IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Абе я да питам - някой може ли да намери постановление на министерски съвет от 3 май 1989? Изглежда че мистериозно е изчезнало от всякакви архиви. А от това постановление си личи КОЙ открадна голяма част от парите на хората, още преди някой и да си помисли да прави преврат срещу бай ви Тошо...​​​​​​
    Барброн може да ти намери всичко

    Постановлението на Министерския съвет № 19 от 19 май 1989 г.
    "ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИК НА БАНКИТЕ"
    е публикувано в Брой 42 от 2 юни 1989 г. на "НРБ - Държавен вестник"
    https://dv.parliament.bg/DVWeb/broeveList.faces
    Броеве на "Държавен вестник"
    Намерени резултати: 1

    Коментар


    • Uroдите пак са се трепали във флорида

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

        Много борци станахте,все заслужили.Комунисти не останаха ,борец до бореца и от борец на горе.
        А ма, къде някъде видя да съм твърдял подобни неща?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Какво се знае за руската база във френските Алпи?

          Между 2014 и 2018 агенти на елитно звено на руското ГРУ са използвали Горна Савоя във френските Алпи като база за тайните си мисии в Европа,

          https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D...3RPAgbAWuOjCq0

          Бас слагам че от там е организирано движението на жилетките и вчерашните протести за пенсиите

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            Много борци станахте,все заслужили.Комунисти не останаха ,борец до бореца и от борец на горе.
            Голема борба ще да е падало срещу комунизма преди 1989 г. Само дет ние простосмъртните нищо не сме разбрали щот всинка са бири полулегални. Мърморели са нещо под завивката до топлото д. на жените си....
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Те отдавна са усещали накъде духа вятърът ! И резултата е налице-ограбена държава,бедност,мизерия....

              Click image for larger version

Name:	74460676_813695612400663_3079772454978060288_n.jpg
Views:	1
Size:	49.2 КБ
ID:	3522838



              ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯ ОТ 1989 Г.


              ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯ ОТ 1989 Г.

              В сила от 16.05.1989 г.
              Обн. ДВ. бр.37 от 16 Май 1989г., изм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 1991г.


              Чл. 1. (1) Амнистират се престъпленията по чл. 280 и 281 от Наказателния кодекс, съответно престъпленията по чл. 155 от Наказателния закон в сила до 13 март 1951 г. и чл. 276 от Наказателния кодекс в сила до 1 май 1968 г.
              (2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) Амнистират се извършените от български граждани до приемането на този закон престъпления, включително опит и приготовление по чл. 279 от Наказателния кодекс и по съответствуващите му членове от отменените наказателни закони.



              Чл. 2. (1) Лицата, извършили престъпленията, посочени в предходния член, се освобождават от наказателна отговорност, от изтърпяване на наказанието и от последиците на осъждането съгласно чл. 83 от Наказателния кодекс.
              (2) Конфискуваните или иззети на основание чл. 53 от Наказателния кодекс имущества и събраните глоби въз основа на влезли в сила присъди до обнародването на този закон не се връщат.
              (3) Иззетите вещи и парични суми по висящи наказателни дела за престъпленията, посочени в чл. 1, се връщат на правоимащите освен ако придобиването или притежаването им е забранено или подлежат на отнемане по други закони.
              (4) Висящите изпълнителни дела за глоби, наложени за престъпленията по чл. 1, се прекратяват.





              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                Верно ли бе, пък аз не знаех. Пък баща ми не го пуснаха на панира в Трън, когато товарят границата със Сърбия за панаира, щото не можело цялото семейство. Можело сме да избягаме !

                А сега за теб зарбирам защо е нямало проблеми, щом майкати е ходила до Виена, и то със сина на Търновската МИЛИЦИЯ!!! Ти си ясен.


                там е имало заграждения- да, но те не са били за бягство отвътре, а за навлизане отвън
                стига бе ! вЕрно ли ? това го сажи на ГДРманците дето през нас искаха да бягат на Запад през Турция, но останаха ЗАСТРЕЛЯНИ В ГРЪБ!
                Не ти ли омръзна да пишеш глупости- относно трън- ами и мен ме питаха като отидох в посолството на янките какво имущество имам, роднини ми къде остават, децата, жената къде остават, колко са големи децата. Уж демокрация, ама май е за някой друг, а не за гражданите на държавата. Всъшност и ти може да се пробваш- отиваш в посолството на говедария- уж вече сме първи приятели, защо има още визи е загадка, плащаш 100 долара- преди беше толкова, сега не знам, и отиваш на интервю. Момичетата вътре говорят завален български, но се разбира всичко, и казваш искам да отида с цялото си семейство на панаир в да кажем чикаго- там е по добре да не ходиш, ама това е друг въпрос. Гарантирам ти с главата си че виза няма да получиш

                Германците- братчед ти служил ли си или си гледал по филмите за казармата- имаш пушка и ти се казва че от тук никой не трябва да минава- най-вероятно граничарчето е викало стой, а те са се направили на не чули и толкова. Как да ти го обясня по просто- така като за теб- имаш закон и нарушаването му е свързано със определени санкции. Караш си колата с 10км повече- камера- глоба 50 евро. Мен ме хванаха с 30 отгоре- 150 евро глоба и една точка , а и един месец книжката на трупчета в полицията. Същата работа и със стрелбите

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  Абе я да питам - някой може ли да намери постановление на министерски съвет от 3 май 1989? Изглежда че мистериозно е изчезнало от всякакви архиви. А от това постановление си личи КОЙ открадна голяма част от парите на хората, още преди някой и да си помисли да прави преврат срещу бай ви Тошо...​​​​​​
                  Декомунизация по комунистически

                  Процесът започна в началото на 1980-те, като ускоряване на процесите на полулегално посредничество между „Изтока” и „Запада”, за което стана дума по-горе. Създадени са държавни малки и средни предприятия, обединени в Българската индустриално-стопанска асоциация (БИСА, през 1984 г.) и се размножават дружествата зад граница. Последните са държавни компании с частно управление, чийто контрол в крайна сметка дори и да е желан се оказва невъзможен. Учредена е и банка за тяхното обслужване, Минералбанк. През май 1987 г. започва децентрализация на клоновете на БНБ и създаването на отраслови банки, а в началото на 1989 г. е приет Указа за стопанска инициатива. Към началото на 1992 г. в България има 22-24 хиляди частни предприятия и структури, не малка част от които са създадени през 1989 и преди юни 1990 г. за обслужване доставките и продажбите на държавни компании.

                  По закон бе забранено прехвърлянето на повече от 5% от активите на държавните предприятия на частни лица, но няма указание колко пъти може да става това и санкцията за нарушаване на тази разпоредба е неясна. В крайна сметка всяка такава приватизация бе в рамките на закона. Най-бързо така бяха приватизирани външно-търговските обединения и фирми.

                  Малко хора знаят, че в още периода между средата на 1989 (т.е. преди преврата на 10-ти ноември) и средата на 1990 г. (т.е. преди първите свободни избори след 1944 г.) в България е модно да се създават банки, също в рамките на закона.

                  Начините за това са два. Първо, по общия ред на Постановление 19 от 3 май 1989 г. „За правилата на организация на банковото дело”. Това постановлението е прието пет дни преди изгонването на турците от България от Тодор Живков. Според документа централната банка е „орган с функционална компетентност на пряко подчинение на Министерски съвет”, а „банка” е „акционерно дружество, учредено от две или повече фирми, банки или други организации”, чийто учредителен капитал е поне 7 милиона щатски долара (при разменен курс от 1,16 лева за долар). 50% от учредителния капитал трябва да бъдат внесени предварително по сметка в БВБ.

                  Целта на постановлението е да се „насърчи съвместното и използване на ресурси от банки и фирми”. Няма изисквания за доказан произход на капитала и през октомври с.г. е разрешена продажбата на дялове от капитала на банките (до 4/5 капитала). Със заемни средства от държавни организации се създават частни банки, те привличат спестяванията на населението и кредитират своите „акционери”. През януари 1990 г. е учредена първата частна банка на нова България, Първа източна международна банка, а през април с.г. банката с хубавото име Първа частна банка. Към края на 1991 г. банките са 70.

                  Второ, със специална наредба на изпълнителната власт. Например с Наредба № 15 от март 1990 г. За насърчаване на частната инициатива в селското стопанство (непубликувана, издадена, доколкото си спомням, по време на Второто пленарно заседание на Кръглата маса, посветено на икономически въпроси, дни след обявяването на мораториума по плащанията на външния дълг) е създадена Банка за земеделски кредит (фактически фалирала през декември 1996 г., обявена окончателно в несъстоятелност през октомври 1997 г.).

                  Това се случва преди началото на политическите реформи. Също преди това начало, на 8 юни 1990 г. бе прието Постановление №68 за прехвърляне на собствеността на Движението ТНТМ („техническо и научно творчество на младежта”) от комсомола към общинските съвети, тогава назначени от БКП. До края на 1990 г. действа правилото, че министрите оглавяват важни в своя отрасъл предприятия, например министърът на търговията е председател на управителния съвет на „Търговия на едро”. (Тази практика бе прекратена от правителството на Димитър Попов. Опитът на Великото народно събрание да спре разграбването с мораториума върху прехвърлянето държавни активи от 18 август 1990 се провали.)

                  Списъкът на подобни начини на декомунизация може да бъде продължен. Но това са основните й канали от преди изборите от юни 1990 г. Те действат в условията на правов ред, създаден от БКП. Става дума за декомунизация, осъдителна от морална гледна точка, но действителна и формално в рамките на закона.

                  https://desebg.com/obrazovaniekomunizum/872

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Стига глупости. Всички трябваше да са комсомолци. Както и чавдарчета, както и пионерчета. Комсомолец те правеха в осми клас. Какво му разбира главата на едно петнайсгодишно дете от политика? Някои работи започват да се изясняват на по-късен етап от живота. След петнайстата година. Е дъбнишкия като го чета все едно мен ме е описал. Та чак до училището в Долна митрополия и комунистическите простотии в меи.
                    Да ама с простотии се оказа че не става.
                    Но се оказа, че това поколение политици през '80те беше по-грамотно от бай тошовото и вече не искаше социализъм. А това което се случи беше пряк резултат от начина по който са израснали и възпитани. Според тях само те можеха да водят държавата.
                    Раздадоха си парите, създадоха си опозиция... И резултатите не закъсняха.
                    Да напомня че Луканов беше един от основателите на СДС. В момента на върхът на БСП е другарката Лъжа, също видна седесарка.
                    А тези неща ако не може някой да ги види, то той не е много умен.
                    И всички приказки за седерасти и други подобни са за да се отвлича вниманието от истините за това което се случи.
                    А какво се случи...
                    Абе я да питам - някой може ли да намери постановление на министерски съвет от 3 май 1989? Изглежда че мистериозно е изчезнало от всякакви архиви. А от това постановление си личи КОЙ открадна голяма част от парите на хората, още преди някой и да си помисли да прави преврат срещу бай ви Тошо...


                    ​​​​​​
                    Много борци станахте,все заслужили.Комунисти не останаха ,борец до бореца и от борец на горе.
                    Last edited by Grosss; 06.12.2019, 16:29.

                    Коментар


                    • Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                        Борил се е от вътре като комсомолец а после партиен член. Мълчаливо не е бил съгласен с правата линия на партията...
                        Стига глупости. Всички трябваше да са комсомолци. Както и чавдарчета, както и пионерчета. Комсомолец те правеха в осми клас. Какво му разбира главата на едно петнайсгодишно дете от политика? Някои работи започват да се изясняват на по-късен етап от живота. След петнайстата година. Е дъбнишкия като го чета все едно мен ме е описал. Та чак до училището в Долна митрополия и комунистическите простотии в меи.
                        Да ама с простотии се оказа че не става.
                        Но се оказа, че това поколение политици през '80те беше по-грамотно от бай тошовото и вече не искаше социализъм. А това което се случи беше пряк резултат от начина по който са израснали и възпитани. Според тях само те можеха да водят държавата.
                        Раздадоха си парите, създадоха си опозиция... И резултатите не закъсняха.
                        Да напомня че Луканов беше един от основателите на СДС. В момента на върхът на БСП е другарката Лъжа, също видна седесарка.
                        А тези неща ако не може някой да ги види, то той не е много умен.
                        И всички приказки за седерасти и други подобни са за да се отвлича вниманието от истините за това което се случи.
                        А какво се случи...
                        Абе я да питам - някой може ли да намери постановление на министерски съвет от 3 май 1989? Изглежда че мистериозно е изчезнало от всякакви архиви. А от това постановление си личи КОЙ открадна голяма част от парите на хората, още преди някой и да си помисли да прави преврат срещу бай ви Тошо...


                        ​​​​​​
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                          Борил се е от вътре като комсомолец а после партиен член. Мълчаливо не е бил съгласен с правата линия на партията и затова си е плащал членския внос с вътрешно възмущение......
                          Ами то други нямаше.Другите ги изядоха прасетата в Белене до 1960 г.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                            Ами остава да ни светнеш ти как си се борил срещу системата?!Сега е лесно щом е за пари всеки се самообевява за борец и плюе
                            който му се изпречи и го нарича дърт комунист.
                            Борил се е от вътре като комсомолец а после партиен член. Мълчаливо не е бил съгласен с правата линия на партията и затова си е плащал членския внос с вътрешно възмущение......
                            Last edited by markov; 06.12.2019, 15:57.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

                              Така де -- преклонена главица сабя не я сече, .... щом казваш!
                              Ами остава да ни светнеш ти как си се борил срещу системата?!Сега е лесно щом е за пари всеки се самообевява за борец и плюе
                              който му се изпречи и го нарича дърт комунист.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                Бе родителите ми , пък и аз съм живял в него и не съм забелязал да е било толкова лошо колкото ни убеждавате вкупом.
                                Да имаше някакви глупости но мнозинството от народа се беше научило да живее с тях и общо взето беше по-щастливо отколкото е сега.....това е безспорен факт.
                                Така де -- преклонена главица сабя не я сече, .... щом казваш!
                                Socialism -- You Make It, They Take It.

                                Коментар

                                Working...
                                X