IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Да са ви честити модерните американски F16
    Прекъснахте още един мухлясал проводник на руско политическо влияние
    След напоителните разяснения, че морската миля е мярка за разстояние, дали ще бъде подходящо и аз да направя няколко смислови и символни разяснения:

    - казва се "да са ви честити". Вместо да разяснявам, което носи риск от произнасяне на квалификации, мога ли вместо това просто да попитам: Кои сме ние? И ако може по-изчерпателно! Настоявам за изчерпателност по една проста причина -тя ще позволи да обрисувам самостоятелно и групата "вие". На този етап е очевидно ясно, че именно ти си записан под № 1 в групата "вие".
    Има важни политически и икономически имплементации. Рафал и Юрофайтър не участваха в конкурса поради невъзможност д а с е включат в рамката с нови машини. Сега обаче, в един момент вече се оказва, че рамка няма. Ти не жалееш ли, че новата ти родина, няма да реализира малко принадена стойност от сделка със старата ти Родина. Би било редно. Поне от кумова срама следваше да заявиш позиция, която отчита френските интереси. Обърнах ти внимание, че Президентът Радев даде ясен сигнал на французите като летя с тяхната машина.
    Има още един аспект. Нямаш ли някакви притеснения, че играейки по този начин, старата ти Родина може да си навлече някакви допълнителни негативи като отношение от страна на Франция и Германия, основни производители на Рафал и Юрофайтър. Да не вземат да се отнасят с презрение, подобно на английското.
    А нямаш ли притеснения ти персонално, лично, че като се явяваш застъпник за интересите на трета страна, неглижираш интересите и на старата и на новата Родина? Много гадна е тази хипотеза, ако се лепне някому. А тя е много прилепчива!

    Да разясним накрая и символните послания:
    - синият цвят при барбарона се употребява за целите на изобразяване и позоваване на чичолина, хамбарева, Франция, ф16. То това май е и изчерпателният списък. След днешния постинг вече не съм сигурен за Франция като съвкупно явление. А, забравих и кафене Фуркатс'!
    - червеният цвят е за всичко останало. Той е символ на отврат, гнус!
    Нечетящите могат да се ориентират по боичките. Примерно: днес барбата е в експозиция 66 % омраза и 34% любов.

    Надявам се да е било полезно и познавателно.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

      Турците имат 300 самолета,гърците 150.........ние с нашите 8 ще плашим гаргите които летят от Румъния.
      Не бе комшиите са ни френдове.....тук един колега твърдеше че с тях ша контролираме Русия.....сигурно в елементарните му представи Путин вече се е заврял в бункера притеснен от нарасналата военната мощ на България.......
      Last edited by markov; 16.01.2019, 16:21.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Да са ви честити модерните американски F16
        Прекъснахте още един мухлясал проводник на руско политическо влияние
        Турците имат 300 самолета,гърците 150.........ние с нашите 8 ще плашим гаргите които летят от Румъния.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          А, бакалъм!
          Решено! Купуваме F-16. За колко, как ги плащаме, кога ще ги доставят?
          Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2019/01/16...staviat.399368
          Военните доставки са предмет на огромен икономически интерес и проводник на политическо влияние.
          Да са ви честити модерните американски F16
          Прекъснахте още един мухлясал проводник на руско политическо влияние

          Коментар


          • Абе колко много приказки за да кажеш следното:

            Империята САЩ реши да осурвака подмандатната си територия България с 2,5 милиарда ......

            Туземците извикаха дружно YES SUR .... може да започва ритуалния танц около огъня....
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • А, бакалъм!
              Решено е веке:


              Решено! Купуваме F-16. За колко, как ги плащаме, кога ще ги доставят?

              Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2019/01/16...staviat.399368

              Военните доставки са предмет на огромен икономически интерес и проводник на политическо влияние. Първият, който откровено заяви тази теза и без никакви заобикалки сподели, че се бори за трайно установяване на американския интерес у нас, беше Барбарона и в тази връзка той може да бъде поздравен като един прозорлив и реализиран човек. Спор тук не може да има.
              Поздравления, колега!
              Е, ще се наложи да почакаме и акта на юридическото обвързване, но няма поводи за съмнение, че той ще се случи.
              Има много интересни исторически аналогии. Руснаците доставиха основната част от изтребителната ни авиация преди около 30 години (всощност точно 30) и до този момент поддръжката на техните самолети е огромен проблем, а и път за прокарване на влияние.
              Странно, обаче година-две след факта на доставката, руснаците казаха на бившите си съюзници, че играта е приключила, повече нямат никакви ангажименти към тях, разпускат всякакви съюзи, прекратяват различни взаимни ангажименти от всякакво естество и всеки следва да се оправя оттук нататък както сам намери за добре. Не желая да си спомням за нашето "оправяне". Специално руските самолети (М29) имат още около 10 години проектен експлоатационен период и тяхната съдба ще продължи безалтернативно да ни тегне на шията, доколкото първите 8 бр. нови биха дошли в позитивен вариант след 6 години. )Твърдението на Сл. Велков - депутат и член на ресорната комисия в парламента).

              Светът е вече друг. Технологичните аспекти не ги разбирам и категорично ще ги избегна. Има много аспекти, които стеснително се премълчават. Един от смутителите на политкоректното говорене и най-вече на политкоректното мълчане в момента е президентът Тръмп, който действа като американски патриот, нарича нещата с действителните им имена и изпълнява обещанията си.

              Да видим какво ни чака.

              Някой ще се пресрами ли да направи предварителен анализ на известните аспекти н анашата и на полската сделка?
              Last edited by nachev; 16.01.2019, 14:35.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                "Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия
                ....
                „До изтребителите ли е опряла в момента армията? Тези изтребители за какво ни трябват в момента? Първо ни трябва сухопътна техника. Такава ни е доктрината.”
                Прибран човек и грижовен къщовник е нашият премиер! Думите му безспорно илюстрират това му чудесно качество.
                А в парламента се играе пореден цирк.


                За F-16: Лобизъм и угаждане! Не, защита на националната сигурност!
                ГЕРБ правили политичеки пирует, "Воля" иска референдум, Сидеров - оферти от Русия

                Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/01...gurnost.399351


                Коментар


                • ББ е ветропоказател , за това спор няма..........
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар



                  • "Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“". Това каза премиерът Бойко Борисов на 2.09. 2017 г. във Варна. Година по-късно Борисов изфорсира експерти и институции да купят най-скъпия изтребител, нарушавайки процедурите и принуждавайки Народното събрание да промени параметрите на сделката, за да повиши със стотици милиони вече гласуваната финансова рамка за нея. Това стана, след като в средата на декември 2018 г. държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се обади по телефона на Борисов, за да обсъдят въпроси от сигурността и енергетиката. Ето и още изказвания на българския премиер по темата с изтребителите, направени преди американското обаждане по телефона.

                    26 май 2017 г.

                    „Освен това самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили. Не само за бронираните машини, и за флота, и за авиацията. Това са 3 рода войски. Трябва така да се планират парите, че до 2023 г. всичко това да стане факт. Самолетите трябва да са последни“.



                    30 май 2017 г.

                    „Аз не казвам да се поставят изтребителите на първо място, а да се поставят трите рода войски едновременно и да се отложи във времето на по-малки вноски за по-дълго, за да вървят всички проекти. Това каза сега и президентът. Опит да се намери конфронтация може да се търси, но ние спорим като различен род войски. Аз съм защитник на сухопътните войски, той на авиацията."



                    7 юли 2017 г.

                    "Първо ще купим влакове, а тогава и самолети. Първо ще са влакове да се движат хората сигурно, екологично чисто и евтино.“



                    02 септември 2017 г.

                    "България е бедна, не може да купува най-скъпите самолети."



                    18 септември 2017 г.

                    „До изтребителите ли е опряла в момента армията? Тези изтребители за какво ни трябват в момента? Първо ни трябва сухопътна техника. Такава ни е доктрината.”

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Бе май не съм много сигурен в светлината на немските самолети- 70% щели да останат на земята в случай на война, така разправяха миналата година
                      Бойният опит на армията не е по-малко важен от техниката.
                      Немската армия, пък и останалите от Европа, имат последен боен опит през 1945 година.

                      А пък бойният дух е най-важен. А в Европа го нема никакъф...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                        НАТО контролира Русия. Има в пъти повече самолети, танкове и каквото се сетиш. А ние сме част от НАТО и нашите самолети ще контолират събитията в Черно море заедно със съюзниците. [ATTACH=CONFIG]n3431214[/ATTACH]
                        Бе май не съм много сигурен в светлината на немските самолети- 70% щели да останат на земята в случай на война, така разправяха миналата година

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                          Руските шпиони в България, БСП и пРезидента, кръв пикаят защото Ф-16 засича обекти изстреляни от суша и море от 300 км. което ще рече, че нашите самолети ще контролират руското крайбрежие и Крим и ще имаме информация превантивно за евентуално нападение. Грипена е с доста по калпав радар.
                          [ATTACH=CONFIG]n3431117[/ATTACH]
                          Ауу, НАТО на нас едни се нада да контролираме Русия в Черно море и сега ще си отдъхне, ако купим вълшебните ефки.
                          Румъния и Турция, които са по-близо, вече ги няма на картата, нали?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                            НАТО контролира Русия. Има в пъти повече самолети, танкове и каквото се сетиш. А ние сме част от НАТО и нашите самолети ще контолират събитията в Черно море заедно със съюзниците.
                            Блаженни са верующите , тяхно е царството небесно.

                            И запомни едно , нито едно розово дупенце от ЕС или САЩ няма да пролее кръвта си за България ако се наложи.......моли се да не се налага, защото ще бъдеш силно разочарован от съюзниците си ...
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                              Оле боже , вие съвсем изперкахте в Русофобията си.
                              Тоя пък с пикливите си 8 самолета дет ша му ги доставели след десетина години и армия дето не може да напълни един стадион и тои ще контролирал Русия. Бе що не се натоварите с Чехльо , Барбито, Импотента и останалите ибрикчии и да идете да ги нашамарите тези Руснаци.....ние Българите с кеф ще ви гледаме поредното фиаско и ще ръкопляскаме...
                              НАТО контролира Русия. Има в пъти повече самолети, танкове и каквото се сетиш. А ние сме част от НАТО и нашите самолети ще контолират събитията в Черно море заедно със съюзниците.
                              Click image for larger version

Name:	17951845_1676467515704742_5061293084321196959_n.jpg
Views:	11
Size:	63.0 КБ
ID:	3431214

                              Коментар


                              • Сърбите са пичове

                                Сръбският президент Александър Вучич заяви, че за страната му е най-добре, когато газопроводът "Турски поток" стигне до България, да бъде доведен до сръбската граница и газът да бъде транзитиран през газовия интерконектор в Сърбия. Това предаде агенция Танюг. "Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми друг евтин газ, чакам това, но още не съм го видял", каза Вучич в интервю за телевизия Пинк. Той посочи, че върху него се оказва натиск Сърбия да получава газ от остров Кърк (в Хърватия), но той е двойно по-скъп и Вучич не иска да го купува заради политическата му цена. "Най-евтин е газът на руснаците. Когато руснаците доведат "Турски поток" до България, ще платим да го доведат до нас. Затова предстоящото посещение на президента Владимир Путин (на 17 януари) е важно. Нямам никакъв идеологически проблем. За разлика от други, моя работа са Сърбия и гражданите. Дайте друг по-евтин газ, но още не съм видял такъв", каза той. Вучич добави, че когато пита защо трябва да плаща толкова висока цена за газ, а му отговарят, че трябва да разбира геополитическите отношения, веднага го заболява главата.

                                Прочети повече в Blitz.bg
                                Last edited by mibova; 16.01.2019, 11:19.

                                Коментар

                                Working...
                                X