IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ето какъв интересен коментар на мерих днес за фуражката със зелени чорапи:

    "Президентът отказва да разговаря с правителството и с парламента. Това е скандално.
    Този президент играе ролята на Ван дер Любе - пали парламента и се грее на огъня.
    Питам се дали е бил летец, или сапьор".


    Този коментар направи журналистът Юлий Москов пред ТВ Европа.
    Socialism -- You Make It, They Take It.

    Коментар


    • За да се задържи на власт президентът на Русия постоянно трябва да "изобретява" врагове или да води война

      Бил Браудър

      13DEC2018

      Моята грешка беше, че повярвах, че Путин иска да вкара ред

      Нося отговорност само за това, че не можах да защитя Сергей Магнитски от путиновия режим, казва бизнесменът, обявен в Топ 10 на русофобите за 2018 г.

      Бил Браудър е финансист, основател и ръководител на един от най-големите инвестиционни фондове Hermitage Capital Management. През 2005 година му е забранен достъп в Русия с формулировката "от съображения за националната сигурност". Опасявайки се да не го сполети съдбата на арестувания по това време Михаил Ходорковски, Браудър закрива компанията си в Русия и извежда служителите си в чужбина. През 2007 година руските юристи от фирмата, представляваща интересите на фонда Hermitage, откриват, че група чиновници под формата на възстановяване на данък печалба крадат и източват от Hermitage и държавния бюджет на Русия огромни суми, и инициират официално следствие по това дело в Русия. Един от тези юристи е Сергей Магнитски. Той е арестуван по насрещно обвинение, че е помогнал на Браудър да укрие данъци и почти година е държан в предварителен арест в Бутирския затвор. При това следователи по неговото дело са същите служители на МВР, които по свидетелството на Магнитски, непосредствено са участвали в разкритите от него кражби от държавния бюджет. Сергей Магнитски е подложен на изтезания и умира в затворническата болница през ноември 2009 година, след което Бил Браудър се заклева, че хората, виновни за смъртта му, никога няма да живеят спокойно. В края на 2012 година в САЩ е приет закон, който въвежда санкции (визови ограничения и ограничения за провеждане на финансови операции по отношение на руски граждани, които биха могли да имат отношение към смъртта на юриста или към нарушение на човешките права) - Законът "Магнитски". Оттогава такъв закон е приет в редица други държави, включително и във Великобритания. А на 10 декември в ЕС започна дебат по възможността той да бъде приет от всичките 28 държави от ЕС.

      В навечерието на този дебат, руската генерална прокуратура, която винаги е отричала, че Магнитски е убит в затвора, изведнъж обвини самия Браудър в това, че е убил своя юрист.

      Интервю на Ирина Демченко, The New Times

      The New Times: Тези дни руската Генерална прокуратура Ви обвини в убийството на Магнитски. Означава ли това, че те вече признават, че Магнитски беше убит?

      Бил Браудър: Именно това означава. Апаратът на генералния прокурор Юрий Чайка повдигна срещу мен и моите колеги абсурдните обвинения, че ние сами сме убили Сергей Магнитски. Това противоречи на доказаните и документирани свидетелства, че в предварителния арест Сергей Магнитски е бил подлаган на изтезания, че му е отказана жизнено необходима медицинска помощ. На 16 ноември 2009 година той е пребит до смърт от група от 8 затворнически надзиратели в болницата на затвора. Нито едно официално лице не беше наказано за злодейството - вместо това, сега те обвиняват мен за своите престъпления.

      - Защо точно сега?

      - Струва ми се, основно поради две причини. Първата е, че ЕС практически е готов вече да приеме своя версия на закона "Магнитски". Втората — разследването за пране на пари, в което заедно с нас участват множество правоохранителни служби от целия свят. 16 държави вече са започнали следствие точно по случая за кражбата, присвояването на 230 млн. долара, което разкри през 2007 година Сергей Магнитски. Неотдавна това доведе до разкритието и скандала за прането на пари от естонския клон на Danske Bank, и тази история оказа огромно влияние в банковия отрасъл и доведе до оставката на директора на Danske Bank.

      - Как стана така, че Вие се превърнахте във "враг N 1" за режима на Путин? Разполагате ли с някаква информация, която другите нямат?

      - Моят юрист Сергей Магнитски помагаше да се разследва и обнародва делото за присвояването на 230 млн. долара от фонда Hermitage и руския бюджет в края на 2007 година. Когато се оплакахме от тази кражба, руските власти вместо да проведат разследване, арестуваха Сергей Магнитски, 358 дни го държаха като заложник, изтезаваха го и го убиха на 16 ноември 2009 година. Тогава се заклех, че ще постигна справедливост за Сергей, но доколкото в путинова Русия това е невъзможно, потърсих правосъдие за тези, които са виновни за смъртта му и открадването на тези милиони в чужбина. Така се стигна до приемането на закон "Магнитски" в САЩ, Канада, Великобритания, Балтийските държави и всички те въведоха едни или други санкции по отношение на подмазвачите, обслужващи Путин. Сега и ЕС стигна до там, да приеме своя версия на закона "Магнитски".

      - Някога Вие бяхте лоялен към Путин и дори подкрепихте ареста на Михаил Ходорковски. Възможно ли е Путин да е вбесен от смяната на позицията Ви и да вижда във Вас "предател"?

      - Никога не съм бил "приятел на Путин", не съм влизал в неговия кръг. Никога не съм се срещал с него. Аз ръководех инвестиционен фонд, който донесе на руската икономика стотици милиони долари чуждестранни инвестиции. Но едновременно с това се борехме с корупцията в руските акционерни компании, настоявахме за повече прозрачност. Всичко това е вършено открито. Поддържах идеята за ограничаване на влиянието на руските олигарси, защото това влияние вредеше на руската икономика. Моята грешка беше, че повярвах, че Путин иска да вкара ред.
      Путин иска, тези, които управляват имуществото му и неговите приятели да бъдат свръхбогати хора.

      - Защо през 2005 година Ви забраниха да влизате в Русия и Ви обвиниха, че представлявате заплаха за руската държава?

      - Фондът Hermitage се бореше за по-голяма прозрачност в отчетността на руските компании, в които инвестирахме и нашата публична активност се превърна в проблем за Путин и неговите съучастници, които през 2005 година вече се бяха превърнали в олигарси.

      - Носите ли отговорност за укрепването на путиновия режим?

      - Нося отговорност само за това, че не можах да защитя Сергей Магнитски от путиновия режим.

      - Страхувате ли се за живота си?

      - Разбира се, че се страхувам. Получавам различни заплахи, включително да ме убият или да ме предадат на Русия. Но ние продължаваме борбата и вече 6 държави приеха закони, наречени на Сергей Магнитски, въвеждат санкции срещу десетки хора виновни в неговата смърт и открадването на 230 млн. долара. Освен руските граждани, много други нарушители на човешките права от целия свят попаднаха под санкции в рамките на закона "Магнитски". С други думи, името на Сергей Магнитски и законът, наречен в негова чест, станаха универсален инструмент за борба с тези, които нарушават правата на човека.

      - Защо никъде по света не се открива собственост на Владимир Путин, сметки на негово име? Или те не са му нужни?

      - Цялото си богатство той крие зад имената на приятелите си - такива като Ролдугин.

      - Каква е Вашата прогноза за бъдещето на Русия и бъдещето на Путин?

      - Всички диктатори свършват зле. За да се задържи на власт Путин постоянно трябва да "изобретява" врагове или да води война. За съжаление, руският народ и руската икономика са заложници на неговия клептократски режим.

      Да се предскаже кога ще дойде краят на властта на Путин е много трудно, но е очевидно, че режимът се намира на стадия на агонията.

      Превод: Faktor.bg
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

        Барби не знам кви идиоти цитираш ама тези писания нямат връзка с главния мозък.

        - Ние сме в коалицията на Хитлеристка Германия.
        - На Наша територия има Германски войски. Съпротивата срещу тях е единствено комунистическа.
        - Наши войски заменят техни войски в окупацията на части на Гърция и Югославия с това освобождаваме техни войски за източния фронт.
        - Нашата продукция - храни , тютюн и дрехи покриват нуждите на техни войски биещи се на Източния фронт.
        - Не посмяваме да пратим на източния фронт войска, но гузно премълчаваме че на източния фронт в подкрепа на германия има българска полева болница и Български санитарен влак лекуващ ранени германски войници.
        .....
        И за това в София има и сАветско посолство, на ул.Раковски, а на съседния ъгъл, на Царя и Раковска, е било представителството на Гестапо.
        Тук е било като Казабланка. Ама това червените орки не го споменават.
        Socialism -- You Make It, They Take It.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Първоначално изпратено от pinoccio
          Да бъдат сравнени англосаксонските бомбардировки над България с тези на съветските е, като да не направиш разлика между Клаудия Шифър и Мика Зайкова.
          E da deпри едните убити 100 чевека, при другите около 6000, при първите разрушени д кокошарника, при вторите разрушена софия
          Да бе, има големи и по-малки убийци! Това само червена кратуна може да го роди, щом трябва да се омаловажат червените орки на сталин. За щастие сме потопили не една подводница на червените орките и сме свалили, със свидни жертви на достойни българи, не една летяща крепост.

          А между другото в отворените архиви излезе, че англосаксонските бомбардировки са били по настояване именно на сатрапа сталин.
          Но вие и днес го почитате на плакати и знамена!
          Socialism -- You Make It, They Take It.

          Коментар


          • Това не е вярно, това са измислици на Путин
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Вижте на ВИДЕО как суперлуксозни и скъпи коли бяха унищожени от протестиращите в Париж

              • 15.12.2018 10:50 /

              При масовите размирици в Париж през последните седмици, протестиращите, известни като "жълтите жилетки", започнаха да унищожават всичко по пътя си - от магазини до коли.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                Да бъдат сравнени англосаксонските бомбардировки над България с тези на съветските е, като да не направиш разлика между Клаудия Шифър и Мика Зайкова.
                E da deпри едните убити 100 чевека, при другите около 6000, при първите разрушени д кокошарника, при вторите разрушена софия

                Коментар


                • Да бъдат сравнени англосаксонските бомбардировки над България с тези на съветските е, като да не направиш разлика между Клаудия Шифър и Мика Зайкова.

                  Коментар


                  • [QUOTE=barbaron;n3418780[/QUOTE]

                    Прави впечатление , че напоследък когато нещата в "развитите капиталистически страни" отиват на майната си , платените дописници на Козяк обръщат взор за опорки към историята , нищо че ВСВ отдавна е свършила , нищо че СССР го няма ... нищо и че никой от четящите тук не вярва , че комунизмът е в Москва , а капитализмът в Брюксел ...

                    Коментар


                    • 7 души са ранени при паника заради хвърлени пиратки в мол в Дортмунд
                      Веднага след инцидента снощи органите на реда са задържали четирима младежи на 14 и 15-годишна възраст

                      Прочети още на: https://www.bgonair.bg/world/2018-12...mol-v-dortmund

                      Ако младежите са викали и аллахакбар , жертвите на пиратките сигур щяха да са двойно повече . Мдааа стадото е вече добре наплашено ...само ше ходи към кошарата .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        Valentin Petrov Попаднах на интересна информация от сайта на руското посолство в България, по повод дипломатическите ни отношения. Всеки, който може да чете, знае цялата истина, или останалата част от нея. Аз само ще цитирам официалния сайт: ... Дипломатическите отношения между СССР и България са установени отново през 1934 г. на равнище мисии (с размяна на телеграми между министъра на външните работи на България и народния комисар на външните работи на СССР от 11 и 23 юли 1934г.).

                        На 5 септември 1944 г. във връзка с това, че по време на Втората световна война България е съюзник на фашистка Германия, правителството на СССР с нота уведомява българското правителство за прекъсване на дипломатическите отношения и обявяване на война. ...” Такааааа! Знаем какви военни действия сме предприемали срещу СССР, знаем колко патрона сме изстреляли срещу СССР, знаем и че посолството на СССР в България не е затваряно и не сме ги гонили от тук. Някой, някаква логика да намира от обявяването на война и последвала окупация на страната ни?
                        Барби не знам кви идиоти цитираш ама тези писания нямат връзка с главния мозък.

                        - Ние сме в коалицията на Хитлеристка Германия.
                        - На Наша територия има Германски войски. Съпротивата срещу тях е единствено комунистическа.
                        - Наши войски заменят техни войски в окупацията на части на Гърция и Югославия с това освобождаваме техни войски за източния фронт.
                        - Нашата продукция - храни , тютюн и дрехи покриват нуждите на техни войски биещи се на Източния фронт.
                        - Не посмяваме да пратим на източния фронт войска, но гузно премълчаваме че на източния фронт в подкрепа на германия има българска полева болница и Български санитарен влак лекуващ ранени германски войници.

                        И през 1944 година за пореден път установяваме че сме сбъркали страната и се мъчим да се правим на много учудени що Руснаците на път за Берлин и тук раздали справедливост .....

                        п.п.
                        Между другото влизането ни в територията под опеката на Руснаците е най-големия късмет който сме имали през ВСВ. Руснаците не са се съгласили на разпарчетосване на България защото така или иначе сме щели да бъдем в тяхната сфера на влияние....

                        Ако бяхме останали под опеката на Великобритания , Чърчил е мразел България и е имал желание да я накаже жестоко като я разпредели територии между Югославия и Гърция.
                        Исканията на Гърци и Югославяни след ВСВ за репарации са такива че България днес щеше да започва от Пловдив на Север и от София на Изток...
                        Last edited by markov; 16.12.2018, 13:57.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Великобритания ще забрани рекламите, които показват неумели шофьорки или мъже, които не могат да поставят памперс. Това съобщи Комисията за рекламни стандарти, цитирана от фондация "Томсън Ройтерс".
                          https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/12...home_main_news

                          Тея май имат и Министерство на Истината.
                          Деева и демокрацията и свободата на словото по англосаксонски!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • В Госдуме объяснили призыв Госдепа к Германии отказаться от «Северного потока — 2»

                            «Позиция американцев абсолютно понятна, потому что их коммерческие интересы преобладают над разумом, над всем, что они сейчас делают. Попытки продавать свой дорогой СПГ — вот единственная суть. Открытый лоббизм своих компаний… Их не волнует ни Германия, ни чьи-либо другие интересы. Их волнуют только свои собственные. И мы видим это везде», — подчеркнул он.

                            При этом Чепа усомнился в том, что американской стороне удастся отговорить немцев от строительства «Северного потока — 2», поскольку для них такое решение экономически невыгодно.

                            «Во-первых, это серьёзные потери. Во-вторых, вероятность попасть под ещё больший диктат американцев. То есть сейчас у них совместное с нами предприятие, которым будет «Северный поток — 2». А если они пойдут по альтернативному предложению приобретать более дорогой газ от США, то где гарантии того, что американцы не поднимут ещё больше цену? Это очень серьёзные риски. И только непредусмотрительные политики могут пойти на такое», — заключил парламентарий.

                            Ранее Госдеп призвал Германию отказаться от «Северного потока — 2».

                            Коментар


                            • Да видим другите бомбардировки

                              Въреки обявената война България не води активни бойни действия и е в дипломатически отношения със СССР. Въпреки това, по настояване на Уинстън Чърчил[27] започват въздушни удари в различни краища на страната с мотива, че България е немски съюзник. [28]. След заключителния доклад на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ и Англия на Квебекската конференция, състояла се на 23 август 1943 г. са отправени препоръки до главнокомандващия съюзническите войски в Европа, генерал Дуайт Айзенхауер, ударите по обекти на територията на България да бъдат увеличени.

                              Решението за въздушна кампания срещу България на Имперския комитет по отбраната е взето под председателството на премиера Уинстън Чърчил и формално е протоколирано на заседанието от 19 октомври 1943 г.[29] Целта е да се постигне капитулацията на България. На 18.10.1943 г. е бомбардиран гр. Скопие, тогава в пределите на Царство България. В 12,15 ч. 24 леки бомбардировача „Уелингтън“ и изтребители Р-38 „Лайтинг“ атакуват гара Скопие. Разрушени са 40 сгради, убити са 30 човека, ранени са 23-ма. Същият ден са атакувани град Велес и гара Велес. Убити са двама и е ранен един човек. В 16,22 ч. отново е атакувана гара Скопие като са убити трима и са ранени 15 войници. Свален е един противников изтребител. Бомбардирана е и гарата на Скопие Генерал Жостов. На 13 ноември е първата вълна директни атаки срещу София с 91 самолета B25, Wellington и Blenheim. [29]

                              През февруари 1944 г. Чърчил отговаря на предложения за прекратяване на бомбардировките, че „след като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават допълнителни дози от него.“[30]

                              Самите британски историци като Базил Лидъл Харт признават, че „ползата от бомбардиране на цели райони в много отношения е твърде съмнителна“ и красноречиво определят „продължаването на бомбардировките на цели райони от британците много след като те вече нямат никакви основания или извинения да действат по този начин“ като „пренебрежение към елементарните морални норми в бомбардировъчната кампания“ [31]. Българските медии съобщават за нарушение на Хагските конвенции за водене на война. Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев. Отбелязани са случаи на обстрел на цивилни лица от бордовите картечници на американски съпровождащи изтребители. При такъв инцидент в гр. Дупница на 4 януари 1944 г. загиват 80 души![32][33]

                              След войната се появяват съобщения, че Георги Димитров е предал на Сталин протест на Васил Коларов. Сталин категорично настоял пред Рузвелт, че не иска да се разрушава бъдещата съветска окупационна зона. След „черния Великден“ на София в 1944 г. американският президент разпорежда, против волята на Чърчил, намаляване на интензивността на бомбардировките.[34][35] Въпреки това бомбардировките на 24 май 1944 г. над София и на 12 юни и 28 юли 1944 г. над Карлово. Само при тях, макар и не толкова масирани, жертвите са най-малко 92.
                              • Същият ден британската авиация извършва бомбардировки над България в интервала 20:05 - 21:40 часа. Началото е поставено от самолети Bristol Blenheim, които бомбардират Петрич и Хотово, а шест самолета Vickers Wellington хвърлят бомби над София и околни села като отговор на присъединяването на България към Тристранния пакт. В Петрич жертвите са трима германски войници и един цивилен, а петима са ранени. Бомбардировките над столицата са в 20:20 и 21:10 ч. ПВО доклада за пуснати 43 бомби, убити 18 и ранени 28 души. Разрушени са 14 сгради и възникват три пожара [43]. Атакувани са летище Божурище и селата Биримирци, Орландовци и Ораново. В 20.40 ч. са хвърлени бомби при с. Джерман и махала Пуньова могила – загиналите са 5, а ранените 3-ма.
                              • 7 април – Бомбардирани са гара Ихтиман и село Златарица.
                              • В 1.15 ч. на 14 април, след пускане на осветителни авиобомби е бомбардирана София. Избухват 64 бомби, 77 не сработват или са пуснати в положение „невзрив“. Убитите са 14, ранените са 25. На гарата е запален влак с боеприпаси. Бомбардирани са летище Враждебна, с. Бусманци и гара Гюешево.

                              Коментар


                                • В 22 часа на 22 юни неидентифициран самолет бомбардира град Добрич, като хвърля 6 бомби. По осколките са открити опознавателни знаци на кирилица и се предполага, че самолетът е съветски. Докладва се за разрушени 4 сгради, двама души са ранени.
                                • 12 август 1941 г. в 2.20 ч. отново от неопознат самолет са пуснати 4 бомби край с. Побит камък, Разградско – убити са мъж и жена. При с. Воден са пуснати 2 бомби. Село Гърчиново е бомбардирано с 8 бомби.
                                През 1941 година са бомбардирани общо 25 населени места, убити са 115 души и 162 са ранени. Пуснатите бомби са 252. При априлските бомбардировки ПВО артилерията не отбелязва резултати, а немските изтребители не участват. Септември 1942 г.[редактиране | редактиране на кода]
                                • През нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г. съветски самолети бомбардират градовете Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица. Един самолет хвърля 3 бомби над Стара Загора. Убита е една жена, 17 човека са ранени. Бомба е пусната и над Горна Оряховица. Ранени са двама души. Над Русе са хвърлени 4 бомби. При с. Червена вода са хвърлени 9 бомби, при с. Бузовград 8 бомби, които разрушават една сушилня.[44]
                                Нападенията принуждават правителството да въведе режим на затъмнение над цялата страна от 2 октомври 1942 година, което е прекратено на 16 май 1943 година. През 1942 г. са бомбардирани 7 населени места, убит е 1 човек и 19 са ранени. Пуснатите бомби са 27.


                                Съгласен съм да приема че това са руски бомбардировки
                                Last edited by v_tin; 16.12.2018, 12:44.

                                Коментар

                                Working...
                                X