IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin
    Ебаси кавала, пак не разбрал, пак обяснете моля. А като си малоумен има други форуми сигурно, за малоумни също сигурно има ходи си там със здраве
    Чух слух, че Теодосий Спасов вече се уморил от солова кариера, имал потребност да бъда мотивиран и благородно провокиран от качествен партньор

    Коментар


    • Малко да поохладим страстите на мурзилките.....


      Продължението на "Турски поток" - поредният бъдещ несбъднат проект.


      https://www.youtube.com/watch?v=HvCBahwDndQ


      Last edited by vanevski; 18.09.2019, 23:05.
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Една специфична подробност забравих. Балкански е до сръбската граница, а фиксираните в договора срокове, които бяха обявени на този етап, засягат цялата българска отсечка.
        На практика ние бихме могли да получаваме газ много по-рано, но при условие че е предвиден подобект: свързване с Бг. газопреносна мрежа, което ще стане някъде около Ст. Загора, доколкото помня.
        Такова нещо не е казано и първата ми опция е, че ако имаше нещо подобно, то нямаше да пропуснат да го изтъкнат.

        По тази причина се презастраховаме и стъпваме на очакването, че газ започва тече по цялата отсечка в срок примерно край май 2021.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение


          и не съм от герб, а съм десен но не от розовите!
          че то други има ли бе ,тома ?

          Коментар


          • Обсъдили сте вече проблемите на газа.
            Примирете се, осъдени сме на този етап да не разберем всички подробности. И н амен ми се губят детайли относно Балканския поток, но ще следим играта.
            Днес е един добър ден за нашата страна и причината е проста: буквално до вчера имаше огромни неяснотии относно вързване на газовия баланс на страната още през 2020 г. и следващи. Можем с голяма доза увереност вече да твърдим, че този проблем не съществува.

            Гледам, че Григор, който е с безкрайно подозрителна здравна анамнеза си е намерил и говорител, който му е лика-прилика и двамат ръсят простотии в неограничени количества. Срокът бил до 1 ян. 2020. Срокът не е до дори до 1 ян. 2021 г. В договора той е фиксиран на 615 календарни дни, като грубите строителни дейности следва да се извършат в рамките на първите 250 дни. Ерго, копане и полагане на тръби може да се очаква д азавърши ориент. в края на май 2020 г. Въвеждане в експл. - примерно края на май 2021 г.

            Защо съм оптимист?
            1. Убеден съм, че Чирен ще посрещне новата 2020 г. при максимално пълен капацитет и ще играе като буфер, осигуряващ потреблението.
            2. Румънският интерконектор е въведен в експлоатация. Капацитетът там не е голям - само 1,5 млрд., не са ясни и възможностите на Рум. за осигуряване на доставки, но в някаква екстрена ситуация бихме могли да отървем кожите в оперативен порядък по това трасе.
            3. Гръцкият интерконектор до Комотини, оттам връзка и с терминала втечнен и с ТАП. Там се работи, междун. консорциум - ние, гърци, италианци. Сериозен капацитет - примерно 5ф млрд. Въвеждане в експл. прим. начало 2021г.
            Ще се радваме д а купуваме изгодно (ако е по-евтин от руския газ, още по-добре). Доставчикът не е от решително значание - американски, азерите, египетски, алжирски, кипърски, туркмени, израелци, Да заповядат и да се съзтезават. Пък ние да плащаме добри пари за добра и евтина газ!
            4. Ако провод през Украйна спре, технически е напълно възможно да се смени посоката на досегашната връзка с Гърция, която минава край Сандански, ето ти още една тех. възможност за доставки.
            5. Към средата 20121 ще тръгне реално газ и през Балкански и ще има допълнително и приходи от транзит. Как точно ще излезе тази инвестиция на този етап на мен субективно не ми е ясно, но аз въобще н е съм важен.

            Ако погледнем формално на нещата, то е твърде вероятно да се очакват американски санкции и някакви пакети от проблеми, но играта със саудитска компания е знакова и тук възможностите ми да прогнозирам опират на камък.

            Поздрави на всички, които се вълнуват искрено от съдбата на България!
            Вече сме на прага на истински диверсифициран, конкурентен пазар!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Ти като си такъв русофоб кажи каква е алтернативата.На този етап на фирма като Газпром България е невъзможно да откаже .Разните там
              Танап,Левитан и тем подобни звучат хубаво ,но я камилата я камиларя.
              Обясни гросс, защо не може да откаже?

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Украинското командване се подготвя за изтеглянето на войски на целия фронт в Донбас, заяви командирът на т. нар. Операция на обединените сили Владимир Кравченко. Според него подобна задача си е поставил Владимир Зеленски.

                Генерал-лейтенантът на въоръжените сили на Украйна добави, че украинските войски са готови да се оттеглят с цел подобряване на живота на съгражданите си, но всичко „ще зависи от ответните действия“ от страна на ДНР и ЛНР. Кравченко подчерта, че задачата е била възложена на украинските въоръжени сили от президента на Украйна Владимир Зеленски, началника на генералния щаб Руслан Хомчак и министъра на отбраната Андрей Загороднюк. Украинските военни предприеха такава стъпка „с цел подобряване на живота на своите граждани“, добави украинският генерал.

                „Всичко ще зависи от огледалните действия от противоположната страна“, подчерта той. В навечерието, според NSN , Мисията на ООН за правата на човека в Украйна отбеляза деескалация на конфликта в Донбас след обявяването на следващото примирие. Войната в Източна Украйна започва през 2014 г. на фона на преврат в Киев. В Донбас новото украинско правителство не беше признато и Киев започна така наречената антитерористична операция. Боевете доведоха до масовата смърт на цивилни. През петте години на войната повече от 1,5 милиона души са избягали от региона в Руската федерация, в други части на Украйна и други страни.

                Според официални данни конфликтът е отнел живота на повече от 13 хиляди души. Западът и Украйна обвиняват Русия за конфликта, но те не могат да потвърдят обвиненията от 2014 г. В края на февруари 2019 г. ръководителят на специалната мониторингова мисия на ОССЕ Ертурул Апакан официално обяви, че руските войски не са страна в конфликта между Киев и самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Не трябва да забравяме, че газовите държави от Каспийския регион играят с руснаците.Заради една пиклива
                  България не вярвам Туркменистан,Иран и Азърбайджан да се конфронтират с руснаците.
                  Last edited by Grosss; 18.09.2019, 21:27.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron
                    Виждам, не можеш да разбереш разликата между "не знаят български" и "българският не е майчин език".
                    Пък и радвам се да установя, че покупателната способност на учителите в България е доста по-висока от твоята
                    "Т.г. средната брутна заплата на учителите е 1300 лв., чистата - около 1000 лв., припомни Вълчев с уточнението, че за младите учители тя е по-ниска.Средната брутна заплата ще стане около 1800 лв."
                    https://www.24chasa.bg/novini/article/7656288 © www.24chasa.bg
                    Виждам че писмено слово ти е трудно да асимилираш. Обърни се към министърчето, думите са негови. Като се кефиш на учителската заплата защо не кажеш колко е заплатата на същият учител във франция

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                      щото червените русороби я бяхте надули за да откраднете парите и да подарите България на мурзилките ... ама не ви мина номера и шлема
                      Ти като си такъв русофоб кажи каква е алтернативата.На този етап на фирма като Газпром България е невъзможно да откаже .Разните там
                      Танап,Левитан и тем подобни звучат хубаво ,но я камилата я камиларя.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                        щото червените русороби я бяхте надули за да откраднете парите и да подарите България на мурзилките ... ама не ви мина номера и шлема

                        и не съм от герб, а съм десен но не от розовите!
                        Хахаха по ми се чини че си на принципа:

                        Кот кажат от Герб
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                          Абе томка ти като гербер - русофоб ко ша кажеш за преминаването на газопровода ?

                          Навремето те помня като изявен борец против южен поток ....
                          щото червените русороби я бяхте надули за да откраднете парите и да подарите България на мурзилките ... ама не ви мина номера и шлема

                          и не съм от герб, а съм десен но не от розовите!
                          Last edited by Tomy; 18.09.2019, 21:14.
                          Socialism -- You Make It, They Take It.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Да ви е честито новото ограбване на българия

                            "Предстои пореден международен арбитраж – този път с „Газпром”
                            ЩЕ ПЛАЩАМЕ ОТНОВО ГРЕШНИ ОГРОМНИ СУМИ
                            за информация на бавно развиващите се във франция от вашия розов дермографски вестник Капитал Вечерни новини: Саудитският консорциум Arkad ще строи "Български поток", петролът продължава да поевтинява




                            Socialism -- You Make It, They Take It.

                            Коментар




                            • Първата крачка-Европа,още сталин си мечтаел",но двата вълка се сдавиха! Затова до смърта на бандита,не е имало паради на "победата"-световната пролетарска революция не се получи....



                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                                Манджата и той сутрин ходи до клозета само с разрешението на путин
                                Абе томка ти като гербер - русофоб ко ша кажеш за преминаването на газопровода ?

                                Навремето те помня като изявен борец против южен поток ....
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X