/ATTACH]

                            Ето какви безпринципни хора ни управляват:
                            през 2017 г за двама от заемащи висши постове в управлението излязоха снимки в които същите са позирали в музей с хитлеристки поздрав.
                            Ето какво пише Нинова!
                            "Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението. БСП ще направи всичко необходимо, за да информира своите европейски партньори- какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър", пише още в позицията на червените".

                            Президента шофьор също квичеше като заклана свиня.

                            Управляващите ведна поискаха оставките на двамата и те бяха отстранени от вастта.

                            Месец след това излезе снимка на съветника на Президента (Пламен Узунов) облечен в хитлеристка униформа и вдигащ ръка за хитлеристки поздрав. Никой не поиска оставката му и той не само че още е съветник, но Радев го гласи за Кмет на Пловдив. Хайл гусин Президент!
                            A с мамин ваню какво ще стане, щото той май е от поне 10 години кмет на пловдив, и кой е този шофьор станал президент, ако имаш предвид румен радев трябва да внимаваш да не те посетят от козяк че той изкара две специализации там и в началото на мандата се говореше доста че именно от козяк са го препоръчали на нинова. Нали ти е ясно че няма как някой дошъл отникъде пък бил той и генерал да стане кандидат , а в последствие и президент. Играта на БХ беше да изкара някой който е неизбираем- е изкара майката на народа, дали е имало фъндък за нея допълнително е друг въпрос. Можеше спокойно да остави и плевню, все едно щеше да падне. Но ако беше изкарал габровския кмет тогава нещата щяха да са различни. Да не говорим какво би станало ако беше излязъл БХ на дуел

                            Коментар


                            • Click image for larger version

Name:	image_10954.jpg
Views:	16
Size:	21.6 КБ
ID:	3380779


                              Ето какви безпринципни хора ни управляват:
                              през 2017 г за двама от заемащи висши постове в управлението излязоха снимки в които същите са позирали в музей с хитлеристки поздрав.
                              Ето какво пише Нинова!
                              "Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението. БСП ще направи всичко необходимо, за да информира своите европейски партньори- какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър", пише още в позицията на червените".

                              Президента шофьор също квичеше като заклана свиня.

                              Управляващите ведна поискаха оставките на двамата и те бяха отстранени от вастта.

                              Месец след това излезе снимка на съветника на Президента (Пламен Узунов) облечен в хитлеристка униформа и вдигащ ръка за хитлеристки поздрав. Никой не поиска оставката му и той не само че още е съветник, но Радев го гласи за Кмет на Пловдив. Хайл гусин Президент!
                              Last edited by Krum Sokolov; 15.09.2018, 09:24.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Татяна Кристи

                                Тази случка трябва да отнесе главата на цялото правителството и на самия премиер:
                                Ето какво се е случило в нощта на тайното горене на документи:
                                Биволъ:
                                "Още в деня на публикацията #ДжиПиГейт предупредихме МВР, че от сградата на Джи Пи Груп на Черни Връх се изнасят документи. И какво мислите, че стана? Нищо. Няма качулки, няма обиски, няма закопчани с пранги крадци на еврофондове. Два дни изнасяха и горяха документацията без нула внимание от компетентните органи. Сами проследихме къде я горят. Уведомихме МВР и колегите Димитър Стоянов и Атила Биро тръгнаха натам. В полето до Радомир, към 8 вечерта, полицаите изскочиха от храстите, тръшнаха ги, закопчаха ги с белезници и им взеха телефоните.
                                Следва пълен полицейски абсурд. Три часа полицаите установяввт кои са, макар колегите да са се легитимирали веднага като журналисти. Установяват, но не им връщат телефоните. От редакцията на втория час без връзка започваме да звънии. От полицията в Радомир и в Перник ни отказват информация къде са и какво става с тях. От София получаваме информация, че не били задържани, а отведени за обяснения в Радомир. Това се оказа невярно, има протоколи за задържане. Намесва се румънския консул и посред нощ тръгва към Радомир. Чак в 4 сутринта възстановихме връзката с колегите.
                                Въпросите тази сутрин са много. Кому беше нужен този среднощен екшън? Защо МВР не спазва правата на хората да направят едно телефонно обаждане и да се изясни ситуацията. Защо ни излъгаха, че не били задържани?"
                                Кире, Кире ....да те беше родила майка ти един мисир, да те хапнем за деня на благодарността, та белким да има някаква файда от теб.
                                Цялото това писание е събирано от комунистически вечеринки и добре платено. Никой не държи секретни документи с тонове, че да не може да ги изгори цели 2 дни. ако са имали 2-3 папки то първо щяха да ги смелят с машинка преди да ги изхвърлят и никой нямаше да вика Биволарите да присъстват на унищожението им. Още повече и ареста, на румънски журналист(продал се на рашките за шепа копейки) за по достоверно. Ако си малко в час ще се сетиш ,че нещата не се правят така и че всичко е скалъпен компромат. Като се има предвид ,че медиите ни са подкупни и зависими от собствениците им работата е ясна. Когато бяха протестите за тока се скъсах да пиша че е разработка за сваляне на законно избрано Правителство, но никой не слушаше и дойде Орешарски да нахрани огладнелите комунистически олигарси. Гергов беше обявил Панаира за продажба. Виждаш какви бизнесмени. Ако не са на власт да им дават държавни поръчки фалират.

                                Last edited by Krum Sokolov; 15.09.2018, 09:23.

                                Коментар

                                Working...
                                X