IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Е, преди да се спрем на материала, нека отделим малко внимание на семантичния анализ на въвеждащите думи на Бобката. Той се обръща към:

    · носталгиците. Тук вероятно е ненужно да влагаме съмнения относно смисъла и значението на тази дума. Това са хора, които гледат с положителен спомен за онова време, вероятно тяхната емоция се основава на някакви сравнения с други, още по-далечни, исторически времена. Твърде вероятно този кръг лица отправя тъжен зов заради отминалата младост. Тъгата по отминалата младост е съвсем нормална човешка реакция и е естествено да вярваме, че във форума има такива колеги,
    · русоробите. Това е една особена категория хора, вероятно се визират крайните и отчаяни русофили, които достигат до някакви изкривени форми на чуждопоклонничество. Не познавам такъв колега от форума, който би си зарязал Родината и отишъл да живее в Русия като редови гражданин. Като изключа няколко културни обекта, които бих посетил като организиран турист, не мога да се сетя за нито една причина, която би ме накарала да ида там. Това е по-скоро натякчив елемент, обидно обръщение към кръг от политически противници, които задължително трябва да бъдат обидени, а още по-добре болезнено изранени. Все пак това е относително невинен похват за уязвяване на врага. Нека не забравяме, че има колеги, които са се кръстили „червена сган“ и „червен кретен“, които с тези имена дефилират дори във финансовите теми и ... за всеобща изненада там имат смислени изяви, но чрез никовете си искат недвусмислено да нътъртят, че основната причина за присъствието им в тово пространство е: да ехидстват, обиждат, нараняват дори и само с акта на появата си, дори без да се налага да произнесат и една дума, мотив, аргумент. А какво да кажем за славния Факушка, който иначе е изпълнен с пламенна любов към миналата си Родина – България, но чрез ника си и още преди да си е отворил устата, гръмко внушава, че е участник в този форум с основния мотив да обладава, което на практика значи, че иска поради обективни дадености да обладава анално мъжките си колеги, които са 99 % от участниците във форума. Смислено да се предположи, че ще започне от враговете, но въобще не е гарантирано, че ще приключи с тях. Така се, пазете се!. Не се полъгвайте за неговите мотиви след формалното му прекръстване на имхотеп, мотивите са си все едни и същи.
    · вся остальная сволоч: След като направихме символен анализ на горните групи, следва да обърнем особено внимание на тази разновидност. Тук ни чакат най-големите разочарования. Причините са многобройни, но недейте да имате подозрения, че и самите вие сте вътре в групата. Основанията ми да изкажа подобни твърдения са опосредствени. Тук ни чака голяма изненад. Подозрението и убеждението ми се базира на обстоятелството, че документалното наследство на Дякон Левски подсказва, че той е имал неприятни срещи с руски шпиони, които очевидно са работили за интересите на руската корона и елити, но също така си е позволил да изкаже крайно разочарование и да демонстрира негативно отношение към безмерното лицемерие на западните Велики сили и поради тази причина той не е имал никакъв шанс да се спаси от попадане в групата на „сволочта“. Следователно: щом той е вътре и вие задължително сте вътре.

    Започнах с Апостола. Мир на душата ти, клетий Апостоле. Ако знаеше само на какво превърнаха твоите завети. За съвременните прави сили ти си основният виновник за това, че будеше и бунеше Народа. Ти го призоваваше към осъзнаване и битка за СВОБОДА. Онзи Христов, по който така възторжено квичи Бобката, дори си е позволил да изрече, че Свободата е по-важна от хляба, но забележете какви са превратностите на съдбата. Вместо да н и остави да добруваме под сянката на падишаха, Апостола зовеше на борба – и то именно заради СВОБОДА. Тази борба в крайна сметка доведе руснаците в България и възроди нашата държава и приключи процеса на формиране на българската нация. Ако не беше ти, Апостоле, нямаше да има битка, нямаше да има руснаци, ние щяхме да си рахатясваме с шербет и баклава и по-късно … някъде към изхода на ПСВ след акуширането от страна на англичани и французи, щяхме да с е превърнем в една образцова държава от близкоизточен или северноафрикански тип и щяхме да си гледаме кефа. И моля ви, не притичвайте като палета да ми обяснявате, че сме щели да станем като Гърция. Само откровен наивник може да изака нещо такова.

    Стана ли на всички ясно, кой е виновникът?! И кому е отредено място сред сволочите.

    Но иначе, Свободата продължава да си е по-важна от хляба!

    Хей, негодяи! Вие сте брутално осакатени от разбиране за исторически процес. Вие нямате елементарна представа за културно и социално развитие.

    Несретници, вие се гаврите със собствената си генетична линия, със семействата си!

    Вие сте срам и позор за Родината!

    Очаквам още едно квичащо от възторг включване на Бобката, който ще ни предостави неизбежната втора част от творението на великана Христов, който ще обясни, че в царска на Н.В. Борис Трети България :

    - повсеместно е имало красиво и съвършено масивно строителство, после разрушено за назидание,
    - изцяло образовани, мили, любезни и изящно възпитани хора, граждани от големи градове,
    - превъзходна хигиена и образцова национална инфраструктура. Уродите унищожиха заварените водопроводни и канализационна система, запълниха я с бетон, принудиха хората да с и разрушат баните и тоалетните по къщите и да изградят нужници на двора,
    - назидателно бяха разрушени съществуващите от османския период заводи за производство на тоалетна хартия и дамски превръзки. Насилствено накараха хората да си третират анусите с печатарско мастило, а дамите (соцтруженичките) да обгрижват най-милото си с мръсни парцали,
    - разрушиха курортите по морето и болниците, че после да ги заменят със смърдящи дупки,
    - дори шоколад Милка нямаше, а банани пуска за отбрани по Коледа, Тяхната мама!

    Блажени да бъдат нисшите духом!

    Защото на тях им остава поне едната надежда, че тям е отредено Царството Небесно.




    Ех бедни ми бедни Начев ... скотовете към които се обръщаш едва ли ше са прочели и втория абзац ...

    Коментар


    • Е, преди да се спрем на материала, нека отделим малко внимание на семантичния анализ на въвеждащите думи на Бобката. Той се обръща към:

      · носталгиците. Тук вероятно е ненужно да влагаме съмнения относно смисъла и значението на тази дума. Това са хора, които гледат с положителен спомен за онова време, вероятно тяхната емоция се основава на някакви сравнения с други, още по-далечни, исторически времена. Твърде вероятно този кръг лица отправя тъжен зов заради отминалата младост. Тъгата по отминалата младост е съвсем нормална човешка реакция и е естествено да вярваме, че във форума има такива колеги,
      · русоробите. Това е една особена категория хора, вероятно се визират крайните и отчаяни русофили, които достигат до някакви изкривени форми на чуждопоклонничество. Не познавам такъв колега от форума, който би си зарязал Родината и отишъл да живее в Русия като редови гражданин. Като изключа няколко културни обекта, които бих посетил като организиран турист, не мога да се сетя за нито една причина, която би ме накарала да ида там. Това е по-скоро натякчив елемент, обидно обръщение към кръг от политически противници, които задължително трябва да бъдат обидени, а още по-добре болезнено изранени. Все пак това е относително невинен похват за уязвяване на врага. Нека не забравяме, че има колеги, които са се кръстили „червена сган“ и „червен кретен“, които с тези имена дефилират дори във финансовите теми и ... за всеобща изненада там имат смислени изяви, но чрез никовете си искат недвусмислено да нътъртят, че основната причина за присъствието им в това пространство е: да ехидстват, обиждат, нараняват дори и само с акта на появата си, дори без да се налага да произнесат и една дума, мотив, аргумент. А какво да кажем за славния Факушка, който иначе е изпълнен с пламенна любов към миналата си Родина – България, но чрез ника си и още преди да си е отворил устата, гръмко внушава, че е участник в този форум с основния мотив да обладава, което на практика значи, че иска поради обективни дадености да обладава анално мъжките си колеги, които са 99 % от участниците във форума. Смислено да се предположи, че ще започне от враговете, но въобще не е гарантирано, че ще приключи с тях. Така че, пазете се!. Не се полъгвайте за неговите мотиви след формалното му прекръстване на имхотеп, мотивите са си все едни и същи.
      · вся остальная сволоч: След като направихме символен анализ на горните групи, следва да обърнем особено внимание на тази разновидност. Тук ни чакат най-големите разочарования. Причините са многобройни, но недейте да имате подозрения, че и самите вие сте вътре в групата. Основанията ми да изкажа подобни твърдения са опосредствени. Тук ни чака голяма изненада. Подозрението и убеждението ми се базира на обстоятелството, че документалното наследство на Дякон Левски подсказва, че той е имал неприятни срещи с руски шпиони, които очевидно са работили за интересите на руската корона и елити, но също така си е позволил да изкаже крайно разочарование и да демонстрира негативно отношение към безмерното лицемерие на западните Велики сили и поради тази причина той не е имал никакъв шанс да се спаси от попадане в групата на „сволочта“. Следователно: щом той е вътре и вие задължително сте вътре.

      Започнах с Апостола. Мир на душата ти, клетий Апостоле. Ако знаеше само на какво превърнаха твоите завети. За съвременните прави сили ти си основният виновник за това, че будеше и бунеше Народа. Ти го призоваваше към осъзнаване и битка за СВОБОДА. Онзи Христов, по който така възторжено квичи Бобката, дори си е позволил да изрече, че Свободата е по-важна от хляба, но забележете какви са превратностите на съдбата. Вместо да н и остави да добруваме под сянката на падишаха, Апостола зовеше на борба – и то именно заради СВОБОДА. Тази борба в крайна сметка доведе руснаците в България и възроди нашата държава и приключи процеса на формиране на българската нация. Ако не беше ти, Апостоле, нямаше да има битка, нямаше да има руснаци, ние щяхме да си рахатясваме с шербет и баклава и по-късно … някъде към изхода на ПСВ след акуширането от страна на англичани и французи, щяхме (вероятно) да с е превърнем в една образцова държава от близкоизточен или северноафрикански тип и щяхме да си гледаме кефа. И моля ви, не притичвайте като палета да ми обяснявате, че сме щели да станем като Гърция. Само откровен наивник може да изака нещо такова.

      Стана ли на всички ясно, кой е виновникът?! И кому е отредено място сред сволочите.

      Но иначе, Свободата продължава да си е по-важна от хляба!

      Хей, негодяи! Вие сте брутално осакатени от разбиране за исторически процес. Вие нямате елементарна представа за културно и социално развитие.

      Несретници, вие се гаврите със собствената си генетична линия, със семействата си!

      Вие сте срам и позор за Родината!

      Очаквам още едно квичащо от възторг включване на Бобката, който ще ни предостави неизбежната втора част от творението на великана Христов, който ще обясни, че в царска на Н.В. Борис Трети България :

      - повсеместно е имало красиво и съвършено масивно строителство, после разрушено за назидание,
      - изцяло образовани, мили, любезни и изящно възпитани хора, граждани от големи градове,
      - превъзходна хигиена и образцова национална инфраструктура. Уродите унищожиха заварените водопроводни и канализационна система, запълниха я с бетон, принудиха хората да с и разрушат баните и тоалетните по къщите и да изградят нужници на двора,
      - назидателно бяха разрушени съществуващите от османския период заводи за производство на тоалетна хартия и дамски превръзки. Насилствено накараха хората да си третират анусите с печатарско мастило, а дамите (соцтруженичките) да обгрижват най-милото си с мръсни парцали,
      - разрушиха курортите по морето и болниците, че после да ги заменят със смърдящи дупки,
      - дори шоколад Милка нямаше, а банани пускаха за отбрани по Коледа, Тяхната мама!

      Блажени да бъдат нисшите духом!

      Защото на тях им остава поне едната надежда, че тям е отредено Царството Небесно.



      Last edited by nachev; 13.01.2019, 18:46.

      Коментар


      • Малцина ще прочетат това, което буквално се налага да папиша, а причината е проста: дори и в съкратен вариант се очертава да е обемисто. Е, написването наистина се налага и мястото му е точно тук, а не в една несретна тема, която прегледах преди малко.

        Утре, 14. януари се навършват 146 години от издавеното на смъртната присъда на Васил Левски. Много хора помнят датата на раждането на Апостола, още повече честват Обесването, а болшинството от нас май вече несъзнателно са премахнали от съзнанието си смисъла и делото, че и заветите на този свят човек. Вкарването на това свято име в тези разсъждения има огромно знамение, доколкото Апостола остава изглежда един от много малкото на брой, безспорни и неотричани национални символи. Върху името му, подвига и саможертвата, поколения българи градят чувството за личност, род и общност – генетична, историческа, социална и емоционална. Върху това име е стъпила и нашата нация. Съзнавано или не, но това е опората и изходната база, която дава началото на координатната система за откриване на нашето място, път и роля в живота и света.

        Върху името на Левски и още няколко великани на духа е изградена съвременната ни българска (но и човешка) космогония. Няма действително разбиране за света и процесите в него в социален, политически, исторически и др. план, без наличие на чувство и усещане за принадлежност към общност. При пренареждане на йерархии, приоритети и най-вече на интереси, последното съждение може да бъде подложено на яростна критика, но пък именно яростната критика обратно може да потвърди неговата истинност. Малко по хегеловски станаха нещата, но точно тук синтезата ще оставя на всеки четящ.

        Твърде вероятно, но не само поради някакви мои лични и съкровени причини, имам основание да помня и датата 14. Януари и скритата в нея саможертвена символика.
        По-надолу ще вплета в повествованието името на Васил Левски по един нов и неочакван, смайващ начин.

        Вчера бяхме с приятели на път и реших, че е удачно на връщане да се отбием през Ловеч, където тихо да постоя около паметника на Левски, който монумент много харесвам. Стилът му отговаря на епохата и носи неизменно чертите на времето, но аз откривам някакви вълнуващи ме детайли, което си е изцяло моя субективна оценка.

        Странни и гротескно разходящи се събития - вчера бях до Паметника, днес посегнах да прочета нещо във форума. Въпреки явното си нежелание и отбягване да чета някои теми от форума, и особено през уикендите, днес направих изключение и дълбоко сбърках. Темите за производителността на „соца“ и „капа“, пък и темата по всичкология са един буквално непоносим пример за това, поне се прeвърнаха в такива, след няколко първоначални изригвания. Буквално като по прокобна поръчка попаднах на възторжения вик на Бобката, който е пляснал един „унищожителен“ материал, който от своя страна е трябвало да асистира културното анихилиране на неговите политически противници във форума. Цитиран е някакъв Христов, който по-скоро преразказва някаква своя лична и семейна емоция, въпреки наличието в материала на без съмнение верни исторически факти, на тъжни аспекти на едновремешната ни социалната действителност.

        Това го поствам, а аз ще допиша ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Вярно, много в Русия мразят Горбачов. Така е. Мразят го и чадата на бивши номенклатурни величия, или просто гушили от режима, в България. Но дали го мразят в останалата източна Европа? Или в бившите републики на СССР. Мразят ли го в Латвия, Литва, Естония...? Или в Грузия? А в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Румъния мразят ли го? А в Германия? Никак даже. Напротив

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Ако беше много убав нямаше самите руснаци да го свалят с танкове и вече власт да не види [/URL]
            Вярно, много в Русия мразят Горбачов. Така е. Мразят го и чадата на бивши номенклатурни величия, или просто гушили от режима, в България. Но дали го мразят в останалата източна Европа? Или в бившите републики на СССР. Мразят ли го в Латвия, Литва, Естония...? Или в Грузия? А в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Румъния мразят ли го? А в Германия? Никак даже. Напротив

            Коментар


            • Изводът?

              - ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ И РАВНОПОСТАВЕНОСТ СА ВЪЗМОЖНИ ЕДИНСТВЕНО СРЕД РАВНИ ПО СИЛА СУБЕКТИ.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                Американският посланик в Германия е заплашил страната със санкции заради Северен поток-2

                Писмата, съгласувани с американските власти, са изпратени до много германски компании, които от своя страна ги приемат за изнудване.

                "Истинска" демокрация ...
                „Демокрация”: - Няма „ -Не искам”.

                Коментар


                • Американският посланик в Германия е заплашил страната със санкции заради Северен поток-2

                  Писмата, съгласувани с американските власти, са изпратени до много германски компании, които от своя страна ги приемат за изнудване.

                  "Истинска" демокрация ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Biliana Ambareva

                    Нинова се пени на стената си относно пакета "Макрон".
                    • Според нея проектът е антиевропейски, "защото погазва основен принцип на Европейския съюз за свободно движение на хора и стоки." Ами не, просто създава ПРАВИЛА И ЗАКОНИ за движението на хора и стоки в рамките на ЕС!
                    • "Разделя Европа на малки и големи държави, на Изток и Запад, на център и периферия." Ами не, просто ИСКА европейците на Изток да имат същите човешки условия и високи заплати, като европейците на Запад!
                    • "Това е тежък удар върху икономиката на България, означава унищожаване на транпортния бранш и загуба на работни места." Нее, това е удар срещу българските превозвачи, които нанасят удар на европейската икономика, като лишават работниците си от европейски застраховки, нормални почивки и европейски заплати за да могат да пестят от разходи и да подбиват цените на европейските превозвачи!
                    Е това е отговора! Нашите фирми не трябва да спазват никакви закони в България и това им дава карт бланш да подбиват европейските цени. Нека първо да помислим
                    • ЗАЩО освен българи и румънци никой друг не стачкува?!
                    • Защо този закон, който е за ВСИЧКИ, нанася вреди САМО на българската и румънската икономика? Транспортните фирми плащат по схема 25 процента заплата и 75 процента командировъчни. Масово трудовите договори са на минималната заплата от 560 лева. От това губи същата тази икономика, за която ревете и самите шофьори, които се осигуряват на мин. работна заплата, а доходите им са от порядъка на 4000 лева.
                    • Кой печели от това?!
                    • А БСП като "социална" партия, защо застава срещу правата на работниците за по-добри условия на работа и заплащане, защо защитава печалбата на "капиталистите" и некоректните търговски практики на българските превозвачи?!
                    А ти, я си представи - само за миг! - че БСП изгуби оредяващата си електорална подкрепа. Е, да нахранят всички пари нямат, ясно е, партиец се става за участие в далавера, и това е ясно...Кажи ми, щат ли бъдат избрани и близо до Властта, ако постигнат окончателен Успех?
                    НЯМА! Ще изчезне онова, за което, уж, се борят! Това е соц.Парадокс: Писали са се „леви”, развъждат си бедност, която да ги избира но, я държат далеч от пълната Победа не за друго ине в неѝнинтерес а в свой: Защо ще им е на бедните да гласуват са някого, който да ги „изведе от бедността„, ако вече -има ки значение, кой? - ги е извел? Парадоксът има още едно име, „Олигарси - социалисти”.
                    ...И те така.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron
                      Кой му пука какво казва един и-т
                      https://www.blitz.bg/svyat/khvanakha...ews150225.html

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        Tatiana Christy

                        Искам да попитам -- на откриването на пловдивската асамблея имаше ли нестинарки с икони и по бели нощници да подскачат в транс? Имаше ли пърформанс на прабългарски воини на коне, с по една свенлива гроздоберачка на коня до тях? Имаше ли Мис Розова долина? Пееше ли се песента-- "Добър вечер приятелю млад?" Ако не, не ми я хвалете тая асамблея! То само с едни кукери асамблея не става
                        Ми ти като не дойде да врътнеш един стриптийз в компанията на двама трима шеснайстополови джендъра , да да придобие малко "светски" блясък събитието ...пардон , "евентът" ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                          жалката истина:

                          [ATTACH=CONFIG]n3429941[/ATTACH]
                          Тия тарикати гледат на изток към Русия за спасение ,чакайки пред газовата камера.
                          Last edited by Grosss; 13.01.2019, 13:31.

                          Коментар


                          • жалката истина:

                            Click image for larger version

Name:	50408662_2751614881730542_642914998863003648_n.jpg
Views:	1
Size:	27.5 КБ
ID:	3429941
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron
                              Кой му пука какво казва един и-т
                              Ако беше много убав нямаше самите руснаци да го свалят с танкове и вече власт да не види https://www.mediapool.bg/rusnatsite-...ews206720.htmlhttps://www.blitz.bg/svyat/khvanakha-gorbachov-da-krade-ot-magazin_news150225.html
                              Last edited by Grosss; 13.01.2019, 13:38.

                              Коментар


                              • Biliana Ambareva

                                Нинова се пени на стената си относно пакета "Макрон".
                                • Според нея проектът е антиевропейски, "защото погазва основен принцип на Европейския съюз за свободно движение на хора и стоки." Ами не, просто създава ПРАВИЛА И ЗАКОНИ за движението на хора и стоки в рамките на ЕС!
                                • "Разделя Европа на малки и големи държави, на Изток и Запад, на център и периферия." Ами не, просто ИСКА европейците на Изток да имат същите човешки условия и високи заплати, като европейците на Запад!
                                • "Това е тежък удар върху икономиката на България, означава унищожаване на транпортния бранш и загуба на работни места." Нее, това е удар срещу българските превозвачи, които нанасят удар на европейската икономика, като лишават работниците си от европейски застраховки, нормални почивки и европейски заплати за да могат да пестят от разходи и да подбиват цените на европейските превозвачи!
                                Е това е отговора! Нашите фирми не трябва да спазват никакви закони в България и това им дава карт бланш да подбиват европейските цени. Нека първо да помислим
                                • ЗАЩО освен българи и румънци никой друг не стачкува?!
                                • Защо този закон, който е за ВСИЧКИ, нанася вреди САМО на българската и румънската икономика? Транспортните фирми плащат по схема 25 процента заплата и 75 процента командировъчни. Масово трудовите договори са на минималната заплата от 560 лева. От това губи същата тази икономика, за която ревете и самите шофьори, които се осигуряват на мин. работна заплата, а доходите им са от порядъка на 4000 лева.
                                • Кой печели от това?!
                                • А БСП като "социална" партия, защо застава срещу правата на работниците за по-добри условия на работа и заплащане, защо защитава печалбата на "капиталистите" и некоректните търговски практики на българските превозвачи?!

                                Коментар

                                Working...
                                X