IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Днес, 13:38
    Този коментар от majnata е изтрит от X_Y
    Причина: Неуместна снимка.

    Това е реалността , сори ! Орбан си е с внуците ...най милото , Макрон също ...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
      "Наложиха данъчна тежест на старите автомобили до 2004 г , а купуват самолети от 1973 година!"
      "Ташаци, госпожа Пешева, ей такива ташаци!"

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Направо ми се повръща от продажни политици.
        Комисионните не са за изпускане ...

        Коментар


        • Направо ми се повръща от продажни политици.Дойде някакво джюдже от америка и от Грипен станаха Ф16.Ние не сме суверенна държава а пионка на властващите,които получават рушвети от "американските си приятели"които в никакъв случай не са приятели на България.Повтаря се историята с Южен поток.Вече съм убеден че и турски поток няма да мине през България,защото продължават да строят хъбове,за да получават двойно по скъпия газ от Америка.Нашите политици са долна продажна измет(всички партии начело с Герб,които са в парламента).Едва ли хората в БГ са запознати с тенхическите показатели на различните видове оръжие и лесно могат да бъдат манипулирани.Това че сме член на НАТО,не означава че някой може да ни налага какво да купуваме или произвеждаме.Най доброто оръжие е Руското,но след като го смятат за несъвместимо в България защо Германия и всички държави от източния Блок го имат на въоръжение и го подържат.За сравнение между Грипена и допотопния Ф16 не може и дума да става.Всеки може да влезне в Гугъл и да направи сравнение.Грипена е много по ефтин за подръжка, бърз и маневрен от Ф16 и чисто хипотетично ако участва в въздушен бой с допотопния Ф16 го превъзхожда по всички показатели.Единствения недостатък е пробега,които винаги може да се корегира и наличието на бомбен товар,който при Ф16 е по голям(това не може да се корегира).Е,ние живеем в Европа и не ни трябва пробег да нападаме Китай или да бомбандираме чужди държави а само да се защитаваме.Другия момент е,че наистина Ф16 са спрени от производство и полетата на Невада са пълни с този допотопен самолет,които ръждясват от години.Е,вместо за скраб хитрите американци ще продадат боклука си на тъпите българи(нямам предвид българския народ а продажните политици).
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Мдаааа, български полицаи свалят българското знаме от „руския подарък” в центъра на българската столица... Българският данъкоплатец плаща на полицията, за да сваля българското знаме и да пази руска елха...(алоуу, къде сте "патриотите" от парламента да ревнете като едни Боримечки? А , нещастници? Къде сте, бре?) Има ли нещо по-перверзно от това?! Нищо, както е тръгнало -- таз година руска елха, догодина паметник на Путин...
            И използвам тази възможност да не остана смирена, както уж би трябвало по Коледа, и да кажа на Софийска община и нейният кмет-олигофрен да се гръмне! Защото трябва да си много, ама ужасно ТЪП, за да не предвидиш последствията от тази проява на агресия, под предлог на „подарък,” и в същото време трябва и да си безсрамен родоотсъпник.
            Чичулина от чикаго и Барбито от Лясковец съвсем изперкаха.

            Сега са на борба с Руска елха подарена на София.
            Вие вече свалихте паметника на незнайния войн и сега с елхите се захванахте

            А най смешното е че тая мърша живееща в САЩ говори за родоотстъпници
            Last edited by markov; 24.12.2018, 12:54.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Tatiana Christy[/URL]

              !
              Чичолина ако иска да привлече общественото внимание върху каузата , която прокламира , може да се съблече пред "руската" елха в знак на протест...

              Коментар


              • "Наложиха данъчна тежест на старите автомобили до 2004 г , а купуват самолети от 1973 година!"

                Коментар


                • Tatiana Christy

                  Мдаааа, български полицаи свалят българското знаме от „руския подарък” в центъра на българската столица... Българският данъкоплатец плаща на полицията, за да сваля българското знаме и да пази руска елха...(алоуу, къде сте "патриотите" от парламента да ревнете като едни Боримечки? А , нещастници? Къде сте, бре?) Има ли нещо по-перверзно от това?! Нищо, както е тръгнало -- таз година руска елха, догодина паметник на Путин...
                  И използвам тази възможност да не остана смирена, както уж би трябвало по Коледа, и да кажа на Софийска община и нейният кмет-олигофрен да се гръмне! Защото трябва да си много, ама ужасно ТЪП, за да не предвидиш последствията от тази проява на агресия, под предлог на „подарък,” и в същото време трябва и да си безсрамен родоотсъпник. Желая на всички участници в тази перверзия ужасни празници, защото те успяха дори за Коледа да създадат поредната ненужна конфронтация и негативни емоции на българите. И също призовавам, който има възможност, все пак да мине покрай елхата да се отбележи с българското знаме. :-)

                  P.S. Не виждам също и реакция от Демократична България, която би трябвало да е пред елхата с протестни плакати! Нали ни искате гласовете??? После да не кажете пак, че избирателите са ви виновни!

                  Коментар


                  • От 2010 г. насам в Унгария е имало около 10 тихи, т.е. умишлено непублични експулсирания на руски шпиони от Унгария. Разказва и за случай от 2016 г., когато унгарското военно контраразузнаване разкрива руснак, официално работещ като дипломат в Будапеща, който в действителност е участвал в въоръжаването на неонацистка паравоенна група, наречена Унгарския национален фронт (MNA), и се предполага, че е участвал в операции на GRU на Балканите, където той е бил в контакт с престъпни организации. Случаят, който правителството на Орбан официално не разкрива, за да не развали отношенията си с Москва, изглежда показва това, което твърдят някои анализатори: че Кремъл използва Унгария като оперативна и логистична база, където организират тайни операции на тайните служби в страни на Балканите.
                    https://www.direkt36.hu/en/orosz-dip...ritottak-oket/

                    Коментар


                    • Emi vate speциалистите като теб избегаха в Германия, не остана кой да работи вече,
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Туй седерастията ще затрие България

                        Германският автомобилен концерн Volkswagen Group ще построи новия си завод в Турция, а не в България. За предстоящата инвестиция, която включваше сред опциите и нашата страна се заговори преди време, но сега турското издание Habertürk твърди, че именно съседската ни страна ще конструира автомобили с марката Skoda и Seat.

                        В съобщението на Habertürk се заявява, че усилията за убеждаването на Volkswagen да инвестира в Турция, които са от десетилетие насам, най-накрая са се увенчали с успех и германската фирма ще открие завод, в който ще работят над 5000 души. Изданието също припомня, че изборът е бил между Турция и България.

                        В решението за изграждане на завода на VW е участвал и турския фонд за Автомобилно производство, сред чиито цели е и създаването на първия изцяло турски автомобил. Заводът, който трябва да заработи през 2022 година се счита за сериозен напредък в нормализзирането на отношенията между Турция и Германия.

                        Изграждането на нов ззавод на Volkswagen Group се наложи заради разместване на производствата на някои модели, наложени от задаващото се масирано производство на електромобили. Ековозилата ще се правят в германските фабрики на концерна, а някои модели, като например Passat, ще се преместят в заводите на Skoda в Чехия. Капацитетът на чешката марка, обаче е пълен, което поражда нуждата на изнасяне на някои производства в нова фабрика.

                        Така, в Турция ще се асемблират SUV моделите Skoda Karoq и Seat Ateca, които делят една платформа и в повечето случаи - еднакви двигатели.

                        -------------------------------------------------------------------------Избрали са Турция заради висококвалифицираната работна ръка и големия турски пазар.
                        До 2022 г. ще инвестират 34 милиарда евро,а сега за първа копка -750 милиона евро.
                        Last edited by X_Y; 24.12.2018, 11:55.

                        Коментар


                        • Арестът на финансовия директор на китайската компания „Хуауей“ (Huawei) Мън Уанджоу е много опасен ход на администрацията на президента на САЩ в изострящия се конфликт с Китай. Ако, според приписваните на Марк Твен думи, е вярно, че историята често се римува, тогава нашата епоха все повече напомня периода в навечерието на 2014 година. Както великите европейски държави по това време, така сега САЩ, начело с администрацията на президента,



                          възнамеряват да докажат превъзходството на Америка над Китай и тласкат света към катастрофа.



                          Невероятно важен е контекстът на този арест. САЩ поискаха от Канада да арестува и след това да екстрадира в САЩ Мън Уанджоу на летището във Ванкувър, където тя сменяше полета си с друг за Хонконг и Мексико. Това действие практически беше равнозначно на обявяване на война от страна на САЩ на китайската бизнес общност. Подобна стъпка е безпрецедентна и сериозно повишава заплахата за американските бизнесмени, пътуващи зад граница, да станат жертва на аналогични действия в други страни.



                          САЩ рядко арестуват видни бизнесмени, било то американски или чужди



                          по подозрения за престъпления, които са извършени от техните компании. Обичайно, те задържат корпоративните мениджъри за извършени лично от тях престъпления (например разхищения, подкупи, насилие и т. н.), но не и за предполагаеми закононарушения на техните компании. Вярно е, че корпоративните шефове трябва да носят отговорност за закононарушенията, извършени от тяхната компания, включително и наказателна отговорност. Но фактът, че реализацията на този принцип започна на практика с виден китайски предприемач, а не с десетките обвиняеми генерални и финансови директори в САЩ, беше шокираща провокация за правителството, деловите среди и обществеността в Китай.



                          Мън е обвинена в нарушаване на режима на американските санкции срещу Иран. Но нека погледнем на ареста й в контекста на огромния брой американски и неамерикански компании, които нарушаваха американските санкции срещу Иран и други страни, спрямо които САЩ бяха наложили санкции.



                          През 2011 г. например банка „Джей Пи Морган Чейс (JP Morgan Chase) плати глоба в размер на 88.3 млн. долара за нарушаване на режима на американските санкции срещу Куба, Иран и Судан. Но шефът и Джеймс Даймън не бе арестуван на летището ,за да го изпратят в затвора. Банка „Джей Пи Морган Чейс“ далече не е единствената, която е нарушавала санкциите на САЩ.



                          Започвайки от 2010 г., глоби за нарушаване на режима на американските санкции са платили следните крупни финансови институции: „Банко до Бразил“ (Banco do Brasil), „Банк ъф Америка“ (Bank of America), “Банк ъф Гуам“ ( Bank of Guam), „Банк Москвы“ (Bank of Moscow), „Банк ъф Токио-Митсубиши“ (Bank of Tokyo-Mitsubishi), „Барклейс“ ( Barclays), „Би Ен Пи Париба“ (BNP Paribas), „Клиърстрийм Банкинг“ (Clearstream Banking), „Комерцбанк“ (Commerzbank), „Компас“ (Compass), „Креди Агрикол“ (Credit Agricole), „Дойче Банк“ (Deutsche Bank), „Ейч Ес Би Си“ (HSBC), „Ай ЕН Джи“ (ING), „Интеза Санпаoло“ (Intesa Sanpaolo), „Джей Пи Морган Чейс“ (JP Morgan Chase), „Нешанъл Банк ъф Абу Даби“ (National Bank of Abu Dhabi), „Нешанъл Банк ъф Пакистан“ (National Bank of Pakistan), „Пей Пал“ (PayPal), „Ер Би Ес“ ( RBS) (ABN Amro), „Сосиете Женерал“ (Societe Generale), „Торонто Доминион Банк“ (Toronto Dominion Bank), „Транс-Пасифик Нешънъл Банк“ (Trans-Pacific National Bank), „Стандарт Чартъред Банк“ (Standard Chartered Bank), „Уелс Фарго“ (Wells Fargo) и много други.



                          Нито един финансов директор от тези банки не е бил арестуван, никой не е бил изпратен зад решетките за тези нарушения.



                          Във всички случаи отговорност са носили компаниите, а не конкретни мениджъри.



                          Освен това тези лица не са понесли дори минимална лична отговорност за многократното нарушаване на банковите закони, както преди, така и след финансовата криза през 2008 година. Съгласно последните разчети, за нарушаване на режима на санкции банките са платили общо колосалната сума от 243 млрд. долара.



                          В светлината на тези данни арестът на Мън е в шокиращ контраст с приетата до момента практика. Може да привличаш към отговорност чужди генерални и финансови директори, но започни да правиш това от собствените си компании, за да избегнеш двуличието, прикриващо користни цели, а също така и риска да провокираш нов глобален конфликт. Действията на САЩ срещу Мън много ясно говорят, че са част от много по-широк план на администрацията на Тръмп да отслаби икономиката на Китай с помощта на вносни мита, възпрепятстване достъпа до западните пазари на китайски високотехнологични стоки и блокиране на сделките по придобиване от китайците на европейски и американски технологични компании. Без преувеличение може да кажем, че



                          всичко това е част от икономическата война с Китай, която е съвсем безразсъдна.



                          „Хуауей“ е една от важните технологични компании на Китай, което я прави първостепенна мишена за администрацията на Тръмп, чиято цел е да забави или да спре прогреса на Китай в някои от високотехнологичните отрасли. Мотивите на Америка в тази икономическа война са отчасти търговски, т.е. да защитят и подкрепят по-бавните американски компании, и отчасти геополитически. Но те нямат никакво отношение към защитата на принципите за върховенство на международните правни норми.



                          САЩ се прицелиха на първо място в „Хуауей“ заради успехите на компанията в маркетинга на своите водещи 5G технологии в глобален аспект. Според изявленията на САЩ, компанията създава съществена заплаха за сигурността, защото в нейното оборудване и програмно обезпечение са скрити възможности за тайно проследяване. Правителството на САЩ обаче така и не предостави някакви доказателства за тези обвинения. В този смисъл много показателна е статията против „Хуауей“, публикувана наскоро във в. „Файненшъл Таймс“. Авторът признава, че в „информационните технологии не могат да бъдат получени конкретни доказателства за незаконна намеса, освен ако имате късмета да откриете игла в купа сено“. След това обаче той прави елементарния извод, че „вие едва ли ще рискувате собствената си сигурност, оставяйки я в ръцете на потенциалния противник“. С други думи, дори и да не можем да назовем конкретното нарушение на „Хуауей“, ние трябва да включим тази компания в черния списък.



                          Ако глобалните търговски правила пречат на гангстерската тактика на Тръмп, тогава той не се колебае да вземе решение да не спазва правилата. Именно това каза миналата седмица в Брюксел държавният секретар Майк Помпео: „Нашата администрация, каза той, законно преразглежда или излиза от остарелите или вредни договори, търговски споразумения и други международни договорености, които не отговарят на нашите суверенни интереси или на интересите на нашите съюзници“.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                            Еми е нешънъл пауа викнете, като спре с нощните напикавания.
                            ​​​​​ В телиш е най-добре да се започне, с около 50-70 ракети.

                            Не мое ... требе да е русофоб и да поназнайва английски ...

                            Коментар


                            • Bulgaria Analytica / България аналитика

                              4 часа ·

                              Путин и Германия са главните пречки за навлизането на новите енергийни технологии, казва пред Faktor.bg Алекс Алексиев
                              BULGARIAANALYTICA.ORG
                              Алекс Алексиев: LNG слага край на руския газов монопол в България и Европа 109109
                              5 коментара21 споделяния
                              Харесване
                              • Никола Еламеритни Добре, всичко хубаво в тая статия. Хареса ми оптимизма на г-н Алексиев и го подкрепям във всяко негово изказване. Остава обаче един ОГРОМЕН проблем и една премълчаност, която господина не споменава. А именно: спотовата цена за руският газ на "свободният пазар" е 3.80$ на кубичен метър на 17.12.2018 (https://ycharts.com/indicators/natural_gas_spot_price). А LNG-то с доставка, за края на ноември е 11.5$ (http://www.meti.go.jp/…/sho/slng/result/pdf/201811_e.pdf). И то до пристанището в Солун всъщност. Да, много искам да се отървем от енергиината зависимост. Да, много искам да имаме вариант да участваме на пазара. Но това на х3 цена ли трябва да е, като най-бедната (ограбена от руснаците) в ЕС държава? И ако са минали 5 години, за да падне цената на половина, колко още трябва да минат (15-20?) докато стигнем момента да купуваме американски/австралийски газ на разумни цени?
                              • Соня Колтуклиева Много съм изненадана, че Bulgaria Analytica изобщо се интересува от анализи на Алекс Алексиев. Хора, не се излагайте!
                              • Ивайло Цветков За 4ти Великобритания спира добива на шистов газ в района на Ланкастър през последните 2 месеца: причината са земетресения след всеки опит и то все по-големи по Рихтер. Редно е г-н Алексиев да декларира че бивш сътрудник на ЦРУ, изгонен от жена си в България, когато коментира европейски проблеми!
                              хахаха
                              Last edited by v_tin; 23.12.2018, 21:54.

                              Коментар


                              • Еми е нешънъл пауа викнете, като спре с нощните напикавания.
                                ​​​​​ В телиш е най-добре да се започне, с около 50-70 ракети.

                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X