IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

    Виж това "Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г."! Светът не бил разбрал и до днес коя е най-развитата икономика в света.
    Руски тролове, сър.
    Щели са да ги прегазят, но това са неблагодарни твари, чак ме е яд че са им помагали.
    Надявам се повече никога да не им помагат...
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Ето за лъжльото нещо по лендлиза:


      Лъжльо , 10 % от военното производство на Русия е прословутата американска помощ ...само че и тези 10 % не струват нищо без Руските войници което се сражават с тях. Не мога да разбера защо се правиш на идиот , 4/5 от Армиите на Германия и съюзниците и са на източния фронти са разгромени там. Всичките съюзници без СССР общо не са унищожили и наполовина от унищожените в Русия Германските войски и въоръжение
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fon

        Е, това е по-данни на колхозниците. А защо по история не сме го учили този Ленд-лийз или аз не си спомням? Ма туй не е ли гнусна съветска лъжа, ако не сме го учили. Нормално ли е на вярвам на хора които съм ги засекъл дори и веднъж в подобни гнусни лъжи. Ти да му помогнеш да си спаси живота и то после да лъже толкова неблагодарно, че не е имало такова нещо. Това само от съветските получовеци може да го очакваме.
        Твой проблем на какво вярваш .....фактите са неуспорими - 4/5 от Германските сили и силите на съюзниците и са на Източния фронт:

        Но американският историк Майк Дейвис, написал книгата „Спасяването на редник Иван!“, а и много други историци по света са на мнение, че освобождаването на Европа през лятото на 1944 г. започва не в Нормандия, а там, където съветските партизани нанасят внезапен удар в тила на могъщия Вермахт.

        Въпреки това, днес все по-рядко си спомнят за водещата роля на Съветския съюз за постигането на епохалната Победа над фашизма през миналия век.

        Тези, които се стремят да ревизират резултатите от Втората световна война, преднамерено игнорират оценките, изказани от водещи политици още по времето на войната.

        „От гледна точка на голямата стратегия... – подчертава през май 1942 г. президентът на САЩ Франклин Рузвелт – трудно може да се избяга от очевидния факт, че руските армии унищожават повече войници и оръжие на противника, отколкото всичките други 25 държави на Обединените нации взети заедно“.


        През септември 1944 г. в писмо до Йосиф Сталин премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил пише: „Ще се възползвам от случая, за да повторя утре в Камарата на общините това, което заявих и по-рано, че именно руската армия изкорми германската военна машина...“. Победата не се споделя дори от бившия външен министър на външните работи на Третия райх Йоахим фон Рибентроп.


        Ако се направи пространствено измерване, то няма да са нужни доказателства, че с най-голям размах се отличава Съветско-германският или Източния фронт. По своята сумарна дължина (около 4000 км през 1941 г. и повече от 6000 км през 1942-а) той е 4 пъти по-голям от тези в Северна Африка, Италия и Западния фронтове. Съвременните разчети показват, че на Източния фронт Червената армия е разгромила 674 нацистки дивизии (508 на Вермахта и 166 на негови съюзници).

        В периода 1941-1943 г. на англо-американските войски в Северна Африка се противопоставят от 9 до 20 дивизии, в Италия през 1943-1945 г. – от 7 до 26 дивизии, в Западна Европа след откриването на Втория фронт през 1944 г. – от 56 до 75 дивизии. Именно на Източния фронт общите загуби на Вермахта в сраженията с Червената армия достигат 73%, а щетите, нанесени само върху личния състав, са 4 пъти по-големи от тези, претърпени на западноевропейския и средиземноморския театри на военни действия.

        За периода 1941-1945 г. войските на Червената армия разгромяват и пленяват 607 вражески дивизии, а в същото време англо-американските – около 176 дивизии. На Източния фронт Вермахтът губи 70% от унищожените за цялата война самолети, 75% от танковете и 74% от артилерията.

        Разбира се, разгромът на Германия, оглавяваща фашистко-милитаристичния блок, оказва решаващо влияние и върху ликвидирането на последното огнище на Втората световна война в Далечния изток. Генерал Махмут Гареев цитира следните данни:

        „През август 1945 г. японските въоръжени сили наброяват 7 милиона души, 10 хиляди самолета, 500 бойни кораба, докато в същото време САЩ и техните съюзници в Азиатско-тихоокеанския регион разполагат с около 1,8 милиона души и 5 хиляди самолета. Ако СССР не се бе включил във войната, основните сили на Квантунската армия можеше да се съсредоточат срещу американците и тогава (каквито са били изчисленията на ръководителите на САЩ) бойните действия можеше да продължат още две години и съответно жертвите щяха да нараснат – още повече, че японското командване вече се подготвяше да употреби бактериологично оръжие. По изчисления на Комитета на началник щабовете на САЩ и Великобритания войната за окупирането на Япония можеше да им коства 1 милион живота“.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Ето за лъжльото нещо по лендлиза:

          Хорошо известно, что прочность цепи в целом определяется прочностью самого слабого звена. Поэтому, определяя номенклатуру американских поставок, советское руководство стремилось в первую очередь закрыть «слабые места» в армии и промышленности. Особенно ярко это прослеживается при анализе объёмов поставленного в СССР стратегического сырья. В частности, полученные нашей страной 295,6 тыс. т взрывчатых веществ составили 53% от всех произведённых на отечественных предприятиях. Ещё более впечатляющим выглядит такое соотношение по меди — 76%, алюминию — 106%, олову — 223%, кобальту — 138%, шерсти — 102%, сахару — 66% и мясным консервам — 480%.
          Не менее пристального внимания заслуживает и анализ поставок автомобильной техники. Всего СССР получил по ленд-лизу 447 785 автомобилей.
          Показательно, что советская промышленность за годы войны изготовила только 265 тыс. автомобилей. Таким образом, количество полученных от союзников машин более чем в 1,5 раза превысило собственное производство. К тому же это были настоящие армейские автомобили, приспособленные к эксплуатации во фронтовых условиях, в то время как отечественная промышленность поставляла армии обычные народно-хозяйственные машины
          ...
          Немалая заслуга союзных поставок и в успешном функционировании в годы войны советского железнодорожного транспорта. СССР получил 1900 паровозов и 66 дизель-электровозов (особенно наглядно эти цифры выглядят на фоне собственного производства за 1942–1945 годы в 92 локомотива), а также 11 075 вагонов (собственное производство — 1087 вагонов).



          ​​​​​​То колко още има и за самолетите специално, както и сега - и тогава не са могли да правят самолети като хората. Трябвал им двигател 2000кс, но не са могли. Получавали са американски самолети с мотори 2500кс, с огромно влияние на фронта.
          Също както тогава, така и сега все още не могат да направят двигател за фак-па. А щял да бъде конкурент на ф22.
          Той всъщност едвам се доближава до ф15, а да не казвам коя година е ф15. Преди ф16.

          Разбира се вие на сбирките мое си говорите квот' си искате. Най-добре да поканите и оня инжинер с новата специалност, да ви помага в лъжите и да теглите по-мазни лакардии.
          Ха-ха-ха-хаааааа!
          ​​​​​​​
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            Че кво общо има на макрона бабичката с коли? Съвсем вземате да изкукуригвате.
            Виж това "Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г."! Светът не бил разбрал и до днес коя е най-развитата икономика в света.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              На мен не ми обеснявай ами излез пред пенсионерите и им го кажи ама първо си купи каска и възелин.
              Не знам защо считаш, че ми е работа да излизам пред тълпи от червени пенсионери. Аз и без това не понасям русофилщината им и идиотизмите които правят. Просто обяснявам, че с това си поведение ще изгонят окончателно младите и работещите от България и утре въпросната дама когато иде до пощата за пенсията си няма да й останат и 20 лева. В болницата също няма кой да има да й плати и тя просто ще си замине без много шум.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                Верно ли бе , сигурно смяташ че и на Макрона бабичката е по убава от двадесет годишна девойка......бе от де ви събират такива винаги съм се чудел
                Че кво общо има на макрона бабичката с коли? Съвсем вземате да изкукуригвате.

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • И пак лъжи марков, забрави ли че повече от половината авиационно гориво е получено от САЩ?

                  Ми то само това да е, но и храната която са яли алкашите е също повече от половината?

                  Явно повтаряте едни и същи лъжи докато на човек не му омръзне да се занимава с вас.
                  ​​​​​​
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение


                    Истината е, че ролята на САЩ във войната е не по-малка от тази на Русия. Това, че Русия се е отбранявала с голо пушечно месо не й повишава ролята. Да не говорим, ако САЩ не бе й предоставил Ленд-лийза - сега колхозниците щяха да са колкото българите, което щеше да е много добре но гадните империалисти не са предвидили нещата. Аз затова си имам едно правило "Не защитавай примати и се бъркай в природния закон на Дарвин"


                    Мит – Ленд – лиза, т. е. помощта на САЩ спасил СССР от разгром.

                    Ленд – лиза е 15% от военното производство на СССР. При това като изключим камионите „Студебейкър” и джиповете „Вилис” нито танковете „Шърман”, нито самолетите „Аерокобра” могат да се мерят по качества с руските „Т-34”, „КВ” и „ИП-2”.

                    Истинската помощ но не безвъзмезна а заплатена на САЩ е по-рано през 30-те години, когато Сталин започва да изгражда мощна военна индустрия на изток от Урал. САЩ са в криза (1929 – 1934 г.) и затова охотно зарязват всякакви идеологии и започват да продават цели военни заводи срещу злато на Русия. Американски инженери монтиращи оборудването с тревога съобщават, че русите плащат един завод и разполагайки с чертежите строят поне още пет в различни градове на Урал и Сибир. Рузвелт, който дава работа и хляб на стотици хиляди американци по този начин в един труден за САЩ момент естествено пропуска без внимание предупрежденията.

                    Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г. Тя произвежда 2000 танка и 2500 самолета на месец. Хитлер не може да произведе повече от 1200 месечно.
                    Last edited by X_Y; 09.06.2019, 11:15.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      Бе те са на война ама главно на думи.


                      Истината е, че ролята на САЩ във войната е не по-малка от тази на Русия. Това, че Русия се е отбранявала с голо пушечно месо не й повишава ролята. Да не говорим, ако САЩ не бе й предоставил Ленд-лийза - сега колхозниците щяха да са колкото българите, което щеше да е много добре но гадните империалисти не са предвидили нещата.
                      Last edited by X_Y; 09.06.2019, 11:15.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                        Че то дори един форд от '70 е по-добър от новите лади.
                        Верно ли бе , сигурно смяташ че и на Макрона бабичката е по убава от двадесет годишна девойка......бе от де ви събират такива винаги съм се чудел
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                          Ама, че простотия. Великобритания и Западна Европа са във война с Хитлер от 1939-та, още когато Хитлер и Сталин са първи приятели и плячкосват Европа като диктатори, много преди Хитлер да нападне Русия. Ама според русофилския акъл истината е това дето сме учили сигурно по соца и където се пропускаше поне половината от историята на войната.

                          Да не говорим, че приноса на Русия по Северна Африка, Япония и Италия е НУЛА.
                          Относно началото на ВСВ , и тук като в енергетиката си бая зле.

                          Бе те са на война ама главно на думи. Има бойни действия с Хитлер главно в Африка но те са малки по мащаб , несъпоставим за възможностите на САЩ и Великобритания.
                          Истината е че те се спотайват докато Хитлер и Сталин се омаломощят от огромните загуби които си нанасят.

                          Мирния договор между Сталин и Хитлер е предшестван през 1938г. от договор между Германия, Италия, Великобритания , Франция с които разпарчетосват Чехословакия и договарят мирно съвместно съществуване.

                          Вземи прочети малко да се ограмотиш. Жокер - Мюнхенския сговор ......ама там единствено СССР е в ролята на добрия и не ти изнася.... нале
                          Last edited by markov; 09.06.2019, 09:44.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                            Може и да си прав , форд модел 70-та година може да има и антикварна стойност ....
                            Пилотите ни ще си джиткат по ретро авио изложения с антиките Ф16 и ще обират овациите .....умен си не мое ти се отрече
                            Че то дори един форд от '70 е по-добър от новите лади.
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              САЩ и Великобритания се включват във войната на финала и за да могат кат олешояд да отхапят парчета от загиващия Райх ...
                              Ама, че простотия. Великобритания и Западна Европа са във война с Хитлер от 1939-та, още когато Хитлер и Сталин са първи приятели и плячкосват Европа като диктатори, много преди Хитлер да нападне Русия. Ама според русофилския акъл истината е това дето сме учили сигурно по соца и където се пропускаше поне половината от историята на войната.

                              Да не говорим, че приноса на Русия по Северна Африка, Япония и Италия е НУЛА.
                              Last edited by fon; 09.06.2019, 02:35.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                Аз съм чел че остров Мадагаскар е обсъждан за еврейска държава...
                                Може, аз говоря по далечен спомен.

                                Коментар

                                Working...
                                X