IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Здравейте ватани,

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Румен Христов: Ако СДС се върне във властта, ще работи за 2200 лв. средна заплата

      Е го , още един клоун !

      Коментар


      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
        Ааа, чел си, Начев, повече от и за Захария, отколкото аз. Ще се вслушам във впечатленията ти.

        Колкото до Ванката, а и Барабона също - да, човек остава с впечатление, че текстовете/пейстовете са приготвени предварително, вероятно от група на поддръжка.

        Относно неочакваните обороти при Ванката: възможно е не само един човек да поства от тази регистрация. Разни хора - разни идеали
        ​​​​​
        А може единият да е на 33, а другият на 45 оборота, а третият на 78 )

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Не знам защо така е излязло- първата графа е инвестицията, втората графа е колко пари са нужни за година
          Туй е много информативно, да не се чудите и петлаете с превод.

          Strom - ток

          Öl-Brennwert-Kessel - котел за нафта за горене

          Gas-Brennwert-Gerät - уред с газова горелка

          Öl-Brennwert-Kessel mit Solar (Heizungsunterstützung) котел за нафта за горене, вързан и към солар плюс подпомагане за отоплителни нужди

          Gas-Brennwert-Gerät mit Solar уред с газова горелка, вързан и към солар

          Pelletkessel котел на пелети

          Luftwärmepumpe термопомпа на въздух, това е другото име на климатика

          Erdwärmepumpe термопомпа земя

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Политик топи пред US-служби колеги и магистрати, за да спаси себе си

            Уточнение: Знаем името на българския политик, самопредложил се за информатор на американските служби и поискал сделка, натопявайки свои колеги, но засега не го обявяваме публично от съображения за сигурност за източниците ни, а и на хората, работещи в сайта. Не вярваме че българските институции могат (и въобще дали биха искали) да ни защитят.
            Тоест следващият гръмнат е нашият човек

            Коментар


            • Кой шъдъй той?

              Коментар


              • Политик топи пред US-служби колеги и магистрати, за да спаси себе си

                https://frognews.bg/novini/politik-t...vEcay2uCWbwkz0


                Доносникът е от кръга, поръчал агнешките главички пред ВСС... Източник: БГНЕС
                Български политик предложил на американски дипломати и представители на секрените служби компрометираща информация за свои колеги, бизнесмени и магистрати. Става дума за тяхно участие в корупционни практики, задкулисни сделки, участие в офшорни фирми и пари в банки без ясен произход.

                Политикът се самопредложил за защитен свидетел, за да се избави от разследване срещу самия него в САЩ. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници, пожелали анонимност. Информацията, която предложил, засягала хора от елита и висшия ешалон на властта. Заявил също, че притежава компромати за голяма участници в сегашното и предишните управления на страната, включително на ръководни постове в Брюксел и световни институции. Големият коз на „разкаялия“ се политик с „проговорила съвест“ били данни за връзки на български политици с руските тайни служби. Предложил информация, вкючително за поети ангажименти към руски концерни от Военно-промишления комплекс, поети от наши политици пред Кремъл. Те се изразявали в обещания за ликвидиране на военни производства в България, което освобождавало пазарни ниши за руски фирми.



                Самият политик (информатор/доносник) е участвал в оръжейни сделки и имал апетити към някои добре работещи български фирми. За такива процеси във вреда на България и родната икономика предупреди в понеделник бившият военен министър Бойко Ноев в предаването на Цветанка Ризова по бТВ. 22 милиона евро фирмата ”Виафот”, която атакува българската военна индустрия, препра чрез Министерството на икономиката, Държавната консолидационна компания и синдиците на КТБ. Защо това не се разследва от ДАНС? Министърът на икономиката Караниколов прокарва Руски интереси за разрушаване на българската военна индустрия. Не конфликтът между Украйна и Русия е заплаха за българските интереси, а плановете на Русия да разруши българската оръжейна индустрия, категоричен бе Ноев. Той допълни, че вече международни следователи работят по скандалните случаи, застрашаващи не само българския бизнес, но и националната ни сигурност. Говоря, за това, че в България в момента има една партия, която открито защитава интересите на Кремъл. Това са и лица и групи във властови структури, които по една или друга причина провеждат интересите на Русия. Става въпрос за органите за сигурност, разузнаването, контраразузнаването и други места. България е доста пробита от тази гледна точка, хвърли бомба в публичното пространство Ноев, който е доказан експерт в тази област. Според него българската оръжейна индустрия е „трън в очите на Кремъл”, тъй като сме в топ 10 на експорт на военна продукция.



                Политикът, потърсил американците предложил сделка: той им дава компромати срещу смекчаване на санкциите срещу него. „Щедрото“ предложение обаче не било прието, засега, защото американските служби и институции притежавали достатъчно доказателства за участието на „съвестния“ политик в редица криминални далавери, контрабанда и банкови измами. Знаели достатъчно и за съпричастността му към ангажиментите да бъде досъсипана българската оръжейна промишленост.



                Почти сигурно е, че политикът, който прави всичко възможно да се спаси, като натопи свои колеги, е същият, който бе поръчал и размахването на отрязани агнешки главички пред ВСС срещу позиция на председателя на ВКС Лозан Панов. Полицията тогава не разкри мъжете с маски, които безпрепятствено разнасяха кървавите животински трофеи в центъра на столицата...



                Уточнение: Знаем името на българския политик, самопредложил се за информатор на американските служби и поискал сделка, натопявайки свои колеги, но засега не го обявяваме публично от съображения за сигурност за източниците ни, а и на хората, работещи в сайта. Не вярваме че българските институции могат (и въобще дали биха искали) да ни защитят.

                Коментар


                • Ааа, чел си, Начев, повече от и за Захария, отколкото аз. Ще се вслушам във впечатленията ти.

                  Колкото до Ванката, а и Барабона също - да, човек остава с впечатление, че текстовете/пейстовете са приготвени предварително, вероятно от група на поддръжка.

                  Относно неочакваните обороти при Ванката: възможно е не само един човек да поства от тази регистрация. Разни хора - разни идеали
                  ​​​​​

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                    Единственият източник, който твърди това, е Захари Стоянов в спомените за срещите му с Дякона.
                    Исторически не е подтвърдено, че двамата някога са се срещали. Когато Захари е писал това, той е бил в партията на русофобите.
                    Надежда всяка остави!
                    Доколкото съм бил потапян в темата и доколкото става дума за Левски, позволявам си кратко включване.-

                    Невъзможно е да влезеш в разговор с Ванката по тази тема. Не чува и не иска да чува, никога няма да си направи труда да проучи сериозно или поне да прочете нещо повече. Тази теза (за освободителя поробител) поне я има при бай Захарий и може да вкара в заблуда, дори добронамерена заблуда. Това е нищо, обаче. Първата поява на Ванката във форума беше ознаменувана с грандиозно и тържествено хвърляне на масата, като удар с ковашки чук на онзи одиозен "цитат", в който "В. Левски заплашва бай Либен и онази лудетина Ботйова, че със собствените си кунки ще им отреже чепките".
                    Последва обръщане на внимание, забележка, крясък.
                    Глас в пустиня! Това му спечели прозвището: Чепката!

                    Продължава да изтипосва някакви колажирани текстове и трябва да се признае, че в някой от тези текстове има важни и интересни елементи, но всичко се случва по един много странен и особен начин. ООбсъжда се тема, оставаш с впечатление, че и той влиза в темата и ... миг след това се отплесва в някаква странна, напълно несвързана посока. Обемът на текстовете и честотата на тяхното постване говори, че става дума за предварително изготвени материали, които се копират и пействат директно във форума. При такъв подход не трябва да ни изненадва, че мисълта се накъсва. Кой ги пише и кой му ги подава, остава енигма. Дори на моменти получавам особено дежа вю, което е свързано с познат ефект от технологиите на миналото. При старите винилови плочи имаше подобни ефекти. Стари, компрометирани или лошо стопанисвани плочи имаха склонност да прескачат, което пораждаше досада, разочарование, но понякога водеше до комични резултати.

                    Бай Захарий никога не се е срещал с В. Левски. Това може да се докаже и чисто биографично, но не е необходимо. Достатъчно е да се погледне книгата му.
                    Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му

                    и предговора
                    ВАСИЛЪ ЛЕВСКИ

                    ПРЕДГОВОРЪ ОТЪ ЗАХАРИ СТОЯНОВЪ


                    Очевидно е, че говори за човек, когото не познава лично.
                    Напълно нереалистично е да се мисли, че авторът ще премълчи относно личното си познанство с някого, след като се е заел да пише негова биография и дори си е направил труда да изготви предговор.

                    Далеч съм от мисълта да отправям критики към Бай Захарий. Обратното, той е човек, който е лежал в турските зандани заради свободата на България, бил е мъж и има уважението ми. Ама, станал бил русофоб! Станал - това е неговият свят, неговата емоция, неговият живот.
                    Просто времето е било такова.
                    Имаше тук един вече изчезнал форумец. Бяхме противници, но иначе без съмнение - много начетено момче, ама и то объркано. Няма да го споменавам по име - не искам да наранявам нечии чувства или да излъчвам неверни сигнали към други. Преди години спорихме дълго и напоително точно по този въпрос. Кратко, позволих си да използвам примерно следното съждение: Текстът и начинът на изграждане на мисълта, историческите факти водят до извода, че З. Стоянов и В. Левски катагорично не са се срещали и не се познават лично, а творбата на З. Стоянов в частта си за В. Левски не може да се разглежда като исторически източник в тесния смисъл на думата, а е по-скоро едно художествено осмисляне на личността и времето, през субективния поглед на автора. На моменти текстът има характеристики на сага, на легенда, дори на приказка. Нека се опитаме да си представим действителността в младото български Княжество, а да не говорим в Румелия под властта на падишаха и ако сме достатъчно добронамерени и честни, ще прозрем, че в онзи исторически момент е имало ярка необходимост от такива книги в тази форма. За целите на разпространяване на познание и патриотично възпитание.
                    Поздрави!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                      За хайцойла/нафтата не съм съгласен с тебе няма такива цени от по 30-40 цента ... най ниското което съм виждал беше 85 цента ... между впрочем идеално е като гориво за дизел до евро 3 ...
                      ЧЕСТНО казано, това е цена от тук чул, там не разбрал, погледни тук https://www.heizoel24.de/heizoelprei...nZipCode=57000

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                        Макрон се предаде! Франция отменя ​увеличаването на акциза върху горивата
                        Á така!
                        ​​​​​​Но май беше не акциз, а екологична такса за въглеродна емисия.
                        Пари от въздуха!

                        Коментар


                        • Макрон се предаде! Франция отменя увеличаването на акциза върху горивата

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Няколко думи с цифри за протестите в Париж, по време нa които се очертаха 2 основни искания, въпреки, че в редиците на жълтите жилетки има пълна какафония, но тези 2 искания засягат всички във Франция и правителството е готово да се обсъждат и търсят отговори на тези искания.
                            • Първо стойноста на акцизът върху горивата. Във Франция акцизът е висок и той е около два пъти по-висок от този във България, а крайните цени във бензиностанциите са близки да цените в българските бензиностанции.
                            • Второто искане е да се увеличи минималната заплата, която в момента е около 2800 лева, докато цените на основните продукти са приблизително равни с тези в България като качеството е по-високо и по-гарантирано.
                            И тук ще добавя, че здравеопазването във Франция е признато като първенец от световната здравна организация и най-достъпно и демократично. Ще добавя и нещо свързано с Никулден. Французите не ядат шаран, защото смятат че той не е за храна на хората поради неговите вкусови качества но всъщото време ядат достатъчно риба но различна от шарана. Всеки мислещ може да си изведе необходимите изводи.
                            Да бе ,затуй пък ядат на Аушан боклуците , айде бегай ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Французите не ядат шаран, защото смятат че той не е за храна на хората поради неговите вкусови качества но всъщото време ядат достатъчно риба но различна от шарана. Всеки мислещ може да си изведе необходимите изводи.
                              Китайците пък ядат и им плющят ушите. Тези у нас имам предвид.
                              Кухнята им се смята за една от най-добрите.

                              Коментар


                              • Сигурно и тук Путин е виновен.

                                От американското министерство на отбраната съобщиха пред Си Ен Ен причината за смъртта на американския топ адмирал от военноморските сили Скот Стърни.

                                Той беше открит мъртъв в квартирата си в Бахрейн в неделя.

                                Адмирал Джон Ричардсън, началник на военноморските операции, заяви, че не се води разследване по случая.

                                Смъртта на адмирала е очевидно самоубийство. US-военни разследват внезапната смърт на командващия Пети американски флот в Персийския залив (ВИДЕО) Скот Стърни е командващ Пети флот на американските военноморски сили.

                                Пети флот на САЩ е създаден през 1995 г. за операции в Персийския залив. Щабът на флота се намира в град Манама в Бахрейн. „Това е трагична новина за семейството на Стърни, за Пети флот и за военноморските сили. Адм. Стърни беше награждаван професионалист и любящ баща, любящ съпруг и добър приятел“, заяви Ричардсън.

                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X