IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Frankreich will Deutschland keinen nuklearen Schutz garantieren

    Франция не възнамерява да осигури ядрена защита на Германия.

    Търсих статията в англ. версия на вестника, но за съжаление не я намерих.

    Много неща са казани в тази статия, много само загатнати. Не съм сигурен, че мога да разчета еднозначно посланията.
    Сложен стана светът.

    След Брекзит, Франция остава единствената ядрена сила в ЕС.
    Подчертано е нещо, което ме изненада. Оказа се, че още Ген. Де Гол е предлагал на канцлера Ерхард Германия ад се включи под някаква форма към френската ядрена програма, но е получил отказ.
    Още по странно е, че Саркози е отправил през 2007 г. някаква подобна покана към Меркел, но отново е последвал отказ.
    Всъщност, не е чак толкова странно. Германия реши да се раздели с ядрените си електрически централи, да не говорим за историческото наследство, някои политически особености, пък и конституционни ограничения.

    Изтъква се, че президентът Макрон няма да участва в конференцията по сигурност в Мюнхен, като в това се търси някакъв особен сигнал към Берлин.
    Двете страни демонстративно не пратиха външните си министри във Варшава, но сега тази статия издава различни сигнали.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Абе зверов, една мистерия се върти наоколо, може ли да те помоля да я разплетем съвместно?
      По принцип съм съгласен, стига да мога да съм полезен.

      Но до вечерта няма да съм на линия. А сега напускам, ако имаш нещо - питай бързо.

      Коментар


      • Абе зверов, една мистерия се върти наоколо, може ли да те помоля да я разплетем съвместно?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Тука една ливада2015 пуска (дез)информация от руския Левада-Центр.

          Тази организация е обявена за чуждестранен агент от Министерството на правосъдието на Русия (Минюст).(и е пълна с евреи, основана от еврей - И. Зв.)

          Ето батковците, занимаващи се с финансирането на "независимата" социологическа агенция, източник на нашата ливада2015:
          ​​​​​​
          В частности, Центр получил:

          с 2009 по 2012 годы от Фонда Макартуров за мониторинг социально-экономических изменений в России — 150 000 долларов;
          с 2009 по 2013 годы от фонда Сороса на поддержание программ по исследованию молодежи — 337 158 долларов;
          с 2010 по 2013 от Национального Фонда за демократию за изучение потенциала новых гражданских движений — 39 430 долларов;
          от фонда Форда на анализ социальных, политических и экономических процессов в российском обществе на фоне разворачивающегося мирового кризиса — 290 000 долларов;
          https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Левада-Центр


          Проверкой установлено, что "Аналитический Центр Юрия Левады" в проверяемом периоде получала большую часть иностранного финансирования из США, в том числе грант от Висконсинского университета в Мэдисоне, курирующим учреждением по которому значится Министерство обороны США", - отметили в министерстве юстиции.
          Среди других источников иностранного финансирования "Левада-центра" в Минюсте РФ назвали IPSOS MORI UK LTD (Великобритания); Московский филиал Джонс Дэй Лимитед Партнершип (США); FAFO AIS AS (Норвегия); Fernland Holdings Ltd (Швейцария); Deutsche Gesellschaft Fuer Technische Zusammenarbeit GNBH (ФРГ); Gallup INC (США); Viesoji Istaiga (Литва); University of Wisconsin Madison; Regents of University of Colorado; Columbia University; The George Washington University, последният да затвори вратата.
          https://www.interfax.ru/russia/526971
          Last edited by И.Зверов; 15.02.2019, 10:51.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

            ше получи още толкоз ако ратифицира хомо конвенцията и пакта за миграция ...вече никой не се хваща на тъпата ти пропаганда !
            То той няма остра, ама каквото има, отвътре му иде.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
              Ко мо не та та се опитват да излъжат, че уж Европейският съюз бил мюсюлмано джендърски еничарски съюз, но вече никой не се хваща на лъжите на ко мо не та та. Европейският съюз не е нито джендърски съюз, нито е мюсюлмански съюз, нито е еничарски съюз.
              През декември 2018г. българска медия публикува статия, в която пише, че през 2019г. България ще получи от Европейския съюз 4 470 000 000 лева.
              http://vnews.bg/news/160610
              ше получи още толкоз ако ратифицира хомо конвенцията и пакта за миграция ...вече никой не се хваща на тъпата ти пропаганда !
              Last edited by X_Y; 14.02.2019, 20:17.

              Коментар


              • https://www.youtube.com/watch?v=q0doEDEXe8k
                Приглашение в глобальный проект Ротшильдов.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                  Според проучване на общественото мнение, проведено в 25 страни по света през 2018г., на въпрос имате ли доверие на руския президент Путин, 89 % от запитаните хора в Полша са казали, че нямат доверие на Путин, 88 % от запитаните хора в Испания са казали, че нямат доверие на Путин, 85 % от запитаните хора в Нидерландия са казали, че нямат доверие на Путин, 80 % от хората в Швеция са казали, че нямат доверие на Путин, 79 % от хората във Франция са казали, че нямат доверие на Путин, 75 % от запитаните хора в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия са казали, че нямат доверие на Путин, 63 % от хората в Германия са казали, че нямат доверие на Путин, 62 % от хората в Унгария са казали, че нямат доверие на Путин, 60 % от хората в Италия са казали, че нямат доверие на Путин, 55 % от хората в Гърция са казали, че нямат доверие на Путин.
                  Според това проучване средно 63 % от запитаните хора в 25 страни по света са казали, че нямат доверие на Путин.
                  Едва ли някой би се изненадал от тези данни, защото според някои проучвания вече дори и в Русия доверието в Путин е доста намаляло спрямо 2017г.
                  https://www.pewglobal.org/2018/12/06...ternationally/
                  Я питай колко от руснаците нямат.

                  Коментар


                  • Разузнаването на САЩ е засякло успешен тест на руската система за противоракетна отбрана "Нудол", съобщава CNBC. Според информация на тв каналът изпитанията са били проведени през декември 2018 г. Ракетата е прелетяла около 3 хиляди километра и е поразила цел, долитайки до нея за 17 минути. Това означава, че ракетата е летяла със скорост 10 600 км/ч или близо 3 километра в секунда.

                    Американската страна отбелязва, че през 2018 г. Русия два пъти е провеждала тестове на тази система за ПРО, наричана "убиецът на спътници". Първите изпитания на ракетите от комплекса противоракетна и провокосмическа отбрана А-235 "Нудол". Новата ракета ще може да прехваща балистични ракети и да сваля спътници в околоземна орбита. Според американски медии, ракетният комплекс А-235 "Нудол" ще замени комплекса, който е на въоръжение в момента в руската армия А-135 “Амур”, част от противоракетната отбрана на Москва.

                    Ръководителят на космическото командване на ВВС на САЩ генерал Джон Хайдън предупреди неотдавна, че Русия и Китай разработват оръжие, което може да заплаши жизнено важни спътници на САЩ. “Те разработват възможности, които ни безпокоят”, заяви Хайдън.

                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Тия съвсем изтрещяха.

                      Ръководителят на белгийското военно контраразузнаване временно е отстранен от длъжност заради подозрения, че е нарушил правилата за конфиденциалност в полза на Русия. За това съобщава вестник „Де Морген“, позовавайки се на няколко източника, запознати със ситуацията. Отбелязва се, че кабинетът на майор Клемент Ванденбор в ADIV (Генерална служба за информация и сигурност) бил запечатан още в края на януари, а самият той е под домашен арест.

                      Решението било прието във връзка с многобройни инциденти, свързани с нарушения. По-точно, майорът е заподозрян, че е унищожил секретни документи в обикновен шредер (устройство за раздробяване на хартия). Подробностите за това каква може да е евентуалната връзка с Русия не се съобщават.

                      Източниците на изданието считат, че действията срещу Вандербор може да са в резултат на борба за власт вътре в ADIV. Там расте недоволството срещу по-възрастните началници. Самият майор работи в разузнаването от 40 години. Освен това през последните години се изострили отношенията между отделите в разузнаването, където служат военни, и конраразузнаването, където работят предимно цивилни.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Израел готви война срещу Иран? Техеран му се подигра

                        Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019...podigra.402033


                        Германия и Франция не изпратиха външните си министри.
                        Сега витае въпросът, това случайно ли е!

                        Разпространява се една теза, че след проверка на средношколските дипломи на г-дата Маас и Дриан, оказало се, че и двамата хич не ги бивало в пеенето и по тази причина решили, че не трябва да се разваля качеството на хоровото изпълнение. Решили ... там където трябва! Пък и г-н Дриан си е дърт социалист - ко мо не, дето вика аутистичният хуманоиден киборг


                        Екатерина обаче е там и дрънка по шлема заедно с шляхтата.
                        Почти си я представих ... заела войнствена поза и с изгарящ поглед.
                        Гротеска!

                        Коментар


                        • В Минесота се води процес срещу 52-годишен мъж, който години наред изнасилвал и измъчвал дъщерите си близначки. Според Fox News местните медии смятат, че Джери Лий Кари е държал щерките си в "дом на ужасите". Една от порасналите жертви е успяла да избяга през май 2017 г. и е казала на правоприлагащите служители за тормоза. Кари държел дъщерите си във вериги, биел ги с юмруци и лопата. Една от близначките почти загубила краката си заради гангрена. Същата частично загубила зрението си заради силен удар в главата. Документите също така сочат, че Кари е станал баща на две деца, които е родила една от жертвите му. Мъжът се призна за виновен, присъдата трябва да бъде обявена на 20 февруари.

                          Коментар


                          • По данни на Федералната митническа служба (ФМС) на Русия през 2018 г. се наблюдава увеличаване на стокооборота със страните, подкрепящи санкциите. Те като че ли само помогнаха на Москва да подобри външнотърговските си показатели, констатират анализатори. По информация от ФМС, през м.г. стокооборотът се е увеличил със 17%, а положителното салдо в търговския баланс с 62%. Особено видими са резултатите в търговията със страни, също подложени на санкции. Стокооборотът на Русия с Турция се е увеличили с 15 процента, вносът от Иран - почти на 36 процента. Търговията с Куба се разширила с 1/3 само за 1 година. Впечатляващо е развитието на икономическите отношения с Китай: 30 процента (след увеличението от 21% през 2017). "Русия има положително салдо с Китай в размер на 11,1 милиарда долара," отбелязва американският анализатор Том Луонго. И допълва: всъщност отговорът е очевиден: търговските и санкционни войни, просто принуждават засегнатите от тях страни усилено са развиват взаимната си търговия. На първо място с Русия - един от най-крупните глобални доставчици на енергоносители. Петролът, природният газ и въглищата представляват 60% от руския експорт през м.г.. Но има и важни нюанси. Обемът на продажбите зад граница на суров петрол през 2018 г. се е увеличил само с 3% заради ограниченията на ОПЕК +. "Може да се каже, че растежът е малък - около 500 хиляди барела в денонощие, но простата аритметика дава друго измерение. Отчитайки, че нефтът се продава средно за 60 долара за барел, умножаваме 500 хиляди по 60 и после по 30 и получаваме месечна експортна печалба от почти 1 милиард долара" обяснява Том Луонго. Експортът на природен газ се е увеличил с 3,7 процента (в пъти — 27 процента). Но той все още е ограничен от пропускателната мощност на действащите газопроводи. Скок може да се очаква след като заработят "Силата на Сибир", "Северен поток — 2" и "Турски поток". Съществено се е увеличил експортът на втечнен природен газ - почти 1,5 пъти, а като стойност с 67%. Но, уточнява Том Луонго, "от ноември показателите на търговския баланс на Русия достигнаха рекордни нива, увеличавайки се с почти 5 милиарда долара, което не може да е резултат само от износа на петрол и газ". Важна е ролята и на още един енергоносител - каменните въглища: плюс 10% в тонове и 26% в пари. И експортът на селскостопанска продукция - на първо място пшеница, е нараснал с 33% на тегло и 45,5% като пари. Свой принос внасят и химикалите, торовете дървения материал. Дори износът на леки коли се е увеличил с десет процента. Съществено се е увеличил стокооборотът със страните, подкрепящи антируските санкции. Със САЩ търговията се е разширила със 8% до 25 милиарда долара. Експортът се е увеличил със 17,8 процента, а импортът - само с 0,5%. Предполага се, че голям дял в увеличението имат покупките на 4 танкера втечнен газ от Русия заради аномалните студове в САЩ. С ЕС търговският оборот на Русия се е увеличил с 19,7%, почти до 295 милиарда долара. Експортът е нараснал с 28,3 процента, до 205 милиарда долар, а импортът само с 2,7% - 89 милиарда. Независимо от постоянните разговори за намаляване на енергийната зависимост от Русия, европейците увеличават покупките на петролни продукти, суров петрол, природен газ и каменни въглища. Сред лидерите са най-активните критици на Москва - Полша (вносът в стойностно измерение е нараснал с 31%) и Холандия плюс 19,5%. Извън всякаква конкуренция обаче е Украйна, която е увеличила стокооборотът с "агресора" с 16,6% до 15 милиарда долара, като вносът от Русия се е увеличил с 20% - до 9,5 милиарда долара. В тази сума не влизат руските горива, внесени през Беларус. Друга жизнено важна за Украйна вносна стока от Русия е ядреното гориво и срокът за доставките му бе удължен до 2025 г.

                            Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/ikonomika/sankt...ews657123.html

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                              През декември 2018г. българска медия публикува статия, в която пише, че през 2019г. България ще получи от Европейския съюз 4 470 000 000 лева.
                              http://vnews.bg/news/160610
                              И 30% ще ги ограби синьо-герберастката банда, като половината ще грабне за Боко Тиквата.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Ко мо не та та се опитват да излъжат, че уж Европейският съюз бил мюсюлмано джендърски еничарски съюз, но вече никой не се хваща на лъжите на ко мо не та та. Европейският съюз не е нито джендърски съюз, нито е мюсюлмански съюз, нито е еничарски съюз.
                                През декември 2018г. българска медия публикува статия, в която пише, че през 2019г. България ще получи от Европейския съюз 4 470 000 000 лева.
                                http://vnews.bg/news/160610
                                Last edited by Ivan2015; 14.02.2019, 01:03.

                                Коментар

                                Working...
                                X