IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • „Аз преди всеки 9 май си мисля какво беше това – защо вашият сипаничав Сталин след 1945 отмени празнуването на Победата ? А сега го зная със сигурност – той помнеше добре и страшното лято на 1941, когато неговата „червенознаменна и легендарна” се разбяга и цялата се предаде в плен на немците, и 1942, когато през лятото немците излязоха на Волга. Това рижо мустакато псе знаеше, че така покри полесраженията с трупове, че у немците имаше санаториуми, където те лекуваха картечарите си от неврози. Защото даже войникът не може да не откачи, когато срещу тебе вървят хиляди хора, вълна след вълна, а ти трябва да ги убиваш, защото това е война. Ето как воюваха великите руски пълководци.
    Сипаничавото псе знаеше, че истинските фронтоваци няма да му простят това и някога ще се нахвърлят върху него. Именно те, които воюваха, след войната никога не разказваха какво са видели. Защото за него беше страшно дори да си спомниш. И те от нищо не се страхуваха. И после всички тях, осакатени, без крака и без ръце, на дъски с лагерчета, ги събраха по улиците и ги изпратиха в „санаториуми” от рода на концлагера на Валаам.
    А после, при Брежнев, който през войната някъде там се угояваше в полковата или фронтовата кухня, от 9 май направиха „празник със сълзи в очите”. От най-огромната трагедия на страната пропагандните босове направиха „празник”. И колкото повече се отдалечаваме, толкова той е по-истеричен, по-гръмък, по-весел. А невръстните деца, които загиваха в 1941/42, така и просто си лежат в земята, непогребани като хората, и никому на дядовия не са нужни. За да могат сега босовете на пропагандата да си правят гешефта върху техните кости.
    Тук някой ми писа: „Искам да намеря гроба на дядо си”. Нямаше никакви гробове. През лятото на 1941/42 в плен се предаваха с милиони. Захвърляха техниката и отиваха при немците. И това – ако имаше къде да се отиде. А там умираха от глад в ямите, в които ги пъхаха. Самите немци нямаха какво да ядат и с боеприпасите бяха зле. Затова просто ги подгонваха в деретата, поставяха двама-трима от обоза с винтовки и край. Самите немци пишеха, че не са очаквали такова масово предаване в плен, затова и не са имали готовност.
    У бойците, които ние изравяхме, боекомплектът беше съвсем цял, те даже не успяваха да повоюват. Има заповед да се окопават – те изкопаваха ямки с дълбочина половин лопата, идваха немците и в тези ямки просто ги отстрелваха. И по-добре беше, когато ги убиваха, че после те в тези ямички умираха от глад. Ето такива и сега изкопават напролет, когато земята не е изсъхнала и е мека.
    У фотографа Гундлах, който после в Трупната борова гора снимаше умиращите от Втора ударна, има кошмарни кадри – обелени до височина 2-3 метра дървета в гората. С кората им се прехранваха. Немците, които дойдоха по-късно тук, сами гладуваха и просто застрелваха нашите бойци, за да не делят с тях остатъците от храна. А местните изследователи Орлови още в края на 50-те намериха там на торфената теснолинейка в гората композиция от открити вагони – при пробива през 1942 нашите искаха да извозят болницата, но не можаха и просто разкъсаха ранените с гранати.
    Войната от 1941/42 е страшна не с боевете с викове „За Родину !”, а с глада и смъртта в тези ями при фрицовете. А къде те можеха да дянат милионите, предали се в плен ? Те самите нямаха какво да ядат и затова грабеха местните: „ - Мамичка ! Кокошчица, яйце, млекце !”. Войната е страшно нещо. Моля ви, престанете от нея да правите празник ! Даже вашият обожаван Сталин разбираше това !
    Мислете за юношите, които хвърлиха срещу немските картечници и под танковете. 9 май – това не е празник, това е скръб, пред която плачат даже дърветата. Престанете да се веселите в този ден ! Просто поседнете тихо, спомнете си за убитите от немците 18-годишни момченца. Това не е победа, това е бедствие ! Спомнете си за хлапетата, които немците убиваха. Разберете, в страната ни избиха цяло поколение. Тогава, за чий х*й танцувате ?” Дмитрий Чекалкин

    Коментар


    • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
      САЩ обявиха Арктика за своя отбранителна линия

      Американски генерали искат увеличаване на военното присъствие на север.Според говорителя на Северното командване на американската армия ген. Терънс О'Шонеси основните заплахи идват от страна на Русия и Китай.

      Тия като замръзнат в ледовете пак ше викат руснака да ги вади , ама сега голям го вадят ...
      Тия са големи само на приказки и фукара.Кат видат дебелия тичат да се крият на мама под полата

      Коментар


      • САЩ обявиха Арктика за своя отбранителна линия

        Американски генерали искат увеличаване на военното присъствие на север.Според говорителя на Северното командване на американската армия ген. Терънс О'Шонеси основните заплахи идват от страна на Русия и Китай.

        Тия като замръзнат в ледовете пак ше викат руснака да ги вади , ама сега голям го вадят ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
          Много пишете, но нищо не казвате. !
          Доовре, айде
          честит ден на бензинджията на Европа


          Между другото, за последните двадесет години България е намалила 4 пъти енергийната си зависимост от расийката - през 2018 едва 3 % от БВП на страната са платени за енергоресурси на рф, към 2001 - 11 %, 1999 - около 14 % от БВП.

          БВП на страната за 2018 е 5 пъти повече от мизерния соц и е реализиран с 2 млн. души по-малко. Колосална разлика в стандарта.

          Стяга ли чепика? И по тесен ще става, пхахах

          Коментар


          • Путин: В някои страни безсрамно лъжат за войната, превръщат в кумири хора, слугували на нацистите!

            Коментар


            • Честит празник , приятели ! Да живее и се помни навеки великият героизъм и саможертва на съветските народи !

              Коментар


              • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                Да, днес е ден на военни паради и демонстрация на военна сила.
                Винаги към се учудвал на възторга и възхищението на някои от военната техника.
                Драги, извинявайте за обръщението, но единственото предназначение на тези неща е да убиват.
                И то - колкото се може повече хора.
                Но, когато се разболееш, а това е неизбежно почти колкото смъртта, няма де те изследват и лекуват със
                С 400 или онова, дето развива 27 маха, а с апаратура на Сименс, Филипс, Дженерал Илектрик, Тошиба,
                евентуално южнокорейска или китайска. Руска няма. Защото политиката и икономиката им не е ориентирана
                да произвежда неща, които да помагат на болните, а към такива, които да унищожават здравите.
                Май не разбираш: Много по-хуманно е с това оръжие да подрънкаш, да се поизпъчиш, И ДА НЕ ГО УПОТРЕБИШ ПО ХОРА, отколкото, веднъж да удариш. Това оръжие, колкото и да ти е странно, осигурява най-важния ресурс на същите тези Япония, Европа, Китай и т.н.: МИР. Ако не бе то, щяха да са водени, досега, поне още няколко войни. Със съответните жертви и разрушения. А, че не се яде... Чудя се на някои, как досега не са осъзнали важността на разделението на труда. Всеки следва да прави това, което прави най-добре. Е, правят го. За да могат и 'убавци като вас, тук, да мрънкотят.
                Last edited by Pyramid; 09.05.2019, 19:21.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                  Моля, спрете да се заяждате в темата.
                  И на вас не Ви е лесно....

                  Коментар


                  • Моля, спрете да се заяждате в темата.
                    रादोस्त

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                      Я си купи за кинта баничка .....
                      Историята е политика и политиката е в историята ...... и не се уча, а съм бесен на ушанки
                      Ти си като зло куче ,лаеш всеки който ти е обърнал внимание или съвет за Възпитание и Интелект ,но това не те прави компетентен по История а и вече по Български език...
                      Плиис...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                        Нямам нищо против да се учиш на История или по точно на каквато си искаш История ,каквато ти изнася , но не тук...
                        Плиис....
                        Я си купи за кинта баничка .....
                        Историята е политика и политиката е в историята ...... и не се уча, а съм бесен на ушанки
                        Last edited by X_Y; 09.05.2019, 17:53.
                        Socialism -- You Make It, They Take It.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                          Няма такова нещо изконни български руски немски и френски земи....Преди ние да дойдем по тия земи други са ги владели и те могат да претендират айде сърбите не ама за гърците внимавай щото те са тука преди нас а ние сме били из Азия
                          Траките идват от Идел а гърците идват от Етиопия прогонвайки пеласгите ,които също са траки.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                            Ти изобщо познаваш ли историята на България .... Най-тежките битки в Унгария кой побеждажа там, ако не бяхме ние друг щеше да е победителя, ами в сърбия .... боже безродници .....
                            Нямам нищо против да се учиш на История или по точно на каквато си искаш История ,каквато ти изнася , но не тук...
                            Плиис....

                            Коментар


                            • Много пишете, но нищо не казвате. Истината е, че днес празнуват всички нормални хора разгрома над нацистка Германия, дори самите германци го празнуват.

                              Най-голямата военна победа срещу май-мощната военна машина в история, постигната само и единствено благодарение на духът и волята за победа на руският народ, който е готов да умре, но не и да си даде житото на чужд окупатор!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                                Няма такова нещо изконни български руски немски и френски земи....Преди ние да дойдем по тия земи други са ги владели и те могат да претендират айде сърбите не ама за гърците внимавай щото те са тука преди нас а ние сме били из Азия
                                от къде да дойдем бе шму..... ние сме коренното населние тук на Балканите -- от има няма 25 века ....
                                O sancta simplicitas!
                                Socialism -- You Make It, They Take It.

                                Коментар

                                Working...
                                X