IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Ти коментирай - толкова рубли вложи Путин в кума си, пък резултат ...................
    Еи ама ти пак си се превъзбудил бе.

    Същите ги пишеше и за порошенко а той е на бунището на историята вече......

    Относно Зеленски .....нека да мине време след 2-3 години ще могат да се правят оценки за политиката му.....към момента не е управлявал че да се вадят генерални изводи.....единтсвено е ясно че има апартамент в Крим и родителите на жена му са се изнесли да живеят в Русия.....

    По нашия край имаме една поговорка ....от дето е жената от там е и родата.....
    Last edited by markov; 24.07.2019, 15:08.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Над 70% от компаниите, на които държавата заплаща (визирам тези в Германия, Холандия и САЩ) са с изключително съмнителна репутация. И при това в редица случаи извън България се съхранява класифицирана информация, в разрез с действащите закони. А ако такава утре се появи в публичното пространство?
      Ако е свързана примерно с Дебелян - ми нямам нищо против, хич даже, дори си викам дано...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        За първи път Amazon и Microsoft са по-ценни от всички германски акции

        Двете американски компании струват 2,036 трлн. долара на фондовия пазар - повече от общата оценка на 763-те листнати германски компании

        Няма други такива малоумници
        Имам малко от софта, няма обиждаш ей....

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Барби, а бе чета че в новия парламент имало партийка със само 40 депутата проруски настроени, а укронацитата шута в гъ...........някакъв коментар
          Ти коментирай - толкова рубли вложи Путин в кума си, пък резултат - клонящ към нула.
          Нали според Путин всичко било общо между руснаците и украинците,
          що така само 40 депутата - марионетки на Путин,
          даже и в окупираната от Русия територия не го искат
          кремълското троянско магаре
          Медведчук

          "На второ място остава проруската "Опозиционна платформа" с 43 мандата.
          ”Опозиционна платформа” води на изборите в Донецка и Луганска област.
          В Донецка област при обработени 25.82 процента от протоколите партията
          получава между 33.18 и 52.53 процента, а в Луганска област - между 39.13 и 55.27 процента. "

          А и се чудя, как сега ще грухтите пак, че украинците били нацисти,
          след като изгониха от парламента укронацитата

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            [video=youtube;QqCSBh4FtrQ]https://www.youtube.com/]
            Барби, а бе чета че в новия парламент имало партийка със само 40 депутата проруски настроени, а укронацитата шута в гъ...........някакъв коментар

            Коментар


            • За първи път Amazon и Microsoft са по-ценни от всички германски акции

              Двете американски компании струват 2,036 трлн. долара на фондовия пазар - повече от общата оценка на 763-те листнати германски компании

              Няма други такива малоумници

              Коментар


              • Истината за "хакването" на НАП е съвсем различна от официалната.

                Данните (в голямата си част) са получени не от България,а от сървъри в САЩ. Ето Ви малко информация по темата.



                На 20.05.2018 год. в 10:40:60 часа системите ни за сигурност регистрират сайт с домейн hackerbulgaria.com, на който открито се рекламира платена услуга организиране и провеждане на DDoS-атаки, разбиване на електронни пощи, достъп до информация за проведени телефонни разговори (което е грубо нарушение на Общият регламент за защита на личните данни - General Data Protection Regulation - GDPR), както и редица други незаконни дейности.



                Своевременно информирахме компетентните органи, които предприеха изискуемите от закона мерки, за което сме им благодарни.



                На 26.05.2019 година във времевия интервал от 14:15:00 до 14:15:33 часа бе установено, че сайтът hackerbulgaria.com все още е активен.

                Забележка: Сайтът е активен и до настоящият момент и спрямо него не се предприемат никакви наказателни и/или административни мерки.

                Само по себе си, това не би будило тревога, ако автоматизираните системи не бяха алармирали, че hackerbulgaria.com и is-bg.net (който е официален сайт на Информационно обслужване), ползват услугите на една и съща компания, а именно на американската компания Cloudflare (официален сайт https://www.cloudflare.com/ ).



                Причините системите за сигурност да се активират са следните:



                1. През 2012 година Cloudflare е включена в списъка на The Spamhaus Project, като основен доставчик на спам-услуги (Pink contract). Spamhaus обновява този списък само и единствено на база, констатирани и потвърдени нарушения на политиката за сигурност (https://wordtothewise.com/2012/07/cl...-and-spamhaus/ ; https://www.spamhaus.org/sbl/listings/cloudflare.com )

                2. През 2015 година правителството на САЩ заставя Cloudflаre да прекрати услугите си за Ислямска държава (документ:https://docs.house.gov/meetings/FA/F...E-20150127.pdf )

                3. През октомври 2015 е констатирано, че Cloudflare е предоставила 40% от своите доверителни SSL сертификати на сайтове, занимаващи се с фишинг (информация: https://news.netcraft.com/archives/2...raudsters.html )

                4. От месец септември 2016 до месец февруари 2017 в резултат на системна грешка в Cloudbleed биват откраднати милиони пароли, имена на потребители и други лични данни (информация: https://blog.cloudflare.com/incident...re-parser-bug/ ; https://techcrunch.com/2017/02/23/ma...jmiJgBkTeLavAA ;https://tproger.ru/news/cloudflare-m...ak-cloudbleed/ ).

                Според Softpedia, компанията е замесена и в продажба на данни от кредитни карти (https://news.softpedia.com/news/Unde...d-432598.shtml) и не само.

                В резултат на тези, а и други факти Cloudflare е поставена под специален надзор от всички автоматизирани системи за киберсигурност. В същото време, компанията от месец март 2014 година е във списъка на 50-те най рискови хостингови компании, според HostExploit (официален документ: http://hostexploit.com/downloads/wor...ort_201403.pdf )

                Въпросът е, че ако Информационни системи ползват услугите, предоставени от Cloudflare, това би могло сериозно да дискредитира името на Република България.


                За съжаление не е шега, а е уронване на репутация. Не знам какво се случва, но лично аз съм много сериозно притеснен.

                Кой има гаранция, че няма да е следващият набеден?

                Тук не се дава дума да с спомене за компютърно престъпление, а в медиите говорят за "открити доказателства".

                Пак повтарям, че данните не "изтичат" от България, а се разпространяват от компания, на която България заплаща доста солидни суми.

                нямате и най-малка представа на кого какви пари се плащат за някаква "сигурност". Над 70% от компаниите, на които държавата заплаща (визирам тези в Германия, Холандия и САЩ) са с изключително съмнителна репутация. И при това в редица случаи извън България се съхранява класифицирана информация, в разрез с действащите закони. А ако такава утре се появи в публичното пространство?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

                  местна ли е?
                  Работих в кока кола - по цял свят тя се кара като суха субстанция в 1 тонни резервоари- в разград идваше в тези пластмасовите бидони на палет с мрежа отстрани. Разрежда се в определено съотношение с местна водица и ти я продават. За бг идва от гърция, там беше и сигурно още е дистрибутора за балканите. За руснаците схемата е същата , предполагам

                  Коментар


                  • Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      49 рубли ли струва кока колата в русия- ами че там по евтино ако е така. Колко е един долар- 70 рубли?? Е то излиза почти наполовина- добре де около 60 цента
                      местна ли е?
                      The strongest stand last.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Сигурно имат поне 3 партии в парламента си- то и в бг са 5-6 така че тази точка я забрави. Пропаганда и агитация- ами учат се хората от разни школи,чикагска ню йоркска, и други такива, ЕКсперите емигрират- кой го казва това- някакъв списък и се води някъде и да отмятат- този останал, този емигрирал?? И тази точка забрави. Алко.......... намалява и застарява- ами такава е тенденцията в цяла европа, не знам дали ти е известно че германците си внесоха арабели за да си подмладят нацията. Диктатура- как я определи и кой я определи. Бясно........... погледни бюджета на руснаците за оръжие погледни на цяла европа, на нато, на говедария на Франция (57,8 млрд. долара)- ами че на руснаците бюджета за миналата година беше около 58-60 милиона- а вие сте дали 58 милиарда- същото като руснаците за които ти квичиш че се превъоръжават бясно. Колко милиона е франция- май сте около 60 милиона- колко е русия- около 140 милиона- да продължавам искаш ли
                        От кога парламент бе...
                        The strongest stand last.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                          Във видеото става въпрос за Турция,пък ти като кучето на Павлов веднага бау,бау за Русия.
                          То бау - бау и само глупости.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Не позна, гледам ги когато искам да се посмея на кретеноидните марионетки на Кремъл
                            И виждам, че успяха да реставрират напълно СССР, но в още по-уродлив вид:
                            • една единствена партия - мафия
                            • кретеноидна агитация и пропаганда
                            • учените и експертите емигрират
                            • алкохолизираното население намалява и застарява
                            • жестока диктатура
                            • бясно превъоръжаване
                            • мизерия във всичко останало
                            1990 - 2000 бяха се пльоснали в блатото..
                            Напоследък си въобразиха, че са се измъкнали, но
                            при такова управление и политика неминуемо ще потърсят отново дъното на блатото
                            Във видеото става въпрос за Турция,пък ти като кучето на Павлов веднага бау,бау за Русия.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Не позна, гледам ги когато искам да се посмея на кретеноидните марионетки на Кремъл
                              И виждам, че успяха да реставрират напълно СССР, но в още по-уродлив вид:[LIST][*]една единствена партия - мафия[*]кретеноидна агитация и пропаганда[*]учените и експертите емигрират[*]алкохолизираното население намалява и застарява[*]жестока диктатура[*]бясно превъоръжаване[*]мизерия във всичко останало
                              [/B][/COLOR]
                              Сигурно имат поне 3 партии в парламента си- то и в бг са 5-6 така че тази точка я забрави. Пропаганда и агитация- ами учат се хората от разни школи,чикагска ню йоркска, и други такива, ЕКсперите емигрират- кой го казва това- някакъв списък и се води някъде и да отмятат- този останал, този емигрирал?? И тази точка забрави. Алко.......... намалява и застарява- ами такава е тенденцията в цяла европа, не знам дали ти е известно че германците си внесоха арабели за да си подмладят нацията. Диктатура- как я определи и кой я определи. Бясно........... погледни бюджета на руснаците за оръжие погледни на цяла европа, на нато, на говедария на Франция (57,8 млрд. долара)- ами че на руснаците бюджета за миналата година беше около 58-60 милиона- а вие сте дали 58 милиарда- същото като руснаците за които ти квичиш че се превъоръжават бясно. Колко милиона е франция- май сте около 60 милиона- колко е русия- около 140 милиона- да продължавам искаш ли

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                                Ами ето в раша любимата ви цигания....
                                Кока-кола/Пепси (0,33 литра бутилка) 1.00 CAD (0.73-1.70) 1.40 BGN (0.97-2.20) 49 RUB (35-80) 0.78 USD (0.55-1.30) 0.70 EUR
                                49 рубли ли струва кока колата в русия- ами че там по евтино ако е така. Колко е един долар- 70 рубли?? Е то излиза почти наполовина- добре де около 60 цента

                                Коментар

                                Working...
                                X