IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Депутатите в европейския парламент се радват на добри заплати, бонуси и редица привилегии, например безотчетни пари за офис.

    Всички евродепутати получават една и съща заплата. Тя се ocигypявa чpeз бюджeтa нa пapлaмeнтa. Оcнoвнoтo мeceчнo възнaгpaждeниe възлиза на малко над 8 757 евро (брутна сума). То подлежи на облагане с европейски данък и осигурителни вноски, след което възлиза на 6 824,85 евро. Или около 13 306 лева. Тази сума обаче може да се намали още. Това се случва, ако държавата, от която идва депутатът реши да обложи доходите му с националните данъци, съобщава Bulgaria ON AIR.

    Депутатите получават и пари, с които да посрещат ежедневните си нужди. За да управляват разходите си за офис например, се предвижда надбавка за общи разходи в размер на 4 513 евро на месец.


    Именно това финансиране е едно от най-оспорваните. Причината – сумата може да бъде депозирана директно в личните банкови сметки на членовете на Европейския парламент. А те не са задължени да разкриват как изразходват парите.

    Засега няма изгледи тази политика да се промени. Точно обратното, през септември 2018 г. Европейският съд предизвика широко недоволство, след като одобри отказа на Европейския парламент да предостави достъп до документи, свързани с общи разходи на депутатите, на журналисти.

    Мотивът – обработката на повече от четири милиона документа, които са изискани, ще бъде прекалено тежка задача за администрацията.

    Когато пътуват във връзка с задълженията си като депутати, те трябва да представят фактури. Ако го направят разходите се възстановяват.

    Коментар


    • Кои са крилатите фрази на български политици, които са останали във времето?
      Ето за кои се сещам, помагайте.
      Нейчо Неев : "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер".
      Иван Костов: "Всички сме братовчеди".
      Димитър Попов: "За Бога, братя, не купувайте!".
      Стефан Софиянски: "Аз съм единственият доказано некорумпиран политик в България".
      Филип Боков: "Вината я поемаме с мезета".
      Симеон Сакскобургготски: "Вервайте ми".
      Бойко Борисов: "Аз съм прост и вие сте прости - затова се разбираме."
      Цветан Цветанов : "Не се чувствам виновен, защото няма кой да ме накаже".
      Ахмед Доган: "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш, четвърто е да ти го признаят, пето е да си доволен".

      Коментар


      • Всъщност така като се замисля гербджиите са големите губещи от тези избори- преди имаха 7, а сега 6 депутата, бсп- си остават на същото ниво. А и онзи дебелия който се снима пред паметника на убийците на дедите му с бели чорапи и чер костюм- също влиза

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение



          Взе ми думите от устата
          " Ето защо не пускат гласуването по интернет "
          Очевидно е, че Българите са предимно в Чужбина, русофилите - в българия
          Nikolay Barekov

          13 часа ·

          Извинявам се за прибързаните изводи за диаспората в чужбина. Всъщност 28% на ДБ зад граница са цифром и словом 6 хиляди души. Горе-долу едно средно голямо село. Общо гласували българи в чужбина за всички партии - около 18-20 хиляди, колкото една махала на Кърджали. Това прави 0,1-0,9% от нашите над 2 милиона икономически емигранти, в тч и служителите по посолствата ни. Оглушителна присъда с омерзение от българите в чужбина за цялата ни провалена политическа класа!

          Коментар


          • 655 633 „мъртви души“ гласуваха. Въпросът е, какво правим оттук нататък?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              И теб са те излъгали да гласуваш за СДС, пълно с агенти под прикритие на КГБ / ДС / БКП
              И за гласуването в чужбина си прав - ако всичките в чужбина бяха минали по 50 - 300 км до някоя изборна секция,
              не 28.76% а 80% щяха да са гласувалите за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ (ДБ + ДСБ)
              Ха-ха-ха дЪрдароне в гОлема грешка си -- ченгетата и комунистите напуснаха СДС за да направят ДСБ, с откраднатите пари на Фондация Демокрация и с закриването на в.Демокрация!
              Socialism -- You Make It, They Take It.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                По последни данни ВМРО взема 8.23%! Невероятно е колко лумпени има в тази държава! ........ мафиотският проект на Бареков с родители—Цветан Василев и Пеевски и парите на вложителите на КТБ,
                Ха-ха-ха трябвше да се очаква че жриците на любовта от Калифорния ще изокат .... Мадам Суши 2 е права, като древната жрица на любовта, че е неверотно колко много лумпена ИМАШЕ в България но за щастие заминаха за Калифорния, Лондон и другаде. Сега те гасуват за внуците на ЦК на БКП като Дай България, а мафиотския проектна Цветан Василев се нарича ДСБ с водач в сянка Мавъра от Драгалевци, първа дружка на банкера-беглец !!! Браво на всички гласоподаватели на розовите Демократи!

                .... много трябва да си нагъл за да определяш другите за русофили, когато ти самата носиш просташкото мурзилско име ....Татяна
                Last edited by Tomy; 27.05.2019, 23:56.
                Socialism -- You Make It, They Take It.

                Коментар




                • Европейски ценности

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Никой ли? Я чети тук "Как беше натрупан външният дълг на България"

                    https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D...%8F/a-37813509

                    Според Годишния Отчет на БНБ за 1989г.:
                    1)
                    - в края 1984г. външният дълг на България е 2,922.9 МИЛИОНА долара
                    2)
                    - в края на 1989г. е вече 10,656.9 МИЛИОНА долара
                    Тоест за 5 години се е увеличил НАД 3.64 ПЪТИ или средногеометричен годишен ръст от ПАГУБНИТЕ НАД 29.5%...





                    http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...rt_1989_bg.pdf

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                      Вместо да се занимаваме с глупавият въпрос кой по-голям или по-малък комунист е бил най-добре е е да проследим пътя на парите и
                      цялата истина за прехода ще цъфне като майска розичка.Никой не повдига въпросът къде потънаха парите на България до 1989 г.
                      Никой ли? Я чети тук "Как беше натрупан външният дълг на България"

                      https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D...%8F/a-37813509

                      Коментар


                      • Tatiana Christy

                        По последни данни ВМРО взема 8.23%! Невероятно е колко лумпени има в тази държава! Тоталният русофилски аутсайдер в политиката до миналите европейски избори, сега е четвърта политическа сила, със свое ключово министерство и безброй админстративни кадри! Ако не беше мафиотският проект на Бареков с родители—Цветан Василев и Пеевски и парите на вложителите на КТБ, потурковците от ВМРО щяха да участват най-много в някой селски панаир за 3-ти Март или в някоя възстановка на битката на Шипка с бутафорни муниции. Но безпринципните продавачи на българско гражданство не се посвениха да влязат в коалиция с Барековата България без цензура, изплувала на повърхността с купения цигански вот и с подпорките на Пеевските медийни боклуци, които създадоха поредния мафиотски проект. Калкулиран и точно пресметнат с правилните безпринципни хора, които за храна ще влязат във всяка каца с л….а!

                        Така от едно хилаво и уродливо франкенщайнче се роди един дебел и агресивен монстър, подпиран от мафията и от Русия (което е едно и също). Монстърът -- ракетоносител на руските опорки-- на първо място прокарва „консервативния евроскептицизъм, страха да не му отнемат потурестата идентичност, ксенофобията и, разбира се, не на последно място агресивната хомофобия. Следващият подобен на Барековия проект е в зачатие и ще цъфне на следващите парламентарни избори. И също ще обере де що има плуващ боклук, който винаги ще е удобната маша на кукловодите в следващия парламент.

                        Коментар


                        • Колкото до агенти и доносници във всички държави ги има.В Турция да се изпърдиш в някой джамия и веднага ще те окаушат.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Ако си честен Българин, ще вземеш предвид следните факти:
                            • През януари 1990 г., броени месеци преди първите демократични избори в България след краха на комунизма, изпратеният от триумвирата Петър Младенов - Андрей Луканов - Александър Лилов за министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев дава строго секретна от особена важност заповед за унищожаване на досиетата на Държавна сигурност тайно от опозицията и от обществото. Целта е БКП да прикрие и запази контрола на своя агентурен апарат и да се прочистят архивите от компрометиращите комунистическото управление материали.
                            • Мрежите на зависимост от Държавна сигурност и задкулисното й влияние в политиката, икономиката и медиите хвърлят сянка върху процесите на целия български преход от комунистически режим към ПсевдоДемокрация.
                            Повече подробности - тук: http://desebg.com/
                            Вместо да се занимаваме с глупавият въпрос кой по-голям или по-малък комунист е бил най-добре е е да проследим пътя на парите и
                            цялата истина за прехода ще цъфне като майска розичка.Никой не повдига въпросът къде потънаха парите на България до 1989 г.

                            Коментар


                            • И тези избори не минаха без опити за груби обществени манипулации в директна полза на бившите комунисти от БСП.

                              Фабриките за производство на фалшиви „социологически проучвания” даваха от самото начало прогнози за победа на БСП на току що отминалите избори за Европейски парламент.

                              Социологическа агенция „Афис” прогнозира още през януари 2019 г., че БСП ще спечели изборите, към онзи момент с 24,2%, следвани от ГЕРБ с 23% и ДПС със 7%. „Афис” е собственост на Юрий Асланов, който е член на БСП е и в нейния Национален съвет. Освен тясната партийна обвързаност Юрий Асланов е известен и като секретен сътрудник, вербуван от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА (военното разузнаване при комунизма, б.а.) през 1985 г. под псевдонима „ВИКТОР”.
                              През март тази година пред агенция „Фокус” Асланов/ВИКТОР коментира още, че БСП запазвала своята подкрепа, дори започнала да обира анти-ГЕРБ гласове от периферията, а в същото време ГЕРБ започнала да губи обществено доверие.

                              Другата фабрика за фалшиви „социологически прогнози” е „Галъп интернешнъл” на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. И двамата стоящи винаги в ляво. Райчев непрекъснато пробутваше "пророческата си теза", че вотът за европарламент ще доведе до предсрочни парламентарни избори.
                              Това не е първият път, когато „Галъп интернешънъл” се излага. Преди две години „Галъп интереншънъл” игра също в ползва на БСП. Тогава при социологическите прогнози за предсрочните парламентарни избори през март 2017 г. за 44-то Народно събрание „Галъп” „прогнозираше” пак победа за БСП с 28,7%, следвани от ГЕРБ с 27,6%. Седмица преди изборите тази прогноза се увеличи на 3% в полза на БСП. Парламентарните избори обаче бяха спечелени от ГЕРБ с 33,5% срещу 27,9% за БСП.

                              Ако има медии, които да уважават своите зрители и читатели би следвало да отрежат ефира на подобни обществени манипулатори.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                Барби айде да не забравяме че са айдуци и боклуци.През 1998 има дадохме цялата власт а текакво направиха просто ни окрадоха
                                Ако си честен Българин, ще вземеш предвид следните факти:
                                • През януари 1990 г., броени месеци преди първите демократични избори в България след краха на комунизма, изпратеният от триумвирата Петър Младенов - Андрей Луканов - Александър Лилов за министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев дава строго секретна от особена важност заповед за унищожаване на досиетата на Държавна сигурност тайно от опозицията и от обществото. Целта е БКП да прикрие и запази контрола на своя агентурен апарат и да се прочистят архивите от компрометиращите комунистическото управление материали.
                                • Мрежите на зависимост от Държавна сигурност и задкулисното й влияние в политиката, икономиката и медиите хвърлят сянка върху процесите на целия български преход от комунистически режим към ПсевдоДемокрация.
                                Повече подробности - тук: http://desebg.com/

                                Коментар

                                Working...
                                X