IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


      Click image for larger version

Name:	smile-3085057_960_720.png
Views:	3
Size:	1.2 КБ
ID:	3422355
      Click image for larger version

Name:	smile-3085057_960_720.png
Views:	3
Size:	1.2 КБ
ID:	3422356

      Коментар



      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        За момента руснаците никого не са нападнали

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
          [INDENT]Най-големите космически постижения за 2018 година

          Последните 12 месеца бяха сред най-важните в космическата история

          Изстрелването на сонда към обратната страна на Луната

          На 8 декември Китай изстреля космическия апарат "Чанъе-4" към обратната страна на Луната. Това е първ.............................................. .................................................. .................................................. .................................................. .............
          Ванчо,това ме мързи да го чета,ама май мярнах - Слънцето,сонда "Паркър.....А бе ,американците да не са решили да пращат астронавт на слънцето?!Те верно,че севернокорейците ги изпревариха,ама няма да се учудя,ако едно 50-60 % от американците повярват, че ще кацат и на слънцето....

          Коментар


          • Tatiana Christy

            БПЦ отново показа своята ”безгранична любов към ближния” --този път с гонене на аутистично дете от божия храм, „защото било шумно.” Мда... няма да коментирам въобще тази случка, защото ми е противно. Но искам да споделя друга една случка – Возим се на препълнено корабче по каналите на Копенхаген. Повечето на корабчето са туристи. Там седи и един силно аутистичен младеж, придружен от социален работник, който го е извел на разходка. Младежът е много шумен – вика, крещи, мучи, тръшка се....Човекът до него само го гали и му се усмихва като се старае да му показва гледки. Хората на корабчето също му се усмихват доброжелателно. Да, беше шумничко, не се чуваше добре екскурзоводът какво говори, но на никой не му хрумна да изгони човека. Та така – два свята – единият е напълно излишен!

            Коментар


            • Най-големите космически постижения за 2018 година

              Последните 12 месеца бяха сред най-важните в космическата история

              Изстрелването на сонда към обратната страна на Луната

              На 8 декември Китай изстреля космическия апарат "Чанъе-4" към обратната страна на Луната. Това е първата сонда, която ще кацне върху тази част на земния спътник, която до голяма степен е слабо позната. Далечната страна на Луната е с много по-стара и дебела кора от близката, с повече и по-дълбоки кратери. Придружаващият спускаемия апарат роувър ще трябва да навигира сред тях. Мястото на кацането е близо до Южния полюс - в кратера Фон Карман на басейна Ейкън. Басейнът е с диаметър около 2500 км и дълбочина 12 км. Радарът на "Чанъе-4" ще изследва повърхността на дълбочина 100 м. Комбинирането на данните от него със снимките от камерите на лендъра и роувъра ще даде допълнителна информация за процесите на образуване на кратерите. ще бъде проверено и дали семена и яйца на насекоми могат да се развият нормално на Луната.

              Успешен пръв полет на най-мощната съществуваща ракета

              Falcon Heavy извърши първия си успешен полет на 6 февруари 2018 г. Ракетата се задвижва от 27 двигателя, висока е 70 метра и може да изведе в ниска околоземна орбита 54 тона, като по този начин ракетата се нарежда на трето място по мощност в световната история. Единствено американската ракета Saturn V и съветската ракета "Енергия" са били по-мощни от Falcon Heavy - те са можели да изведат в ниска околоземна орбита съответно 140 тона и 100 тона.

              Новата ракета на SpaceX значително изпреварва тежката руска ракета "Протон", която може да изведе товар от 22 тона в ниска околоземна орбита, американската Delta IV Heavy (28 тона), китайската Changzheng 5 (23 тона) или Falcon 9 (22 тона). По същество това означава, че освен по-големи товари в ниска околоземна орбита, на практика може да се изпращат два пъти по-тежки мисии до Марс.

              Ракетните ускорители и първата степен на ракетата могат да се използват повторно, а Falcon Heavy определено ще се превърне в работния кон за безпилотни космически мисии.

              Достигането на астероида Рюгу

              Това лято японската сонда "Хаябуса 2" достигна успешно астероидът Рюгу, а в началото на есента бяха спуснати мамки апарати на неговата повърхност. Те заснеха първите снимки в историята на човечеството, направени от повърхността на астероид. В последствие японския апарат ще вземе проби от астероида, които ще върне обратно на Земята.

              Достигането на астероида Бену

              Американският космически апарат ОСИРИС-РЕКС влезе в орбита около астероида Бену, чиято повърхност предстои да изследва през следващите две години. Мисията на НАСА вече откри, че на астероида има вода, но тя не е в течна форма, а по-скоро наподобява глина, защото е смесена с праха и скалите на Бену. НАСА се надява да събере до 2 кг проби от грунта на космическия обект, които специална капсула да достави на Земята през септември 2023 г.

              Изстрелването на сонда към Меркурий

              На 20 октомври от космодрумът във Френска Гиана стартира мисията "БепиКоломбо", която след 7 години ще достигне първата планета на Слънчевата система - Меркурий. Мисията на стойност 1,85 млрд долара е съвместен проект на Европейската космическа агенция и японската Агенция за аерокосмически изследвания.

              Когато апаратът, наречен в чест на италианския математик и инженер Джузепе Коломбо, достигне планетата в края на 2025 г., от него ще се отделят в отделни орбити два сателита на европейската Mercury Planetary Orbiter и японската Mercury Magnetospheric Orbiter, които самостоятелно ще изследват повърхността и магнитното поле на Меркурий.

              Наблюденията могат да помогнат за разрешаване на редица научни спорове. Един от тях е свързан с прекалено голямото ядро на планетата, съставено от желязо, което представлява около 60 процента от масата ѝ. Учените и досега не могат да дадат логично обяснение на факта, че малката планета има само тънка външна обвивка от скали.

              Изстрелването на сондата, която ще се приближи най-много до Слънцето

              Сондата "Паркър", на стойност 1,5 милиарда долара, е с размерите на автомобил.Нейната мисия е доста дръзка. Тя ще бъде първият космически апарат, който ще се опита да оцелее в пъклените условия на слънчевата корона. Тя е част от атмосферата на Слънцето, която е 300 пъти по-нагрята от повърхността на звездата.

              Сондата ще трябва да премине на 6,2 милиона километра от повърхността на Слънцето и да прекоси 24 пъти неговата корона по време на 7-годишната си мисия.

              Изпращането на апарат, който да проучи има ли подпочвени води на Марс

              Тази година сонда "ИнСайт" на НАСА стартира към Червената планета и 6 месеца по-късно, на 26 ноември, успешно кацна на Марс. "ИнСайт" кацна в равнината Елизиум планициа, като сондата е стационарна и за разлика от роувърът "Кюриосити" не може да се движи по повърхността на планетата. Причината за това са експериментите, които апаратът трябва да извърши.

              "ИнСайт" трябва да изкопае дупка с дълбочина 5 метра в марсианската повърхност, като проучи наличието на вода и вземе проби от почвата. Сондата пренася и сеизмометър, за да провери за първи път дали на Марс има трусове. Друг инструмент ще проследи въртенето на планетата спрямо оста и изместването й, за да бъде разбрано какви са размерът и съставът на ядрото й.

              Изстрелването на най-малката ракета

              Япония успешно изстреля най-малката ракета в света, която може да достави 4 -килограмов сателит на орбита около Земята. Двустепенната миниракета SS-520-5 е с диаметър 52 см, дължина 9,65 м и тежи около 2,6 т. Японците твърдят, че изстрелването на ракетата е рекордно евтино и тя може да се използва за редица научни експерименти, които не изискват тежки и обемисти сателити.
              Дори и според иначе руссофильистичния Дирник, нито дума за Россия и Роскосмос. Сори говноядчета.

              Ама айде от мен да мине. Да не страдате - ей тука едно-две постижения на Роскосмос

              "Роскосмос" опроверг информацию о возможном банкротстве РКК "Энергия"

              "Роскосмос" подвел итоги за 2018 год: у госкорпорации огромные проблемы и тяжелое финансовое положение

              Роскосмос отказался назвать причину поломки спутников «Ресурс»
              В госкорпорации Роскосмос отказались раскрыть причины отказа двух российских спутников дистанционного зондирования Земли «Ресурс-П». Три аппарата дистанционного зондирования Земли «Ресурс-П» были выведены на орбиту в июне 2013, декабре 2014 и марте 2016 года соответственно. Ранее стало известно, что из трех аппаратов два вышли и строя задолго до истечения гарантийного срока.
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар



              • "Указ седем-осем" или как в Съветския съюз разстрелвали деца

                Масовите екзекуции са ставали "в изпълнение на исканията на работниците и колхозниците"



                Максим Мирович, kasparov.ru

                Това е една мрачна история за това как в Съветския съюз са репресирани и разстрелвани деца с така наречения "Указ седем-осем" или "Законът за класовете" (има се предвид житен клас-бел. ред.). Малцина знаят, че за кражбата на няколко класа, буквално 5 класа от колхозните ниви на сталинския СССР наказанието е било

                разстрел,

                още по-малко знаят, че това се е случвало с деца на възраст над 12 години.

                Законът, получил по-късно названието "Законът за класовете" или "Законът за петте класа" е приет на 7 август 1932 година. Става дума за член 328 от сталинския наказателен кодекс. Този закон е наричан още "седем осми" или "указ седем-осем" по датата на приемането му. За приемането на закона настоявал самият Сталин, великият мелиоратор и езиковед обявил всеки, който се съпротивлявал или само не се съгласявал с неговия безумен план за насилствена колективизация за "враг на народа и държавата".

                След приемането на този закон всички, "грабители на социалистическата собственост" били разстрелвани, и само в изключителни случаи екзекуцията била заменяна с 10 години в лагерите на ГУЛАГ. "Социалистическа собственост" се смятали дори шепичка класове от колхозните поля — в буквалния смисъл на думата от 3 до 5 класа — за това човек можел да бъде арестуван и разстрелян.

                Потресаваща е формулировката от болшевишкия "нов език" с който е обявен новият закон: в съветската преса пише, че той е приет

                "в изпълнение на исканията на работниците и колхозниците",

                репресиите били наричани "решителна борба с кулашко-капиталистическите вредители" (така били наричани хората, които от глад отивали да вземат от полето малко зърно), а разстрелът бил наричан "висша мярка на социална защита".

                По "указ седем-осем" арестували буквално всеки, който бил дори и малко заподозрян в "кражба на социалистическа собственост". Към тях не се прилагали актове на амнистия, държавата еднозначно ги обявила за свои врагове. Интересно е и това, че част от закона предвижда "отговорност за антиколхозна агитация" — ако някой публично се осмелявал да каже, че колхозът не е нещо много хубаво, той бивал или разстрелван или изпращан в лагер като "опасен кулашки елемент".

                На 7 април 1935 година е прието постановление номер 3/598 с което смъртната присъда според сталинския наказателен кодекс можела да се прилага и към деца, навършили 12 години. Постановлението е

                подписано лично от Сталин

                и това става именно в годините, в които съветската пропаганда активно изобразява Сталин като "приятел на децата" - с момиченце на ръце и обкръжен от пионери с цветя.

                В съветските архиви, засекретени сега в много от бившите републики от СССР, се пазят сведения за множество разстреляни деца и юноши. На Бутовския полигон в Москва са идентифицирани останките на 196 разстреляни деца - и това само на един от стотиците полигони, на които са извършвани разстрели и само за една година — от август 1937-ма до октомври 1938 година.

                Едно от убитите на Бутовския полигон деца е Миша Шамонин, безпризорен, който от глад откраднал няколко самуна хляб, след което е разстрелян като "грабител на социалистическа собственост" по "закона за класовете".

                От Миша са останали само тази снимка от съдебното му дело, на което той е облечен в чуждо старо палто и датата на смъртта му — 9 декември 1937 година.

                През 1936 година генералният прокурор на СССР Вишински подготвил докладна записка със статистика — прокуратурата на СССР проверила 115 000 присъди по "указ седем-осем" и установила, че

                в 91 000 случая наказанието е прилагано "неправилно и престъпно"

                На тази основа трябвало да бъдат реабилитирани 37000 незаконно разстреляни, но Сталин постъпил според логиката на съветската власт — изпратил на разстрел в мазетата на КГБ всички, допуснали "крайности".

                Смята се, че след 1936 година "законът за класовете" не е прилаган толкова често, но разстрелът на безпризорния сирак Миша е явно опровержение на това твърдение.

                Напълно "законът за класовете" е бил отменен едва след края на сталинските репресии и осъждането на култа към личността на "вожда", макар че постсъветските страни не са осъдили и не са осъзнали напълно и досега тези репресии



                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                  НАСА иска и занапред да изпраща своите астронавти до МКС с руски ракети

                  Само преди два дни оcнoвaтeлят и гeнepaлeн диpeĸтop нa ЅрасеХ Илон Mъcĸ зaяви, чe ĸoнcтpyĸциятa нa pycĸия paĸeтeн двигaтeл PД-180 e вeлиĸoлeпнa.
                  ...Кой да им каже, че ракетата не се състои само от двигатели...

                  Коментар


                  • За да се пишат такива сензации, е необходима наистина потресаваща фантазия, пишат руски издания Медии в Москва: В САЩ са уверени, че ураганите "Харви" и "Ирма" са плод на руско климатично оръжие

                    Според една от версиите, Русия само на косъм не унищожила Париж с наводнение, а освен това причинила проливни дъждове в Германия и въобще, едва ли не потопила цяла Европа...

                    Коментар


                    • НАСА иска и занапред да изпраща своите астронавти до МКС с руски ракети

                      Само преди два дни оcнoвaтeлят и гeнepaлeн диpeĸтop нa ЅрасеХ Илон Mъcĸ зaяви, чe ĸoнcтpyĸциятa нa pycĸия paĸeтeн двигaтeл PД-180 e вeлиĸoлeпнa.

                      Коментар


                      • Факи, за тебе няма празник, нама делник....рутиш Русия, псуваш Путин, дърляш се с форумците.....
                        Няма свята нощ, няма добри старци, даже и бяло-червени снежанки няма....
                        Тотално израждане и деградация !
                        Жалко ....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin

                          Е той нали беше казал веднъж че е голям и грозен, коя ще му върже? Е разбира се онези дебелите нигерки по 100 долара затварят очите и викат убичъм тъ факЮ
                          Въпросът ти не е коректен ...не коя , а кой ше му върже ...той играе "нигърката" ...

                          Коментар


                          • В Москва не изключват избухването на пълномащабна война в Донбас в близките дни

                            Според руското външно министерство са възможни провокации от украинска страна с използването на химическо оръжие

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                              Бе как на мен не ми излизат такива неща- то трябва да се интересуваш целенасочено за такова нещо за да го намериш. Интересно какво си търсил за да намериш тази новина
                              Уж руснаците лоши пък барби и ти и ванчо по цял ден киснете в руските форуми и руските сайтове, има някакво нездраво любопитство във вас. Сигурно е стокхолмския синдром, а? Да не би да си рошко от форума на блиц с белия тир
                              Какво се чудиш ,това е човек дето половината ден е из порносайтовете , а другата половина прилага на практика наученото ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                                Анкара с остро предупреждение към Париж заради кюрдските милиции в Сирия


                                Мдааа, сега да видим дали Макрон е корав пичага //...както се дървеше зад гърба на чичо Сам...
                                Ами ако френския посланник отиде да защитава някой, онзи не е като нашия, ще му посочи вратата набързо

                                Коментар

                                Working...
                                X