IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Евродепутатката Ева Майдел ни е надарила с размисли и съображения, които смятам да разпечатам и да положа до възглавницата си.

    Докато Неделчева си е едно най-обикновено българско селянче, на чието рамо изневиделица е положена благосклонната ръка на Фортуна, то Паунова е друга бира. Това чедо на софийските жълти павета гледа претенциозно, високомерно и има елитарни претенции. Вероятно са оправдани, как иначе ще я инсталират в европарламента н а двадесет и нам колко си години?!
    Не е обидно да си селянин, мястото на раждане не е залог и гаранция на нищо. Ако въобще може да се говори за обида, то тя е за българската политическа класа, която допусна превръщането на голяма част от територията на страната в обществена пустиня, където може да се видят само феодалните владения на едрите земевладелци и арендатори.
    Ако въобще трябва да избирам, по-скоро бих предпочел Неделчева, от нея поне лъха някаква непосредствена ведрина, другата е студена и отблъскваща. Пък и като гледам, в Брюксел добре ги хранят, да внимава с бузките.

    За да не съм едностранен, няма да чуете добра приказка от мен и на протежето на Нинова - Цветелина едикояси, заподозряна във всеяден кариеризъм, политическа номадщина и ловко жонглиране с модерен и празен език. Досущ като горните две, апропо, поне що се отнася до езика!
    Някой ден трусовете и разрушенията ще бъдат страховити.
    Ева Майдел обясни колко страхотно е в България: Безработицата спада, икономиката расте

    Коментар


    • Руското влияние пречи за сближаването на София и Скопие

      Заради руското влияниев Северна Македония и България отново се събудиха сили, които пречат на сближаването на двата братски народа.

      „Онези сили от миналото, от времето на комунизма, социализма, които отдалечиха реално Македония от братска България, отново са събудени и влачат, преди всичко Македония, в нечии други прегръдки, а не в прегръдката на съвременна Европа. И се усеща тенденцията на руското влияние“

      Очевидно приближаването на Македония към преговори с ЕС, вече известното членство в НАТО, отново събуди сили, които искат в тази част на Европа, на Балканите, отново да се създаде дестабилизация.
      Основният фактор за пробуждане на тези сили са онези, които не искат Македония да бъде част от ЕС и от НАТО.
      Те се плашат от съюзничеството и голямата коалиция, която направиха сегашните правителства на Македония и България по пътя към ЕС.
      Македония няма по-голям приятел от България и братския български народ. Това очевидно пречи на някого и в Скопие, и в София.

      В България една група, която изгради политическата си кариера, отдалечавайки София от Скопие, не е щастлива от това, което се случваше през изминалите две години след подписването да договора за приятелство между двете страни.
      Няма необходимост от червени линии. Истинските приятели разговарят открито за евентуалните проблеми и общо ги преодоляват.

      Положително решение за дата за начало на преговори на Македония за присъединяване към ЕС на срещата на върха на ЕС по-късно този месец ще бъде сигнал за всички онези сили, които се опитват постоянно да създават проблеми в отношенията между София и Скопие, че идва ново време – на европеизация на този регион, време, когато ще се осъществи започнатото от българското председателство на ЕС миналата година.

      Коментар


      • През идните дни предстоят две много важни дати, които ще демонстрират готовността на политическата ни класа да защити българската история, идентичност и в края на краищата - българския суверенитет.
        И доколкото вече са били изречени многократно твърдения и/или подозрения и то от страна на сериозни хора, че такова нещо като български суверенитет вече няма, то проследяването на събитията от следващите дни е от решително значение за да опитаме да си дадем отговор на този съдбовен въпрос. Северна Македония, за цената на подкрепата

        Статията дава допълнителна информация по отношение на датите: 8-ми и 17-ти октомври.

        В предните седмици вече си позволих да изкажа известни субективни очаквания, че чрез назидателното тупкане на топката в Скопие (интересно, но в статията се употребява същото образно сравнение, което ползвах и аз в своя постинг), македонският елит очевидно се опитва да печели време и очевидно разчита на нещо, което факторът време би му донесъл. Нито един български политик, който дори повърхностно познава миналото на страната, който е с всичкия си и който има свободна воля, не би посмял,, а и няма причина да го прави, да посегне на историята на страната. Единственото смислено обяснение е, че някой би упражнил принуда върху него (тях).

        Кой е в състояние, има интерес и има възможност да извърши акт на принуда спрямо българските полититици?
        Интересен въпрос!
        Нека да направим опит за съставяне на една примерна и съвсем свободна дълга листа,, доколкото все пак отнякъде трябва да започвнат размисли и аргументи:
        1. Брюксел
        2. Водещи страни от ЕС: Германия и Франция.
        3. САЩ.
        4. Русия.
        5. Китай??, издига се като глобална сила, постоянен член на СС на ООН, има присъствие и гледа към региона,
        6. Турция?? - безспорно най-голямата и сална страна в този микрорегион.

        Има ли според аудиторията други кандидати?
        Кои от посочените отпадат поради очевидни причини?

        Отбележете и мнението н аМинчев.
        Г-н Минчев, колкото и да с еопитвате да се скриете зад добре подредени словесни конструкции, вашата теза е открит проводник на чужди и враждебни на България интереси, така че ако моето мнение има значение за вас или за когото и да било друг: Вдигам окончателно доверието си към вас! Червената линия беше пресечена.

        Коментар


        • А бе май нещо големият брат не се представя много добре в украйна- отзован посланник, натиск за определени назначения и други такива https://www.politico.com/news/2019/1...e-trump-030230
          onsortium News (САЩ): Неразказаната история на „украинския скандал“ с Тръмп: Рутинната корупция на американската външна политика

          3 Октомври 2019 | 13:41 | Агенция "Фокус"

          Вашингтон. Най-важните аспекти от „украинския скандал“ с президента на САЩ Доналд Тръмп, който доведе до започването на процедура по импийчмънт срещу държавния глава, не се разказват, дори от републиканците, пише американското онлайн списание Consortium News в материал, представен без редакторска намеса.
          Много е вероятно Тръмп да е бил мотивиран от традициите в политиката, ако наистина е спрял военна помощ за Украйна в замяна на това, Киев да започне разследване срещу фаворита на демократите президентската надпревара през 2020 година Джо Байдън, макар стенограмата от разговора между Тръмп и украинския президент Владимир Зеленски, която бе публикувана от Белия Дом, да не показва категорично, че се предлага подобна размяна.
          Но това, за което не се говори в мейнстрийма е контекста на тази история, който, като оставим настрана политиката, говори, че Байдън наистина трябва да бъде разследван и в Украйна, и в САЩ.
          Ние знаем от изтеклия в началото на 2014 г. телефонен разговор между Виктория Нуланд, тогава помощник държавен секретар по европейските и евразийските въпроси, и Джефри Пайет, тогава американски посланик в Украйна, че тогавашният вицепрезидент Байдън, който играеше роля на „отговорник“ на САЩ, подкрепи свалянето на избрано украинско правителство скоро след този разговор.
          Това е най-голямото престъпление в тази история, което не се разказва. Незаконното сваляне на суверенно правителство.
          Като плячка от преврата, синът на тогавашния вицепрезидент – Хънтър Байдън, скоро получи място в борда на най-големия производител на газ в Украйна – Burisma Holdings. Това може да се разглежда само като прозрачно неоколониална маневра за превземане на държава и инсталиране на свои хора. Но синът на Байдън не беше единственият.
          Приятел на семейството на тогавашния държавен секретар Джон Кери също се присъедини към борда на Burisma. Американският земеделски гигант Monsanto получи украински договор скоро след преврата. Освен това първият украински финансов министър при новата власт беше американски гражданин, бивш служител на Държавния департамент, който получи украинско гражданство ден преди да заеме поста.
          След като украински прокурор започна да разследва възможна корупция в Burisma, Байдън открито призна на конференция миналата година, че като вицепрезидент е задържал кредитна линия за 1 милиард долара за Украйна, докато правителството не уволни прокурора. Както самият Байдън казва, отнело му е само шест часа, за да го постигне.

          Сега демократите обвиняват Тръмп, че е направил именно това, за което Байдън се похвали и не е ясно дали настоящият президент е получил това, което иска, както Байдън.

          Заплахи, подкупи и изнудване

          Това ни води до още една голяма част от тази история, която не е разказана: рутинният начин, по който американското правителство провежда външна политика: с подкупи, заплахи и изнудване.
          Тръмп може да е отказал военна помощ, за да получи разследване на Байдън, но е лицемерно това да бъде определяно от демократите като злоупотреба с власт повече от обикновеното. А такива случаи са обичайни.
          Има изобилие от примери. Заплаха да се задържи чуждестранна помощ беше отправена на Съвета за сигурност на ООН през 1991 година, когато САЩ искаха оторизация за първата война в Персийския залив. Йемен имаше смелостта да гласува против. Член на американската делегация тогава каза на постоянният представител на Сана: „Това е най-скъпото гласуване, който някога сте правили“. След това Вашингтон спря 70 милиона долара помощ за най-бедната държава в Близкия Изток, а Саудитска Арабия репатрира около един милион йеменски работници.
          Същото се случи и преди втората война в Персийския залив през 2003 година, както разкри информаторът Катарин Гън. Тя показа доклад на Агенцията за национална сигурност (NSA), който разкри как САЩ са искали помощ от свой британски колега да шпионира мисиите на членовете на Съвета за сигурност ,за да получат „лостове“ за натиск срещу тях и да повлияят на техния вот за разрешаване на инвазията в Ирак.
          През 2001 година САЩ заплашиха да спрат военната и чуждестранната помощ, ако страните не включат двустранни споразумения, гарантиращи имунитета на американските войници пред Международния наказателен съд.
          По-наскоро, САЩ използваха своята сила срещу Еквадор, включително спряха 10 милиарда долара под формата на заем от МВФ, в замяна на експулсирането на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж от посолството на страната в Лондон.

          Ето как САЩ провеждат „дипломация“.

          Като бивш генерален секретар на ООН Бутрос Бутрос-Гали пише:
          „Идвайки от развиваща се страна, се обучавах задълбочено в международното право и дипломацията и погрешно предполагах, че великите сили, особено САЩ, също учат своите представители на дипломация и приемат нейната ценност. Но Римската империя не е имала нужда от дипломация. Нито САЩ. Дипломацията се възприема от имперската сила като загуба на време и престиж и знак за слабост“.

          Тази фундаментална корупция на външната политика на САЩ, която включва свалянето на избраните правителства, е съпоставима единствено с корупцията на политическа система, която екзалтира партийната политическа власт повече от всичко останало. Разкриването на тази дълбока и дългогодишна корупция трябва да има предимство пред взимането на партийни скалове, независимо дали е на Байдън или Тръмп.
          Last edited by v_tin; 06.10.2019, 16:23.

          Коментар


          • Какво става със северния поток, вчера излезе информация че датчаните го блокират, днес че нямат претенции, кое е вярното?

            Коментар


            • От години Франция е засегната от ислямистка терористична вълна. Досега са загинали над 250 души. Преди няколко месеца 24-годишен привърженик на Ислямска държава постави собствено взривно устройство пред магазин от верига пекарни на търговска улица в Лион. Премиерът Едуар Филип проверява дали други ислямисти работят в парижката полиция и разузнавателни служби, след като полицай уби четирима свои колеги

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                [URL="htt Как? Става, защото [COLOR=#FF0000]Слави е част от плана, който да предотврати каквато и да е промяна[/COLOR] в правилната посока – а именно, истинската подмяна на олигархичното статуково!"
                Барби предложи на госпожата да дойде и да направи и тя една партия която няма да е част от олигархията и да направи смяна на олигархията/ на статуквото/ . Иначе от фейсбука всеки може да пише разни постове

                И ти си същият като кумирите ти

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  [[/URL]
                  ·
                  ПУТИН ПРИ САУДИТСКИЯ КРАЛ
                  **** И България е част от сделката

                  Първата такава операция е факт – у нас, в България!
                  Защото на 18 септември саудитският концерн „Аркад” изненадващо спечели у нас строителството на газовия „Турски поток” (аз го наричам „Сръбски”), като преди това беше декласиран от участие в надпреварата. Това строителство ще се извършва с тръбите на руският "Челябински тръбопрокатен завод", а може би и на Руския тръбен металургичен комбинат.
                  На практика случилото се означава, че Москва и Рияд са написали и оформили сделката и параметрите за този газов поток у нас, а правителството е изпълнило общата им воля така, сякаш е (и е!) тяхна кукла на конци. Защото "Аркад" получи обществената поръчка за над милиард на 18 септември - по същото време, когато визитата на Путин беше окончателно договорена с всички детайли по нея.
                  Naвсякъде пишат че са се договорили- руснаците стават подизпълнители на арабелите, кои ще са подподизпълнители в бг това знае ли се? Всъщност нищо ново под слънцето- щом цената ги устройва, защо не, ние получаваме потока, другите получават парите

                  Коментар


                  • Tatiana Christy

                    "Всичко върви по план. Поредният политически проект-патерица на статуквото вече е официален, с абсурдното име --партия „Няма такава държава.“ Няма, ама има! Точно такава, която ражда кресливи партийки като Гергьовденчетата и България без Цензура - разни партийки от телевизора точно, за да пооберат 10-те плаващи процента от екзалтираната лумпениада. Има, има такава държава! Кой ли не я e яхвал! За да видим за пореден път, че всички подобни са с един и същи генезиз – статуквото! Партийки – еднодневки, които се раждат, за да свършат една определена работа за едни определени избори… Сега дойде ред и на Слави.

                    За тези, които ще питат: „Ама защо мислите така? Слави е различен!“—ще поясня:
                    Червената лампа трябваше да светне много отдавна на много, но за съжаление, ще сме свидетели на поредното дежавю.
                    • Първо, кой финансира този проект? Колкото и да е заможен Трифонов, не е чак толкова, че да инвестира личните си спестявания за пенсия в политиката. Не е толкова богат! Кой го финансира? Кой ще плаща ефирно време в НОВА телевизия, в която ще се премести проекта? Koй плаща за "Няма такава държава"? Това, че НОВА тв, която окончателно доуби свободната журналистика, след довтасването на новия й собственик, дава на Трифонов медийна платформа е просто умилително, но и много закономерно! И трябва да светне много червени лампи едновременно, НО тц, късото съединение в мозъците на много е перманентно!
                    • Второ, защо Трифонов учредява партията си на тъмно – по мафиотски? От какво се крие? И защо? Подобно беше и учредяването на партията на Бареков (във Варна, където присъствах, благодарение на мои източници, които ми казаха за сбирката) учредяването беше тайно и на тъмно с десетки цигани учредители-делегати, които се подписваха с кръст вместо с името си, защото бяха неграмотни, но пък си изкараха надника за вечерта… Без да поставям равен знак м/у Бареков и Слави, твърдя, че всякакви подобни сбирки на тъмно смърдят!
                    Но ситуацията със Слави е много по-благоприятна за него – той пее! Пее и разпространява чалго-патриотизъм, а за този продукт има много желаещи, които също искат да пеят и да танцуват, увити в българското знаме! Желаещи за него са гневните българи, които много се възмущават от скъпия ток и бензин и разбира се, защото НЯМА ПАРИ и до там. На този контингент може да се продаде всичко, ако има достатъчно широка медийна платформа, а Слави я има! Популистките му мантри за пряка демокрация са мед за душата на смазания, неинформиран, оглупял и обеднял български народ, който започва да се чувства важен и значим, когато му предлагат ТОЙ, ТОЙ лично да дава тон на парламента и съдебната система.(нищо, че не му пука кого избират за главен прокурор в момента!). Очевидно и на Слави не му пука, защото той се крие през последните месеци и скандала с избора на Гешев, явно не го касае. А междувременно, патриотизмът започва да набъбва на талази в главите на последователите му, които наистина си мислят, че този път на „лошите“ няма да им се размине!

                    Разбира се, чалго-патриотите, не се запитват как така никой не критикува Слави? Цялата мафиотска медийна машина е впрегната да малтретира журналисти, магистрати и граждански активисти и извънпарламентарната опозиция, които критикуват Борисов, Цацаров, Гешев, съдебната система, корупцията и т.н., НО ГОСПОДИН СЛАВИ Е ВИНАГИ СУХ. Той, който „ще бори“ статуквото, е явно много харесван от него, защото ВСИЧКИ ОБИЧАТ СЛАВИ! И всички го чакат на следващите парламентарни избори да обере заблудения вот на чакащите месия (а всъщност Годо) – гневни патриоти, гневни пенсионери, гневни домакини, гневни чалгари, гневни емигранти (разминали се с критичното мислене). Слави ще обере гневния и неинформиран вот и с това мисията му за изборите ще приключи. Обаче, много от законодателните му заявки, са доста притеснителни и могат да направят доста бели, но пък са добре дошли за статуквото. Удивително е все пак, че той --„борецът“ за справедливост-- оцеля на екрана през всичките тези години на медийни репресии, особено след 2013г. Как става тази работа? Как? Става, защото Слави е част от плана, който да предотврати каквато и да е промяна в правилната посока – а именно, истинската подмяна на олигархичното статуково!"

                    Коментар


                    • Грета стала мишенью потому, что она лицо настоящего народного протеста, а такую возможность прокремлевские СМИ допустить не могут.
                      Ведь это изобличило бы, сколь безжалостно гражданам России отказано в праве на мирные протесты.

                      Коментар


                      • Воскресный вечер на федеральном телеканале «Россия 1». Телеведущий-пропагандист Дмитрий Киселев представляет репортаж из Центральноафриканской Республики (ЦАР):
                        «Мы работаем просто по контракту по подготовке [местных] бойцов», – говорит телерепортеру российский военный инструктор. «Мы не имеем никакого отношения к “ЧВК Вагнер”».

                        Чтобы проиллюстрировать слова инструктора, далее в репортаже «Россия 1» показывает находящийся на территории лагеря лист бумаги с «10 заповедями бойца» – а на нем награда ««ЧВК Вагнера».

                        Коментар


                        • Grigor Lilov
                          ·
                          ПУТИН ПРИ САУДИТСКИЯ КРАЛ
                          **** И България е част от сделката


                          Идващата седмица руският президент Путин ще направи официална визата в Саудитска Арабия по покана на краля Салман бин Абдулазиз.
                          Тази визита засяга и България.Защо?

                          Ето например само един факт от многото.
                          Днес престолонаследникът принц Мохамед бин Салман - вицепремиер и министър на отбраната награди главния изпълнителен директор на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев с най-високия орден на Саудитска Арабия – ордена на краля Абделб Азис, втора степен (Путин има първа степен).

                          Причината - руският фонд направи взаимен фонд за инвестиции със Суверенния фонд на Саудитска Арабия. Капиталът там засега е 10 млрд. долара с намерение да се привлекат стотици милиарди за съвместни операции в трети страни.

                          Първата такава операция е факт – у нас, в България!
                          Защото на 18 септември саудитският концерн „Аркад” изненадващо спечели у нас строителството на газовия „Турски поток” (аз го наричам „Сръбски”), като преди това беше декласиран от участие в надпреварата. Това строителство ще се извършва с тръбите на руският "Челябински тръбопрокатен завод", а може би и на Руския тръбен металургичен комбинат.
                          На практика случилото се означава, че Москва и Рияд са написали и оформили сделката и параметрите за този газов поток у нас, а правителството е изпълнило общата им воля така, сякаш е (и е!) тяхна кукла на конци. Защото "Аркад" получи обществената поръчка за над милиард на 18 септември - по същото време, когато визитата на Путин беше окончателно договорена с всички детайли по нея.

                          Коментар


                          • Още съвсем мъъъничко и ваневски ще се сподоби!
                            Интелектулаен елит, самотен на високия връх, далеч, далеч от тълпата. Очите ми се навлажняват...

                            Същи Васисуалий Лоханкин (и неговата роля в руската революция)!
                            Като него редом с тежките книги със златни заглавия (при ванко - копипейстцитатите) той се чувства някак по-извисен, по-чист. Е, четивото му са илюстровани журнали, главно картинките.

                            Елит, елит!


                            Не много свързано с горното: медиите рязко замълчаха за Венецуела и вие двамцата с бараброна - също, в удивителен синхрон. Май диригентската палка на концертите ви е една и съща?
                            А колко се вълнувахте от венецуелския народ, страдащ под петата на тирана...

                            Коментар


                            • Начев,гледам много се вълнуваш,типично е за по-податливите за манипулации личности,затова бих ти препоръчал "настолната" книга на вашия идеолог и учител ленин,той е доста близо до вашият манталитет за терор и диктатура! Чел съм,че същият си е водил бележки по празните полета на книгата,толкова е бил възторгнат- затова и разстрелите са били нещо обикновено за "революционерите"тогава! Ама така е ,като е имал и сексуални отклонения галеният любовник на другият "другар" зиновиев! Злото не ходи само!

                              Гледах и лумпените-атакисти поповод поредните изцепки на бялата златка/ВС/,той май бил от катунарите по ямболско,сгафен за далавери от милицията преди и последствие вербуван....абе ваш човек....

                              Та книгата е "Психология на тълпите" от Густав Льобон,има я в читанката....

                              Ето един мъничък откъс...

                              "Само защото принадлежи на тълпата, човекът слиза с няколко стъпала по стълбата на цивилизацията. Взет сам за себе си, той вероятно е бил културен човек; в обкръжението на тълпата се превръща в инстинктивно създание, тоест във варварин. Неговите черти са стихийността, невъздържаността, жестокостта и възторзите и подвизите на примитивните създания. До тях той се доближава и с лесната впечатлителност пред думи и образи, както и със склонността да бъде докаран до деяния, накърняващи най-явните му интереси. Човекът в тълпата е песъчинка сред много други, които вятърът издухва на воля.

                              Затова виждаме съдебни заседатели да издават присъди, които всеки отделен заседател не би одобрил, парламенти да приемат закони и мерки, които всеки от съставящите ги членове не би одобрил сам за себе си. Взети поотделно, хората от Конвента са били буржоа с кротък нрав. Събрани в тълпа и поддали се на влиянието на няколко водачи, те не се поколебали да изпратят на гилотината най-явно невинни хора; и противно на всички интереси се отказали от имунитета си и сами се обезглавили."

                              Между другото името на "партията" ви атака идва нацисткия вестник на Гьобелс„Атака“ (на немски: Der Angriff) е германски нацистки вестник, излизал в периода 19261945 г. Печатен орган и на Берлинската националсоциалистическа германска работническа партия.

                              Вестникът е основан и започва да излиза след назначението на Йозеф Гьобелс за гаулайтер (управител) на Берлин.

                              То и похватите на бандата ви са като като щурмоваците тогава...

                              Линк няма да давам,търси я сам


                              .https://makeagif.com/gif/-73y8od?ref=kASENH


                              https://www.youtube.com/watch?v=z7NZF1LpLDU




                              Last edited by vanevski; 06.10.2019, 06:01.
                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                За моите приятели 4i4o и Бат Райко, който ме вдъхновиха с последните си включвания. Частично вече изтрити, за съжаление! Жалко за непрозрелите, но облечени във власт!




                                Мъка и мизерия!...




                                Мизерия на духа, бедност, безверие и отчаяние на социалния взор, нравствена и обществена безпътица.

                                !


                                "Горките" Словения,Швейцария,Финландия все малки страни как пък на тях никой не пречи и не искат да ги унищожат? Как все ние сме виновните? Горко,на българите,все с лоши "другарчета" играят! Хак им е!

                                https://makeagif.com/gif/-orMKz7?ori...n=5&ref=kASENH

                                https://makeagif.com/gif/-URmpue?ori...n=4&ref=kASENH
                                Last edited by RUBLA; 06.10.2019, 11:33. Причина: Пишете на кирилица!
                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X