IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Испешъли фор барби а.к.а. лъжливото овчарче
    Лукойл напуска? Какво следва от това за България

    http://bulgariaanalytica.org/2016/12...-%D0%B7%D0%B0/

    Статията мисля че я пускам за трети път, препоръчвам на всички желаещи да разбият руският монопол и да установят техен такъв да я прочетат и да побързат, часовника тик-так


    И аз мисля, че три пъти вече я чета, което пък съвсем не означава, че няма да ти се наложи /примерно/ да я пускаш още ТРИ пъти - и това пак да не е достатъчно, за да се ползва подобна опорка за нечие политическо влияние.

    Ситуацията е аналогична с "Дънди..." - които източват златото и други благородни метали - и то - доколкото вървеше инфото - е невъзможно да се докаже количеството ценен метал,тъй като отделянето му се извършва - не в нашата страна..., което е също и другата загуба - на работни места, освен преценката "на око" - за съдържанието на ценния метал, примесен с тонове земна маса.

    Разбира се - експертите имат точна информация, но всичко в страната, през последните десетилетия - се развива по линията: "Куче влачи - диря няма!"... Примери - бол!

    ............................

    Конкретно на въпроса: както винаги - при осъществяване на онова, което казват, че ще се случи в рамките на 2 години /това няма да е леко!/ - това ще е сериозен трус. Колко сериозен?

    Толкова ще е сериозен, че най-вероятно едно правителство може спокойно да си ходи. Има ли готови за това /политици/? Не мога да приема, че има политик, склонен да се раздели с "доверието на народа"... ))..., с което да освободи "яслата-хранилка" за следващата политическа партия...

    Трусът ще е силен! Защо? /още/ АКО има нов производител, който "стопанисва" митнически /акцизни/ складове за горивата - той едва ли ще се съобрази със сегашните цени на горивата.

    Това не е заплаха. Мнението ми е лично и с нищо не ангажира никого тук! МОЖЕ ДА ГРЕША!

    Колко ще се увеличи цената на горивата? Не повече от тая - на Европа. ПРЕДПОЛАГАМ: някъде, над 2€/литър. /2.3 - 2.4 €/литър или малко повече/.

    Обосновката? Нямам такава.

    От къде да започнем с постигането на европейски ЦЕНИ? Трудно е да се каже! /Нека бъда правилно разбран - не говоря за европейски доходи, а за европейски цени!/ Горивата са един удобен начин за вдигане на цените /на всичко/ - и още по-удобен начин, за да мотивираме ПРИЕМАНЕТО на ЕВРОТО като национална валута...

    ..............................

    Кое правителство ще си сложи главата в торбата? Не зная. Часовникът тик-така.

    Ако не дойде никой на мястото на отиващите си? Не зная! Цените могат да се качат, над споменатите 2€/литър. Защо? Данъчните складове - нови "птици" - внос, мотивиране на нови големи разходи...

    Дали обачеоредното правителство ще си ходи? Недоволните - дали ще са много, за да инициират действия. Мисля, че може да има друг ефект: пълнене на хазната /акцизите от данъчните складове, ако събираемостта скочи..., но в тая страна - по презумпция се пази манталитетът на Бай ГанЯ..., значи - ако онзи - спечелил търговете за митническите складове - ако сам не краде и почтено - видите ли - отчислява към хазната..., а поредното правителство - почтено вкарва подобни ОГРОМНИ суми за благото на хората в ТАЯ страна, ..


    Да приключвам, защото думата "ПОЧТЕН/А/О" почна да се повтаря прекалено много, а това е много хипотетично допускане ТУК... ))


    Защо непременно цените трябва да скочат? Предпочитам да мисля, че ще паднат..., все пак - логиката в последното - поне в България ми се губи... Бих се радвал, ако не съм прав!


    Лично и неангажиращо... .
    Last edited by безимeн; 05.03.2019, 19:12.

    Коментар


    • [QUOTE=barbaron;n[/QUOTE]

      Стига спам , алооооу ... това е тема Политика !

      Коментар


      • Nikolay Slatinski :

        "Срещнах добра позната, мой набор. Оплака ми се, че арогантен директор на училище е уволнил „по най-мръснишкия начин“ дъщеря ѝ, която бе учителка там и то много добра. Моята позната ми каза следното:
        - Това е реалността! На власт са посредствени и не ценящи професионализма хора, защото никога не могат да станат професионалисти. Тях не ги интересува същността на структурата, която управляват, интересува ги само какви възможности за обогатяване и по-нататъшна кариера им открива управлението на тази структура!

        Замислих се. Не са един и два случаите на уволнени хора в средите, в които аз дишам, работя, живея (и статуси пиша тъй както умея... ), като всеки път чувам почти едно и също – жертви на посредствеността и некомпетентността, връхлетяла ни „отгоре“.
        Нямаше как да не се замисля. Дето се казва – веднъж е случайност, втори път е тенденция, трети път е закономерност, четвърти път е закон...

        Замислих се и ето поради каква друга причина.
        В свободното от четене и писане на лекции и книги време, съм се заровил в 30-те години на миналия век, преди всичко в Германия и Съветския съюз, защото имам мрачното предчувствие, че по това време и в тези държави се крият както обясненията за много от случващото се днес в Европа, така и редица предупреждения за това, което може да ни се случи, ако не се освестим...
        Направи ми впечатление следното – в анализи и за Германия, и за Съветския съюз в онези отприщили тоталитарни чудовища години – прочетох една сходна мисъл. Еднопартийната система, изстреляла на върха си и в едната, и в другата държава вождове - маниаци и мегаломани, се е опряла на мнозинството посредствени хора, неудачници, недообразовани и недовъзпитани! Тези хора не могат да управляват процеси, те могат да властват. Те не разполагат със силата на аргументите, а използват аргументите на силата. Тези хора нямат ценности, те имат страсти, апетити, ненаситни желания, ламтежи. Тези хора не знаят колко труд се изисква да знаеш и да можеш, да се научиш и да работиш над себе си, те мразят до ненавист знаещите и можещите, научилите се и работещите над себе си.
        Тоталитарната машина е уникален шанс за подобни хора. Демонстрирайки сляпа вярност към тази машина, те вместо да са в низините на обществото, изведнъж са изстрелвани нагоре в него. Нещо повече, понеже без тази тоталитарна машина те биха били обречени да се върнат пак долу, където им е реалното място, те с колосална енергия и злобна ожесточеност работят за нейното засилване и за нарастващата ѝ власт в държавата.
        От прочетените страници ме лъхна опасността от посредствените хора, неудачниците, недообразованите и недовъзпитаните!

        Да, не може да се прави аналогия с 30-те години на миналия век, в това съм съгласен. Но след като Преходът у нас първо зацикли някъде около 2000 г. и започна да се върти в кръг и да тъпче на място, а после попадна в задънена улица, в тупик и тръгна в напълно погрешна посока някъде около 2010 г. (годините са приблизително назовани), у нас започнаха да превземат различните нива на властване твърде много посредствени хора, неудачници, недообразовани и недовъзпитани. За тях настъпи златно време! Знанието, умението, принципността, почтеността започнаха да се превръщат в недостатъци, в уязвимости, в излишности, в „минавки“. Много за това допринесе и сферата, в която се трудя и аз – висшето образование. То направи дипломите абсолютно достъпни, получавани без труд, често просто купувани, така разми критериите за знание и знаене, за можене, за кадърност, за образованост. Подборът, по който се селектират кадрите избута на заден план способността и пригодността, фактически се узакониха всякакви други по-бързи писти за кариерен растеж, някои от които всъщност опасни и дори направо пошли. А некадърният човек се загражда от некадърни и дори по-некадърни от него, за разлика от кадърния човек, който се опира на кадърни хора. Така посредствеността се възпроизвежда, става все по-масова и все по-силна.

        И ще кажа защо още повече се замислих, всъщност не съм престанал напоследък да мисля.
        Вярно е, че уродливата тоталитарна система през 30-те години в Германия и Съветския съюз дава шанс на посредствените хора, на неудачниците, на недообразованите и недовъзпитаните.
        Но ние трябва да сме бдителни, да се замисляме, да не се заблуждаваме и да си даваме сметка, че и обратното също може да бъде вярно:
        Не само уродливата система да дава път на посредствените хора, на неудачниците, на недообразованите и недовъзпитаните,
        но и посредствените хора, наудачниците, недообразованите и недовъзпитаните могат да доведат до попадането ни в клещите и в клетката на някоя уродлива система.
        Аз съм наистина разтревожен, защото все по-често и с все по-голяма острота на случващото се съзирам елементи, прояви, признаци и порядки на евентуална такава уродлива система и поради това започвам да се страхувам за България."

        Коментар


        • Днес отбелязваме годишнина от смъртта на Великия Иосиф Сталин. Вечна памет!

          Коментар


          • Коментар


            • https://www.youtube.com/watch?v=UELAqTROe0s
              AMERICAN MADE PAKISTANI F 16 v RUSSAIN MADE INDIAN MIG 21

              HOW INDIAN PILOT IN RUSSIAN MADE MIG 21 SHOT DOWN PAKISTAN’s AMERICAN MADE F 16?


              А какви ескадрили МиГ 21 имахме !
              Last edited by majnata; 05.03.2019, 18:50.

              Коментар


              • БСП, ГЕРБ и ДПС за момента са единствените сигурни претенденти за места в следващия Европейски парламент. Това показват данните от последното проучване на Агенция „Афис“, които са коренно различни от оповестената от "Маркет линкс" преднина за ГЕРБ с почти 4%. Ако европейските избори бяха днес, БСП щеше да получи 23.6% от гласовете, ГЕРБ – 19.9%, ДПС – 8.2%, „Обединени патриоти“ – 4.6%, Демократична България – 1%. 2.7% биха подкрепили друга политическа сила, а 2.9% не биха гласували за никого. 20.7% все още не са взели решение кого биха подкрепили на предстоящите избори за Европейски парламент, а 15.4% от сега заявяват, че не биха гласували. При тази подкрепа се очертава средното разпределение на мандатите – БСП – 6.7, ГЕРБ – 6.2, ДПС – 3.4 и „Обединени патриоти“ – 1.1.

                Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komen...ews660805.html

                А сега де, на кого да вярваме

                Коментар


                • Испешъли фор барби а.к.а. лъжливото овчарче
                  Лукойл напуска? Какво следва от това за България

                  http://bulgariaanalytica.org/2016/12...-%D0%B7%D0%B0/

                  Статията мисля че я пускам за трети път, препоръчвам на всички желаещи да разбият руският монопол и да установят техен такъв да я прочетат и да побързат, часовника тик-так

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                    Неслучайно имперските идеологеми се подклаждат и поддържат и днес,

                    Ето какво „празнуват“ на 3 март.
                    "Неволно" името ми е вплетено в поредния вулкан от лайна, които обилно се изливат.
                    Ако човек те прочете теб, то тогава излиза, че аз съм посветил живота си на собственото си самоочерняне.
                    А това много лесно се постига, като вземеш един ред от нечие (моето) писмо и отгоре на всичко затриеш емотиконите в края на същия ред. Тезата се пръвръща в антитеза! Превръща се в признание и разкаяние пред един строг трибунал.

                    Ето го тук политическият момент.
                    Неприятните ми думи и оценки за тази личност се дължат основно на дългогодишното ми познанство с него и стила и метода му на работа. От всеки ход и дума наднича един безчестен!

                    И твърдението ми, че е бил агент на ДС се дължи не на това, че съм му виждал досието, а на дълбокото ми убеждение, че някога точно такива хора са търсени и привличани за тази работа!
                    Сега същият седи на Шанз Елизето и бълва гнилоч срещу Родината ми.
                    Отврат!
                    Last edited by X_Y; 05.03.2019, 17:39.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                      Неслучайно България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа (с 30% по-скъпо от съседна Турция и с 40% по-скъпо от Германия). Неслучайно горивата в България са с огромна надценка и то при най-ниския акциз и най-ниския приход за бюджета ни, за да може монополистът Лукойл да ни щави с огромна надценка, която е в пъти по-висока от тази в нормалните държави. Само по това направление губим годишно горница от 4 МИЛИАРДА ЛЕВА, която вместо да влиза в хазнати ни, заминава към Москва и джобовете на продажните им слуги тук. Неслучайно стратегически предприятия като Булгартабак, БТК, търговски и хотелски вериги станаха руска собственост, заедно с половината ни Черноморие. Де факто днес над 30% от икономиката ни се намира в ръцете на руския империализъм. Директно. Поне още толкова е в ръцете на техни мекерета и подставени лица, които действат чрез офшорни фирми. Неслучайно сме управлявани от съветски мутри и неслучайно България е най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, и с най-голям демографски срив..
                      9 stotinki e цената на киловат за българия преизчислена през тока- https://ec.europa.eu/eurostat/statis...hold_consumers това е статия на ЕС за цената на газта





                      Хахаха лъжливото овчарче а за лукойл- пак хахаха. Барби не знам ти ли ги пишеш тези неща, ама много лъжеш

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                        Барбарон, прекалявате. Събитайте си мненията в едно или моля, спрете да спамите.
                        „Или”? Двоен аршин ли надушвам, или малодушие? По-вЕдро, де, я Слънчо как е блеснал навън!
                        Иначе, по темата,,
                        - Защо, мислите, у нас дойде Дима, а не Вова? Дали последният не се е притеснил от вездесъщия БХ или пък, ни казва (вежливо),
                        „- Максимум ВТОРА класа сте и, доде сте втора класа, Първия в Русия, максимум, ще обсъждате. ..., а Керванът си върви (и без тях).”

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron
                          X_Y, а какво мислите за тази реплика и за "доброто възпитание" на другаря pipbel ?
                          За него мисля че има добре възпитание и казва умни неща, а за теб че добре си захлебил днес със спам.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                            Тоя клоун си го чети ти ... не ни пробутвай политически проститутки и шарлатани !
                            Бабо.....с наполеонов комплекс, мразен вече от 80% от народа си (от останалите 2/3 са орки), дори и едно дете няма след себе си - тръгнал да оправя Европата...
                            Първичната ми реакция като видя такъв да ми плямпа за ценности е да оставя доброто си възпитание и да му препоръчам да си ги сложи там на тъмно де му е обичайно кеф.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              За Европейско Обновление
                              Emmanuel Macron, 4 Март 2019 г.
                              Тоя клоун си го чети ти ... не ни пробутвай политически проститутки и шарлатани !

                              Коментар


                              • Хилари Клинтън няма да се кандидатира за президент на САЩ

                                Ми тя 2016 беше полуумрела бе ... 2020 като зомби ли да се кандидатира ?!

                                Коментар

                                Working...
                                X