IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Руската ”Главна дирекция на разузнаването” празнува 100 години.

    С праздником , дорогие товарищи !

    Коментар


    • "Преди малко повече от десетилетие България се присъедини към Европейския съюз с надежди за по-добро бъдеще. Хората излязоха да празнуват по улиците в деня на присъединяването, мечтаейки за една модерна и прогресивна страна, която да загърби комунистическото си минало. Реалността обаче, се оказа твърде различна.

      България не се справи с изчистването на петната от Съветското управление. Корупцията и непрозрачността причиниха големи разделения, а мафиотският елит запълва празнината, останала след Москва. Страната е трудно място за правене на бизнес и опасно за политическите дисиденти.
      Междувременно, драстичното изтичане на чужд капитал от страната предвещава икономически хаос, а популистите демагози яростно се борят за властта. Ако България не се прочисти, мечтите на нейните граждани за Европейския съюз може да бъдат разбити.

      Икономическите цифри вече показват една лоша картина. България е най-бедният член на ЕС – тя има най-ниската средна заплата в ЕС (575 евро на месец), най-ниската минимална заплата (260 евро на месец) и най-ниската средна пенсия (190 евро на месец). В резултат на това повече от 40% от българите са поставени в риск от бедност и социално изключване – това са проблемите, които членството в ЕС трябваше да разреши. Проблемът не е, че в България няма пари. Просто голяма част от тях се държат от малка група влиятелни бизнесмени с връзки в подземния свят.

      Тази разнообразна група от хора включва такива като най-богатият човек в държавата – Васил Божков -„Черепа“, предполагаем мафиотски бос, който е замесен в измами, изнудване, заплашване и пране на пари, както и хотелиерският магнат Ветко Арабаджиев, за когото наскоро издадоха европейска заповед за арест заради укриване на данъци и пране на пари.

      Този посткомунистически елит е създал свят, в който подкупите често са част от всеки публичен търг за всеки голям проект, в който компании биват превземани от мафиоти без никакви санкции, а хора биват разстрелвани на улицата при дребни корпоративни спорове. Нещо повече, новата банда босове отказва да сподели своето незаконно придобито богатство. Тези хора печелят осем пъти повече от обикновените хора.

      Международни организации като „Прозрачност без граници“, която наскоро обяви България за най-корумпираната държава в ЕС, отдавна са заклеймили порочните практики в страната. Но вместо да предприеме действия, българското правителство си е създало навика да не обръща внимание на корупцията – а дори и самото то може да е част от проблема. Министър-председателят Бойко Борисов от години е обвиняван, че има връзки с мафията.

      Всеки репортер, който говори тези истини, рискува да бъде тормозен. В момента България е на най-ниско ниво сред държавите-членки на ЕС по свобода на медиите. Този микс от репресия и стагнация е произвел най-бързо изчезващата нация в света, в която хиляди от най-интелигентните и способни българи я напускат. За 15 години повече от един милион от 8-милионното население на България са емигрирали. Въпреки че някои от тях може да се върнат след като приключат образованието си в чужбина, това хронично обезлюдяване в комбинация с огромното укриване на данъци, изцежда държавната хазна и поддържа бедността заради която толкова много хора емигрират.

      За капак и чуждите инвеститори се отказват от България. Членството в ЕС трябваше да покаже, че България е отворена за бизнес, но чуждите инвестиции рязко намаляха, вместо да се увеличат оттогава. Сега този процес се превръща в истинско бедствие – нови данни от българската народна банка показват, че преките чуждестранни инвестиции са паднали с цели 71% през първите осем месеца на 2018. Странното желание на правителството да се заяжда със западните мултинационални корпорации само ускорява този процес."
      https://frognews.bg/obshtestvo/aktua...ska-kasha.html

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
        Но след 1944 и офицерите се промениха.
        Верно е!Поучастваха в разкриването на 2-3 плацдарма в полза на РККА 1944-45г.,предимно неуспешно (неслучайно навремето фронтовак се котираше по-зле от трудовак,т.е нищо общо с АБПФК) където залога беше "ако останеш жив,те чака Народен съд".Задатъка обаче беше спазен и през 1968 БНА добре се включи в потушаването на троцкисткия чехословашки метеж.И дотам....Повече участие не последва донякъде защото Червената армия правилно реши да си върши работата сама с идеологическата обработка на местното население,вместо да прибягва до интернационална братска помощ,Деградацията беше факт още преди 1980 г. и с ликвидирането на армията от митко луджевия нещата си дойдоха по местата все едно сме имали Втори "Демократичен"Народен съд!

        ПС: Кавичките на Демократичен, разбира се, са излишни.....

        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

        Коментар


        • Преди години, когато бях сътрудник на Президента Първанов, генерал Марин беше наредил никой от Администрация на Президента, респективно и на вицепрезидента да не се занимава с "българско гражданство". Генерал Марин беше казал, нека поне нашата институция остане чиста и да не се занимава с тази далавера. Всеки, който познава системата и спецификата на това, как се вади българско гражданство, ще им кажа, че там са министерство на Правосъдието, Външно министерство, Вицепрезидент, ДАБЧ, ДАНС. Американско посолство си има собствен канал за вадене на Български документи и Българско гражданство.

          копи-пасте от друг форум

          Коментар


          • А бе къде е канадския пейзан

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              При френското колониално управление канаките бяха принудени да живеят в резервати в отдалечени райони, да плащат специални данъци и да полагат задължителен труд срещу много ниско заплащане.Те трябваше да спазват полицейски часове и не бяха допускани на някои места, запазени за европейските заселници.

              Сега канаките съставляват около 40 процента от населението на Нова Каледония, а хората с европейски произход са близо 27 процента. Останалите жители са хора, емигрирали от Азия и други тихоокеански острови.


              Носителят на най-високите френски демократични ценности дали ги знае тези работи
              Той сега е в процес на трансформация ... старото амплоа вече не се котира .

              Коментар


              • При френското колониално управление канаките бяха принудени да живеят в резервати в отдалечени райони, да плащат специални данъци и да полагат задължителен труд срещу много ниско заплащане.Те трябваше да спазват полицейски часове и не бяха допускани на някои места, запазени за европейските заселници.

                Сега канаките съставляват около 40 процента от населението на Нова Каледония, а хората с европейски произход са близо 27 процента. Останалите жители са хора, емигрирали от Азия и други тихоокеански острови.


                Носителят на най-високите френски демократични ценности дали ги знае тези работи

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                  Това го предлагах преди десет години по разни работни групи и в резултат съм у ъгъла и де крепя на въжетата. Когато има лична зависимост при раздаване на привилегии някои си правят лръхове на влияние. МВзРО се изтодижв круг от приближени на Русото, ама ме Маранде. Макар че си приличат по саюоизтъквамето.
                  Тука Кобрата че управи работите, Па нали е патриот само трябва да го привлечем у нашио лагер.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                    5 или 10 процента от македонците получили гражданство остават в България. Малоумните ни политици даже това не знаят как да го направят,.Просто вместо гражданство , което им дава право да си бият камшика за Европа ., те и за това го взимат и хич нямат някаво българско самосъзнание , по точно са некви тарикати. Според мен практика е абсолютно опорочена , то чак и пари съм им взимали. За да се избегне това Американския модел. Тип зелена карта , с право на работа в България. На 7 година ако всичко е на ред взимат гражданство. До тогава може да са създали семейства и намерили хубава работа и по малко вероятно е да емигрират в западна Европа. И това по принцип, също и за бесарабските Българи.
                    Това го предлагах преди десет години по разни работни групи и в резултат съм у ъгъла и де крепя на въжетата. Когато има лична зависимост при раздаване на привилегии някои си правят лръхове на влияние. МВзРО се изтодижв круг от приближени на Русото, ама ме Маранде. Макар че си приличат по саюоизтъквамето.

                    Коментар


                    • Днес, 16:12
                      Този коментар от majnata е изтрит от Andi11
                      Причина: Не е по темата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                        Ами, тая си отстоява законността. Макар че не винаги е била права. Има спор как да се доказва българския произход на македонски граждани. Там вероятно е била не съвсем в час, но е трябвало да се постигне споразумение. Има съмнение, че две заинтересовани групички - от МВРО и от МП си теглят чергата едни други, но от това страда работата. А тя отдавна изпортена, защото сме слаби в използването на инструмента гражданство при прокарване на нашите интереси. Търгуваме, докато румънци, унгарци и поляци го употребиха доста по-удачно.
                        5 или 10 процента от македонците получили гражданство остават в България. Малоумните ни политици даже това не знаят как да го направят,.Просто вместо гражданство , което им дава право да си бият камшика за Европа ., те и за това го взимат и хич нямат някаво българско самосъзнание , по точно са некви тарикати. Според мен практика е абсолютно опорочена , то чак и пари съм им взимали. За да се избегне това Американския модел. Тип зелена карта , с право на работа в България. На 7 година ако всичко е на ред взимат гражданство. До тогава може да са създали семейства и намерили хубава работа и по малко вероятно е да емигрират в западна Европа. И това по принцип, също и за бесарабските Българи.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                          Заеби я тая . Тази е неква соросоидка и къв е тоя джендър който я интервюира.

                          И сега по - сериозно.

                          Както някой обичат да се изразяват жената има по - яки топки за разлика от много политически мъже в България , а пу...те от Данс , който се въртят накъдето задуха вятъра даже не ми се коментират.
                          Ами, тая си отстоява законността. Макар че не винаги е била права. Има спор как да се доказва българския произход на македонски граждани. Там вероятно е била не съвсем в час, но е трябвало да се постигне споразумение. Има съмнение, че две заинтересовани групички - от МВРО и от МП си теглят чергата едни други, но от това страда работата. А тя отдавна изпортена, защото сме слаби в използването на инструмента гражданство при прокарване на нашите интереси. Търгуваме, докато румънци, унгарци и поляци го употребиха доста по-удачно.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                            http://epicenter.bg/article/Katya-Ma...tvo/167198/2/0
                            Катя Матева: ВМРО и Каракачанов се издържат от продажбата на българско гражданство (видео)

                            Имам всякакъв вид доказателства. Уведомила съм компетентните органи през 2016 г., каза тя и сподели, след като Каракачанов е станал силов вицепремиер срещу нея са предприети брутални действия
                            Заеби я тая . Тази е неква соросоидка и къв е тоя джендър който я интервюира.

                            И сега по - сериозно.

                            Както някой обичат да се изразяват жената има по - яки топки за разлика от много политически мъже в България , а пу...те от Данс , който се въртят накъдето задуха вятъра даже не ми се коментират.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                              Ми търпят , щот тъй е коректно ... в Германия е по - зле , там козируват на гинеколожка .
                              Аз на гинеколожка бих козирувал... без никакви долни помисли. А тя ако има такива, те са благородни. Докато обсъжданото ъъъъ, не ми идва на душа да го нарека лице, долните му помисли кога сбира парички за черни касички са да прави мръсотии на опонентите си. Гнусна работа. Писал съм го вече тук

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                                Ами, отдавна ви светкам, че става въпрос за едно дълбоко сбъркано многоличие и дембелозадие, което бърка личното си овластяване с национално отговорната дейност. За да се промъкне във властта е готов да орезили България, да подрони устоите й, само той да е отгори и да си развява шкимбьето. На всички ни е писнал с претенциите си, че е единствен освестен патриот, но някои си го ползват като добър шмекер и манипулатор. Иначе той се има за най-хитър и подъл, не търпи да му се противоречи и чака всички да го ласкаят и да му козируват. Най-после се намъкна във ведомство където по устав козируват. Само не знам как български офицери търпят интригантстването. Но след 1944 и офицерите се промениха.
                                Ми търпят , щот тъй е коректно ... в Германия е по - зле , там козируват на гинеколожка .

                                Коментар

                                Working...
                                X