IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

    ако си напрегнеш всичките интелектуални сили на последния етаж , па да изгледаш и втората част , мое и да схванеш ,че лафът за свинята и кладенчовата вода се отнася изцяло за тебе .
    Както казваше и симеон горски,трябва смяна на чипа,или иначе казано за да има успех либерализмът трябва да има просветено гражданско общество,а това се гради с поколения! Затова минават плюнките на въпросният мушмурок пред непосветената тълпа,сънувайки уравниловката и евтините залъгалки ,поднасяни от червените глупаци,за промяна на мисленето/новият човек/,хората не са роботи за да се програмират от некадърници! Терорът помага само временно,но не и вечно!

    Преди повече от 200 години якобинската диктатура показва много ясно, че отклоненията от общочовешките норми стигат до абсурд,и че с тяхното осъществяване идеолозите унищожават самите себе си, защото сами стават жертва на отклоненията. Този урок на историята не попречи обаче на болшевиките да повторят още веднъж и още по-брутално диктатурата!. Въпреки пълния морален крах на комунистическата революция в Русия, Фидел Кастро, който първоначално не бе комунист, тръгна по същия фатален път и естествено повтори същата трагедия. Лявоекстремистката вълна в Западна Европа през 60-те години е най-драстичният пример за невероятната способност на хората да не си вземат поуки от историята. Историческият опит всеки път отново показва, че тоталитарният мит, митът за насилственото разрушение и съграждане отново неизбежно и по своята природа води до катастрофа, но всеки път отново се правят опити за това — или чрез пълното игнориране на миналото, или с вечната надежда, че този път най-сетне революцията ще протече „правилно".

    Упоритостта, с която постоянно се извършва все същото трагично безумие показва, че разумните съображения са безсилни.
    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

      Разбрала свиня от кладенчова вода!
      ако си напрегнеш всичките интелектуални сили на последния етаж , па да изгледаш и втората част , мое и да схванеш ,че лафът за свинята и кладенчовата вода се отнася изцяло за тебе .

      Коментар


      • https://www.youtube.com/watch?v=Rw_cYJZ6Tj8
        Валентин Вацев: Един от ходовете на Тръмп ще бъде реален военен конфликт недалече от България

        Разговор на Александър Симов с геополитическия анализатор Валентин Вацев за борбата срещу либерализма в САЩ, докъде стигна позиционната война, която разтърсва американското общество, какви процеси назряват в Демократическата партия и ще има ли силите тя да се откъсне от клана Клинтън, докъде могат да стигнат провокациите срещу преизбирането на Тръмп, може ли една от провокациите да бъде реален военен конфликт и къде, какво се случи в Грузия и как това се вписва в чуденето на американците къде да настанят ядрените бойни глави, които ще извадят от базата „Инджирлик“.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
          https://www.youtube.com/watch?v=mFr6zgbDlqo
          [h=1]Валентин Вацев:...либерализма?
          Разбрала свиня от кладенчова вода!

          В декларацията на 5-я конгрес на социалдемократическите партии от Европейския икономически съюз (ноември 1962 г.) „Обща програма за действие” изрично се подчертава, че„идеята за социална справедливост не противоречи на съхраняващото се деление на обществото на малцинство от собственици на средствата за производство и мнозинство, лишено от тези средства…”.

          ...Работникът на нашето време е гражданин на новата благоденстваща държава,задоволен и равнодушен. Този нов работник се нуждае от нова теория и той не може да я получи от Ленинския вариант на марксизма, а от идеологията на реформизма…Капитализмът се промени, като се превърна в общество на социалното партньорство и тръгна по пътя на своята мирна и еволюционна социалистическа трансформация, а пролетариата се депролетаризира и получи привилегии по пътя на социалните реформи (жилища, леки коли, постоянна работа, социални осигуровки и др.). За това сам се отказа от идеята за деспотичния социализъм и се ориентира към мирно съвместно съществуване с буржоазията. Пролетариатът не се стреми към революция, защото има какво да загуби в един остър конфликт с буржоазията.
          Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            Това дребнотемие всъщност определя и бъдещето на тези територии, което е по очи ...
            Правилният подход за "Велика нация" беше американския - привнесен от Европа.Т.е избиваш коренното население и докато усетиш ,че награбеното от него всъщност е толкова малко,че не стига за едномесечната "издръжка' на шерифа.А и трябва да се работи - белите авантюристи ,колонизатори са аутсайдерите на Европа,инидианците по природа са мързеливи извън вигвама и тогава идва гениалната идея да се заменят индианците с негри.От една страна хем кореняците ще се претопят по естествен начин,хем черните които са още по-мързеливи като ген,ще могат да се третитат по-долно и от червенокож!Така се ражда идеалната тактика на Търговията с роби! Черен - евтино,мулат - още по-евтино,метис ,по средата.

            Схемата работи до към 1860 г. когато Юга вече е напълно монополизирал търговията с роби (спрямо Севера) и в резултат на което избухва т.нар "гражданска война в сащ".Имаме веригата - колонизатори(утайки) => коренно население (мързели - избито и заменено с кюмюри,тоже лентяи) =>търговия в която утайките търгуват мързеливите и стигаме до 1913 когато блесва идеята,че вместо да се върти тази главоболна и трудоемка търговия е къде по-лесно да се печатат пари! И ей ти фед.....

            Общо взето това е накратко и наясно! Ся тука има гугъл-специалисти които веднага когат да "проверят" горната хипотеза!

            А дотогава може да дриснеш нещо аргументирано срещу Русия - а не като досега....
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Прав си, много по-едротемие си е да обсъждаме нещо, което всъщност не е никаква новина:
              "императора" Путин си урежда и двете щерки да приберат няколко милиарда, за да се грижат за него когато се пенсионира
              https://www.bbc.com/russian/features-49019951

              И никак не е чудно, че след това ... россия встанет с колен
              Ой-ой,

              А я виж това:



              Ааа-ха-ха-ха-хаааа!

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • https://www.youtube.com/watch?v=mFr6zgbDlqo
                Валентин Вацев: В момента Европа се бори със старата кашлица на либерализма

                Разговор на Александър Симов с геополитическия анализатор Валентин Вацев за изявлението на Путин, че либерализмът е отживелица – какво точно имаше предвид той, означава ли това заявление, че Путин най-накрая е избрал как да развива Русия и по какъв път, защо досега руският президент имаше колебания по темата, как се отразиха те на страната му, създаването на платформа за развитие на Русия в каква посока ще тласне държавата и ще се отърве ли Европа от старата кашлица на либерализма?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  Факи, за да си интересен - трябва да си актуален!Забелязал съм,че ти и приятелчетата ти доста дремете в рунета,но някак все си не успявате да улучите ваксата..."Новината"днес е около Мария Воронцова,а не за некъф си дилър дето продавал крадени коли покрай легалните ...И после му взели бизнеса - е па , много ясно (това е от преди месец и е дребно-темие...)
                  Прав си, много по-едротемие си е да обсъждаме нещо, което всъщност не е никаква новина:
                  "императора" Путин си урежда и двете щерки да приберат няколко милиарда, за да се грижат за него когато се пенсионира
                  https://www.bbc.com/russian/features-49019951

                  И никак не е чудно, че след това ... россия встанет с колен

                  Коментар


                  • БОРИС Джонсън .....
                    Али Кемал, пpадядо на новия пpемиер бил зет на Зеки паша. Саджид Джавид ;министър на финансите. Садик Кан кмет на Лондон Меган, херцогиня на Съсекс, родена Рейчъл Меган Маркъл, е член на британското кралско семейство и бивша американска актриса
                    майка афроамериканка.

                    ВЕЛИКА БРИТАНИЯ.
                    Last edited by superexpert; 27.07.2019, 13:40.

                    Коментар


                    • Обаче я вижте кво четох:

                      Российские танки, предназначенные для военных сил Сербии, не пустили на территорию страны. Об этом сообщает ТАСС.

                      Отмечается, что машины, которые перевозили танки Т-72Б3 и бронемашины БДРМ-2, были остановлены на реке Дунай, а техника затем арестована и конфискована.



                      Ааа-ха-ха-ха-хаааа!
                      Без коментар.

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Факи, за да си интересен - трябва да си актуален!Забелязал съм,че ти и приятелчетата ти доста дремете в рунета,но някак все си не успявате да улучите ваксата..."Новината"днес е около Мария Воронцова,а не за некъф си дилър дето продавал крадени коли покрай легалните ...И после му взели бизнеса - е па , много ясно (това е от преди месец и е дребно-темие...)
                        Ма разбира се че е дребнотемие. Правиш нещо добро, с влияние върху икономиката, и изведнъж идват някакви които искат да ти го вземат за без пари... И като откажеш, на теб се нахвърля цялата силова структура на държавата щот си бил изнесъл собствените си пари оттам, че да не могат да ти ги вземат.

                        Това дребнотемие всъщност определя и бъдещето на тези територии, което е по очи в калта.



                        ПП
                        Може и още, но има ли смисъл?
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Факи, за да си интересен - трябва да си актуален!Забелязал съм,че ти и приятелчетата ти доста дремете в рунета,но някак все си не успявате да улучите ваксата..."Новината"днес е около Мария Воронцова,а не за некъф си дилър дето продавал крадени коли покрай легалните ...И после му взели бизнеса - е па , много ясно (това е от преди месец и е дребно-темие...)
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                            Самодостатъчни за себе си,но Важното е,че те се интересуват от Другите!За останалото си прав,но Историята не винаги се повтаря когато става въпрос за мащаби като техните...От значение е дали ще се излъчи приемник на Путин и как той ще поведе страната.Съществува опасност да се случи като при Й.В.Сталин - без посочен наследник страната да върви по инерция за се разпадне 35 години след смъртта му! Рано е за дискусии,но наистина в държави с проблеми в политическото наследство се изпада в анархия и развал - примери много (Франция след Бонапарт и др.)
                            Спарт, не са самодостатъчни. Виж импорта какъв е, в сравнение със собственото производство.
                            Проблема там според мен е модела на развитие - някакъв вид капитализъм съчетан със тежки идеологии които не са мръднали от средновековието. Всичко това съчетано с държавна мафия.
                            Какво имам в предвид: - последния случай беше с най-големия ритейлър на леки автомобили- собственика каза: дойдоха някакви и предложиха да купят бизнеса ми на половин цена... Всички запознати знаят за какво става въпрос...
                            А тук няколко човека се скъсвате да ги хвалите. То отдалеч всички обичат Русия. Стига да не са там де,

                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                              никой не се интересува от ватниците.
                              Самодостатъчни за себе си,но Важното е,че те се интересуват от Другите!За останалото си прав,но Историята не винаги се повтаря когато става въпрос за мащаби като техните...От значение е дали ще се излъчи приемник на Путин и как той ще поведе страната.Съществува опасност да се случи като при Й.В.Сталин - без посочен наследник страната да върви по инерция за се разпадне 35 години след смъртта му! Рано е за дискусии,но наистина в държави с проблеми в политическото наследство се изпада в анархия и развал - примери много (Франция след Бонапарт и др. И България след Др.Живков).
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Аллея правителей России. От Рюрика до Ельцина. скульптор Церетели.

                                https://www.youtube.com/watch?v=_Kn3E_AK5Ho

                                За съжаление Историята е изопачена защото между Ленин и Сталин трябва да е адмирал Колчак! Но все пак Адмирации за Приемствеността и Възпитанието на младите! За пореден път се вижда колко сме встрани и назад от нормалните хора! А,сетих се - комунистите са виновни,ако ли не - османците,а ако и те не пасват - византииците.В случаи ,че и те са непригодни - аварите,куманите,печенегите и вся остальная сволоч....която отдавна е измряла и в най-древните анали.
                                Спарт, никой не се интересува от ватниците.
                                Но историята показва че винаги са били по очи в калта. Мааалко се надигнат, и вземат та се хлъзнат, и айде пак там.

                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X