IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

    Че нали го продаде видния антикомунист Костов, пак той хариза Авиокомпания Балкан за долар на един евреин и двата ТЕЦ-а на американски фирми.
    Ми Плама ми Агрополихим ми Петрол ми Кремиковци ми Булбанк да не изреждам още.Ей тоя крадлив боклук съсипа държавата...Малките блокове на Козлодуй ликвидира тоя боклук

    Коментар


    • Джамбазки: Розовият фашага Радан Кънев яростно защитава дегенератите-рецидивисти от Войводиново

      Ето и пълния текст на публикацията на Ангел Джамбазки:

      "Радан Кънев, който не се поколеба да използва купените цигански гласове от Хасково и Монтана, за да стане народен представител в миналото НС, днес е в яростна защита на дегенератите-рецидивисти от Войводиново.

      "Младите роми, които учат в Западна Европа". :-) Нарича двамата рецидивисти, опитали да убият с шутове паднал на земята човек, "млади роми, които учат в чужбина". Няма такава розова наглост.

      В това няма изненада. Розовите фашаги са ясни. Те са "за" еднополовите бракове, "против" националната държава, "за" Макрон. Кънев ясно е заявил своята позиция, както "за" еднополовите бракове, така и "за" Макрон, така и "за" "младите роми", които извършиха довършен опит за убийство по хулигански подбуди.

      Нормално е да защитават и циганите-рецидивисти. Те са естествени техни съюзници. И едните и другите воюват против българската нация и българската държава. Да припомням ли, че раданкънев беше в скверна и гнусна антибългарска коалиция с турски ченгета, работещи за турското разузнаване, срещу България. При раданкъневците националното предателството е задължително условие, за да те приемат в розовата дружинка "Детелинка".

      Такива са нашите розови талибани. Продажници и негодници. Не се срамуват от купените цигански гласове от Хасково и Монтана. Не се срамуват да защитават убийци и рецидивисти. Не се срамуват да работят срещу своята нация и държава. Нормално. Розовите раданкъневци презират българската нация и държава.

      Розовите раданкъневци са антинационални. Мулти-култи многополови. Циганите им трябват като оръдие на розовата революция срещу националната държава. Антибългарски. Те се уповават на "гнева на младите роми, които учат в Западна Европа."

      Но ще се срещнат с гнева на българите. В България. Ще се срещнат с нас."


      Цяло чудо е как заедно с Радан не се включиха Чичотролина Кристи , БабаЯга Хамбарева и разбира се барбаранди "френския" ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

        Военните доставки напълно разбираемо са много чувствителна територия и е цяло чудо, че си намерил дори това.
        А пък кредити за военни доставки!! тук става съвсем дебела работата.

        Днес излезе една нова информация, която идва от СААБ
        От СААБ заявиха готовност за нови преговори и отстъпки за Грипените

        Та, в тази статия има накрая един текст:

        "Разбираме спецификата на американското законодателство, но това не може да бъде причина да не се търси оптимизиране и на другата оферта, която е изключително близко и в рамките на изискванията на процедурата, обобщава представителят на СААБ.", който видимо е насочен към по-добре подготвени по темата и набляга на някаква много особена специфика.
        Не разбирам темата, но покрай цялата тази процедура се насъбра толкова информация, слухове, спекулации.
        Аз въобще не съм сигурен дали въобще има обвързваща оферта за ф++16 или само индикации поради някакви законови особености.

        Чудя се, доколко ние като съвсем редови граждани е подходящо да си задаваме тези въпроси ...
        Всъщност аз натъртих, че за мен е по-важно какви ще бъдат евентуални макроикономически последици, доколкото това може да има съвсем директни последици върху заниманията ми.
        Тъкмо щях да затварям последното табче от търсенето и ми хвана окото една стара статия от архива на NY Times. 2003 година, американците финализират огромна сделка с Полша за самолети Ф-16. 100% от капитала е на заем, 5,92% за 15 години, прецедент след като множество страни не са изплатили подобни "отбранителни" заеми към Щатите (тука Имотепа беше прав, от много време не са продавали оръжие на кредит). Цялата е интересна,но това което ме впечатли силно :
        ''The U.S. pulled out all the stops to win the sale,'' said Peter C. Evans, a specialist in export financing at the M.I.T. ''The idea was that if Poland goes with the U.S., the rest of the NATO expansion countries would, too. It's a pretty cushy deal and it just sailed through Congress.''
        И какви са аргументите на нашите в момента ? "Ф-16 е навсякъде". Явно стратегията им е сработила отлично. Има и нещо за по-макро последиците: "It is also uncertain whether the extraordinary package of economic investments, called offsets, being put together by Lockheed, will live up to its billing. Worth at least $3 billion, the package includes deals to assemble F-16 engines in Poland, make investments in Polish steel mills and shipyards and create high-technology ventures in Poland by Lockheed and dozens of American companies it has lined up."
        Предлагат ли в момента американците офсет? За шведите знам че поне на миналия конкурс предлагаха.

        https://www.nytimes.com/2003/01/12/b...n-profits.html

        Коментар


        • Ама ХУ то хубаво сте ги изтрили, но първо това не бяха кой знае какви обиди, а и отваряха възможност за постигане на някакво съгласие колкото и малко да е било.
          Ако някой външен отвори темата ще си помисли че тук стават някакви баталии страшни, което не е така!
          Не че съм някакъв който да ви дава съвети, голям човек сте предполагам, но работата не модераторите би трябвало да бъде да запазят форума от пошлотии и явни простотии, а не от по-остри дискусии в които може и да се използва някоя дума която не е разрешена в детската градина.
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Редактирах и/или изтрих обидите, които намерих.
            Моля всички да спрат с личните си заяждания в темата.
            रादोस्त

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow

              Нефтохима е продаден за 100 милиона долара.
              Че нали го продаде видния антикомунист Костов, пак той хариза Авиокомпания Балкан за долар на един евреин и двата ТЕЦ-а на американски фирми.
              Last edited by X_Y; 10.01.2019, 18:55.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                И какво да направим ние? Пито платено, както за балкан, какво за БТК, както за много други, продадено на РМД, на комунисти, на комсомолци, на говедари дошли на почивка- магнитни глави продадено за 1 един долар на човек дошъл в бг на почивка- струвало му се екзотична дестинация и така си купи цяло предприятие

                Колко добре се е живеело при бай тошо го знаят всички, включително и ти, като погледнеш 30 години продажби и кражби и все още има какво да се продава, ама няма кой да работи, че и инвесторите взеха да се изнасят- мангалите които отвъдихте само знаят -дай, ама работа да свършат за 5 пари- йок
                Нищо не трябва да правите. Всичко е свършило и няма връщане назад.
                Знаят се и кои са свършили работата, (не само за нефтохима) но какво от това?

                Виждам че сте пропуснали да коментирате организирането на Евразийска народна партиа от Банев, директно от килията,но предполагам че заинтересуваните лица се вълнуват повече от това какви самолети ще купи България или дали шофьорите на тирове ще се прибирад в къщи.
                Напълно разбираемо!
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Bf109 Разгледай мнение

                  Потърсих подобни сделки в които се ползват заеми. В повечето случаи не намирам даже лихвения процент, но поне в две го дават.

                  Първата сделка: Бразилия купува Грипени за 5,4 млрд $. Първоначално лихвеният процент е 2,54%. Кредита е взет от Шведската експортна кредитна агенция (SEK). След допълнителни преговори лихвата пада на 2,19%. Шведите предоставят напълно технологиите, 15 от самолетите се правят в Бразилия. Допълнителна сделка от 254 млн $ за въоръжение за Грипените.
                  https://www.reuters.com/article/braz...1091UT20150729

                  Втора сделка: Ирак взима 2,7 млрд $ от Щатите (не е уточнена кредитиращата институция) за поддръжка и резервни части за самолети Ф-16, танкове М1А1 Ейбръмс, неуточнени бронирани машини, щурмови вертолети и кораби (предполагам Брадли за БМП-тата, и Газели и Ми-24 за вертолетите). 6,45% лихвен процент, 8,5 годишен период от които 1 година гратисен.
                  https://www.reuters.com/article/us-m...-idUSKCN0ZF126

                  Освен тези двете набарах и един анализ на организация наречена Indonesia Corruption Watch за сделката между Индонезия и Русия за Су-30. Написан е на доста кофти английски и нямам представа доколко е достоверен източника но дава доста числа и изглежда се позовава на официални правителствени документи.
                  http://transparency.org.my/laravel-f...onal-Fariz.pdf
                  Изтъква като проблем желанието на правителството да ползва кредит от частни банки (Commercial Credit?) със малък период на изплащане и "high interest loans based on market rate" при възможност да се вземе кредит от руснаците за 15 годишен период и лихва ~5%. Щом 5% му се виждат ниско не ми се мисли какъв е "market rate".

                  Общо взето извода ми е, че условията на подобни кредити варират в огромни граници и можем да бъдем яко набутани, или да получим съвсем прилични условия. Интересно ще е да следим какво ще договорят нашите.
                  Военните доставки напълно разбираемо са много чувствителна територия и е цяло чудо, че си намерил дори това.
                  А пък кредити за военни доставки!! тук става съвсем дебела работата.

                  Днес излезе една нова информация, която идва от СААБ
                  От СААБ заявиха готовност за нови преговори и отстъпки за Грипените

                  Та, в тази статия има накрая един текст:

                  "Разбираме спецификата на американското законодателство, но това не може да бъде причина да не се търси оптимизиране и на другата оферта, която е изключително близко и в рамките на изискванията на процедурата, обобщава представителят на СААБ.", който видимо е насочен към по-добре подготвени по темата и набляга на някаква много особена специфика.
                  Не разбирам темата, но покрай цялата тази процедура се насъбра толкова информация, слухове, спекулации.
                  Аз въобще не съм сигурен дали въобще има обвързваща оферта за ф++16 или само индикации поради някакви законови особености.

                  Чудя се, доколко ние като съвсем редови граждани е подходящо да си задаваме тези въпроси ...
                  Всъщност аз натъртих, че за мен е по-важно какви ще бъдат евентуални макроикономически последици, доколкото това може да има съвсем директни последици върху заниманията ми.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Хвана ме в лъжа.
                    Вярно е. Цената, платена от „Лукойл“, е 101 милиона долара.
                    Разбира се това е вариация на това което казах.
                    Но какво толкова, нали е продаден на приятелска компания.
                    И какво да направим ние? Пито платено, както за балкан, какво за БТК, както за много други, продадено на РМД, на комунисти, на комсомолци, на говедари дошли на почивка- магнитни глави продадено за 1 един долар на човек дошъл в бг на почивка- струвало му се екзотична дестинация и така си купи цяло предприятие

                    Колко добре се е живеело при бай тошо го знаят всички, включително и ти, като погледнеш 30 години продажби и кражби и все още има какво да се продава, ама няма кой да работи, че и инвесторите взеха да се изнасят- мангалите които отвъдихте само знаят -дай, ама работа да свършат за 5 пари- йок

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                      Конкретният инструмент, който ще се ползва, все още е в областта на спекулациите.
                      Във всеки случай , правилно отбелязваш, че нещата отиват към следващо и то много сериозно засмукване на дълг.

                      Тук отново ще попаднем в област, която преизвиква множество и различни гледни точки. Визирам нивото на държавен и държавно гарантиран дълг. Много дълго време се считаше, че този показател в България стои много добре.
                      Обаче, опитът недвусмислено показва, че при всяка конкретна икономика, в пряка зависимост от структура, отвореност, набор макроикономически показатели, има едно определено ниво на дълга, от което нагоре започват да се случват процеси на завихряне.
                      По тези въпроси се предпочита мълчанието, доколкото ниво (процент задлъжнялост) и възможности за обслужване на дълга е индивидуално.

                      А пък сега предстоят и други важни неща. Тази година през лятото ще излязат резултатите от стрес тестовете на банките. При хипотеза за тяхната положителна оценка, ще се постави въпрос за приемането ни в ЕБанков Съюз. Мнозина си мислят, че това е просто един административен акт. Да, ама не. Ще бъде свързан с участие - и т о значително в съответните предпазни механизми, като това се случва ефективно или чрез държавни гаранции. Няма да сме членове на еврозоната, но ще носим солидарно с останалите риска от някакъв неблагоприятен ивент. Идат смутни и нестабилни времена, а ивентите буквално дебнат зад всеки ъгъл.
                      Дори не отварям дума за нереформираните ни държавни системи: социална, здравеопазване, образование, инфраструктура. Всичко е увиснало на ръката на бюджета и вика: Дай, България!
                      Има и други неща, които честно казано считам за подходящо просто да пропусна сега.

                      Думата "зловещо" ти я каза, а пък аз докато пишех се чудех, как да ти опонирам, ама не успях да измисля начин
                      Потърсих подобни сделки в които се ползват заеми. В повечето случаи не намирам даже лихвения процент, но поне в две го дават.

                      Първата сделка: Бразилия купува Грипени за 5,4 млрд $. Първоначално лихвеният процент е 2,54%. Кредита е взет от Шведската експортна кредитна агенция (SEK). След допълнителни преговори лихвата пада на 2,19%. Шведите предоставят напълно технологиите, 15 от самолетите се правят в Бразилия. Допълнителна сделка от 254 млн $ за въоръжение за Грипените.
                      https://www.reuters.com/article/braz...1091UT20150729

                      Втора сделка: Ирак взима 2,7 млрд $ от Щатите (не е уточнена кредитиращата институция) за поддръжка и резервни части за самолети Ф-16, танкове М1А1 Ейбръмс, неуточнени бронирани машини, щурмови вертолети и кораби (предполагам Брадли за БМП-тата, и Газели и Ми-24 за вертолетите). 6,45% лихвен процент, 8,5 годишен период от които 1 година гратисен.
                      https://www.reuters.com/article/us-m...-idUSKCN0ZF126

                      Освен тези двете набарах и един анализ на организация наречена Indonesia Corruption Watch за сделката между Индонезия и Русия за Су-30. Написан е на доста кофти английски и нямам представа доколко е достоверен източника но дава доста числа и изглежда се позовава на официални правителствени документи.
                      http://transparency.org.my/laravel-f...onal-Fariz.pdf
                      Изтъква като проблем желанието на правителството да ползва кредит от частни банки (Commercial Credit?) със малък период на изплащане и "high interest loans based on market rate" при възможност да се вземе кредит от руснаците за 15 годишен период и лихва ~5%. Щом 5% му се виждат ниско не ми се мисли какъв е "market rate".

                      Общо взето извода ми е, че условията на подобни кредити варират в огромни граници и можем да бъдем яко набутани, или да получим съвсем прилични условия. Интересно ще е да следим какво ще договорят нашите.
                      Last edited by Bf109; 10.01.2019, 18:19. Причина: Забравих единия линк

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        75 години от англо-американските бомбардировки над София!
                        ...
                        V ate, nali goвори за това скоро, не ели време да покажеш колко добре сее живеело при бай Тошо, че това малко взе да омръзва?
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow


                          Нефтохима е продаден за 100 милиона долара.
                          Хвана ме в лъжа.
                          Вярно е. Цената, платена от „Лукойл“, е 101 милиона долара.

                          Разбира се това е вариация на това което казах.

                          тази сделка струва твърде скъпо на България, става дума и за реалната цена, при която нещата са не по-малко конфузни. „Нефтохим“ е грамадно предприятие, разпростряло своите инсталации върху осем квадратни километра площ, плюс три петролопровода и седем петролни бази в страната, собствена инфраструктура, собствено пристанище, много почивни станции и други имоти. Идеята, че то може да струва смешната за мащабите му сума от 101 милиона долара, е доста шокираща. И дори като прибавим към тази цена огромните дългове на предприятието и щедрите обещания за инвестиции от страна на купувача, сметката въпреки всичко не излиза. Независимо от това, критичните мнения са рядкост, а това е и една от малкото подобни сделки, при които държавата не попада в полезрението на прокуратурата. За драматичното несъответствие между платената и реалната цена на „Нефтохим“ започва да се говори едва през 2011 г., когато от „Лукойл“ дават знак, че рафинерията може да бъде продадена, и определят потенциалната продажна цена на комбината в размер на 1,5 милиарда долара. С други думи, близо петнадесет пъти по-висока от тази, която са платили при приватизацията ѝ!

                          Очевидно тази оценка притеснява бившия премиер Иван Костов, продал „Нефтохим“ за 101 милиона долара, от които само 81 милиона са реално платени. В интервю пред „Нова телевизия“, дадено на 12 август 2011 г., той заявява: „Те претендират за 1,5 милиарда долара, които никой няма да им даде… Трябва да се заровя в интернет за няколко часа и ще ви кажа колко струва, но струва много по-малко.“ Когато обаче го питат (в същото това интервю) на каква цена е продал „Нефтохим“, неговият отговор е твърде уклончив: „Аз не си спомням цената, честно. Аз и не разбирам какъв е смисълът на целия този разговор около цената.“
                          Но какво толкова, нали е продаден на приятелска компания.
                          Last edited by X_Y; 10.01.2019, 18:54.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Виктор Орбан обяви война на Еманюел Макрон по миграционните въпроси

                            Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан има намерение да води борба с президента на Франция Еманюел Макрон по въпросите на миграционната политика, заяви самият той в четвъртък на пресконференция в Будапеща, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

                            „Не бива да отричаме, че Еманюел Макрон е важна фигура, нещо повече, той е лидер на проимиграционните сили. Нищо лично, това е въпрос за бъдещето на нашите държави. Ако това, което той иска да осъществи в контекста на миграцията, бъде извършено в Европа, това ще бъде лошо за Унгария и затова аз съм длъжен да се боря с него“, заяви Орбан.

                            По-рано унгарският премиер изрази надежда, че на европейските избори през май т.г. ще победят партиите, които провеждат антиимиграционна политика.

                            Коментар



                            • Радев писа до Таяни, защити превозвачите ни

                              Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/...hite-ni.398815


                              Сега и Борисов трябва да напише на Меркел и Макрон.
                              Всички знаят, че прегръдките в Евксиноград са фалшименто.
                              Просто тази игра - политиката, така се играе.
                              Веднъж президент и правителство да са заедно - на страната на българския интерес.
                              Всички знаят, че министърът Желязков е пратен в Брюксел да защити шофьорите.

                              Следователно вече няма място за игрички и двусмислия.
                              Пише се директно на Меркел и Макрон като на лидери на водещите в Европа страни и директно се заявява нашата позиция. Дори и да не я приемат, полза има.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                                Но това далеч не е всичко. След като Барбата разкри, че президент Путин наднича зад Грипен, вече може да си обясним и причините за воя против Германия и сп2. В хипотезата н а завладян Север + Скандинавия, което на този етап много ловко прикриват, много лесно ще бъде през Патока да се пренесат тайно ударни сили та .... чаааак до Северна Италия. И в следващия момент, маскирани като Юрофайтъри таралясници Су ще превземат пазарите. Обаче, тайният ключ ще то държат в Масква.
                                Е вече вдянах , сигурно Руснаците имат специално обучени зелени човечета които могат да се промъкнат през тръбите , да излязат на на центъра на европа , да направят референдум за присъединяване към Русия.

                                Барби прав си страшно е .......и дан забравя , Путин е виновен.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X