IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

    Начев,Начев и преди ти писах,трябва повечко да се чете....и най-вече откъде тръгва казусът от преди повече от столетие... и има ли "виновници" ,ако питаш най-вече и от двете страни....неумело водене на политика,виж например финландците....за една друга аслъя/от тур./истинска история мой превод .....преносно..

    Ванев, днес е важен ден и нямам време за твоите идиотщини!

    Още по-малко за другата част от поста (касаеща съвсем друга тематика), която изтрих и която видимо е приписана от неизвестен източник по познатия твоя безсрамен почин.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Вижте колко интересно се получава! В ситуации като днешната, никому не идва въобще в главата дори и най-смътната и транспарентна идея да каже някакъв ..
      Пфу!
      Начев,Начев и преди ти писах,трябва повечко да се чете....и най-вече откъде тръгва казусът от преди повече от столетие... и има ли "виновници" ,ако питаш най-вече и от двете страни....неумело водене на политика,виж например финландците....за една друга аслъя/от тур./истинска история мой превод .....преносно..


      Една от първопричините за македонския проблем носят така наречените от Стамболов „софийски македонци“ начело с Дим. Благоев-Дядото, който още през 1916 в Народното събрание прави декларация за съществуването на кротък и трудолюбив „македонски народ“, завладян от дивите, жестоки българи. Това е далече преди Коминтерна и съвсем близко до първите сръбски „македонисти“. След това македонският Дядо пълни партията си (БРСДП т.с.) със странстващи из София комити, бандити и убийци дошли от Македония и Беломорска Тракия, готови да на всякакви престъпления. Не случайно главен организатор на атентата в Св. Неделя е неговия собствен зет. От тази бандитска паплач израства БРП(к), прерастнала в БКП и изродила се днес в БСП. Това са родителите на почти цялото Политбюро на БКП след 9/9/1944 г. Георги Димитров (Гошо Тарабата) е син на кротки македонски изселници-протестанти, но още като млад е известен софийски хулиган, който отчайва родителите си.

      Горе-долу и останалите „антифашисти“ са почти 80% македонци. Всъщност, идеята на Коминтерна идва от „софийските македонци“ и се реализира с усърдната тяхна помощ. Дори и майката на Сергей Станишев, украинската еврейка Дина Станишева, през 1979 г. участва в издадения в Москва „Атлас на езиците“, в който се твърди, че македонският език е самостоятелен славянски език! Изглежда, че те са бълнували за „Велика Македония“, а са управлявали България. И накрая един сръбски виц от времето когато Повардарието е било Южна Сърбия или Вардарска Бановина (1917-1941): „А бре, знамо да сте сърби, ал защо говорите бугарски?“
      Last edited by vanevski; 09.10.2019, 16:33.
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Нещата отиват от зле на по-зле!
        Отчаяни хора, които според мен иначе са със статус Б.О. вчера споделиха в един свободен разговор, на който присъствах, но от същисване не успях дори да си отворя устата, че се надяват на предстрочни избори, за да могат да гласуват за трифонов.

        Уважаеми съотечественици, не е задължително да ми вярвате, но задължително направете усилие да се поинтересувате и формирате отговорно мнение. Трудно е, знам, но все от някъде трябва да с езапочне!
        Мутро-чалгарската неука и емоционално неуравновесена сган, която има егото си и множество преддмети и други материални притежания, но не е успяла да задържи до себе си дори една жена и няма деца, не може и не трябва д а с е представя като някаква възможна алтернатива!
        Руди Синапов е едно усмихващо се от постерите лице на млад човек. Той е лидерът в Пазарджик на новоучредената партия на Слави Трифонов - "Няма такава държава". Започва да ства интересно - той обаче е действащ общински съветник в Пазарджик, избран от листата на РБ през 2015 г., а в настоящите местни избори е кандидат на БСП. Докато води кампанията си за БСП, той изненадващо се оказва лидер на градската структура в Пазарджик на тайната конспиративна организация нЕма такава държава!

        Е па нЕма!


        Коментар


        • Вижте колко интересно се получава! В ситуации като днешната, никому не идва въобще в главата дори и най-смътната и транспарентна идея да каже някакъв упрек към БХ и вънкЪшнЪтЪму министерка, чиято основна заслуга е случилото се. Аз сам с е залових в почти невъзможност да отговоря на този въпрос. Мигове след отминаване на бурята от емоции, когато успях условно да с е центрирам, си рекох:
          Ама защо сега сме се захванали с Каракачанов?! Той е доста надолу по веригата в тази поредица от лица и институции, които имат отношение по този въпрос.

          Очевиден е отговорът. Каракачанов и партията му възникнаха на основание заявяване на идеи, познаване на историята, заявяване на патриотични позиции. След пребиваването му във властта и особено след днешния ден (е, добре де, нека им се отпуснат няколко дни за едно формализиране на решение от страна на партията му и негова лична оставка от постовете), всичко беше погребано.

          Иначе, Къде да се търсят идеи, идеологии, история, концепции, доктрини при БХ и Захариева??!
          Пфу!

          Коментар


          • При скандалите за продажба на българско гражданство, Каракачанов патетично и с апломб заяви нещо от рода: ако се докаже, че съм вземал нещо за продажба на български паспорти, ще се гръмна на центъра на София. Не твърдя, че беше дословто това изказването му, ама смислово така звучеше.
            Ловко се избягваше темата, дали потенциално финансирането на партията му със средства от подобен източник има някакво отношение към горната хипотеза и закана.

            Когато започнаха арестите, а и по-късно, по никакъв начин не се разбра за това, дали някакви лоши хора са дерибействали изцяло за своя сметка или по някакъв начин са правили отчисления.

            Когато не се гръмнеш (политически акт имам предвид, не барутно-револверен) навреме, винаги има опасност след това да затънеш още по-дълбоко!

            Коментар


            • Преди няколко дни деликатно предупредих, че се задават едни важни дати, когато ще стане ясно дали сме готови да отчуждаваме (дори без заплащане) българска история, отстъпвайки пред болезненото извиване на ръце. Е, това е, извиваха здраво, болеше много, трябва да се прояви човешко разбиране.

              Официално капитулирахме пред македонизма! Каракачанов влезе в историята! Както Юда навеки е там!


              Публикувано на 09.10.2019 Приемаме европакет “Разширяване”, даваме съгласие за стартиране на преговори за еврочленството на Северна Македония и ще разчитаме на добрата воля на Скопие да изпълни нашите условия някой ден, обявиха в един глас след заседанието на МС вицепремиерите Каракачанов и Захариева. Македония продължава към ЕС с “жълт картон”, България държи червения, каза с апломб Каракачанов. И удобно забрави ултиматума си отпреди дни, че подава оставка, ако пуснем Македония в ЕС без изпълнение на условията за присвоената ни история. Не вдигнахме “червен картон” на Скопие, защото Помпео ни предупреди от Охрид да не спираме македонистите за ЕС, иначе ще обслужим Русия и Китай. И на другия ден Борисов сервилно каза в Би Ти Ви, че може да чете между редовете на казаното от държавния секретар на САЩ. Позорно отстъпваме на македонистите българската история и наричаме това предателство “споделяне на историята”. По тази патриотична логика нека Красимир Каракачанов сподели терасата на своя суперапартамент със съседите срещу устното обещание някой ден да му я платят. Каракачанов влезе в историята, както Юда навеки е там!
              Велизар Енчев

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                Теорията за джендъра е продукт на едно общество, чиято цел е да води тотална война срещу природата...![/I]

                Всъщност в някои страни,които Тръмп би определил като някакви л......дупки е възприет третият пол!! И дали съвременният свободен свят трябва да се приравняваме с тях?Според някои НПО първото издание на Оксфордския речник на английския език (OED1, том 4, 1900) отбелязва, първоначалното значение на /gender/ като "вид",порода вече не е актуално!!

                "...Деморализирането на отношенията мъж-жена и превръщането на дори безобиден флирт в сексуално посегателство или престъпление служи отново и единствено на една единствена цел.
                Питайте Маркузе за нея.
                Но и аз мога да я назова:
                [b]Разрушаване на Капиталистическото Общество и построяването на Новото Прогресивно Общество.
                По-точно Световния Комунизъм!
                А ние вече сме го играли това, нали?"

                Hijras са официално признати за трети пол в страните от Южна Азия, [2] [8] [9] [10] се разглежда нито напълно мъж, нито жена. Hijras имат записаната история в Индийския субконтинент от древността насам, както бе предложено от Кама Сутра период.

                Много hijras живеят в добре дефинирани и организирани All- Хиджра общности, водени от един гуру . [11] [12] Тези общности са се претърпени от поколение на поколение от "приемане" момчета, които са в пълна мизерия, отхвърлен от или бягат, семейни им на произход. [13] Много работа като проституиращи за оцеляване. [14]....
                ....От края на 20 век, някои Хиджра активисти и западни неправителствени организации (НПО) са лобирали за официалното признаване на Хиджра като един вид "трети пол" или " трети пол ", както ни мъж, ни жена. [20] Hijras успешно са придобили това признание в Бангладеш и имат право на приоритет в образованието. [21] [22] В Индия Върховния съд през април 2014 г., призната Хиджра и транссексуални , скопци , интерсексуално хора като " трети пол " в закона. [1] [23] [24]Непал, Пакистан, Индия и Бангладеш са всички законно прието съществуването на трети пол, с Индия, включително опция за тях на паспорти и някои официални документи...!



                Друг пример може да бъде muxe (произнася [muʃe] ), намерено в състоянието на Oaxaca, в южната част на Мексико. [38] На Bugis хората на Сулавеси , Индонезия имат традиция , която включва всички функции, по-горе. [39]

                С това не искам да подкрепя третият пол,на каквото ни навежда ИК/Истанбулска!!/! В древноста в ниско развититите общества е съществувал промискуитетът/безразборно полово общуване и между близки роднини-братя,сестри,родители деца/ и като така трябва ли да ги имаме за мерило на обществени отношения??
                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар


                • Теорията за джендъра е продукт на едно общество, чиято цел е да води тотална война срещу природата, за да превърне всичко, абсолютно всичко в артефакт, продукт, обект, вещ, умение, уред, с други думи: пазарна стойност. Това е възможността за интегрален капитализъм, в който всичко ще се произвежда, следователно всичко ще се купува и всичко ще се продава. Теорията за джендъра е един от първите камъни на тази планетарна каторга, твърди френският философ Мишел Онфре.

                  Френският философ и есеист Мишел Онфре публикува книга, в която изгражда теория на диктатурата, опирайки се на творчеството на Джордж Оруел. Онфре твърди, че сме навлезли в нов тип тоталитарно общество, което разрушава свободата, унищожава истината и отрича природата.
                  От Гласове


                  Соросоидните либерастични Ко Мо Не Та бяха разкрити своевременно, дори тук във форума, ама жалките им петоколонни драскачи продължават да заработват мизерните си центове!
                  Last edited by nachev; 09.10.2019, 15:17.

                  Коментар



                  • Стрелба пред синагогата в Хале, има загинали
                    Граната е хвърлена на еврейското гробище

                    Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2019/10/09/st...aginali.425571


                    Коментар




                    • Македонският научен институт с 8 условия към Скопие за ЕС

                      Македонският научен институт с 8 условия към Скопие за ЕС




                      00:08:49
                      БНТ 1 | 09.10.2019 | Сутрешен блок




                      00:14:51
                      БНТ 1 | 09.10.2019 | Сутрешен блок
                      Турция готви военна операция в Сирия - анализ на Владимир Чуков и Мохамед Халаф



                      Коментар


                      • Бойци на Свободната сирийска армия са пристигнали в турска гранична област 09.10.2019 / 13:51

                        Истанбул, 9 октомври /Специално за БТА от Нахиде Дениз/ Бойци на Свободната сирийска армия, които се планира да навлязат заедно с турската армия в Северна Сирия, са пристигнали в турската гранична област. Според съобщение на агенция ИХА войниците на сирийската опозиция...

                        Русия, Турция, Асад и вярната му армия, Свободната сирийска армия и Други антправителствени военни формирования, Кюрдите в пъстрото им многообразие ...
                        в този многоъгълник става прекалено интересно и дяволски трудно!
                        Не ми е ясно, почти съм склонен да не вярвам, че е възможно откриване на обща допирателна.
                        САЩ и Турция говорят вече враждебно, направо се замерват със заплахи.
                        Американците демонстрират, че основните им съюзници в региона вече са други.
                        Позицията на саудитите ??

                        Всичко това в двора ни!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Ти българския език не го владееш, искаш на френски да ти "пускам"
                          Barbi sega poglednah френски вестник, защо не пишеш че искате доколкото разбрах модернизация на ядрена централа на фламанвил и че ще струва 12милиарда и 400 милиона еврака. ИИИИИИИИИ също май нисан искат да наритат вашият човек от председателското място. ИИИИИИИ пишеш за руските пенсионери, ама пак пропускаш че ще има стачка френските пенсии, ти ще участвуваш ли в нея или ти е неудобно след като излъга за двата апартамента на шанзелизе да говориш за такова нещо. Нещо животозастраховките ви били на отрицателни нива, ама много отрицателни. За тези работи мълчиш, ама четеш всичко за руснаците, толкова ли добре плащат за негативни коментари към русия

                          Въобще как започва денят ти- отваряш очи и преглеждаш руската и българската преса и ако остане време за френската, така ли я караш. Хайде да видиш че съм добър човек https://www.lemonde.fr/
                          Last edited by v_tin; 09.10.2019, 13:36.

                          Коментар


                          • https://www.lentata.com/page_15584.h...9SpG5JDrEwDz6g

                            Как би изглеждала Европа през 2050 година при висока миграция на мюсюлмани: (КАРТА)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Еи ти един път нещо на френски няма ли да пуснеш бе ?
                              Ти българския език не го владееш, искаш на френски да ти "пускам"

                              Коментар


                              • А пък Путин го мислеше за приятел
                                "8 октября в Минске на международной конференции "Европейская безопасность: отойти от края пропасти"
                                президент Беларуси Александр Лукашенко заявил,
                                что конфликт на Донбассе – это конфликт между Россией и Украиной.

                                В 2014 году, сразу после аннексии Крыма, на востоке Украины Россия начала вооруженную агрессию. Боевые действия ведутся между Вооруженными силами Украины с одной стороны и российской армией и поддерживаемыми Россией боевиками, которые контролируют часть Донецкой и Луганской областей, с другой. Официально РФ не признает своего вторжения в Украину, несмотря на предъявляемые Украиной факты и доказательства."

                                Коментар

                                Working...
                                X