IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Я дай някакв3и линкове че нещо ме съмнява това което говориш особено за пенсията- както я описваш имам чувството че е фиксирана, а би трябвало да е според парите. Ако не е според парите би трябвало да е дошъл комунизма в твоето село
    ...
    - Шефе, ако не ми вдигнеш заплатата дъс 100 лева, ще река на всички, че си ми я вдигнал с 200.”.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Русия на ръба на колапса в добива на петрол.
      Кефффффффффффффф , аааааааааа?? Утре фалират

А нещо да си чувал че руснаци взеха поне 50% от нефта на венецуела, за сделката с иран няма да говоря, газпром инвестира в казахстан, да не говорим какво правят в африката. Ееееееееех майка- пишеш без да мислиш, същата работа като с войниците в крим- те си бяха там, ама ти ги написа че сега са отишли. А бе карай лефффффффффф да пада

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Тук във ( F ) втората ми пенсия е 90% от първата ми пенсия
        Втората ми (незадължителна) осигуровка ми осигурява 100% изплащане на всичките ми медицински разходи, включително за зъболекари и очила
        Пък вие продължавайте да си гласувате за червената сган и да ги търпите, вече цели 74 години
        Я дай някакв3и линкове че нещо ме съмнява това което говориш особено за пенсията- както я описваш имам чувството че е фиксирана, а би трябвало да е според парите. Ако не е според парите би трябвало да е дошъл комунизма в твоето село

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

To твоя способ е ефективен като хтекономайзера

Гроздето е кисело, налэ

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            ...за сметка на това, когато започнат да сондрат по моя способ, с техните залежи, ще могат да удавят света в шистов нефт.
            To твоя способ е ефективен като хтекономайзера

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• ...за сметка на това, когато започнат да сондрат по моя способ, с техните залежи, ще могат да удавят света в шистов нефт.

Коментар

• Русия на ръба на колапса в добива на петрол

Русия е на ръба на срив на добива на петрол в Западен Сибир - ключова област, която осигурява всеки втори добит барел.

На фона на санкциите, спъващи достъпа до западни технологии, изчерпването на старите местонахождения и почти пълната липса на нови такива, добивът на "черно злато" ще намалее с 2-3% годишно и към 2024г. ще намалее със 17%, прогнозират анализатори от Vygon Consulting.

По текущите цени на световния пазар, икономиката ще загуби 28 милиарда долара годишно от доходите от износ, а бюджетът, на който половината се формира от петролните и газовите такси - 1,5 трилиона рубли.

Ресурсната база на петрола в Западен Сибир стремително намалява, отбелязват от Vygon: местонахожденията, полетата са наводнени. Извлечената на повърхността субстанция съдържа само 11% въглеводороди, а 89% - замърсяване и вода.

Тук влияе съветският подход за засиленото развитие на депозитите, когато в опит да се преизпълни държавния план, в ямките на сондажа се инжектира разтвор, без да се мисли, че това убива перспективите на полетата в дългосрочен план.

Същите методи се прилагат и сега, като в резултат за 10 години добивът се е свил с 36% - до 27,5 тона на ден от една ямка, изчисляват от Vygon.

Доскоро колапсът можеше да се забави с въвеждането на нови депозити. Но на практика големи местонахождения няма: според Министерството на природните ресурси неразпределеният фонд от подземни петролни богатства е само 1,6 милиарда тона. Това са само 3 години на добив на сегашните нива (530 милиона тона годишно, или 11,1 милиона барела на ден).

"Да съживят" умиращите находища биха могли технологиите за хидравлично разбиване/фракинг. Но санкциите на САЩ срещу Русия забраниха доставките им в Русия, собствени съоръжения за хидравлично разбиване страната няма - създадена е само една пилотна инсталация, както съобщи през март на президента Владимир Путин министърът на енергетиката Александър Новак.

Въпреки че добивът в Руската федерация бие рекорда от 1987 г., не бива да се подвеждаме по приказките за измамно слабото въздействие на санкциите: технологичните ограничения се натрупват във времето и липсата на нови технологии се проявява след време, казва директорът на Школата по енергетика „Сколково“ Татяна Митрова.

Според Министерството на природните ресурси през 2016-17 г. страната не е открила големи нефтени и газови находища.

Предполага се, че застаряващите находища ще бъдат заменени от находища в Арктика, където до 2030 г. ще се добиват 2,2 милиона барела на ден. Но дори и с настоящите относително високи цени на петрола, нито един проект в Арктика не е печеливш, каза ръководителят на Съюза на нефто-газовите компании на Русия Геннадий Шмал: няма инфраструктура, транспортни канали.

Освен това, руските компании на практика нямат собствени технологии и оборудване за разработване на неконвенционални и морски находища, допълни Митрова.

Коментар

• Големият спор във ФБ бил- Колко е продъллжила срещата ка комуниста член на БКП - БМБ с Президент Тръмп- 3-6 или 10 секунди..

ДА ЖИВЕЯТ БХ, ШИШИ И ЧЕРЕШКО..

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                    Фтората пенция ще се изчислява по правилото на трите пръста. Средният ѝ размер ще се определя със средния от тях...
                    Браво Ваньо! Бравоо Кооств! Бананите за пенционерите, скачали на младини по площадите, са осигурени!
                    А след време ще четем подобни радостни новини и за втората задължителна здравна осигуровка
                    Тук във ( F ) втората ми пенсия е 90% от първата ми пенсия
                    Втората ми (незадължителна) осигуровка ми осигурява 100% изплащане на всичките ми медицински разходи, включително за зъболекари и очила
                    Пък вие продължавайте да си гласувате за червената сган и да ги търпите, вече цели 74 години
                    Last edited by barbaron; 25.09.2018, 11:16.

Коментар

• НАРОДЪТ ГЛЕДА

Мартин Карбовски

Народът гледа и вижда как цялата наша високомерна интелектуална зловеща пасмина на НПО-хранилка отвън дружно нападна тия дни Виктор Орбан и неговата партия Фидес.

Защо му е на българския интелектуалец да се бори с тоталитариста Орбан?

Нямаме ли си по-наблизо кражби и несправедливости, които да посочим със справедлив европейски гняв?

Народът гледа и се чуди, откога партия от семейството на ЕНП е станала такъв партиен враг, брей мааму стара?

Народът гледа как опорките на Сорос висят във въздуха - затова ли Унгария получава еврофондове, за да ги краде Фидес?

Бахмааму - тука, у нас - ако някой се разрови ще разбере, че еврофондовете въобще не стигнаха и за 200 км магистрали и за каквото там пишеше по документите.

Ма те Орбан заядоха, като по сигнал. Чунким ний тук авторитаристи нямаме, не сме виждали!

Народът гледа и се чуди на Макроновите изцепки - няма да получавате еврофондове, щом не прибирате бежанци.

Така ли, вика народът, ми ний и без туй не сме получили нищо от еврофондовете! Иди по селата да видиш, бе?!

А и ако бехте коректни - щяхме да ви кажем, че ние бежанци срещу еврофондове не щем. Това е.

Не сме се разбирали така, и всеки фонд си беше за каквото си беше предназначен.

Нема сега да ни се усуквате гемиджийски - фондовете бяха за конкретни неща. Вноските ни в бюджета на ЕС - също.

Къде сега някой реши, че ще приемаме бежанци срещу пари. Не Ви щем тия пари. Вие го поканихте, вие си ги прибирайте.

И без туй, вика народът - нито бежанците ни искат, нито ние ги искаме.

Къде искате да насадите по нашите земи африканци - това чудо и Сталин, и Хитлер не са ни го предлагали.

Народът преглежда печата и вижда - голяма пазарна медийна икономика ни се случва тия дни, ей! Направо пазар, та дрънка.

Всеки сайт у нас си е изписал спонсора - неправителствените организации са най-големите opinion makers - на тоя сайт от Америка му пращат пари, на оня от Брюксел, на трети директно от унгарския евреин.

Погледнете ги какво пишат - по писането им ще им познаете и спонсора.

Всичко е анти-Тръмп, руска заплаха и “долу Орбан”.

Плурализъм на килограм, никой вече не задава въпроси, само опорка до опорка.

Народът гледа и си вика - тия убиха "Работническо дело" и Милко Балев в класацията на печатарското шаврантийство. Ужас.

Всеки преглед на печата е като библейското “по опорките ще ги познаете”.

Народът гледа и не вярва на очите си какво стана - българската интелектуална мисъл днес е отявлено Хилъри-стска.

Направо хитлеристка си е.

И феминистка, и вегетарианска, и троцкистска, и блек-лайф-матър, и още по-лява - каквато там пращат по телеграфа.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                        Фтората пенция ще се изчислява по правилото на трите пръста. Средният ѝ размер ще се определя със средния от тях...

Браво Ваньо! Бравоо Кооств! Бананите за пенционерите, скачали на младини по площадите, са осигурени!
                        А след време ще четем подобни радостни новини и за втората задължителна здравна осигуровка
                        Мани другото, ами пишат че по партидите за втора пенсия имало средно 3000лв, кой ще я получава не знам и колко дълго ще кара с 3000лв. Императора го няма да обясни как е хавата

Коментар

На това твоето някои му казват лост ин транслейшън.
                          Няма как да спечеля или загубя спор с мажната. Това не може да се случи с него. Максимума на което е способен е да напише два реда пряко сили. И да прочете най-много три реда.
                          Виж с линкчетата е добър.

Ся от втората част на поста ти ясно си личи причината поради която си се съгласил на валутно-рублеви приходи.
                          Социализмът е бил майка за едни, но мащеха за теб. Това обаче по странен начин се е отразило на характера и на израстването като индивид. Усещам стокхолмски синдром в теб. Колкото повече са те мачкали, толкова повече си ги обичал?

Хайде по-късно пак, че имам едни долари за харчене и ме сърбят ръцете...

Имаш грънци , сърби те аспуха ...
                          https://www.youtube.com/watch?v=IeOwEQ3ZWSA е глей кво правят хората , ти докат подсмърчаш край дувара , както казваше един пичага , дето вече не пише тука !
                          https://www.youtube.com/watch?v=eaPHCVAo8LY
                          Last edited by majnata; 24.09.2018, 19:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                            Фараоне, това да не би да беше някакъв скромен опит да ме известиш, че докато ме е нямало си успял да изтръгнеш крупна победа в ярък теоретичен спор с Майната и сега деликатно опитваш да върнеш лентата към този ярък елемент в биографията ти.
                            Майната никога не ми е бил близък приятел, но с риск да чуеш нещо неприятно, ако има залози за победа във ваш спор, по бих бил склонен да заложа на него.
                            Най-малкото иронията и сарказмът му са унищожителни.

Аз от доларите не съм се отказал, кой те излъга. Едно време, когато работехме за бай Тодар , имаше една категория мои колеги, които видимо живееха и работеха само за да извъртят нещата в посока, че да ги пратят лично тях в доларова командировка. Викахме им =валутно болните=.
                            На мен силиците ми бяха малко и нямах допълнителни разкрасяващи фактори, та до доларово-валутна командировка не успях да се добера, ама знае ли човек в такава вирусоопасна среда какво може да е прихванал))
                            На това твоето някои му казват лост ин транслейшън.
                            Няма как да спечеля или загубя спор с мажната. Това не може да се случи с него. Максимума на което е способен е да напише два реда пряко сили. И да прочете най-много три реда.
                            Виж с линкчетата е добър.

Ся от втората част на поста ти ясно си личи причината поради която си се съгласил на валутно-рублеви приходи.
                            Социализмът е бил майка за едни, но мащеха за теб. Това обаче по странен начин се е отразило на характера и на израстването като индивид. Усещам стокхолмски синдром в теб. Колкото повече са те мачкали, толкова повече си ги обичал?

Хайде по-късно пак, че имам едни долари за харчене и ме сърбят ръцете...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Бе ти пиши по-често, че на твоя приятел мажната не му стигат силиците нещо.

Иначе... няма. А и защо са ти долари, нали ще се отказвате от тях?

Фараоне, това да не би да беше някакъв скромен опит да ме известиш, че докато ме е нямало си успял да изтръгнеш крупна победа в ярък теоретичен спор с Майната и сега деликатно опитваш да върнеш лентата към този ярък елемент в биографията ти.
                              Майната никога не ми е бил близък приятел, но с риск да чуеш нещо неприятно, ако има залози за победа във ваш спор, по бих бил склонен да заложа на него.
                              Най-малкото иронията и сарказмът му са унищожителни.

Аз от доларите не съм се отказал, кой те излъга. Едно време, когато работехме за бай Тодар , имаше една категория мои колеги, които видимо живееха и работеха само за да извъртят нещата в посока, че да ги пратят лично тях в доларова командировка. Викахме им =валутно болните=.
                              На мен силиците ми бяха малко и нямах допълнителни разкрасяващи фактори, та до доларово-валутна командировка не успях да се добера, ама знае ли човек в такава вирусоопасна среда какво може да е прихванал))

Коментар

• [QUOTE=vanevski;n3383623]
                                Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Дори не съм подозирал за съществуването на това място!
                                Ще го погледна, но категорично е изключено да търся изява там.
                                И какво излиза - Ванката е първа писта, така ли?!

Един мой постинг там... Тук червеничкото да ти е познато? Лудите умора нямат! Пак нов ред на земята!

]
                                Иване, оставям на заден план възражнията си към теб и несъгласието с много от постовете, с които заливаш тукашната публика.
                                Вече не ми е интересно да споря с теб и да разобличавам злобно и недобросъвестно облъчване, спекулации със свети неща.

Сега реагирам само и единствено за да споделя, че този пост, който си пуснал в отговор на закачката ми, събужда моята чисто човешка загриженост.
                                Човек, ти трябва да се погрижиш за себе си.
                                Вече не сме млади, а имаме още за вършене на този свят!
                                Този път наистина без лоши чувства.
                                Нещо в поста ти ми напомня за Ото Вайнингер.

Коментар

Working...
                                X