IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
    Америката
    По континента ли плюят или по говедария, защото на континента са и мехико и никарагуа и разни други държавици. Трябва да уточняваш

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Ватаните се подготвят да сворачиват властта.
      Какво е ватани и какво е сворачиват- ако може на български, ако не на английски или на немски

      Коментар


      • Ванчо ти от 77 бригада ли си

        Поглед.инфо/ Великобритания командирова в Украйна специално подразделение, „изпълняващо военни задачи в интернет, психологическо въздействие и информационни операции”. Появилата се информация за това вбеси британското министерство на отбраната. Какво прави в Украйна т.нар. 77-а бригада, доколко е ефективна работата ѝ и как трябва да реагира Русия.

        Посолството на Русия в Лондон коментира публикуваната в медиите информация за тайна операция на Великобритания в Украйна.

        „Руската служба на ББС съобщи, че няколко групи британски военни от тайна 77-а бригада се намират в Украйна. Уточнява се, че в бригадата служат повече от 1000 души, изпълняващи военни задачи в интернет, психологическо въздействие и информационни операции”.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
          Американската доктрина завещана от бащите-основатели на американската демокрация,донесла просперитет на обществата възприели WASP системата е елиминиране на диктатурите и режимите носещи разруха в света
          Я ванчо да ми обясниш, може и някой друг разбира се как се вързва долната статия това което ти си постнал. Според мен никак, според мен се опитвате да пробвате тоягата дали е достатъчно дебела, за да ви наложи по гърбовете. Нещо вашата демокрация издиша

          /Поглед.инфо/ В Полша и в Прибалтийските републики на 26 ноември започнаха командно-щабната фаза на военните учения на НАТО „Анаконда-2018”, която продължава до 6 декември, началото на ученията се предшества с учения на оперативното командване на полската армия, обединеното командване на НАТО и щаба на многонационалния корпус „Североизток”. По време на игрите са съгласувани процедурите по предаване на отговорността за военната операция от националните командни структури в структурите на Алианса.

          Това се предшества между 7 и 16 ноември от войсковите учения „Лайвекс” са територията на Полша, Естония, Латвия и Литва, както и във водите на Балтийско море, включително организирането на преминаване през Висла, тренировки на бойната авиация по базиране на магистралите, освобождаване на превзет от противника кораб в района на пристанището Гдиня в условията на използване на оръжие за масово поразяване. Проведено е отработване на действията при атака на морските съдове с невропаралитичен газ.

          Редица епизоди от „Анаконда” се организират в полските градове Белосток, Хелм и Велбарк. В Белосток, граничещ с Беларус, първо е изработено принудителното преместване на цивилното население от бойната зона. Тази тактика е използвана през 1941 г. от Вермахта, за да прикрие концентрацията на войските си близо до съветските граници. На официалния уебсайт на НАТО се съобщава, че в „Анаконда” участват около 12 500 войници в Полша и около 5 000 войници в Естония, Латвия и Литва; 5 хил. Единици военно оборудване, 45 кораба и 150 самолета и хеликоптери.

          Задачата на упражненията по официалната версия на НАТО е да се провери съвместимостта на въоръжените сили на Полша с войските на 10 съюзници на НАТО: Чешката република, Естония, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Турция и Съединените щати. Ученията се ръководят от началника на оперативното командване на полските въоръжени сили, генерал-майор Томаш Пиотровски.

          Ключовите учебни дейности по „Анаконда”, както се съобщава на уебсайта на НАТО, са форсирането на реките, упражненията на химическите, биологичните, радиологичните и ядрените отбранителни звена, военната полева медицина и военните стрелби, изпълнявани от полски и американски подразделения.

          Трябва да се отбележи, че големият брой бойни превозни средства, участващи в упражнението, не съответства на сравнително малкия брой военни (12 500 от Полша и 5 000 в балтийските страни). Може би тези цифри са изброени, за да се избегне необходимостта от покана на чуждестранни наблюдатели на упражненията (ако броят на военнослужещите, участващи в маневрите, надхвърли 13 000, е необходимо да се поканят наблюдатели от съседните страни).

          Руските източници, които се позовават на експертното мнение, смятат, че общият брой на войските на НАТО, участващи в ученията, е 100 000, което със сигурност е по-близо до действителния брой войници. Достатъчно е да разгледаме картата на разгръщане на „Анаконда” за да разберем, че по време на тези учения се разработват обкръжаването и последвалата концентрична атака срещу специалния район на Калининград на Русия, включително отражение на евентуална контраатака от Беларус. Крайната цел е завземането на Калининград.

          По време на учението се изследва взаимодействието на военните власти с цивилните органи и отделни елементи на командните структури на НАТО. Според полското издание Rzeczpospolita, след трудни преговори с американските военни, е договорено на ученията да участват 450 „опълченци” от паравоенните организации, въоръжени с макети на стрелково оръжие.

          Евакуирането на цивилното население зоната на бойни действия в градски условия се дължи на желанието да се практикува съвременната тактика на градската война. Сайтът на американския институт за модерна война Академия "Уест Пойнт" създаде специален отдел, в който публикува десетки статии за характеристиките на градското бойно поле, тоест за градския театър на операциите. Например, в статия, публикувана през пролетта на 2018 г., офицерът от активния военен разузнавателен резерв Джон Амбл, който е ветеран Ирак и Афганистан, и майор Джон У. Спенсър, участвал в двете войни в Ирак, призовават за „подготовката на армията за градски боеве”. Те се отнасят до началника на щаба на сухопътните сили на американската армия генерал Марк А. Майли, който смята, че „американската армия вероятно ще се бори в градските райони”.

          Режимът на засилена секретност и нежеланието на американските военни да позволят на полските милиции да участват в упражненията е най-вероятно свързано с разработването на съвременната военна концепция на НАТО за войната с множество измерения тоест едновременни военни действия на суша, в морето, във въздуха, в космоса и киберпространството. Подробностите за тази подготовка се пазят в тайна.

          Новата тактика на американската пехота „Мрежово роене”, която позволява на отделните единици да извършват автономни бойни операции без използване на електронни устройства, при условия на мощен удар на потенциален враг, също са разработени с голяма вероятност по време на упражнението.

          Тази тактика се основава на т.нар „стигмерия” т.е. предварително тествани децентрализирани действия на саботажни и атакуващи групи, включително в градски битки. Многоизмерната стигмерия ви позволява създаването на самоорганизиращи се „глутници” които работят без електронни съобщения.

          През 2014 г. в своята статия „Американската стратегия след Украйна” директорът на СТРАТФОР Джордж Фридман заявява, че „ако САЩ решат да влязат в конфронтация с Русия с използването на военен компонент, им е нужен стабилен периметър с колкото се може по-широк фронт, за да се разтегнат руските сили и да се снижи вероятността от руско нападение на един участък под страха от ответен удар на друг”. „Идеален механизъм за подобна стратегия може да стане НАТО в чийто състав влизат всички важни страни с изключение на Азербайджан и Грузия”.

          И по-нататък Фридман предсказва сценария на ученията „Анаконда”: „Балтийският излаз с дължина от 145 км. от Санкт Петербург до Естония ще стане мишена при дестабилизацията на Русия”.

          Изминаха четири години от публикуването на статията от Джордж Фридман и през това време Съединените щати и НАТО постигнаха значителен напредък в създаването на военна инфраструктура и бази на доставки, граничещи с Русия.

          През 2018 г. НАТО планира да проведе 106 съвместни учения в няколко оперативни области на европейския театър. Освен това в страните-членки на Алианса се провеждат още 180 национални учения. Освен това при ученията „Анаконда” в настъпателните учения по завземането на Калининград сценарият допуска възможността да се използва ядрено оръжие.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада.
            Марков, прекаляваш бе, човек!
            Съгласно просветлените съждения на Ванката ......,
            Да се свети името му!!!!!!!!
            нивото на обществено развитие на Източна Европа, включително България, съответвства на примерно нивото на Западна от около 15-ти век.
            А-а, разгеле!
            Ти тъкмо си отворил приказка за 15-ти век.
            Ама, дай да си имаме уважението! Става приказка в материала ти за геноцид от има-няма 95 %, а криминалните новини у нас днес споделят за само една и то пределно смахната история:

            Пенсионер удуши неволно със сезал 40-годишна!?

            Прекръствам се и си мисля за лакардията за Ямбол и СтамбОл!

            Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2018/12...odishna.395621

            Да не говорим, че около 15-ти век западната част на Европа въобще не е центърът на света.
            Ама, нейсе!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
              СВЕТОВНА СТАТИСТИКА

              Световна статистика за брой извършени убийства на всеки 100,000 граждани. Бележка – данните са от различни източници и е възможно известно отклонение.

              Русия 29.7

              САЩ 5.9

              https://militero.wordpress.com/2011/06/30/war-crime/


              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на „най-дългия холокост“ в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард „Американският холокост“, издадена през 1992 г. от „Оксфорд юнивърсити прес“ тази цифра е дори повече от 100 милиона.

                „Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от „ефективността“ на унищожаването на коренните индианци“, пише в книгата си „Адолф Хитлер“ Джон Толанд.

                Индианците дълго време имат най-висок процент на смъртност сред населението на Северна Америка. Основните им „убийци“ са: вариола, морбили, грип, коклюш, дифтерия, тиф, чума, холера, скарлатина и всички те се „внасят“ от европейските колонизатори. Някои историци смятат, че „европейските“ болести дори са причинили 80% от смъртните случаи сред автохтонното население на континента.

                Геноцидът над северноамериканските индианци: социологически преглед

                Понятието геноцид произлиза от латинската дума „Genos“, която означава в превод на български език „раса, племе“ и „CIDE“-убийство) и буквално означава унищожаване на едно племе или нация.

                Оксфордският английски речник определя геноцида като „съзнателното и системно изтребване на етническа или национална група“ и се отнася до първото използване на този термин от Рафаел Лемкин по време на нацистката окупация на Европа. Така документиран за първи път, термина е бил „приет“ за употреба и от Нюрнбергския трибунал като описателен, а не като правен термин.

                Официалното му приемане стана от общото събрание на ООН през 1946 година. Повечето хора са склонни да определят като „геноцид“ масовите убийства на конкретни лица. Въпреки това, през 1994 г., Конвенцията на ООН за преследване и наказване на престъплението геноцид, описва това явление, освен като „пряко убиване на хора“, още и като разрушаването и унищожаване на културата. Член II на Конвенцията изброява пет категории дейности, които ако бъдат насочени срещу определена национална, етническа, расова или религиозна група се приема, че е геноцид.

                Това са:
                • Убийство на членовете на групата;
                • Причиняване на сериозни телесни или душевни повреди на членовете на групата;
                • Умишлено създаване на условия, които да доведат до физическото унищожаване на групата;
                • Налагане на мерки, предназначени за предотвратяване на ражданията в рамките на групата;


                Насилствено предаване на деца от една група на друга

                САЩ отказаха да ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид. И това не е чудно. Много аспекти на геноцида са „реализирани“ спрямо коренното население на Северна Америка. Списъкът на американската политика за геноцид включва: масово унищожение, биологична война, насилствено прогонване от домовете, лишаване от свобода, въвеждане на ценности, различни от корените им, съзнателна хирургическа стерилизация на жените, забрана за религиозните церемонии и много други.

                Преди пристигането на Христофор Колумб земята, върху която днес са разположени 48 американски щата се е обитавала от 12 милиона души. Четири века по-късно, населението е намалено до 237 000, т.е. с 95%. Как?

                Когато Колумб се завръща през 1493 г. начело с 17 кораба, той започва да провежда политика на отвеждане в робство и масово изтребление на населението на Карибите. В продължение на три години са били отвлечени или убити близо 5 милиона души от местното население. Петдесет години по-късно, по време на испанското преброяване там е имало само 200 000 индианци!

                Лас Касас, основният историк в „Колумбийската ера“, цитира многобройни съобщения за ужасяващите деяния, извършени от испанските колонизатори над коренното население, включително масово изгаряне на деца, клане и резане на телата на отделни части с които са били хранени кучетата им и т.н.

                Интересното е, че с напускането на Колумб тази политика не спира. Европейските колонии, а по-късно и новосформираната САЩ продължава със същата политика на завоевание. По територията на цялата страна стават масови убийства, съпровождани със брутални скалпирания и масови преселения. Стига се дотам, че европейските колонизатори дори прибягват и до биологически оръжия. Британски агенти започват да раздават масово одеала на отделните племена, които били умишлено заразени с едра шарка. Твърди се, че така измират над 100 000 членове на племената Минго, Делавери и Шайени, обитаващи бреговете на река Охайо.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  ...
                  В нашите държавни институции поначало има внедрени руски агенти, българи, на държавна заплата, но обслужващи схемите на руския енергиен империализъм,
                  ..."https://terminal3.bg/ruskite-kompanii-ograbvat-balgarija-a-darzhavnata-vlast-si-trae-zashto/"]https://terminal3.bg/ruskite-kompani...i-trae-zashto/
                  https://terminal3.bg/ruskite-kompani...i-trae-zashto/
                  Абе дардароне какви глупости пак плещиш -- как можеш да цитириш най-мурзилкия сайт Терминал 3 уж против мурзилките.
                  Ама ти тук за канарчета ли ни взе? Що не си гледаш жълтите жилетки и повече да не се вясваш тук, Щирлиц, разкрит си!
                  Socialism -- You Make It, They Take It.

                  Коментар


                  • ...
                    В нашите държавни институции поначало има внедрени руски агенти, българи, на държавна заплата, но обслужващи схемите на руския енергиен империализъм, чрез залагане на неизгодни клаузи в договорите, чрез умишлено и немарливо изпълнение на служебните си задължение. Много от делата, които губи България, предварително са обречени на провал, какъвто беше и случаят с реакторите за АЕЦ “Белене”.
                    Там, въпреки шанса да се обжалва решението на арбитража пред швейцарския федерален съд, правителството на Борисов умишлено отказа да обжалва, като буквално подари 1,2 милиарда лева на “Росатом”. Неслучайно побързаха да започнат и плащането, което естествено доведе и до повишаване на цената на тока, за да може да се акумулират средства за изплащането в енергийния холдинг.

                    Но да се върнем към темата.
                    Става въпрос за данъчно престъпление, санкцията за което е от порядъка на 5 милиарда лева, т.е. доста повече от стойността на самата рафинерия заедно с цялата й инфраструктура, складови бази и бензиностанции.
                    При демонстрирана ясна политическа воля в защита на националните интереси на България българската държава не само може да вкарва над 1 милиард лева годишно в хазната ни, но и да си върне изцяло собствеността на рафинерията.

                    Но когато държавата се управлява от слуги на Путин, това няма как да стане и по тази причина българите плащат най-скъпия руски газ в Европа, най-скъпото парно и горива с най-висока надценка.

                    Какво губи още нашата държава и какво губи българинът.
                    Умишлено парламентът и правителството държат най-ниския позволен акциз на горива в ЕС. Само 65 ст. В съседна Гърция той е 1,40 лв./л., в Турция е 1,80 лв., В Германия е 1,20 лв.
                    Там тези пари влизат в хазната, с тях се строят и поддържат пътища, оттам се заделят и средства за пенсионната система.
                    Тук от акциза постъпват най-малко средства в хазната ни и го държат умишлено на най-ниския праг, за да може монополистът и картелът му да си слагат огромна търговска надценка.
                    ...
                    https://terminal3.bg/ruskite-kompani...i-trae-zashto/

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Писмо на Алберт Айнщайн, в което остро критикува религията, беше продадено за 2 милиона и 400 хиляди долара на търг в Ню Йорк.

                      Писмото, написано през 1954 година до германския евреин философ Ерик Гуткинд, е смятано за ключов документ в дискусията за науката и религията. В него ученият определя думата „Бог” като „продукт на човешката слабост”, а Библията нарича, „сбор от почитани, но все пак твърде примитивни легенди.
                      Барбаронка моя!
                      Сладкишче, ама ти говориш ли ми още?!
                      Аз си мислех, че вече към мен те привързва само галактическа и неизмерна омраза.
                      За сведение, когато и доколкото видиш цитирането ти от мен, това е единствено и само белег на желанието ми да оставя в наследство на поколенията твоята неподправена, архиценна и витално-любовна мисъл и реч. Ако случайно останеш нецитиран, всичко това рискува да бъде загубено завинаги, защото никога не може да се знае кой от витаещите около теб демони ще захапе изтерзаната ти душа и ще извърши кощунсвена принуда, карайки те да се самоцензурираш, дори да се самоунищожиш.
                      Аз отдавна нямам за какво да с и говоря с теб, освен ако не се покаеш.
                      За искрено покаяние, искрена прошка!


                      За Бог мога да разговарям много, но за целта е необходимо да имам партньор, комуто дарявам безпределно доверие. Трудно е, нали?! Необходима е просветеност, духовност, необходимо е познаване на болката, но и на любовта.
                      Изключено е да говоря с теб за Бог!
                      Може да намериш друга душа. Искам да споделя, че ти предстои дълъг и труден път. Нямам причини да не ти пожелая успех.
                      Самото решение за поемане по този път е много трудно. Всъщност пътят не е един, това са много тесни и стръмни пътеки, които не гарантират нищо. Може да започнеш с нещо, което е по-близо до теб: запознай се с младия и зрелия Хокинг. Само пример.
                      Само за начало.

                      Коментар


                      • Първото значимо събитие за развитието населението на Австралия се губи в тъмнината на праисторията , но въпреки това много неща свидетелстват , че първите заселници от югоизточна Азия са достигнали Австралия още преди най – малко 40 000 години . Това били аборигените . Те както показват намерените скелети изглежда , че изключително бързо се разпространили по целия австралийски континент . Аборигените не познавали земеделието и се изхранвали с лов , риболов и събиране на корени и плодове на диворастящи растения . Много преди идването на европейците през XVIII век , те създали своя самобитна култура – традиционно изобразително изкуство , народни приказки , музика , танци . Според статистиката днес аборигените са около 250 000 души или по – малко от 2% от населението на Австралия , като повечето от тях са мелези . По – голямата част от тях днес се чувстват изолирани от белите , но въпреки това се опитват да запазят своята племенна идентичност .
                        Датата на второто важно събитие за структурата на австралийското население е 26 януари 1788г. , когато в залива Джаксън акустира един от единайсете кораба на британскатафлота с 1030 души на борда , от които 548 мъже и 188 жени затворници . Тогава започва изтласкването на местното население от плодородните земи към недружелюбните територии на страната . Построява се първото селище – Сидни ( днес най – големият град в страната ) . От този момент до 1853г. Австралия е използвана като каторга , където били заточени около 160 000 британски затворници . Много от тях остават тук и след освобождението на колонията . Скоро идват и заселниците , първоначално от Великобритания , а по – късно от Германия , Италия , Гърция , Полша и Източна Европа .
                        Първите противоречия между коренното население (аборигените) и емигрантите възникват скоро след създаването на колонията , засилени от стремежа на заселниците да се установят в Куинсланд . Като последица от гоненията и кланетата , както и от внесените болести , аборигените в южните части на страната на практика са избити . В други части те представляват малка част от общия брой на жителите .
                        Значителен прилив от заселници се наблюдава през 50-те години на XIX век и по-точно през 1851г. , когато в щата Виктория е открито злато . Това е началото на ,,Златната треска” ( 1851-1861г. ) , привлякла над 15 000 златотърсачи от всички краища на света с надеждата за бързо забогатяване . Големи вълни на заселници са регистрирани след Първата и особено след Втората световна война . В страната пристигат около 5,5 млн. чужденци ( над 50% от тях са британци и голям брой германци , холандци , италианци , гърци и сърби ) . До 1973г. Австралия прилага избирателна имиграционна политика – приема само хора от европеидната раса . От 60-те години на XX век значително нараства броят на имигрантите от Азия . Днес 95% от населението са европейци , 4% са азиатци и под 2% са аборигените .
                        Населението на Австралия днес наброява около 20 млн. души . То е много разнородно , съставено е от 80 народности . Около 68% са християните, а 16% са атеистите. Австралийско то население има висок стандарт на живот , но разликата между богати и бедни продължава да се увеличава . По - голяма част от населението ( 85% ) е съсредоточено в градовете и докато то успява да създаде впечатление за едно по - скоро космополитно общество , то битът в много градчета е повече или по - слабо повлиян от австралийския начин на живот .
                        Населените места се намират на големи разстояния едно от друго ( отдалечени са на километри ) , както и градовете в Австралия , в които живеят между 9 и 10 млн. жители . На тясната ивица на югоизточния бряг , където се намират и най – голямите градове в страната ( Аделайда , Бризбейн , Мелбърн , Пърт , Сидни ) живее повече от 90% от общото население на Австралия . Най – рядко населена е пустинната вътрешност на страната наричана ,,аутбек” . Хората , които живеят в аутбека са работниците от няколко отдалечени минни предприятия , които наистина нямат много контакти с другите части на страната . Към тях се числят и фермерите , които живеят със семействата си в отдалечени ферми . И най – накрая в аутбека живеят множество аборигени , често защитени от някой специално създаден резерват , който снабдява хората с най – необходимото .
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Tatiana Christy

                          Ще трябва да изтърпим поредната димка с връщането на Баневи, ......... бг и ЕС винаги плаща поръчките на некадърните клоуни!
                          Абе Дардарончо пак ли тая безпризорна жертва от Голдън Гейт? Стига фейк нюз платени с копейки!
                          Socialism -- You Make It, They Take It.

                          Коментар


                          • Дочь Пескова рассказала о депрессии богачей

                            Дочь пресс-секретаря президента Дмитрия Пескова Елизавета, которая большую часть времени живет в Париже, рассказала о своей депрессии в «Инстаграме»

                            .
                            [PHP][/PHP]


                            Кажете бе мурзилки за убийствата в в САЩ И РУСИЯ- 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ В КОЧИНАТА РУСИЯ









                            Якобы золотой молодежи не хватает внимания родителей, несмотря на роскошные шмотки и отдых на курортах. Пескова попросила подписчиков не поднимать тему проблем российской глубинки и не рассказывать ей о том, «как бедно живут люди», потому что она говорит о проблеме «благополучных семей». Какая незамысловатая логика! Если у вас нет богатого папы, квартирки в Париже и друзей с ролексами, вы из неблагополучной семьи… Какая печаль!
                            Last edited by vanevski; 05.12.2018, 22:50.
                            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                              За тебе и мюсюлманска да е , се тая .
                              Нямам проблем с никой религиозен човек. Това си е техен избор
                              А ти какво смяташ за правиш с българите мюсулмани у нас -- ще ги гониш ли?
                              А и между другото в твоята любима мурзилия Главния Мюфтия също е българин, от Волжска България?
                              И ко праим сега, Мазен?
                              Socialism -- You Make It, They Take It.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tomy

                                Пиянска душа на крепостно нещастие .... за теб чемодан, вокзал, мАсква !
                                Кажи му да разкаже за натровените с бояришник преди година,

                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X