IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
    Как бе създадена сегашната руска патриаршия !!!! 1943 година

    Во второй половине января месяца 1945 года в Москве состоится поместный собор (съезд) русской православной церкви для избрания "патриарха Московского и всея Руси".

    Поместный собор будет состоять из выборных делегатов от духовенства и мирян.

    .....
    Това е вследствие на съборно решение на руската църква от предишната година 1943, когато те решават да се именоват Православна църква. До тогава руската църква се е наричала -- Русская Греко-Кафолическая Церковь! И е утвърдената като провославна през 1943 и с указ на Сталин през 1945. Така че термините Православен и Славянски са мурзилския начин да определят своето господство в източна Европа. Очевидно и ние след 1945 започваме да се определяме като "Православни". Защо ли нито гърци, румънци, грузинци, с изключение на сърбите не се назовава "православен". Като изкуствено се преиграва че православен идва от гръцкото ортодокс, което не е вярно!

    Православие - не христианство. Как появлялись исторические мифы

    Греко-Кафолическая ортодоксальная (правоВерная) церковь (ныне РПЦ) стала называться правоСлавной только с 8 сентября 1943 года (утверждено указом Сталина в 1945 году). Что же тогда именовалось Православием в течении нескольких тысячелетий?

    «В наше время в современном русском просторечии в официальном, научном и религиозном обозначении термин «православие» применяется к чему-либо относящемуся к этнокультурной традиции и его обязательно связывают с Русской Православной Церковью и христианской иудео-христианской религией.

    На простой вопрос: "Что такое православие" любой современный человек, не задумываясь, ответит, что Православие – это христианская вера, которую приняла Киевская Русь во времена правления князя Владимира Красное Солнышко от Византийской империи в 988 году нашей эры. И что Православие, т.е. христианская вера существует на русской земле уже больше тысячи лет. Ученые от исторической науки и христианские богословы в подтверждении своих слов заявляют, что самое раннее использование слова Православие на территории Руси фиксируется в «Слове о Законе и Благодати» 1037 – 1050-е года митрополита Илариона.

    Но так ли оно было на самом деле?

    Советуем внимательно прочитать преамбулу к федеральному закону о свободе совести и о религиозных объединениях, принятому 26 сентября 1997 года. Обратите внимание на следующие моменты в преамбуле: «Признавая особую роль православия в России…и далее уважая христианство, ислам, иудаизм, буддизм и другие религии…»

    Стоит задуматься, кто же участвовал в семи соборах иудео-христианской церкви? Православные святые отцы или все же Правоверные святые отцы, как это и указано в оригинале Слова о Законе и Благодати? Кем и когда было принято решение о подмене одного понятия на другое? И существовало ли когда-либо в прошлом упоминание о Православии?

    Ответ на этот вопрос дал Византийский монах Велизарий 532 год н.э. Задолго до крещения Руси вот что он написал в своих Хрониках о славянах и их обряде посещения бани: « Православные словены и русины – дикие люди, и житие их дикое и безбожное, мужи и девки вместе запиращися в жаркой истопленной избе и истяжаша телеса своя….»

    Мы не будем обращать внимание на то, что для монаха Велизария обычное посещение славянами бани показалось чем-то диким и непонятным, это вполне естественно. Для нас важно другое. Обратите внимание на то, как он называл славян : Православные словены и русины.

    Только за одну эту фразу мы должны выразить ему свою признательность. Так как этой фразой византийский монах Велизарий подтверждает, что славяне были Православными за многие тысячи лет до обращения их в иудео-христианскую веру.

    Славян называли Православными, ибо они ПРАВЬ славили.
    И на края трябва да е ясно и че християнството мурзилките са си присвоили от Киевската Рус, т.е. днешна Украйна, защото тогава рушнаците са се назовавали московити!
    Last edited by Tomy; 09.01.2019, 09:56.
    Socialism -- You Make It, They Take It.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

      Хер Начев, камионите са 180 К ( такава цифра бях прочел някъде и мнооого се изненадах от бройката...)
      Ако е вярна, то ние сме един огромен конкурент на Макаронев и с гадни номера му е поръчано да разчисти пазара...

      Аз друго си мисля...Ако накарат това количество тирове да се връща в БГ, тя милата ми татковина ( граници, пътища, търговия, екология)ще е тотално блокирана и хвърлена в рецесията...
      Чиче, благодаря!
      Точно това число ми изникна от спомените при писането вчера, но не бях напълно сигурен и не посмях да го изрека.
      Щото, бдителният враг дебне и ... при издънка ще ме прасне с най-голямо удоволствие.
      Благодарността ми иде не само заради допълнената информация, но и заради усещането, че все пак още не съм дал фира.


      Интересно е да се направят някакви изводи около тази цифра.
      Мястото и значението на този отрасъл вероятно дори е по-голямо от вчерашната ми хипотеза. По-скоро няма де е пресилено да се твърди, че около половин милион български граждани са (заедно с членове на семейства, домакинства и др. роднини) са пряко зависими от реализираните при тази услуга доходи.
      Като се има предвид, че Западът ни продава (чрез големите вериги маркети) дори хранителните продукти, които ние сами сме произвели, а пък да не споменаваме въобще материали, оборудване, технолигии, то този източник на доходи може да се окаже от изключително значение не само за хората, но и за цялата страна.
      Вече никой не трябва да с е чуди, защо се случи така, че вчера съвсем официално, но крайно неполиткоректно и антиевропейски - дори нашето правителство даде подкрепа на протеста и ще прати Желязков в Брюксел.
      Все едно не съм го казал, но проблемът е толкова дебел, че в някакъв бъдещ момент вероятно ще бъде препоръчително и Борисов да се появи там.

      Коментар


      • Знаем как свършват претенциите за изключителност.Немци французи го разбраха.Явно е дошъл редът на англосаксонците.За Господ изключителни няма.Най доброто за тях е да спрат простотиите които творят по целият свят щото следва бай бай...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
          ...............................

          – Дмитрий Фьодорович, имате много интересна биография. Разкажете, ако обичате, нещо за себе си.

          – Бях физик теоретик и бях убеден, че живея в тоталитарна държава. При това не криех възгледите си. По тази причина ми се наложи да поживея шест години в лагер. През 1979 г. емигрирах в САЩ, работех като старши научен сътрудник в Hudson Institute, с консервативните „тинк танкс“ (think tanks) по стратегически въпроси, преподавах в американски университети и колежи, консултирах американски корпорации, които имаха бизнес в Русия. Наложи ми се да работя с близки помощници на президента на САЩ Роналд Рейгън ... Постепенно започна да ми става ясно колко поразително се отличават по манталитет руснаците и англосаксонците. Воалът на разговорите за „либерално-демократичните ценности“ скриваше по-дълбоки различия между нас. Много години се трудих да изуча американската история и англосаксонския културен модел. Сега пиша книга на тази тема.

          – Така че какви са нашите различия?

          – Ще се опитам да изложа основите на светогледа на англосаксонския елит на САЩ, а читателите нека сами определят доколко те се отличават от нашите. Днес WASP (бели, англосаксонци и протестанти) сътавляват всичко 7% от населението на САЩ. Обаче именно те са измислили идеологията, върху която е изградена тази страна, и именно те досега контролират политиката и икономиката на САЩ. За цялата история на САЩ е имало само един президент, който не е бил протестант и не е англосаксонец, а католик и произлизащ от ирландско семейство – Джон Кенеди...

          Англосаксонците са убедени, че в безпощадната еволюционна борба клонката на арийската раса е доказала своето превъзходство. Именно тя създава най-жизнеспособната цивилизация – особена, истинска форма на християнството, най-ефективният икономически и социално-политически модел на общественото устройство. ... Германците и французите са се опитвали да се борят с англосаксонците за световното лидерство, но бяха победени (трижди с ръцете на руските войници) и изпаднаха на трета и четвърта позиция в йерархията. Попитаха Кондолиза Райс защо американска войска остана на територията на Германия след края на Студената война. Тя отговори: „Трябваше да сме там, за да държим немците под чехъл, а руснаците – до прага на Европа!.....

          Самюъл Хънтингтън настоява за изключителността и превъзходството на англо-протестантската култура – „… нейните традиции и ценности са източник на свободата, единството, силата, разцвета и моралното лидерство в борбата за тържеството на доброто в целия свят“. За да се промени хаотичният, раздиран от противоречия свят, идва нов световен ред, основан на свобода, демокрация, право на лично щастие и самореализация. Разбира се, народът, избран от Бог за тази космическа мисия, която да преобрази света, трябва да бъде надарен с особени права и привилегии....

          Дмитрий Михеев
          Дмитрий Михеев
          ...
          Около 60% от американците са убедени, че Господ е възложил на САЩ специална историческа мисия. Авторът на идеите за „схватка на цивилизациите" Самюъл Хънтингтън настоява за изключителността и превъзходството на англо-протестантската култура - „...нейните традиции и ценности са източник на свободата, единството, силата, разцвета и моралното лидерство в борбата за тържеството на доброто в целия свят". За да се промени хаотичният, раздиран от противоречия свят, идва нов световен ред, основан на свобода, демокрация, право на лично щастие и самореализация. Разбира се народът, избран от Бог за тази космическа мисия, която да преобрази света, трябва да бъде надарен с особени права и привилегии.

          - Как и откъде се появява на света американската концепция за изключителност?

          - Американската епоха на англосаксонизма започва преди 400 години, когато 30 хиляди пуритани се заселили в Нова Англия с цел да създадат теократическо общество. Американците и до ден днешен се гордеят със своите набожни, трудолюбиви и аскетични предци. Пуританите били най-ортодоксалната секта на протестанството, изчистено от всичко скверно - злато, тютюн и водка, от секс и въобще от удоволствия. В протестанството красотата, естететическото наслаждение са дяволски изкушения. Красивата жена за пуритана била източник на грях, адово изчадие, слабото звено, което сатаната използвал за изкушението на Адам за неподчинение и грях. В този прочит на Стария завет, в частност, се корени и ловът на вещици, по време на който са изгорени 100 хиляди красиви девойки.

          В света са преброени примерно 30 хиляди религиозни вярвания, които англосаксонците по същия начин аранжират по скалата от абсурдно до единствено вярно. На върха на йерархията се намират три монотеистични религии, сред тях истинската е християнството. От всички християнски вярвания най-истинско е протестантството, а най-истинската клонка на протестантството е пуританството (или неговата съвременна форма евангелизмът).

          Богът на консервативните протестанти не е толкова любящият Христос, колкото жестокият Бог на Вехтия завет - Йехова. Богът не мами, той е длъжен жестоко да наказва грешниците. Затова англосаксонците изпитват симпатия към евреите, които почитат един и същи Бог. Отчасти затова американските консерватори поддържат Израел.

          Доктрината на изключителността и месианството на САЩ има принципно значение. Не е възможно да станеш американски президент, ако не потвърдиш верността на тази доктрина. Когато народите, принадлежащи към други религии и цивилизации, поискат САЩ да престанат да настояват на своята изключителност, да се откажат от месианството и лидерството, от политиката, налагаща на човечеството специален световен ред, те искат невъзможното. Без тази мисия САЩ ще се превърнат в юрган, съшит от множество съперничащи си расови, етнически, религиозни и културни групи. Това може да постави началото на неуправляем процес на хаос и разпад на империята, опасала целия свят със своите бази и институти. Заплаха от потенциална катастрофа отчасти обяснява защо човечеството неволно признава тази социално-политическа философия, произтичаща от нейния социално-икономически модел и йерархическа структура на световния ред. Например испанците, немците и французите неохотно са признали първенството на англосаксонците. А руснаците не само не искат да се борят за по-високо място в йерархията, но по принцип я отхвърлят, настоявайки за равенство и равноценност на различните култури и цивилизации. Това носи екзистенциална заплаха за самото съществуване на англосаксонците. Затова те оказват огромен натиск върху Русия, провокирайки там различни размирици. Руският модел трябва да бъде дискредитиран, а за целта Русия трябва да бъде представена като най-корумпираната, реакционна и агресивна държава в света.

          - А каква е ролята на американския манталитет за умовете и сърцата?

          - Англосаксонската култура е построена върху култа на разума - хладния, логически, методически умствен процес. Емоциите имат телесен произход, те произлизат от нашето животинско начало. Емоциите са противопоказни на разума. Силните, немотивирани емоции разрушават умствения процес, неговата логика и включват инстинктивни реакции: бягство, агресия или парализиране, тоест програма за действия, записаната еволюция в генетичния код. От това следва, че емоциите трябва да се държат под жесток контрол.

          Според тях дивакът живее изцяло под властта на емоциите - той е плашлив, поривист, разхвърлян и неорганизиран. Той е безразсъдно смел или смъртно уплашен, той не умее да планира, не знае що е дисциплина, също така самодисциплина. От тяхна гледна точка ние сме малко диваци.

          Самодисциплината - това е власт над собствените инстинкти, мотиви, желания и капризи. Тя се постига с продължителна, систематична тренировка. Европейските елити, и по-специално англичаните, са култивирали рационалното, строго логическо поведение, изцяло подчинено на разума. За тази цел те пращат децата си в специални интернати, където момчетата, изтръгнати от семейството, се учат да укротяват животинските си инстинкти, импулси и моментни желания.

          При всички очевидни достойнства такова разумно, щателно настроено поведение има сериозни недостатъци. Защото се предполага, че животинските инстинкти са изключително негативни, заразени с омраза, агресия и разрушителни импулси. А нима любовта, съчувствието, състраданието не съществуват? Нима са малко примерите за инстинктивен алтруизъм, на спонтанна саможертва? Да, ще се съгласят англосаксонците, съчувствието и състраданието съществуват, но те само вредят на борбата за съществуване.

          В крайна сметка „чистият разум" не е в състояние напълно да проумее нито една култура. Изчистеният от емоции разум обяснява всичко произтичащо като игра на силите и техните конфигурации. Има проста мотивация - оцелявай и се размножавай, но решаващият фактор се явява силата. Но нима човек не се поддава на мощни хуманистични импулси?

          За англосаксонците например е напълно непостижимо поведението на руските миротворци през август 2008г. в Южна Осетия. Няколко хиляди грузински военни, подготвени от американски инструктори по натовски образец, влязоха в Южна Осетия и предложиха на миротворците да си вървят „без да губят достойнство". Както е известно, миротворците не са длъжни да воюват и дори нямат сериозно въоръжение. Тяхната роля е да усмиряват противоборстващите страни. Но 300 руски войници решили да се борят и два дни се противопоставяли на 20 пъти превъзхождащата ги армия. Няколко десетки руски войници загинали, защитавайки осетинските жени и деца. А нали и те самите имали майки, жени и деца. Такова „ирационално" поведение на руснаците не може да проникне в главите на американците. Техните герои не се жертват заради „расово непълноценни", слаби и неравностойни хора, които в дълбините на душата си презират.

          - Каква роля в англосаксонската идеология играе религията и понятия като добро и зло?

          - В Щатите до 40% от населението са евангелисти. Те, както и много „напреднали" американци, възприемат света като нарязан на черни и бели парчета, на добро и зло. В източния мироглед тези полярности взаимно се допълват, създават хармонично цяло. В съзнанието на фундаменталистите те са рязко разграничени,антагонистични и несъвместими. Дяволът противостои на Бога, той е негов смъртен враг и прави всичко, за да руши творенията на Бога. Хората се делят на врагове и приятели, на слуги на дявола и на Бога. Няма оттенъци на черното и бялото, сивото е замаскирано черно. Дяволът е хитър и много находчив. Той е гений на притворството и мимикрията. Затова демонизацията - това не е тъп пропаганден трик на политиците, не е опит да заблудят и отровят масите, това е чиста проба слугуване на дявола, разликата между чистото добро от абсолютното зло. Да си припомним известното изказване на президента Буш-младши: „Ние ще изкореним злото в целия свят; който не е с нас, е против нас." То е чудовищно само за нерелигиозното съзнание, което отхвърля абсолютното добро и абсолютното зло. Освен това на протестантите не им е нужен свещеник в качеството на посредник, тъй като те могат да разговарят с Бога директно. Затова преди да започне войната в Афганистан, Джордж Буш се посъветвал с Бог и получил неговата благословия.

          Черно-бялото възприемане на света има дълбоки последствия за морала. Американците смятат, че няма нищо лошо и аморално в това да използват едни сили на злото срещу други. По време на Втората световна война те влезли във временен алианс с едните сили на злото (комунистическа Русия) против друга - нацистка Германия.

          Побеждавайки нацистите, те продължават борбата с другото зло - комунизма, а от съображения за целесъобразност използвали недоубития, но много квалифициран враг - нацистите. Всичко е много логично. Такава

          гъвкава тактика позволява на англосаксонците да използват каквито си искат престъпници - мафиоти, професионални убийци, диктатори, ислямисти - в борбата за „светлия идеал на свободата и демокрацията". Ние смятаме подобна тактика за безпринципна и цинична, а според тяхната гледна точка те се държат рационално и напълно принципно.
          ...
          http://www.cross.bg/anglosaksontzite...o-1459660.html
          Last edited by съни(тя); 09.01.2019, 01:37.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
            Направо се просълзих! Боже,колко мъка има на този свят!

            Каква е тая прокоба към милата ни Родина? Защо Господи? А на Словения,ГДР,Чехия,Полша,кой ли им пречеше? И как отнеха младите хора,и с пушки ги подкараха към терминал 1 и 2 западняците? Много си посредствен! Или умишлено се правиш на такъв! Но на лъжата краката са къси! И носът дълъг!
            Колко добре е нарисувал картината Начев, но кой (иска) да си отвори очите

            Лесно и елегантно е, не са необходими пушки.

            4те свободи на движение!

            А, когато стане чудо и някоя от тях започне да ти пречи, променяш я едностранно.
            И винаги от загриженост.

            Коментар


            • Аре Работническо дело пак се включи
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Как бе създадена сегашната руска патриаршия !!!! 1943 година




                НАРОДНЫЙ КОМИССАРИАТ ГОСУДАРСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СССР



                ДИРЕКТИВА

                от 28 сентября 1944 года № 122

                Совершенно секретно

                "УТВЕРЖДАЮ"

                НАРКОМ ГОСБЕЗОПАСНОСТИ СОЮЗА ССР

                Комиссар Госбезопасности 1 ранга

                В. МЕРКУЛОВ



                НАРКОМАМ ГОСБЕЗОПАСНОСТИ СОЮЗНЫХ и АВТОНОМНЫХ

                РЕСПУБЛИК

                НАЧАЛЬНИКАМ УНКГБ КРАЕВ И ОБЛАСТЕЙ.

                Во второй половине января месяца 1945 года в Москве состоится поместный собор (съезд) русской православной церкви для избрания "патриарха Московского и всея Руси".

                Поместный собор будет состоять из выборных делегатов от духовенства и мирян.

                Избирательных собраний в церковных приходах, благочиниях и епархиях проводиться не будет, а делегаты от духовенства и мирян будут определены в епархиях по усмотрению правящего епископа (епархиального архиерея) из числа лиц, рекомендуемых духовенством епархии и положительно зарекомендовавших себя на священнической или церковной работе.

                На поместном соборе будут участвовать от епархий, имеющих архиереев: архиерей, один священник и один мирянин; от епархий, не имеющих архиерея только один священник.

                Для предварительного обсуждения вопросов, связанных с проведением поместного собора в период с 14 по 20 ноября с.г. в г. Москве будет проведено предсоборное совещание (архиерейский собор).

                В связи с изложением НКГБ СССР предлагает:

                1. Приступить к подбору кандидатов для участия на соборе из числа духовенства и мирян, наметив с этой целью лиц, имеющих религиозный авторитет среди духовенства и верующих и в то же время проверенных на агентурной или патриотической работе.

                Важно обеспечить, чтобы в числе намеченных кандидатов преобладали агентыНКГБ, способные провести на соборе нужную нам линию;

                2. На всех намеченных кандидатов (за исключением епископов) представить к 1 декабря с.г. справки, в которых, наряду с изложением краткой биографии, деловых качеств и политической характеристики, указать насколько данная кандидатура авторитетна в церковных кругах.

                Порядок продвижения кандидатур, намеченных Вами для участия на соборе, будет сообщен Вам после ноябрьского совещания епископов. Для получения дополнительных указаний, вступать в переговоры с агентурой о кандидатурах, намечаемых для участия на соборе и вообще о поместном соборе не следует.

                3. Обязать агентов из числа епископов, участников предсоборного ноябрьского совещания, по прибытии в Москву, связаться с работниками 5 Отдела 2 Управления НКГБ СССР по телефонам:

                К-4-24-00, спросить Алексея Ивановича, или К-4-59-07, спросить Александра Ивановича. О выезде их заблаговременно телеграфировать.



                НАЧАЛЬНИК 2 УПРАВЛЕНИЯ НКГБ СССР
                Комиссар Государств. Безопасности 3 ранга
                ФЕДОТОВ.


                НАЧАЛЬНИК 5 ОТДЕЛА 2 УПРАВЛЕНИЯ
                Комиссар Государств. Безопасности
                КАРПОВ.




                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                  Направо се просълзих! Боже,колко мъка има на този свят!

                  Каква е тая прокоба към милата ни Родина?
                  Твоята родина е Канада, НЕ ПЛАЧИ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА !!!

                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                    Валидатор, ..и. Малобройно и бедно поселение, обречена на плячкосване значителна, но ничия и неефективна собственост, сгрешена и неактуална икономическа структура, унищожени пазари, без суровини, без финансиране, без възможност за разгръщане на ефективни производства.
                    После ни удушиха, а и ние доста ентусиазирано помагахме за самозадушаването си. ...

                    После дойде окончателното объзкървяване. На тази страна отнеха масово младите хора и я осъдиха исторически.

                    ... Продаваш мъка и мизерия, подбиваш чуждата цена ... или мреш от глад!
                    Изборът е твой!

                    ..моля!
                    Направо се просълзих! Боже,колко мъка има на този свят!

                    Каква е тая прокоба към милата ни Родина? Защо Господи? А на Словения,ГДР,Чехия,Полша,кой ли им пречеше? И как отнеха младите хора,и с пушки ги подкараха към терминал 1 и 2 западняците? Много си посредствен! Или умишлено се правиш на такъв! Но на лъжата краката са къси! И носът дълъг!
                    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                    Коментар


                    • Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                        Напротив - на мястото сме си.
                        Това че ЕС не е адекватен си е друга голяма тема, има нужда от радикално преформатиране и рестарт.
                        Иначе отива там де свърши ссср-то - на боклука.
                        Аз мисля че ЕС е в задгробният живот вече ма още не е разбрал...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                          Хер Начев, камионите са 180 К ( такава цифра бях прочел някъде и мнооого се изненадах от бройката...)
                          Ако е вярна, то ние сме един огромен конкурент на Макаронев и с гадни номера му е поръчано да разчисти пазара...

                          Аз друго си мисля...Ако накарат това количество тирове да се връща в БГ, тя милата ми татковина ( граници, пътища, търговия, екология)ще е тотално блокирана и хвърлена в рецесията...
                          Чиче тия номера са известни като цивилизационен избор и евроатлантически ценности....От мене да им еба пу...та майна на всички седерасти либерасти сорошки куришки и европИдали

                          Коментар


                          • https://www.youtube.com/watch?v=gukIGiROzTQ
                            Валентин Вацев: У нас имаме нов вид спорт - да лаеш на елха


                            Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=PzcYcLw8TjY
                              Валентин Вацев: Французите уважават държавата си, но не уважават държавното си ръководство

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                Вчера Барбарона с пяна на уста направи опит да изтрие от лицето на земята "комунистическите псевдопредприемачи", който според него очевидно са окупирали и доминират бранша на международните товарни превози.
                                В момента не разполагам с точна информация, но след разразяване на скандала, беше излязъл със становище някакъв деятел от сдружението им и се спомена, че у нас имало порядъково 60 х. фирми, които се занимават с тази дейност. Предполагам, че става дума предимно за дребни такива, които имат по един или няколко камиона. Общият брой на камионите също беше споменат, но бройката ми се губи и не искам спекула. Във всеки случай беше далеч над 100 х.
                                Заедно с членовете на домакинствата - предполага се, че този отрасъл дава хляб на стотици хиляди българи.

                                Дали пък "Пакетът Макрон" няма да се въведе под натиска и ходотайството на г-жа Макрон, която водена от изцяло и единствено хуманни и човеколюбиви мотиви, дълбоко наранена от страданията, които са принудени да изтърпяват българските шофьори, практически живеещи в кабините на камионите си и ... знаейки за нейните благотворителни и човешки начинания, тя се опитала да прокара чрез облечения в много власт свой съпруг, нови човешки регламенти??!!

                                Случилото се е поредно удачно основание да се обърне внимание, че нашата модерна България остана с огризките в съвременното международно разделение на труда. Нямаме и не с еочертава да имаме нито един разпознаваем международно бранд.
                                В Европа още помнят за СО МАТ, който макар и да беше динозавър, но вдъхваше респект на три континента.
                                А сега на нас са отредени огризките - практически няма високотехнологични и високонаукоемки производства и услуги, които да се предлагат под наш известен и будещ респект бранд. А известно е, че от само тази посока може да се очаква и идване на по-висока добавена стойност и по-висока печалба.

                                Идиотската хипотеза за хуманната намеса на г-жа Макрон е мила и поражда приятни спомени за човещината и скромността на г-жа Сесилия Саркози, но дотам.
                                Посягат с мръсни и лобистки подкрепяни ръчички, защото за тях е скандално, необяснимо, неприемливо и нахално ... някакви си там българи да им съперничат и да ги конкурират. НЕЗАВИСИМО В КАКВО! А пък конкуренцията на тяхна територия ги води до бяс и пяна на устата.
                                Нашето предназначение е да стоим в сивата зона, нейде там около границите на континента, да бъдем буфер и да ги пазим от варварите, да ни тровят (Монтюпе) и да им купуваме боклука - ако може най-добре чрез кредити от техните банки.
                                Хер Начев, камионите са 180 К ( такава цифра бях прочел някъде и мнооого се изненадах от бройката...)
                                Ако е вярна, то ние сме един огромен конкурент на Макаронев и с гадни номера му е поръчано да разчисти пазара...

                                Аз друго си мисля...Ако накарат това количество тирове да се връща в БГ, тя милата ми татковина ( граници, пътища, търговия, екология)ще е тотално блокирана и хвърлена в рецесията...

                                Коментар

                                Working...
                                X