IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    "Малко известен факт е, че СССР получава като помощ 55 000 камиона и съветската артилерия и великите Катюши са предвижвани само с американски камиони Studebaker. Без камиони, няма Катюши - ФАКТ! "
    Малко и по въпроса за другите сороспииски лъжи за ВСВ:


    Мит – Ленд – лиза, т. е. помощта на САЩ спасил СССР от разгром.

    Ленд – лиза е 15% от военното производство на СССР. При това като изключим камионите „Студебейкър” и джиповете „Вилис” нито танковете „Шърман”, нито самолетите „Аерокобра” могат да се мерят по качества с руските „Т-34”, „КВ” и „ИП-2”.

    Истинската помощ на САЩ е по-рано през 30-те години, когато Сталин започва да изгражда мощна военна индустрия на изток от Урал. САЩ са в криза (1929 – 1934 г.) и затова охотно зарязват всякакви идеологии и започват да продават цели военни заводи срещу злато на Русия. Американски инженери монтиращи оборудването с тревога съобщават, че русите плащат един завод и разполагайки с чертежите строят поне още пет в различни градове на Урал и Сибир. Рузвелт, който дава работа и хляб на стотици хиляди американци по този начин в един труден за САЩ момент естествено пропуска без внимание предупрежденията.

    Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г. Тя произвежда 2000 танка и 2500 самолета на месец. Хитлер не може да произведе повече от 1200 месечно.

    Мит Загубите на СССР

    СССР твърди, че най-големия му принос си личи дори по загубите – 27 милиона души, докато дори победените германци загубили само 9,6 милиона души. Чудя се, че не са се сетили, че така могат да бъдат обвинени, че са воювали примитивно с т.н. човешки вълни. Истината – руските изследвания в последно време сочат, че Русия е загубила 9,8 милиона души, т.е. колкото и германците. На Хитлер Сталин приписа и починалите през този период от естествена смърт и собствените си репресии. И даже с тях цифрата не достига 27 милиона.
    Истината е, че от зимата на 1941 Червената армия бе поета от опитни, израснали от нищото природно талантливи генерали като Жуков, Рокосовски, Василевски, Петров, Чуйков, Ватунин. Комисарите бяха елиминирани от командуването. Тези хора бяха завършили за разлика от Будьони и Ворошилов военната академия „Фрунзе” придобиха боен опит на собствения си гръб и разказаха играта на немците по всички правила на военната наука – без челни атаки (при които се губят много хора), с удари по слабите флангове, обкръжения, масирано използуване на танкове и т.н. и т.н. Паулус е казал на Чуйков, когато се е предал: „Май ви научихме да воювате”. На което Чуйков е отговорил: „А ние ще ви отучим”.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      "САЩ се включва във Втората Световна Война през 1941 след нападението над Пърл Харбър. На 3ти Ноември 1941г Рузвелт подписва Lend-Lease Act и се слага началото на конвоите с помощи за СССР. Този пост, е за тези, за които не пишеше в нашите учебници. Ще започна с това, че тази война НЕ Е ВЕЛИКА ОТЕЧЕСТВЕНА, а СВЕТОВНА ВОЙНА, която се води на 4 континента! Във войната участват над 16 милиона американци и 2.5 милиона англичани.

      САЩ изнаса на свой гръб войната в Тихия океан и участва в сражения на 3 континента. Нито един изстрел, нито една бомба не пада по цялото гигантско протежение на границата между СССР и окупираният от японците Китай!!! Защо? Защото всички сили на Япония са хвърлени в грандиозната Тихокеанска война с Америка!!! Иначе СССР трябваше да води война на два фронта.

      .......дрън дрън"
      Барби пак си чел недочел:

      САЩ през ВСВ изобщо не се бие със потенциала с които разполага тази голяма страна. В тихоокеанския регион са ПРИНУДЕНИ ДА УЧАСТВАТ не са се включили щото да помагат на някого. В европа се включван едва когато Руснаците гонят Хитлер стремително към Берлин и е ясно че ще има плячка за делене. Показателен е броя на жертвите дадени от САЩ - 290 хиляди човека , което е показателно на фона на истински воюващите страни.
      Та една Югославия само даде 1 милион жертви през войната...............


      Относно глупостите как Японците не са нападнали СССР от изток щото САЩ им пречел, пак двойка по история:

      През 1939 г. един неизвестен генерал на име Георгий Жуков побеждава Япония в битката за Халхин Гол в монголските степи, променяйки вълната на японския експанзионизъм към Пърл Харбър и европейските колонии в Азия.

      Причините, които обясняват впечатляващите руски победи в Европа по време на Втората световна война, се крият в една малко известна, но важна битка в Азия две години преди Адолф Хитлер да нахлуе в Съветския съюз.

      Друг фактор, подпомагащ стремленията на Японците е антикомунистическият пакт, сключен през 1936 г. между Германия и Япония, към който по-късно се присъединяват и други страни като Италия, Испания, Турция, Хърватия, Унгария и Финландия.

      През август 1939-а, броени седмици преди Хитлер данахлуе в Полша, Съветският съюз и Япония влизат в мащабна танкова битка край река Халхин Гол, на границата с Монголия. Това е най-голямата битка с бронирана военна техника в света към тази дата. Причината е че Япония започва офанзива за завладяване на части от Монголия , която е съюзник на СССР. За два-три месеца Японската армия е разгромена и дава 60 000 убити.

      Халхин Гол променя коренно хода на Втората световна война и на историята. Заради съкрушителното си поражение японците се отказват от плановете си да анексират руския Далечен изток и Сибир. Вместо това решават, че би било по-лесно да се разрастват към Тихия океан и югоизточната част на Азия.


      Last edited by markov; 12.05.2019, 11:12.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        "САЩ се включва във Втората Световна Война през 1941 след нападението над Пърл Харбър. На 3ти Ноември 1941г Рузвелт подписва Lend-Lease Act и се слага началото на конвоите с помощи за СССР. Този пост, е за тези, за които не пишеше в нашите учебници. Ще . "
        ХАйде малко смях и от мен

        Врагът е победен от Уинстън Чърчил, от което се е възползвал Сталин и е въвел войската в Берлин. И в присъщия му маниер е разбил там целия Берлин. Това е станало. В какво точно е победата? В това, че получихме тоталитарен режим, от който не можем да се отървем и до днес? Не, никаква победа няма. Няма победа. Победи Германия - това е доминиращата днес държава в Европа, коментира известният руски политолог и публицист Станислав Белковски в ефира на радио "Ехото на Москва".

        Коментарите са интересни, статията е от оффнюз

        Пропуснах- барби ще ни обясниш ли защо се достига до пърл харбър, нещо ми се върти в главата че говедарите наложили санкции на джапанките и те реагирали- но не съм сигурен. Но съм сигурен че ти знаеш историята и ще ни я разкажеш
        Last edited by v_tin; 12.05.2019, 11:04.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Защо ЕС и САЩ толкова държат да се запази транзитът през Украйна?


          - Русия и Германия се разбраха, че транзитът през Украйна може да бъде продължен. Макар че ние нямаме много голямо доверие на Украйна като транзитьор, помним какво стана през 2009 г. Проблемът беше в транзита, не в Русия. Какво правите, когато един таксиметров шофьор ви мами, надува цената, пуши в колата, не ви помага да си свалите багажа? Търсите друг. Ние сме в същата ситуация. Добре, ако този шофьор е толкова важен за Запада от политическа гледна точка, ще остане. Но на конкурентна основа. А на нас непрекъснато ни се казва – дайте да увеличим таксите за транзит. Защо? Защото ни трябват повече пари. Това е случката с таксиметровия шофьор, който по време на пътуването ви иска десет пъти повече, защото е само той, друг няма. Тази ситуация е неприемлива. Затова се строят и други маршрути. Така таксиметровият шофьор ще стане по-дисциплиниран, ще спре да пуши и да надува цените. В края на тази година изтича договорът за транзитиране на газ през Украйна. Какво ще стане на 1 януари? Те ще престанат ли да транзитират газ, ако няма нов договор? Ние сме готови да подпишем нов договор, но на принципна, икономически обоснована основа. Украинският транзит в момента е три пъти по-скъп отколкото този през „Северен поток“. Очевидно е, че това е неикономическо решение, което не може да продължава.
          Ето на всички вече е ясно че западните другари са за пазарна икономика само когато резултата е в тяхна полза.
          - За свободната конкуренция в товарния превоз пазара не върви щото по евтините източно европейци ти превъзхождат.
          -За СП2 не върви пазара щото се мъчат да накарат Руснаците чрез таксите да субсидират един враждебен на тях режим нищо че транзита през море ще е 3 пъти по евтин .....
          - А когато техните по конкурентни производства разкостиха нашите ...всичко беше свободна конкуренция и в реда на нещата.....виж ако обаче ситуацията беше обратна със сигурност нямаше да продължи дълго.
          Last edited by markov; 12.05.2019, 11:11.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Според медии подкрепеният от БСП на местните избори през 2015г. кмет на община Чупрене Ваньо Костин е привлечен като обвиняем за престъпление по служба. Според медии БСП не се е разграничила от обвинения за престъпления кмет Ваньо Костин.
            Наскоро един мъдрец отново заяви, че комунистите са престъпници и заради това хората вече няма да гласуват за БСП.
            http://www.youtube.com/watch?v=T0-r2ygildA

            Нека всички се обединим около каузата винаги да гласуваме против БСП и нека никой никога да не гласува за БСП.

            Коментар



            • Папата: СЪГРАЖДАЙТЕ МОСТОВЕ,РАЗШИРЯВАЙТЕ ПЪТЯ КЪМ ДОБРОТО !
              Борисов: ПАПАТА МЕ ПОДКРЕПИ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ И МОСТОВЕТЕ ...

              Коментар


              • "САЩ се включва във Втората Световна Война през 1941 след нападението над Пърл Харбър. На 3ти Ноември 1941г Рузвелт подписва Lend-Lease Act и се слага началото на конвоите с помощи за СССР. Този пост, е за тези, за които не пишеше в нашите учебници. Ще започна с това, че тази война НЕ Е ВЕЛИКА ОТЕЧЕСТВЕНА, а СВЕТОВНА ВОЙНА, която се води на 4 континента! Във войната участват над 16 милиона американци и 2.5 милиона англичани.

                САЩ изнаса на свой гръб войната в Тихия океан и участва в сражения на 3 континента. Нито един изстрел, нито една бомба не пада по цялото гигантско протежение на границата между СССР и окупираният от японците Китай!!! Защо? Защото всички сили на Япония са хвърлени в грандиозната Тихокеанска война с Америка!!! Иначе СССР трябваше да води война на два фронта.

                Жертвите на Китай са между 15-20 милиона. За Китай тази война също е ОТЕЧЕСТВЕНА, защото е окупиран от Япония. Но не се брои за "велика", щото Китай не е СССР! "Десантът в Нормандия спомага за откриването на втори фронт. В десантната операция участват около 7000 кораба и десантни съда и близо 11 000 самолета. Най-голямата морска десантна операция по време на Втората световна война е осъществена успешно благодарение на огромното превъзходство по море и въздух, осигурено с ресурсите на САЩ! На този ден загиват 6603 американски войници. Малко известен факт е, че СССР получава като помощ 55 000 камиона и съветската артилерия и великите Катюши са предвижвани само с американски камиони Studebaker. Без камиони, няма Катюши - ФАКТ! За 30 години в САЩ не съм видяла военен парад в "честь дня победы". Обаче "освободителите" на Европа, които си РАЗДЕЛИХА Полша с Хитлер, окупираха прибалтика и нападнаха Финландия, на всеки 9ти Май вадят ръждясалите камиони, задължителните безсмъртни ветерани и след генерална репетиция правят поредния идиотски парад. "

                Коментар


                • Защо ЕС и САЩ толкова държат да се запази транзитът през Украйна?


                  - Русия и Германия се разбраха, че транзитът през Украйна може да бъде продължен. Макар че ние нямаме много голямо доверие на Украйна като транзитьор, помним какво стана през 2009 г. Проблемът беше в транзита, не в Русия. Какво правите, когато един таксиметров шофьор ви мами, надува цената, пуши в колата, не ви помага да си свалите багажа? Търсите друг. Ние сме в същата ситуация. Добре, ако този шофьор е толкова важен за Запада от политическа гледна точка, ще остане. Но на конкурентна основа. А на нас непрекъснато ни се казва – дайте да увеличим таксите за транзит. Защо? Защото ни трябват повече пари. Това е случката с таксиметровия шофьор, който по време на пътуването ви иска десет пъти повече, защото е само той, друг няма. Тази ситуация е неприемлива. Затова се строят и други маршрути. Така таксиметровият шофьор ще стане по-дисциплиниран, ще спре да пуши и да надува цените. В края на тази година изтича договорът за транзитиране на газ през Украйна. Какво ще стане на 1 януари? Те ще престанат ли да транзитират газ, ако няма нов договор? Ние сме готови да подпишем нов договор, но на принципна, икономически обоснована основа. Украинският транзит в момента е три пъти по-скъп отколкото този през „Северен поток“. Очевидно е, че това е неикономическо решение, което не може да продължава.

                  Коментар


                  • https://www.segabg.com/category-firs...men-porozhanov

                    Пълен батак са тези гърбавите

                    Коментар


                    • ЗА КОГО ОТИВА ГЛАСЪТ ТИ КОГАТО НЕ ГЛАСУВАШ?

                      Музика за ушите на партийните лидери е да чуват от избирателите:

                      "Няма за кого да гласувам, всички са маскари" или
                      "Не искам партии и политици, затова няма да гласувам" или
                      "Нищо не зависи от мен, отивам за гъби, за риба" и др. или
                      "Не искам да си давам гласа за да не отиде за мерзавците"

                      Но системата на избиране е направена така, че негласувалите подпомагат ефекта от купените гласове.
                      Два пъти по-малко гласували улеснява купувачите на гласове два пъти. За тях става два пъти по-евтино и два пъти по-лесно.
                      Негласувалите наливат двойна тежест във вота на купените гласове.

                      Има твърд процент на купен и манипулиран вот от 12-15% .
                      Защо не е повече ?
                      Защото ако е повече на партиите ще им излезе твърде скъпо за да си избият инвестицията през следващите 4 години.
                      Но 12-15% са достатъчни защото имаме и 50 % негласуващи (два пъти по-малко гласуващи от имащите право) тогава от 12-15% маниполиран вот има двойна сила и отива на 24-30%

                      Негласувалите са дали нещо като генерално пълномощно на партиите – правете каквото искате, на мен не ми пука. И – великодушно, интелигентно, като богати и морални хора – не са взели даже пари за услугата.

                      И после, когато има корупция, офшорни сметки, партийни субсидии, яхти, апартаменти, контролирани медии, медийни курви и др. екстри… негласувалите трябва да знаят, че те са дали гласа си именно за такива специалитети на управлението.

                      Тези, които мислят, че не са гласували жестоко се лъжат.

                      Те са удвоили силата на купения и контролиран вот.

                      Как работи контролирания и купен вот – по силата на своите си етнокултурни особености този електорат няма общоприетата морална и политическа мотивация. Тоталната неграмотност и капсулирането на циганските общности ги прави супер електорат.

                      Това е мотивът да се разгонят максимално независимите избиратели и да останат т. н. твърди електорати, контролираните и купените. Водещите партии нямат сметка от независимо гласуващи.

                      Затова няма и няма да има задължително гласуване.

                      Навсякъде политиците мразят високата избирателна активност.

                      Мразят точно мислещите избиратели. За политиците е наслада да чуват от образовани, умни хора "Няма да гласувам, защото няма за кого"

                      За да не подсилвате управляващите, чрез вашето негласуване единственото решение е да гласувате против тях чрез малки партии, неучаствали в управлението.
                      Така гласът ви със сигурност отива против управляващите паритии.

                      Коментар


                      • Турция ни е дала свобода и равни права през 1876 г., руската окупация разкъсва България на парчета

                        България е щяла да получи свобода и човешки права и без Руско-турската псевдо-освободителна война. Руската окупация реално постига обратните цели и разпокъсва страната.


                        Това коментира във Фейсбуг, министърката на външните работи Екатерина Захариевa, в навечерието на посещението на диктатора Ердоган у нас.

                        „През 1876 г. се провежда конференция в Цариград на всички велики сили. Основният проблем е „българския въпрос“. Без да се пролива кръв, великите сили се договарят за създаване на 2 български автономни области. После султанът проявява още по-голяма щедрост – вместо автономия и свобода само за българите, той издава изцяло нова Конституция, която гарантира правата на всички поданици. Всички хора стават равни, българи на турци, на арменци, на араби.
                        С това целите на националното освобождение са изпълнени и всички българи са свободни европейски граждани в една държава.

                        Руската атака от 1877 г. води до кръвопролитна война и накрая – половината българи се оказват извън освободените територии. Страната ни е принудена да води още ред кървави войни за национално обединение, което не е завършено и до днес…“- обясни Захариева.

                        Тя добави също, че дори самото „освобождение“ се дължи на добрата воля на турците.

                        „Вижте фактите, османците на са разгромени – в четириъгълника Русе-Силистра-Варна-Шумен, има 80 хилядна готова войска, която дори не е мръднала. На юг от Балкана чака Сюлейман паша с 40 хиляди души. Да, не са минали Шипка, но са напълно боеспособни. Османската империя има сили да воюва още години, дори да изтощи Русия и да спечели – подобно на Кримската война. Но султанът разбира, че няма смисъл. Той и без това вече е дал свобода на българите, защо да воюва, за да ги пороби отново?“ – убедена е Захариева.

                        Свързахме се с историци да коментират ситуацита. Те потвърдиха за конференцията от 1876 г. и възможността България да се освободи без война. Но султанът не изпълнява решението, а издава въпросната конституция, известна като „Конституцията на Митхад Паша“. Тогавашният Велик везир. Този документ е само на хартия, никога не е спазван и хвърляне на прах в очите. Това се вижда от съдбата на останалите под турска власт българи, както и от другите народи в рамките на империята. Никой никакви права не получава.
                        След разгрома в Плевен пък военното положение на турците е пълен разгром. Укрепеният четириъгълник край морето изначално е блокиран от руски войски и там нито те, нито турците са можели да водят сериозна война. Всички се решава край Плевен. След това русите преодоляват Балкана през зимата, изненадват турците и стигат с рехава съпротива почти до Цариград. Спрени са от английската флота, влязла в пристанището на турската столица.
                        Но ако Бойко ще става паша, а ние – отново поданици на султана, тогава трябва да започваме да учим историята на Захариева.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          Е пак ще кажа:
                          Като не щат да бачкат, там ще живеят.
                          АМК и теб това те чака.
                          ибрика и на устен изпит ...чабук , чабук !

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                            https://www.youtube.com/watch?v=h1AWLo_fK1U-- Meet the Homeless Americans Living in Walmart Parking Lots
                            Е пак ще кажа:
                            Като не щат да бачкат, там ще живеят.
                            АМК и теб това те чака.
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Мажд Алгафари: В Германия да не би да учат турски език заради гастарбайтерите?

                              Турският посланик искал да се изучава турски език в България, защото това щяло да доведе до по-добра комуникация с работодателите.

                              Като че ли намеква, че отново турци ще ни бъдат работодатели...

                              Надявам се, че е объркал позициите.

                              Тук е БЪЛГАРИЯ и работодателите следва да са БЪЛГАРИ.

                              Ако има предвид да учим турски за да контактуваме с работниците, строителите, чираците и прочие - нямам нищо против, макар че ще е по-добре те да научат българския език.

                              В Германия да не би да се изучава турски език заради гастарбайтерите?

                              Учат немски като съдрани, защото се намират на територията на Германия.

                              И тук ще е така.

                              Св. Св. Кирил и Методи са създали кирилицата тук върху Българската земя.

                              Тук се пише на кирилица и се говори БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

                              Обръщам се към всеки управляващ държава по света:

                              ЗАПОМНЕТЕ, ТУК Е Б Ъ Л Г А Р И Я

                              Коментар


                              • Турският посланик иска задължителен турски език у нас, Борисов отсече: "Не му е работа да говори!"

                                Айде гогата , импотеха и марин на изпит по турски ... ... писменият изпит не е толкоз важен колкото устният !

                                Коментар

                                Working...
                                X